Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Liridona,
    mos e merr per te keq, qellimi im nuk ishte ta perbuze diturine tende, por te thash se keto gjera nuk i meson cdo njeri dhe bejne pjese me shume ne fusha te vecanta te interesimit. Une gezohem qe ti i din, por nuk e shoh te arsyeshme te nencmohet dikusht pse eshte i sinqerte!

me respekt

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn n
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    prifti pi kafe, me nje hoxhe - apo hoxha pi kafe me nje prift?

oj rudine - la rudine
    con te x tutta la vita, keto fjale tua, merri vesh ti e mos ta ndine, se Gegenishten e Gjeēovit, e marrin vesh tri te katertat e shqiptarise, afer e ke edhe shenin servil edhe Liridonen e Madhe!
    Kanuni eshte perkthyer ne gjuhe boterore, e ka kush e studjon, e marrin vesh edhe nga te huajt...qindra miliona njerez te kesaj planete... po ma se bukuri, ne origjinal, Leka flet Shqip! Kjo ka randesi... sikur te ishte gjalle Gjeēovi, ndoshta edhe me ate do te kishin lozur, por jo me Shqipen e Lekes!

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ...kah te bijsh, ka pleshta... se na i lan te huajt ne lesh postaje t'ogiēit edhe ne balle oxhaku se...e njeri i shkrete kruhet padije edhe ne fund ode ne qoshe strukur dhe e ben lekuren e vet gjak padije... dikush fol ne balle oxhaku, e tjeret kruju n'gjak padije... po fundi i pleshtave vie, mendoj... kur shkyhen kepucet, e nuk ke kah i blene, vec m'i rrua postajen, e me e be opinga gogishte... me ka interesuar gjithmone kjo fjale - gogishte, gogisht... kam ndegjuar nga te vjetrit...''ah, ia ka kthyer gogisht...hajt, se t'i them une nja dy fjale gogishte ty... po kjo nuk ka ba vakii, as kur jane kane gega e goga, more''... Shprehje, keto shqipe, te lashta...e gjithmone me ka preftua mendja, e kam vra mendjen, se vertet, ketu ka dicka, qe ende nuk dihet, apo nuk duhet te dihet...I kam pyet pleqt, vertet, cka eshte goga dhe nje mu gjegje, se goga asht dreqi... Tash, une me vete mendoja...mesiguri, paska ekzistuar GEGA E GOGA...pra gega e dreqi (djalli)... po eshte edhe nje fjale tjeter - giga - gigani-giganti - gjiganti...dhe ma preu mendja se, paska ekzistuar dikur kahmoti - giga, gega e goga...Me thane te drejten, ne katund timin sinqerisht, ka pase njerez, qe nuk kishte numra kepucesh per ta...sepse e kishin kemben aqe te madhe edhe te rritur shume me shtat, shtatlarte - kreshnike bre vlla...dhe ma ka pre mendja, se ndoshta ata jane pasardhesit e gigantve-gjiganteve (po fara eshte perzier dhe kemi mbetur, si ara, kur disa bime rriten fort, e disa mbesin te vogla...) hee, kah te cojne fjalet...dikujt qe s'ia pret mendja, mund te thote: po cfare flet ky ore... Po, fjala eshte tek pleshtat edhe pleshtat e huaj se, te ishin tonet, mesohemi me ta...po pleshtat e huaj ta ngjesin zhugen...skurrohesh n'gjak duke u kruar edhe hic padije se...

...mbase me ra nje rreze e zbehte Hene ne sy, edhepse dielli e hena mund te shihen vertet tok ne qiell, vertet, njeriu duket se flet me binshem naten per hene, se sa diten per diell; po disi fjalet e nates jane ma gojehapura edhe fjale me dhemb, bile do te thoja, se fjalet e nates kane dy dhembe te medhaj anesore, qe i ftofin e i lene edhe syhapur femijet - po edhe te rriturit me trup, e te zvogeluarit me mend...kur besojne me qafe e me krye edhe ne ato gjera qe ose iu frigohet nga mekatet e tia, ose rri dup si trangull ne kopsht...

N'katund timin, kur behej pleqnia, thoshte oda e burrave: kur flet katundi - ka fole kanuni... pra, moti - katuni e kanuni...vraje mendjen tash - katuni n'kat, e kanuni n'lak...mesiguri, kjo fjale kanun, ka te bej me shprehjen - ka nen, nyje, ka ligj...

gat e ka dardha bishtin...po e postoj kete, e vijoj...

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    l-lel\la, nuk ben pune hena kur eshte dielli...

vertet, fjalen kanun e kam spjeguar dhe eshte botuar...
    dhe kot jane munduar ta lidhin me ndonje fjale te huaj turke a arabe apo ku ta dij une...

thene shkurt, disi nuk me ka interesuar fort kjo theme e macjes, jo pse ka shkruar ajo, por per shkak te titullit, ne forumin e letersise...por, pahiri preka dhe me doli nje skene mjafte e qelluar, qe kerkon edhe letersine...po, disi macja eshte ne dyluftim me vetveten, sikur e han vetveten, e bren dicka e madhe e tmerrshme nga brenda dhe e qet si me dy koka...sa e ben njeriun zot, sa zotin njeri...edhe per vet faktin se, eshte fjala per nje ndodhi te pahijshme ne kishe...eshte mjafte e veshtire te gjindet kulmi i asaj hakmarrjeje, sepse eshte pa kulm, pa zgjidhje
    aq thjeshte, e aq komplikueshem...sikur te ishte vertet, nje porosi, amanet i madh i dikujt, ta bej posacerisht ne kishe, ne shtepine e zotit, qe i thone... ta le dange ne balle...elementi fetar, e filozofik e kaplojne macien, ku jep nje gershetim pa nyje...sikur me qepe pa nyje...fluturimi i ndjenjave ben qe te kete
    dicka te thelle ne shpirt, gurgullojne disa caste poetike, frymezuese, qe ende macia nuk ua din fundin...e dij, se eshte e veshtire per te, edhe per shumekend...apo te mos them per gjithkend nesh e ndesh...

ajo qe eshte kryesore, te dihet, sikur mbetet mjegulle...sa e qet kryet pakez realiteti, e pershkon reja e mjegulles...

kah te bijsh, bjen ne pleshta...faji eshte hulumtimi kryesor, jetja e fajit, se fajtori po dihet (ai qe kruhet pavetedije ne fund ode) e dikush ende ne balle oxhaku ende...prejardhja e fajit, origjina e fajit, po tash a te flitet per nje kafe qe pine prifti e hoxha, apo per leximin e filxhanave... mos po del kund fall se...sa rremih thelle authorja, ndeshe ne gur, shkembinj, qe nuk ua del dot t'i shpoj...e del e provon tjeterkah, pakez ku eshte me bute...kuptohen ketu, shume shpuarje per nje bire...sa djeresitet skurre ujegjalle, ndalet e merr fryme...frigohet, merr drithma edhe kthehet atje ku e dijne te gjithe...me dy mendje...bile do te thosha, duket si me shume mendje...se dy jane pak...

titulli duhej te ishte - origjina e fajit...a ka kund kush qe e din orijinen e fajit, se fajtori dihet...a ka kush qe e kepute rrenjen e fajit atje larte...qe mos te perseritet metutje...qofte si hakmarrje
    qofte si dogme...
    kjo te indinjon nje obskurantizem, e te mbetesh sikur ajo thenia e lashte - faji eshte jetim...e kjo thenie mendoj se eshte per ata qe nuk guxojne ta drejtojne as gishtin as bishtin kah faji...

kujtoni nje shprehje te lashte, kur njeri tha: haj more zot, po shume te mashtrova e ti nuk dijte asgje - e zoti ia ktheu: hej more njeri, po shume te vrava, e ti nuk dijte asgje...nxierre nje kashte e dalin gjashte...kur njeriu ende nuk ka arrijtur ta kuptoj se kah e ka vertet, origjinen e vet, e si mund te dihet origjina e fajit? thone se shumecka lindet vetiu...e une them se asgje nuk lindet vetiu, po e ka dikund nje mjeshter... nje gatues, qe gaton gjithcka... po a dihet ai gatuesi? ende eshte mjegulle, per ata qe u linden kah bishti...them une. Po, kush u lind kah koka? Une them se kah koka u lind - mendimi i drejte! E si mund te thohet mendimi i drejte, kur kah te bijsh, bjen ne pleshta...per ate thone se nganjehere - heshtja eshte ar. ne te vertete, ajo nuk eshte ar as asgje... heshtja si gjest filozofik, si poze intelektuale dhe utilitare...po ne kete rast, heshtja nuk vlene...per me dale tek emri shqiptar, na kemi disa shtigje, a pengesa, bile te forta...kur nuk ke as njohjen me themelore...duhet te kalosh neper religjionin, krahinarizmin, politizimin, te folmet... e pasi te tejkalohen te gjitha keto - mund te dalesh ne sheshbote, e ta takosh emrin - shqiptar... e per dikend eshte si te kalosh shtat'pale toke, e shtat'pale qiell...

si brumi - si buka...

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Pyetje prej laiku: pse reagimet janė mė tė gjata se shkrimet pėr tė cilat reagohet?

A tregon kjo zotėsinė e autorit apo tė kritikut?

p.s. Mace, une ta degjova klithmen...
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    shih, edhe ky kruhet n'fund ode edhe n'embrion bile...

sahere ta lexosh tmerrohesh edhe me fort, nuk eshte vec kritike e reagim, por edhe vazhdimesi pafund...e, po ta vazhdosh, duhet me i pase te lidhne me tel... edhe tel te forte bile...disa vellime jane ketu...

Skanderbeku, tha: 'nuk eshte trim ai qe nxierr i pari shpaten nga kllefi, po trim eshte ai qe e fute i mbrami ne kllef...' (nje zot e din kush e tha, e kush e zbaton kete shprehje...)

matju shkronjave fort...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    prifti pi kafe, me nje hoxhe - apo hoxha pi kafe me nje prift?

vertet, fjalen kanun e kam spjeguar dhe eshte botuar..

Iliriani i madh sa nje pplesh po qe te duket vetja sa nje KA... a div a gege, agoge a skenderbe...
    te sugjeroj miqesisht te shikohesh ne pasqyre se nuk ka kund me te felliqur me pleshta se ti.
    Gjithe reagimi yt , i quajtur prej teje vazhdim i te pafundmes eshte nje Hic i madh i mbushur me cinizem si gjithmone e pak pike niveli, pa pike kontesti....ti thjesht je frymezuar me mllef kundra meje dhe ke abuzuar mbi thenie pleqsh, mbi kanuni qe e paske shpejguar ti e botuar, gje qe une nuk te njoh si autor te asnje botimi pervecse ca brockullla ngateresash te pafundme ne forum.
    (kur do te sjellesh vertete nje punim serioz ne forum qe te kem cfare te fitoj prej tij, pervec ketyre hajvanlleqeve qe me shkruan pa pike e turpit. (si ka mundesi te jesh ka i paskurpull, ku ka njeri ne bote qe ka pleshta me shume se ti e qe kruhet me shume se TI.
    Ti je i distinuar per tu kruajtur pa thene asnje gje thelbesore, asgje te re, asgje te bukur, asgje shpriterore. Ca m ke qe kruhesh kaq shume?????????????????
    Ti me permend te huajt duke dashur te me thuash se ti je i vetmi dem babadem i paster i races tone....(shqipe) per te mos thene se me dukesh komplet kopil i nuk e di prej te cilit te huaj eshte shkel nena jote qe te ka bere ty.
    E neveritur prej "mencurise tende" CINIKE.
    Kisha harruar te te pyes ty si ta titulloja pjesen. Un i shkruaj gjerat si me vijne, pak gjithe ate perkushtim qe lodhesh e shtrydhesh e ben ti per tu dukur...
    Illirian , ka ardhur koha te besosh se cfare je!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dhe te ndalesh veten ne keto qe je duke bere....(kete e perforcoj ne temat e mija, se nuk kemi nga te mbyllim gjithe temat ku fut hundet ti)
    pls per te shpalosur dijet e tua, talentin , kritikat apo ku e di une c'leshin don me tregu ti, hap tema te vecanta nen autoresine tende.
    Te gjithe per ty jane pleshta etj etj, vec ti je kushedi se cfare , asgje je, vecse nje plak me komplekset e deshtimit, e nuk po te del kohe te behesh ai qe po kujton se po behesh ne forum e na shpife deshiren e mire qe kemi per forumin e letersise.
    Ne cdo forum ku ke hyre ti, ke hyre duke lene zgjeben e keqe .
    E ke tejtepruar!!!!!!!!!!!!!
    Kot uleret e thua se je i ditur, kot shan te tjeret duke lavderuar veten, se ti e di sa bindese eshte ulerima jote....Po ben te kundert e qellimit qe i ke vene vetes.
    plssssssssssssssssss, eshte hera e fundit qe te lutem.....
    ndersa per ne temat e mija te urdheroj te mos shtosh as te hecesh asnje shkronje , nuk kam ardhur ketu per te me mesuar ti, as per te me ndihmuar.....
    Une i shijoj gjera krejt ndryshe me ty.
    Jemi shume ndryshe ..... nuk kombinohesh dot me mua, ne shkrimet e mija sado te pa letersi te jene....
    Pastj kur je kaq lart , c'dreqin e ul veten deri ke une....?Te shikosh sa stonojme e te mahniten te tjerte me shkrimet e tua.
    Eshte e vertete se stonojme.....keshtu qe mos i lodh me gishterinjt se je edhe ne moshen qe te fillon dridhja e gishtave...Bej kujdes per shendetin e per tensionin me mire se te merresh me ato qe shkruaj une.OK?
    bye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    elinda me cudite pak, po jo shume...se te njoh mire e ti nuk me njeh mua aspak, se nuk te lejoj. kot e ke tash, se shkrimet tuaja per mua i kane lexuar te gjithe ne themen time poema...vetemsa e korite veten... ate fjalor tendin ketu, mbaje pervete ne balle.

ti elinda, as idene nuk e ke se cfare kam shkruar...dhe komplet je e pacipe dhe cdo shkronje jotja eshte vetem cmenduri jotja...pelcitje

kur te me lexosh disa here, ndoshta e kupton...ta kuptoj mllefin fort mire...

E pa cipe, ty duhet te te mbyllet goja e ......keto shkrime te mia i perkasin nje ceshtjeje madhore
    qe ti as haberin nuk ua ke dhe mos te mbetet hatri pse te kam thene - me fal...e mos te dieg miza...ty nuk te thashe as po kruhesh as ke pleshta, po ka disa shtigje deri tek emri shqiptar.

rilexoi edhe njehere keto shkrime te mia ketu dhe pyet dikend me te mencur se je vet, e sheh veten ku je...ti pse hape nje theme, ke deshire vetem te lemohesh? kjo nuk eshte lemoshe, po tragjike... nese eshte theme jotja, kjo nuk eshte vetem ceshtje jotja...perndryshe rrudhe gojen e vazhdo me themen...

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    ..keto shkrime te mia i perkasin nje ceshtjeje madhore

NO COMMENT
    Pa komente,sepse fjalet apo komentet mund tja prishin lezetin frazes se mesiperme.
    Vetem cuditem si mundet nje plesht te matet me nje xixellonje?
    eh cben injoranca e pleshtit te gjore.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Spiro Prifti, mjeku qė shėroi me qindra pacientė ..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 03:07
  2. Prifti i Fiksit dhe misioni i gazetarit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-11-2005, 14:38
  3. Profesor Ilia Prifti, 40 vjet si mėsues fizike
    Nga Albo nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 02:50
  4. Prifti grek seks me djemt e Korces
    Nga altin55 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 04-04-2005, 17:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •