Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 78
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Mariza Ikonomi dhe albumi i fundit "Mysafiri i mallkuar".

01 - Eja
    02 - Kur me zbrisje nga shkallet
    03 - Mbi urė
    04 - Mysafir i mallkuar
    05 - Nė bankat e shkollės
    06 - Nuk dua tė jem
    07 - Pėr ty
    08 - Piano e vjeter
    09 - Potpuri popullore
    10 - Rutinė e perditėshme
    11 - S'do qajė
    12 - Zjarrin do ta gjejė

.................................................. ....

Ze magjik si gjithmone, meriton levdata
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    My silence doesn't mean I am gone!

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Me pelqejne shumica e kengeve te Marizes.

Nuk kam patur mundesine ta degjoj "Live" ne koncert per me kane treguar qe nuk
    ka shume aftesi per te kenduar live.Kam mendimin se zeri i saj u pershtatet me teper balladave sesa kengeve ritmike.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Mariza Ikonomi riprovon folkun nė albumin e ri

Sė shpejti me njė album me kėngė popullore, nga tė gjitha krahinat
    Kėngėtarja, e ashtuquajtur melankolike, Mariza Ikonomi, po i largohet gjithnjė e mė shumė kėtij emėrtimi tė vėnė nga fansat e saj. Do tė thoni pse? Nė kėngėn e fundit “Afėr” u paraqit ndryshe, me rrymė dhe look, e suksesshme, vezulluese dhe plot sharm, por pėr tė gjithė admiruesit e saj ajo do vazhdojė rrugėtimin e surprizave nė muzikė. Kėsaj radhe, me njė album me kėngė popullore.

Si nis dita e Marizės?

Normalisht, zgjohem herėt dhe merrem me veten fillimisht, pastaj dal pėr angazhimet e profesionit, bėj pėrgatitjen e kėngėve qė do tė kėndoj nė fundjavė, meqenėse jam e angazhuar nė njė klub, ku kėndoj ēdo fundjavė.

Me ēfarė projektesh ka filluar viti 2007?

Mendoj se ky vit do tė jetė shumė impenjativ pėr mua. Projekti mė i ri ėshtė dalja e njė albumi tė ri, i cili do tė jetė ndryshe nga albumet qė unė kam bėrė zakonisht.

Ēfarė do tė thotė ndryshe?

Kam vendosur tė provoj lėvrimin e gurrės popullore. Po punoj dhe po realizoj disa kėngė popullore. Kuptohet, jo popullore tė mirėfillta, por tė pėrpunuara. Them ndryshe, sepse kėngėt e kėtij albumi nuk do tė rezultojnė tė jenė kėngė, siē jeni mėsuar tė dėgjoni deri tani nga kėngėtarė tė ndryshėm, tė cilėt i bėjnė thjesht pėr komercialitet. Kėto kėngė, i garantojė fansat e mi, qė do tė dalin mirė dhe nuk do jenė komerciale, por profesionale.

Mariza, keni pasur vėshtirėsi nė pėrzgjedhjen e kėngėve, dhe cili repertor do tė jetė dominant?

Mendoj se kam bėrė njė zgjedhje tė kėndshme. Repertori dominues do tė jetė nga Jugu, por kam menduar t’i shuaj kufijtė krahinorė, gjė qė do tė thotė se do tė kem edhe kėngė nga Veriu, si dhe Shqipėria e Mesme.

Na zbuloni disa nga surprizat e kėngėve qė keni mbaruar?

Kam pėrfunduar disa kėngė. Njė ndėr kėngėt qė mė jep entuziazmin, se albumi do tė dalė mirė, ėshtė kėnga qė unė e kam shumė pėrzemėr, “Janinės ē’i panė sytė”. Folku ėshtė shumė i bukur, por duhet tė jesh shumė e kujdesshme nė pėrzgjedhje dhe nė pėrpunim.

Aktualisht, merreni...

Tani merrem me koncerte tė ndryshme, qė zhvillohen nė qytete tė ndryshme tė Shqipėrisė, si dhe nė vende tė ndryshme tė botės. Sė fundmi, kam qenė edhe nė Amerikė. Mė 14 shkurt do tė jem nė Greqi, sė bashku me kėngėtarin Redon Makashi, pėr tė kėnduar pėr emigrantėt nė ditėn e dashurisė.

Shėn Valentini, si po e gjen Marizėn?

Megjithėse jemi nė prag tė festės sė Shėn Valentinit, akoma nuk i dihet nė do jem vetėm apo... ēift; surprizė e, pse jo, edhe me njė dashuri tė re nė kėtė vit.

Kjo do tė thotė se jeni lodhur nga vetmia?

Unė asnjėherė nuk ndihem vetėm; puna qė kam mė jep kėnaqėsi, pėrveēse tė lodh, nuk tė lė kurrė vetėm.

Jeta artistike nė Tiranė, si ju duket...

Nuk ėshtė shumė e pasur, por, me aq mundėsi sa kam, mundohem ta shfrytėzoj, qė tė ndihem mirė, pasi pa kėngė nuk mund tė kem jetė. Kėnga pėr mua ėshtė gjithēka. Ndaj, sė fundmi, po kėndoj te “Churchill”, sepse mė pėlqen shumė si ambient dhe mundohem t’i dhuroj publikut emocionet e tė kėnduarit live e nė mėnyrė profesional. Kam njė repertor tė gjerė, me kėngė tė ndryshme shqiptare e tė huaja.

Sė fundmi, ju pamė tė rėnė nė “kurth”, si u ndjetė?

Tė them tė drejtėn, nuk u ndjeva mirė, pasi ishte njė koncert drejtpėrsėdrejti; merrja parasysh reagimin e gjithė atij publiku dhe isha shumė nė siklet. Por, kur e mora vesh qė ishte njė kamera e fshehtė, mė pėlqeu reagimi im. Sigurisht, qė situata qė u krijua nuk ishte aspak e kėndshme, si ikja e dritave, ai djali qė hiqej si fansi im e mė thoshte Pandora.

Po roli i mėsueses, ju pėlqeu?

Ndėrsa improvizimi i kamerės nė dhomėn e sekreteve nuk ėshtė se mė pėlqeu shumė, edhe pse unė kam dėshirė profesionin e mėsueses. Mendoj se organizatorėt duhet tė kishin gjetur diēka mė tė lezetshme e tė pėrshtatshme pėr tipin tim.

E lodhur nga festivalet..., por e dashuruar pas muzikės

Prisja tė vlerėsohesha mė tepėr nga juria. Vazhdoj tė dėgjoj mendimet e njerėzve tė ndryshėm, qė mė thonė se meritoja mė shumė. E rėndėsishme ėshtė qė publiku e pėlqeu dhe unė bėra mė tė mirėn e mundshme. Kėngė “Ku ėshtė dashuria” e kisha shumė pėrzemėr, dhe sė shpejti mendoj qė do ta shoqėroj me njė klip, pjesė e tė cilit do tė jetė edhe Kristi, padyshim. Edhe kėsaj radhe do tė zgjedh Kosovėn pėr klipin, sepse mė pėlqejnė idetė dhe skenarėt qė bėjnė.
    My silence doesn't mean I am gone!

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Rrėfimi i Mariza Ikonomit

Rrėfimi i Mariza Ikonomit pas shpėrthimit vokal dhe filozofik tė saj me kėngėn e festivalit tė dhjetorit, e cila nuk e mohon se ishte ideuar pėr nė “Eurovision”. Njė kėngė me ngjyrime religjoze nė njė festival ku kenget fetare...
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

i/e regjistruar Maska e erindi_al
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    183
    Perseri me nje kenge/klip te bukur...

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anėtarėsuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Kur nuk e njifni, folni cfare te doni!
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

i/e regjistruar Maska e erindi_al
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga pellumbi Lexo Postimin
    Nuk e njof pesonalisht, por ja njof vokalin dhe talentin qe ka kjo. Eshte profesionaliste. I shkojne te gjitha zhangret e muzikes por veēohet ne muziken pop dhe zeri i saj frazhil dhe i embel i shkon me se miri per baladat. Eshte nje kengetare me stil e cila dallohet nga kengetaret tjera. Eshte pasuri e ēmuar e muzikse shqiptare.

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Nuk u perfol per dicka te keqe, te pakten eshte lavderuar sepse ia vlen, eshte kengetare me stil dhe e mire.

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anėtarėsuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Citim Postuar mė parė nga Jek_e_Jek Lexo Postimin
    Nuk u perfol per dicka te keqe, te pakten eshte lavderuar sepse ia vlen, eshte kengetare me stil dhe e mire.
    Permenda gje te keqe?
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Permenda gje te keqe?
    Nuk di cfare mendimi pate por une u bazova ne kete shkrim !

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dodona Pelazgjike Dhe Tomor’i Zotit Te Pelazgevet
    Nga Darius nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:23
  2. Artistet tane - Foto dhe diskutime.
    Nga Orion_DYRRAHU nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 11-06-2007, 15:46
  3. Intervista me kėngėtarė shqiptarė!
    Nga ChuChu nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 20-05-2007, 21:37
  4. 17 Prill 2004: Koncert i Mariza Ikonomi
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 15-07-2005, 15:28
  5. Mariza Tomei
    Nga dodoni nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-09-2003, 02:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •