JuliusB,
njeri nuk te ndalon te mendosh si edhe mendon, por te pakten mos bej te kunderten e asaj qe ty nuk te bejne, pra te imponosh mendimin tend!
Ketu midis nesh nuk te detyron njeri te besosh me detyrim..., krejt e kunderta do te ndodhte po te jetoje ne nje kontinet tjeter..., ku
liria e mendimit nuk eshte e pranueshme dhe as qe merret per baze si opcjon...
Mendimi im ne lidhje me nje djalosh te moshes tende, te zgjuar per nga aspekti i shtrimit te mendimit, ndonse nuk jam dakort,
por edhe shume i ri per te percaktuar Misterin e mistereve, thelbin e ekzistences se njerezimit, ku vet mosha eshte shkatare per pohimet e mesiperme po aq sa
eshte shakaktare edhe eksperienca me mangesite qe shkakton.
Une ne moshen tende, ndoshta kam qene me i vendosur per sa ti shtron..., pasi kur je i ri ne moshe ( perveē guximit ) nuk ke kohe ( mjerisht ) ti dedikosh Zotit qoft edhe 1 minut te vetem,
flas nje dedikim te sinqerte dhe serioz, duke dashur te kuptosh per aq sa te jepet mundesia, pasi nje i moshes tende eshte i verbuar nga ide iluministe dhe "moderne",
ku Zoti i njerezimit eshte deformuar ne nje grykesi per pasuri duke marre formen e nje monedhe te shkelqyeshme...
Pastaj vijne me rradhe te tjerat, format e ndryshme te depresionit qe shtyn kjo shoqeri e konsumizmit te sfrenuar, ku te jesh ne hap me kohen do te thote te jesh ne "linje"
me mendimin e lirive qe propagandohen pa rreshtur, si ajo e barazise, humanizmit, permesivizmit, etj por edhe liria e pa pergjegjesise se fjales, etiketimi i mashtrimit si
vetmbrojtje si nje "stil" i ri mbijetese, etj si keto, ku formati i ri i konceptit familje ka kohe qe eshte dystuar ne mendjet e te rinjve, ku fakti qe ekzistojne dy baballare dhe nana,
ku dy-tre ose pese femije jane "vellezer" vetem per faktin qe dikush ka vendosur qe ata te bashkejetojne..., pra "familje e gjere", ku shpesh ngrihet ne pjedistal elementi i indisiplinimit kulturor.
Ku te vozosh kunder rrymes eshte "maksimumi" i ekzistences inteligjente, ku edhe nese nuk eshte nje i ri ose e re, "vet denoncohet" si gay, ku idete revolucjonare fillojne e mbarojne me injektimin
e sostancave vetvrasese, ku deluzjoni i aspetativave te nje jete me mireqenie te standartit te pakualifikuar, ku as familja dhe as shkolla jane ne gjendje ta garantojne, lere me shoqeria e degraduar...,
pra nje kuader i denje per nje piktor surrealist por me shume skizofren..., mund edhe ta pasqyroje fare mire, te me ndjesh qe me tej s'mundem, por te garantoj qe; te jesh sot nje i ri si ti ,
ne nje situate te tille teper te komplikuar, nuk eshte e lehte, ndaj edhe justifikohesh, pasi je i bombarduar nga rreklamet dhe propozimet e nje stili te jetes jo shume te natyrshem.......
Kete gje neve, ( moshatare te prinderve dhe gjysherve te tu ), nuk e kemi patur, flas e gjithe bota pasi jo vetem Atdheu yne i shtrenjt por e gjithe bota ka pesuar nje regres perballe ketij progresi !
Pra eshte me e natyreshme te vijne djem e vajza e te na thone, pse ore juve besoni?!? - Jeni ndoshta te marre?
Por ēdo gje me kohen e vet, JuliusB, pra rikthehem sa shkrojta me lart, une si ti nuk besoja fare nje here, por pas disa dhjetevjeēaresh, ja ku jam e te provoj te kunderten.
Ndaj mos e prish zemren sot, pasi eshte koha te gezosh standartin dhe jeten e ngjyra dhe drita qe te serviret, por sa te fillojne problemet e para, kur te jesh ne shoqerine e pandashme te vetvetes,
pra koshjences ( ndergjegjes ),ti shpejt do ta kapesh qe nuk je vetem, dikush prej kohesh eshte me ty i pranishem, vetem se nuk i ke vene kurre veshin e ta degjosh, eshte ai qe therrasim SHPIRTI!
Ja pra djalosh, ngadale edhe ti do te ulesh nje dite e te pleqerosh me me nge ate qe dikush, i shushatur nga mosha, ta ka thene diku e dikur..., por qe s'ka rendesi fare kush, por se ē'fare tha!
Ndaj mos prit pergjigje, pasi nuk e merr njeri mundimin te sqaroj te tille teme, pasi ē'do njeri ka nevoje per kohen qe i nevojitet per te perqafuar sinqerisht idene e Krijuesit...
Mua mu desh aq kohe, dikush shume me pak, e ti, ku i dihet Ai te shfaqet ne momentin me te favorshem...!
Paē fat ne jete, ku me pak kripe ne koke do te kesh edhe me shume sukses!
Pershendetje
Krijoni Kontakt