Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 60
    Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga Fiori
    Kujt i ka vajtur mėndja pėr byrek ėshtė i mirėpritur (lol pervec Mi Corazon dhe Eagle. Keta te dy duhet te sjellin nga nje shishe me vere me vete qe te pranohen).

p.s. Lakrorin/Byrekun nuk e kam bėrė unė meqė ra fjala

Qe do pranohemi tek hyrja me ose pa shishe vere , do pranohemi ne, por megjithate une me igllin insistojme ne ate qe kemi thene me pare. Byreku duket i mrekullueshem, por per nga madhesia as ke veshi s'ka me na shku.

P.S. Vetem te shihni si po gelltitem une, goja leng me leshoi.
    Where does a thought go when it's forgotten?

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    /me do byrek lol

Mi fiori po jemi ne pune mi.. per zili na i bere lol

ps. neser do ik me be byrek ke shpia.. se na hodhe nepsin lol
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Erdha vetem per te pare byrekun.
    Aman mi shoqeni, aman mi motrani, a do gjendet nje menyre per te mesuar edhe une te bej byrek. Me jepni ndonje udhezim , se pari per llojin e miellit e
    pastaj per te tjerat, se kam degjuar qe po s'qe mielli i mire kot me marr mundimin.
    O bej byrek une e e nxjerr ketu t'ju bej zili, o plas ! seriously !
    Por me e rendesishmja eshte qe me hahet shume. Mbaroj fare per byrek.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON
    Aman mi shoqeni, aman mi motrani, a do gjendet nje menyre per te mesuar edhe une te bej byrek. Me jepni ndonje udhezim , se pari per llojin e miellit e
    pastaj per te tjerat, se kam degjuar qe po s'qe mielli i mire kot me marr mundimin.
    Lol, Mi Cora, me kujtove mamin . Ngaqe filloi pedagogjikun (a cfare quhej ne ate kohe) qe ne shkolle te mesme, nuk ja mori anen kurre pecit, peteve me demek. E meronin kunatat (dmth hallat e mia, se ato i hollonin per merak.) Babi i shkreti i thoshte, pse merohesh moj grua, nja dy pete poshte, nje qillo spinaq dhe nja dy pete siper, dhe gati eshte byreku . Vone ia mori doren xhanem, po motra ime i ben me mire (bakllavane e qane, vdeksha une per te, e lum vjehrra qe e ka lol.)

Une qe thua ti, lol, jo qe s'jam them fare, po as qe me ze meraku te ma thoje . Pa turp fare vete e blej nje cope byreku (spanakopita qe i thone ne restorantet greke) dhe e ha per shtate pale qejfe.

Pastaj moj goce, bli petet e gatshme, lol, dhe fli mendjen. Do holloje pete kjo, puuu ... lol.

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

okidok

ta shkruaj une nje shpejt e shpejt por masat i kam me mend se keshtu me gram s'i mbaj mend.

Fillimisht pregatit spinaqin. Laje me uje te bollshem (e ke merak vete ti, fletke me fletke se ka rere djalli e mori) dhe shtjere ne tenxhere. Hidhi nja dy a tre luge vaj ulliri si dhe pak hudhra te grira te vockla sa per ere (une pertoj ti qerroj thelpinjte prandaj marr nga ato te pregatiturat...ready made). Veri zjarrin (jo sky-high por te ngadalte) dhe trazoje ca here derisa te ulet. Do ta shohesh qe do leshoje pak leng jeshil. Mos e ler ta "pije" te tere lengun por hiqe nga zjarri dhe kulloje. Spinaqi nuk zihet se i humbet vitaminat, pra sic te thashe, vetem me vajin dhe ata pakez uje qe eshte i lagur. Zbraze ne nje tenxhere tjeter edhe shtjeri c'do ti shtjesh; vaj e gjaple, kripe, feta cheese dhe ca k0qe ve, lol.

Ver ne zjarr nje tigan me vaj e gjalpe te shkrihen.(pak a shume, nja kater a pese luge vaj dhe nja dy a tre spoons gjalpe). Kur e ben vetem me vaj nuk iskerohet fare, ndersa vetem me gjalpe behet si i forte, prandaj eshte me mire pergjysme.

Se dyti, zere brumin, me sy keshtu sa dy grushtat e mi, lol. Mos e zer te forte se ta merr shpirtin per tu hapur, por as edhe shume te bute jo se te ngjitet ngado. Punoje mire (sa te te lodhen ca duart por jo te te keputen fare); ndaje pergjysem, dhe njeren gjysme ndaje ne "kulacka" te vogla, sa te them une....pak me te medhaja se nje e verdhe veze, dhe hapi petka-petka si petullat Perdor nisheste me mire, se mjelli i hap me zor, dhe mos u shtjerr shume. Kur ti kesh mbaruar se hapuri, shtro njeren dhe lyeje me vajin/gjalpin e pregatitur. Shtro tjetren dhe lyeje prape, e keshtu me rradhe. peten e fundit mos e lyej; shtjeri nisheste, "ngjishe" ca here me okllai ne zigzag, dhe hape ngadale aq te madhe sa ta kesh tepsine.

Shtroje spinaqin e pregatitur dhe pastaj bej te njejten gje si me lart me "topthin" e dyte te brumit. Por kete pete hape me te madhe se tepsia dhe kur ta shtrosh persiper rrudhose ca. Mblidhi anet e byrekut (kete s'ta shpjegoj dot si behet por sigurohu qe nuk eshte shpuar me ndonje vend). Hidhi persiper vaj me gjalpe, dhe fute ne furren 350 grade F. (furra duhet nxehur me pare; une zakonisht e pjek ne 400 grade F por ti shikoje njehere se furrat jane te ndryshme).

Pra, si ka mare nje faqe te kuqerreme siper e poshte, shuaje furren dhe lere aty brenda ("te kulloje," keshtu i them une) per nja 15 minuta. Pastaj nxirre nga fura, sperkate pak me uje, hidhi siper nje mesalle qe ta mbaje avullin dhe lere ashtu per nja 15 minuta.

Pastaj bej ndonjecike dhalle (ah te shkreten! e kam harruar ate pe verteti) dhe je all set.

e mos me thuaj qe se qullose dot se e theva okllaine fare pastaj
    Summertime, and the livin' is easy...

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON

po kush po te kerkont ty t'me besh byrek moj e dashur... te dua edhe keshtu sic je, "ignorante in the kitchen, master in the ..lol ...pastaj kto korcarkat pse i kemi ne, apo vetem per llafka...
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    O i poshter ! Edhe kete e the ne publik? Gjoja... my best friend.
    Hajt se ta gadis une ty.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ne fakt nuk ka shume kohe qe kam ngrene byrek me spinaq. Tani per ndonje muaj nuk me shkon mendja me . lol

U solla njehere ketyre amerikanve ne pune byrek , i solla mix ca me spinaq ca me veze , gjize/djathe &qumesht . Ke mendoni se ju futen ato ?Spinaqit apo gjizes/djathit ? lol

ps;Une byrek nuk di te bej , as peta nuk di te hap. Nuk me pelqen te mesoj , ma kane dhene ate mundesi qe te me jepnin free lessons per hapje petesh por e kam refuzuar dhe vazhdoj ta refuzoj .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga PINK
    Ne fakt nuk ka shume kohe qe kam ngrene byrek me spinaq. Tani per ndonje muaj nuk me shkon mendja me . lol

U solla njehere ketyre amerikanve ne pune byrek , i solla mix ca me spinaq ca me veze , gjize/djathe &qumesht . Ke mendoni ju ju futen ato ?Spinaqit apo gjizes/djathit ? lol
    dmth,

qenke goc nikoqire ti

do na sjellesh gje ketej me DHL...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Xhuxhumaku
    dmth,

qenke goc nikoqire ti

do na sjellesh gje ketej me DHL...
    Xhuxhu , lexo dhe ps-ne ... mos e ler leximin pergjysem . lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mustafa Greblleshi: “Dėshirat e tua janė (ar) miku yt, o i burgosur”
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-05-2012, 10:01
  2. Makaronat me peshk
    Nga Fiori nė forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 23-01-2012, 17:03
  3. Disa receta per ushqim
    Nga RaPSouL nė forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 09-04-2009, 05:39
  4. Pranė oxhakut dimėr verė
    Nga MI CORAZON nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 229
    Postimi i Fundit: 18-03-2005, 11:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •