Postuar mė parė nga
toni77_toni
Edhe pse i je drejtuar Albos, dhe ai nese e sheh te arsyeshme do te eprgjigjet, ama spo e shoh se ja ke qellue bash me asgje qe ke thene, andaj:
Jo "3 muaj", por as 3 minuta nuk dua te jetoj pa Jezusin. Dikush jeton tere jeten...
Krishti e themeloi kungimin ne Darken e mbrame kur mori buken, e theu dhe ua dha apostujve te vet duke thene ato fjale qe perseriten ne cdo meshe: Merrni dhe hani te gjithe prej tij, ky eshte Korpi im qe do te flijohet per ju. Poashtu pas darkes mori edhe goten plot me vere dhe tha: Merrni dhe pini te gjithe prej tij: ky eshte kelku i Gjakut tim, i Beselidhjes se Re e te amshuar qe do te derdhet per ju dhe per te gjithe njerezit. Dhe vazhdoi: Beni kete ne perkujtimin tim. Jezus Krishti Urdheroi pra, qe te hame te gjithe dhe te pime te githe.Ndresa pse duhet te hame dhe te pime, na tregoi pasi i ushqeu 5000 vete me pese buke dhe dy peshq:
Une jam buka e gjalle qe zbriti prej qiellit: nese ndokush e ha kete buke, do te jetoje per amshim. E buka qe une do ta jap eshte korpi im per jeten e botes... Nese nuk e hani korpin e Birit te njeriut e nuk e pini gjakun e tij, nuk keni jete ne vetvete. Kush ushqehet me korpin tim dhe e pi gjakun tim, ka jeten e pasosur. Une do ta ringjalli ne diten e fundit. Sepse trupi im ėshtė ushqim i vėrtetė e gjaku im ėshtė pije e vėrtetė. Kush ushqehet me trupin tim dhe pi gjakun tim ai mbetet nė mua dhe unė nė tė. (Gjn 6, 51.53-56). [/I]
Po ta kuptoje kete rresht ndryshe do te mendoje: "Pasi e kryen lutjen, u trand vendi ku ishin tė bashkuar, tė gjithė u mbushėn me Shpirtin Shenjt dhe u vunė ta shpallin me guxim Fjalėn e Hyjit." (Vap 23-31)
Nėse kjo eshte nje rast kur Jezusi "perdori si shprehje figurative" atėher edhe kjo mund te jete shprehje figurative:
Ja, po ngjitemi nė Jerusalem dhe Biri i njeriut do tu dorėzohet kryepriftėrinjve e skribėve. Ata do ta dėnojnė me vdekje, e do tua dorėzojnė paganėve pėr ta vėnė nė lojė, pėr ta frushkulluar e pėr ta kryqėzuar. Por ai tė tretėn ditė do tė ngjallet.
Njėjtė, Krishti siq e perdori kete shprehje - e perdori edhe kete shprehje:
Pėrnjėmend, pėrnjėmend po ju them: nėse nuk e hani trupin e Birit tė njeriut e nuk e pini gjakun e tij, nuk keni jetė nė vetvete!
Kush ushqehet me trupin tim dhe pi gjakun tim ka jetėn e pasosur. Unė atė do ta ringjall nė ditėn e fundit..."!
Edhe kryqezimi, edhe misherimi edhe cdo fjale qe tha apo cdo veper e Jjezusit - dikush mund te thote se "Jezusi ne ate rast perdori ne menyre figurative", por fatbardhesisht - ne kemi raste kur Jezusi flet me shembylltyra duke tregue raste dhe ngjarje ne menyre figurative, por Jezusi tha i prerė dhe pa "figura" se "nėse nuk e hani trupin e Birit tė njeriut e nuk e pini gjakun e tij, nuk keni jetė nė vetvete!"
Po, ama ata te "krishter" sot jane te shperndare ne mijėra sekte... S'kan BAZĖ-Krishtin.
Njėfar pritestuesi-rrebel po, ama rrebelizmi e deboj te keqin nga prania e Zotit....
Krijoni Kontakt