Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 101
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Një shpjegim këtu ju lutem !

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Beljeret dhe agallaret e shqiperise se mesme kishin aq flori e pasuri sa krahasoheshin me kontet evropiane te kohes. Nderkohe qe ata ndertonin vepra arti e keshtjella keta i groposnin florinjte dhe ndertonin shtepi prej qerpiqi. Pra , ferrat nuk ti la turku por budallalleku.
    Pra, ti po na thua se, pese shekuj nen perandorine me te ndritur te kohes(sipas ndonje dudumi), e nder shqiptaret e pasuruar ekonomikisht nga shtypja e rajase, kulturalisht nga "shkelqimi" osmano-harap, shpiterisht nga Islami muhamedan, kulmin e arritjes paten vetem shtepine prej qerpici!?? Po mire, meqe na e the vete, ky islami yt "i ndritur", paska arritur t'i beje shqiptaret vertet kafshe te babezitura per para, nderkohe qe Evropa te ciles i perkitnin perpara murtajes osmane dhe kancerit islamik, krijonte vepra arti ye pacmueshme!!!!! A nuk eshte ajo c'ka them une prej kohe!??? E, a nuk eshte e kunderta e asaj qe mbroni ju dudumat islamike, lavire te Turqise!??!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Cfare shpjegimi ke dhene ti, mor gjytyrym?!! Ti s'je ne gjendje te shkruash as dy fjali rradhazi qe te kene kuptim ne gjuhen shqipe, e jo me te shpjegosh marrezirat e Kuranit!!! E boll lehe si qen per idiotesira psikologjie: nje dudum i krimbur si ti, gjeja me fisnike qe mund te beje, eshte te jete ithtar i profetit gjakatar!!!
    Merru me temen, tunxh hesapi!!
    Shpjegimin me larte ne repliken ndaj wordy-t.....krejt ne teme.

Lexoje, dhe po qe se ke ndonje paqartesi, kur te kthehem ne mbremje nga Passau inshallah te shpjegoje pastaj.

Tungi
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Zeus, Odin, Xhove, Ishtar, Krishna, Ra, etj, te duken njelloj me "allah", ty dudum!??
    Ne cilen histori e te cilit njerezim, ne qenka percjelle emri i pervecem harap!??
    Pse mendon ekziston missionarizmi si ne krishterim ashtu edhe ne islam ?......per ta percjelle emrine krijuesit pikerisht per arsye te zbehjes qe i ndodh ne kohe dhe vend. Apo don te thuash se nuk ka obligim daweti ne fene krishtere dhe islame, a ?
    Kur diskuton me Dr. Nuhen mati fjalet se une nuk ti mshehi dembelleqet, je burr i te 40-ave...

Por sidoqofte, si per Isen alejhiselam, ashtu edhe per Muhamedin alejhiselam, emri i Krijuesit qe e adhuronin ishte Allah. Deal with it !

Tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    9:23. O ju që besuat, mos u ofroni miqësi (dashuri) prindërve tuaj, as vëllezërve tuaj, nëse ata vlerësojnë mosbesimin kundër besimit. E kush prej jush miqësohet me ta, ata janë mizorë.
    Ne fakt eshte fare e lehte per ta kuptuar.
    Nese prinderit o vellezerit e mi jane kriminele, merren me prostitucion, bixhoz e gjera te tjera ilegale (qe eshte ne kundershtim me ligjin =mosbesim), atehere duhet distancuar nga ta, duhet te mos kesh pune me ta...megjithese jane me te afermit e tu. Ne te kunderten je sikuar ata nese miqesohesh. Nese bashkepunon, iu ofron mbeshtjetje... je po sikuar ata.

M'u desh t'i konsultoj ca perkthime (interpretime). Njeri nder ta (ne gjermanisht) thot: "O ihr, die ihr Glaubt! Seht weder in euren Vätern noch in eueren Brüdern Freunde, solange sie den Unglauben dem Glauben vorziehen. Wer von euch sie sich doch zu Freunden nimmt, das sind die Übeltäter." (Diederichs, Max Henning)
    Perkthimi:
    O ju qe besoni! Mos i mbani per miq as eterit e as vellezerit tuaj, perderisa ata e parapelqejne mosbasimin para besimit. Kush nga ju megjithate i merr per miq ata, ata jane keqberesit.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2013
    Postime
    58

Ja kefut kot dhe ti por nejse une po diskutoj qe zotit mund ti thuash ne shqip se kshu e ka dhan zoti pra ti un etj etj qe jemi shqiptar kemi gjuhen shqipe dhe sna mungo fjala e pershtatur ne shqip qe ti thuash zotit zot e jo Ahlla,ky eshte thelbi por se paske kap fillin ti .?
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po pse c'pret per nje marokeni ti qe ti thote Allahut zot ne shqip ? Sigurisht qe Allah do ti thote se kuptoj pse je cuditur kaq shume?

Gjjithsesi emri Allah eshte nje emer qe perdoret vecanerisht per krijuesin e gjithesise dhe jo si emri zot qe ne perdorim ne shqip ku fare mire mund ti drejtohesh edhe nje robi sikurse z. filan.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Nuk rri dot Shqiptari pa i futur hundët edhe aty ku nuk mer vesh !!

p.s

Mesia4ever, ti nuk arrin dot të japësh shpjegime për fen tënde e jo më të marësh përsipër gjëra që truri yt mikroskopik nuk ka "ram" t'i mbajë
    Kur kam lexuar une suren e 9 te Kuranit ti ke bere qiqin ne toalet me percjelljen e nenes... Sureja e 9 e Kuranit eshte nder suret me te dhunshme pasi aty i deklarohet lufte pothuajse te gjithe njerezimit (ajet pas ajeti). Me ate sure sot ISIS ne Irak justifikohet te kryeje krimet nder me te tmerrshme qe njeh historia e njerezimit.

Ti moter spo kuptojshe shqip, sdi sa vite shkolle i ke, nese une te them ty 'shko luftoji e vriti te gjithe jo myslimanet' ti me ate trurin tend 1 qelizor po u dashka qe te shtrosh pyetje 'se cka d.m.th. 'jo myslimanet'?! Heu kuku cfare njerez paskish qene.

Po nese ty te them mos i ofro miqesi e as dashuri askujt perpos ateisteve, edhe nese jane ata prinderit, motra a vellau yt ti spo e kuptojshe?! Perse beheni keshtu budallenje duke hyre ne debate te kota per gjera qe jane lehtesisht te kuptueshme. Perse nuk kuptoni dhe beheni se nuk kuptoni kur eshte fjala per Kuranin dhe Hadithet?!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Shpjegimin me larte ne repliken ndaj wordy-t.....krejt ne teme.

Lexoje, dhe po qe se ke ndonje paqartesi, kur te kthehem ne mbremje nga Passau inshallah te shpjegoje pastaj.

Tungi
    O Tunxh, cfare shpjegimi ke dhene!?? Qe " myslimanit i kanoset rreziku nga babai/vellai" e se ky, na u dashka qe ta keshilloje Allahu qe te mbrohet, perndryshe, eshte aq idiot fale islamit, saqe te mos e kuptoje nje gje te tille??!! O dudum, po pse na u armiqesoka nje baba apo vella ndaj myslimanit, nderkohe pellitni dite-nate se Islami i shnderron njerezit ne engjej!?? Tashi, qe ju jeni duduma, eshte lehte per t'u kuptuar, mjafton te lexosh shkrimet e juaja, por qe edhe Allahu te jete gjytyrym e madje ta perligje me kuran, kjo po qe eshte dicka qe po e beni te qarte cdo dite e me shume!!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pse mendon ekziston missionarizmi si ne krishterim ashtu edhe ne islam ?......per ta percjelle emrine krijuesit pikerisht per arsye te zbehjes qe i ndodh ne kohe dhe vend. Apo don te thuash se nuk ka obligim daweti ne fene krishtere dhe islame, a ?
    Kur diskuton me Dr. Nuhen mati fjalet se une nuk ti mshehi dembelleqet, je burr i te 40-ave...

Por sidoqofte, si per Isen alejhiselam, ashtu edhe per Muhamedin alejhiselam, emri i Krijuesit qe e adhuronin ishte Allah. Deal with it !

Tungi
    Merru ti me te, gjytyrym!!!
    Historia e njerezimit nuk eshte "Isa e Muhamed", por fillon shume me pare se ata!!! "Allah" e perdorin vetem harapet dhe muslimanet(shenje e qarte arabizimi!!)!! Askush tjeter s'e perdor nje emer te tille per perendine, prandaj idiotesirat e tua shko e thuajua dudumave te nenforumit musliman, se ata i besojne cdo lloj budallalleku, mjaft qe te jete lepirje per harapet ose per turqit!!!
    Jarigas

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kur kam lexuar une suren e 9 te Kuranit ti ke bere qiqin ne toalet me percjelljen e nenes... Sureja e 9 e Kuranit eshte nder suret me te dhunshme pasi aty i deklarohet lufte pothuajse te gjithe njerezimit (ajet pas ajeti). Me ate sure sot ISIS ne Irak justifikohet te kryeje krimet nder me te tmerrshme qe njeh historia e njerezimit.

Ti moter spo kuptojshe shqip, sdi sa vite shkolle i ke, nese une te them ty 'shko luftoji e vriti te gjithe jo myslimanet' ti me ate trurin tend 1 qelizor po u dashka qe te shtrosh pyetje 'se cka d.m.th. 'jo myslimanet'?! Heu kuku cfare njerez paskish qene.

Po nese ty te them mos i ofro miqesi e as dashuri askujt perpos ateisteve, edhe nese jane ata prinderit, motra a vellau yt ti spo e kuptojshe?! Perse beheni keshtu budallenje duke hyre ne debate te kota per gjera qe jane lehtesisht te kuptueshme. Perse nuk kuptoni dhe beheni se nuk kuptoni kur eshte fjala per Kuranin dhe Hadithet?!
    kjo motra wordless ka dale nga rruga e zotit

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    kjo motra wordless ka dale nga rruga e zotit
    Ah zoteri Drague kur eshte fjala per Krishterimin ateistat dhe myslimanet i dijne te gjitha, por kur eshte fjala per Islamin dhe Evolucionin behen kinse nuk kuptojne...

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •