Prano Jezusin si te vetmin Zot e Shpetimtar, dhe atehere do te maresh gjith pergjegjet e pyetjeve te tua. Ato jane ne shkrimin profetik, por duhen sy e veshe per ti pare e mesuar. Ti nuk ke as idene me te vogel rreth pyetjeve qe ben, pasi marrezia dhe skandali me i madh i joti eshte kur thua, bibla ne pazar eshte pralle, dhe sapo hyn ne kishen orthodhokse, behet fjale e Perendise. Ti nuk e kupton se, kur Jezusi hyn ne jeten tende, Ai te hap mendje sy e veshe, duke te mesuar dhe zbuluar te Verteten. Prandaj Jezusi tha: Une trokas ne cdo dere, dhe kush e hap deren, Une do te hyj dhe do te darkohem bashke me te.Ketu Jezusi flet personalisht per nje individ. Ndersa ti thua, si e ke mare Frymen? Apo thua, ju e interpretoni biblen me koken tuaj, e tjera gjera si keto. Pra ti e mohon aktivitetin personal qe Krishti ben ne jeten e besimtarit, permes Fjales profetike dhe Frymes se Shenjte. Ti duke mos perjetuar kete fakt ne jeten tende, pasi religjioni nuk te le, natyrisht qe te krishteret e tjere qe nuk jane religjionoze si ty, te duken si hereitke, budallenj e tjera si keto. A ka njeri te te jape pergjigje per keto marrezi qe ti flet??
Ti e shikon vajin si "element cudiberes", qe po te lyen me te ne kishe, ti ke vajosjen, pra ke mare vulosjen e Frymes. Ndersa po te lexosh shkrimin profetik tek letrat e apsotujve, atje mesohet qarte se kush dhe kur e mer vajosjen i Krishteri. Vaj si "element" eshte perdorur ne beslidhjen e vjeter, te cilen PAli e quan, Hieja a se vertetes qe do te kryhet ne beslidhjen e Re. Ju pagezoni foshnja ne kishe, duke mesuar se ata kane mare vulen e Frymes. Por sa ka ne greqi , njerz qe jane vajosur ne kishe, qysh kur ishin femije, dhe sot qe jane rritur jane kriminela dhe nder burgje? Ja pra nuk eshte "vaji cudiberes", por eshte prekja qe Krishti i ben besimtarit, dhe me pas kur ai e pranon Jezusin ashtu sic e pranuar apostutj dhe gjith dishepujt e hershem, ai mer Pagezim dhe Vajosje. Ti ben pyetje, por e keqja eshte se pyet nga dy tre here per te njejten gje, edhe pse pergjigje ke mare. Kjo ndodh sepse je komplet jashte Besimit te vertete, nderkohe qe je brenda religjionit.
Edhe pse vargun qe te kam sjelle e ke perpara , dhe me qarte ska ku te shkoje, ku Gjoni ndeshmon dhe thote se, ske nevoje te te mesoje ASKUSH, sepse te meson Fryma e Pendise permes shkrimit, qe Ai vete frymezoi, ndersa ti ende vazhdon ne "kallon" tende. Kur Jezusi po largohej per ne qiej, i premtoi KiSHES, per Ngushelluesin, Frymen e se vertetes. I cili do ti mesoj, fuqizoje dhe drejtoje Bashkesine e Tij. Nuk ka kishe pa Fryme te Shenjte, nuk ka Besim pa Fryme te Shenjte, nuk ka besimar te vertete pa Fryme te Shenjte. Prandaj dhe Pali tha, a nuk e dini se, trupi juaj eshte tempulli ku BANON Fryma e Shenjte, ndersa ti thua, bibla vetem kur hyn ne kishen orthodhokse, behet shkrim i Perendise. Ajo qe me vjen keq ne ty Albo eshte, deshira per te sulmuar, duke goditur gjembat me shkelma, dhe qe nuk ke aspak frike ndaj Perendise, Ne pyetjet e tua, ne shkrimin me pare, flet me ironi ndaj Besimtareve dhe Frymes ne te cilen ata jane vulosur. Ky eshte "guxim" qe vetem ai qe nuk njeh Perendine e ben. Shpesh here matem kur dua te them dicka, sepse e di se do te fillosh talljen dhe perbuzjen, dhe kete nuk e bej se me bie prestigji, pasi kjo ska fare rendesi. Kete e bej se nuk dua qe ju te filloni marrezite tuaja, te clat te them te verteten, jane shume te rrenda per gjunjet e njeriut. Ti mendon se e ke drejt, por te siguroj se ti je nje viktime e religjionit, ashti si shume e shume njerez te tjere ne kete bote. Jo se mua me mungon durimi dhe deshira per te diskutuar me ju, por e keqja eshte se ti nuk Sheh, atehere si mund te tr tregoj per ate qe ti nuk e sheh.
Ne te gjitha pyetjet qe ben, te siguroj se une i kam kryer simbas mesimit qe Shkrimi profetik meson, dhe duke vepruar: Ashtu si "djali plangprishes, qe u kthye ne shtepi me pendese; ashtu si pagezimi qe beri Enuku, pasi pranoi Jezusin si te vetemin Shpetimtar; Ashtu si Korneli dhe shtepia e tij moren pagezimin ne Fryme te Shenjte, shume kohe me pas se dita e pentakostise, per te cilen ti vetem kaq di; duke mare dhuratn e Hirit, jeten e perjetshme, ashtu sic e moren besimtaret e pare; duke mare dhuraten e Frymes, per te sherbyer, ashtu si Perendia ja u ndau gjithseciliet; duke u mbledhur ne bashkesi dhe duke ndare fjalen e Perendise, ashtu si kisha e hershme kur nuk ishte institucion fetar, dhe kur perndiqej nga shteti; duke shpallur e predikuar Krishtin dhe Unjgillin e Tij, ashtu si Jezusi urdheroi dhe urdheron dishepujt e Tij; duke qene larg religjioneve dhe skandaleve religjionoze, ashtu si Krishti ishte dhe bashkesia e pare; Duke qendruar ne mesim te shkrimit profetik, ashtu si Pali urdheron Timoteun dhe gjith bashkesine e krishtere qe te qendorje ne lexim te Shkrimit. Duke e vleresuar shkrimin profetik, ashtu si Pali thote, qe eshte i vlefshem per mesim, edukim, disiplinim, dhe arsimim, ne menyre qe besimtari te jete i denje per veprat e Perendise. Pra thene qarte e shkoqur, ne gjithshka jam perpjekur te ec simbas mesimit dhe fjales se Perendise, dhene ne shkrimin profetik.
Por cfar kam pare dhe mesuar nga e gjith kjo pervoje dhe mesim, qe ungjilli na meson? Perendia ma ka dhene sy e mandje, qe ti shoh gjerat simbas mesimit dhe fjales se Krishtit, dhe jo te botes. Kam pare religjion dhe religjionoze, qe luftojne te skllaverojne njerz dhe shpritra njerore. Qe shtremberojne mesimin e Jezusit dhe apsotujve, duke detyurar njerez per arsye varferie, qe te pagezohen dhe te ndrojen emerat, pavaresisht se nuk besojne. Kam pare foshnja te futura ne kazan me uje dhe lyer me vaj, duke i pagezuar, edhe pse ato skane idene se cfar ngjet. Kam pare religjionoze qe nuk i binden lijgeve te shtetit, dhe sjellin remuje ne qytet e me gjere. Kam pare predikusa apo prifterinj, me zyra, sekratare e pasurira, te perlyer ne korrupsion. Kam pare funksionare prifteror te larter, qe jane nje me shtetin, qe hane dhe pine bashke me te, dhe qe bejne politikat e shtetit. Kam pare e kam pare aq shume, dhe e gjitha kjo fale mesimit qe Fjala e Perendise dhe Zoti Krishit jep ne zemren time permes zbuleses se Frymes. Po keshut te kam pare dhe ty, qe ne cdo cast fyen, ironizon, blasfemon dhe perbuz ata qe Perndia ka zgjedhur. Perse? Sepse keshtu te thote Religjioni. Ftesa ime eshte e thjesht. Hyr ne dhomen tende dhe lutju Zotit, te te zbulohet. Vetem keshtu do te kesh mundesine per te hapur syte dhe per te pare drejt, se gjithshka tek Perendia fillon me Dashuri dhe mbetet ne Dashuri. Sepse Perendia eshte Dashuri.
Krijoni Kontakt