problemi ne fjale ka te beje me termin qe i drejtohet te njejtes turme njerezish! arvanitasit apo shqiptaret sipas greqise apo perendimit quhen vendasit me pamje te forte shkembore, pra vetem te shendetshmit ne fare dhe vazhdimesi kurse termi turk arnaut ka per qellim te varferit e skajshem apo me arna qe banojne kete vend dhe progresin e tyre per te marre, me force apo pa force, pasurine dhe truallin e arvanitasve!