Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Pėr: Video e Mrekullise qe ndodhi dje ne ishullin e Rodosit

si e forcon besimin tim ikona qe qan , apo nese loton gjak ?

cfare arsye ka nje mrekulli nese nuk ndodh per lavdi te Zotit ?

mrekulli mund te quhet pendimi dhe shpetimi i miliona shpirtrave te humbur ne mekate

cfare me duhet mua nje mrekulli nese nuk eshte per lavdine e Zotit dhe ne sherbim te kishes dhe njerezimit

besimi im perbehet nga 3 faktore ;

arsyeja e cila me ballafaqon me Shkrimet e Shenjta
    ndjenjat qe me shoqeron Shpirti i Shenjte
    besnikeria deri ne vetemohim per te jetuar sipas vullnetit te Zotit

sa per mrekullite mund te them qe perbejne nje pjese te besimit tim ndaj Zotit dhe gjithmone nese mrekullite qe ndodhin jane per lavdine e Zotit dhe ne sherbim te kishes e cila kursesi nuk eshte kisha ortodokse e as ajo katolike , pasi kisha e vertete e Krishtit adhuron ne Fryme dhe jo nepermjet ikonave dhe misticizmit tradicional pagano -fetar;

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    si e forcon besimin tim ikona qe qan , apo nese loton gjak ?

cfare arsye ka nje mrekulli nese nuk ndodh per lavdi te Zotit ?

mrekulli mund te quhet pendimi dhe shpetimi i miliona shpirtrave te humbur ne mekate

cfare me duhet mua nje mrekulli nese nuk eshte per lavdine e Zotit dhe ne sherbim te kishes dhe njerezimit

besimi im perbehet nga 3 faktore ;

arsyeja e cila me ballafaqon me Shkrimet e Shenjta
    ndjenjat qe me shoqeron Shpirti i Shenjte
    besnikeria deri ne vetemohim per te jetuar sipas vullnetit te Zotit

sa per mrekullite mund te them qe perbejne nje pjese te besimit tim ndaj Zotit dhe gjithmone nese mrekullite qe ndodhin jane per lavdine e Zotit dhe ne sherbim te kishes e cila kursesi nuk eshte kisha ortodokse e as ajo katolike , pasi kisha e vertete e Krishtit adhuron ne Fryme dhe jo nepermjet ikonave dhe misticizmit tradicional pagano -fetar;

- Si guxon Kryengjelli i Perendise qe te na leshoje lot nga nje ikone ne nje menyre te mistershme duke tortuar ne kete menyre "arsyen" time?

- Si guxon Shpirti i Shenjte qe te veproje ne nje Kishe Orthodhokse ne Rodos te Greqise, duke lenduar keshtu "ndjenjat" e mia si protestant ungjillor?

- Si mund te besosh mrekulli te tilla ne nje Kishe Orthodhokse, kur une vete nuk i kam perjetuar brenda Kishes ne qenien time?

Ti je Zoti! Ti je Kisha! Ti je mrekullia vete!

Albo

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk mund ta shpjegoj dot tani se kam kohe qe e kam pare, por nje grup shkenctaresh u munduan npm eksperimenteve te benin nje statuje ti dilte gjak nga syte dhe te dukej shume reale, si ato qe shikon neper kisha. E realizuan me sukses. Me nje fjale eshte veshtire te kuptosh nese ato qe shikojme ne kisha jane vertet mrekulli apo dicka e krijuar nga dora e njeriut.
    Kush e inspekton? Sa realist eshte ai qe e inspekton?
    Kur mrekulli te tilla ndodhin, ata qe "shqetesohen" me shume jane te pafete si puna tende. Mundoheni te ngushelloni vetveten me fjalet: "Zoti nuk ekziston dhe eshte pjelle e imagjinates se njerezve!" Por kur gjera te tilla te pashpjegueshme ndodhin, ne mes te dites, ne prani te shume njerezve, kjo perben termet te frikshem per gjithe qenien tuaj. Dridheni nga frika e nje te vertete te thjeshte: Zoti jo vetem ekziston, por ai edhe VEPRON ne historine e njerezimit, vepron edhe ne kohen tone. Dhe refreni ndryshon formen nga Zoti nuk ekziston, ne "keto mrekulli i krijojne vete njerezit".

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 28-10-2013 mė 05:58

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    - Si guxon Kryengjelli i Perendise qe te na leshoje lot nga nje ikone ne nje menyre te mistershme duke tortuar ne kete menyre "arsyen" time?

- Si guxon Shpirti i Shenjte qe te veproje ne nje Kishe Orthodhokse ne Rodos te Greqise, duke lenduar keshtu "ndjenjat" e mia si protestant ungjillor?

- Si mund te besosh mrekulli te tilla ne nje Kishe Orthodhokse, kur une vete nuk i kam perjetuar brenda Kishes ne qenien time?

Ti je Zoti! Ti je Kisha! Ti je mrekullia vete!

Albo
    Ligji i Pėrtėrirė 5:8-9.

" 8 Nuk do tė bėsh asnjė SKLUPTURE apo SHEMBELLTYRE tė gjėrave qė janė atje lart nė QIELL, kėtu poshtė nė TOKE apo nė UJRAT poshtė tokės. 9 Nuk do tė BIESH PERMBYS para tyre dhe nuk do t’u SHERBESH, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xhelos qė dėnon paudhėsinė..."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

ky mashrim u be para 10 me madonen e civitavekias ne itali. i kishin hedhe boje nga brenda vetem per te manipuluar besimtaret. aty kisha doli bllof.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Ligji i Pėrtėrirė 5:8-9.

" 8 Nuk do tė bėsh asnjė SKLUPTURE apo SHEMBELLTYRE tė gjėrave qė janė atje lart nė QIELL, kėtu poshtė nė TOKE apo nė UJRAT poshtė tokės. 9 Nuk do tė BIESH PERMBYS para tyre dhe nuk do t’u SHERBESH, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xhelos qė dėnon paudhėsinė..."
    Shikon sa mire, keshtu si ty mendojne edhe muslimanet. As ata nuk i kane qejf "ikonat" bile quajne bllasfemi edhe te pikturosh fytyren e profetit Muhamed. Valle nuk ka qene njeri e nuk ka patur nje fytyre profeti i madherishem?

Dhiata e Vjeter = LIGJ

Dhiata e Re = Zoti Krisht

Nese Zoti yne Krisht, do te ecte ne rruge balle perballe me ty, a do te bije permbys qe te adhuroje ate e kerkoje falje e meshire per mekatet e tua? Apo do te sillje nder mend kete ligjin e Dhiates se Vjeter e nuk do te beje "idhujtari"?

Sic te kam thene shpesh, lexo e meso ne forumin orthodhoks, se ti nuk di:

http://www.forumishqiptar.com/thread...ne-Orthodhokse

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shikon sa mire, keshtu si ty mendojne edhe muslimanet. As ata nuk i kane qejf "ikonat" bile quajne bllasfemi edhe te pikturosh fytyren e profetit Muhamed. Valle nuk ka qene njeri e nuk ka patur nje fytyre profeti i madherishem?

Dhiata e Vjeter = LIGJ

Dhiata e Re = Zoti Krisht

Nese Zoti yne Krisht, do te ecte ne rruge balle perballe me ty, a do te bije permbys qe te adhuroje ate e kerkoje falje e meshire per mekatet e tua? Apo do te sillje nder mend kete ligjin e Dhiates se Vjeter e nuk do te beje "idhujtari"?

Sic te kam thene shpesh, lexo e meso ne forumin orthodhoks, se ti nuk di:

Albo
    E c'lidhje ka ikona me mrekulline, Albo?
    Nese eshte bere mrekulli ne ndonje ikone orthodhokse, une kete e besoj si mrekulli, ama nuk e besoj ate se orthodhokset jane dic te vecante, ashtuqe t'iu shfaqen vetemse atyre mrekullite.

Mrekullite iu shfaqen njerezve ne menyra te ndryshme, varesisht cilit besim a mosbesim i perkasin ata.
    Po ta kishe hapur ndonjehere ne jeten tende faqen e mrekullive (Miracle Page)...
    ...do ta kishe pare fare qarte se mrekulli iu shfaqen komuniteteve (me) te ndryshme fetare, sikurse edhe jofetareve.

Eshte ceshtje krejt tjeter kur paraqiten njerez si puna jotedhe duan t'i pervetesojne (bejne prone te tyre) mrekullite e caktuara.

Prandaj, nese mrekullia eshte shfaqur ne ndonje ikone, kjo ne asnje menyre nuk dmth se Zoti i parapelqen ikonat e rrjedhimisht, komunitetet qe nuk besojne a nuk i preferojne ikona, nuk dmth se ata nuk i don Zoti.

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

E c'lidhje ka ikona me mrekulline, Albo?
    Nese eshte bere mrekulli ne ndonje ikone orthodhokse, une kete e besoj si mrekulli, ama nuk e besoj ate se orthodhokset jane dic te vecante, ashtuqe t'iu shfaqen vetemse atyre mrekullite.
    Po ja per shembull, po ta kishe marre mundimin qe te shikoje videon e ikones ne fjale, do te shikoje qe nga druri (ikona eshte dru) po del nje leng nga syte e shenjtorit te pikturuar ne ate ikone, Shen Mihalit, nje nga kryengjejt e Perendise. C'lidhje ka mrekullia me ikonen? Syte e mi me thone qe mrekullia po ndodh ne kete ikone te ketij shenjtori, ne nje kishe ne ishullin Rodos ne Greqi. Nese ke sy ne balle, edhe ti mund te shikosh te njejten gje. E beson apo nuk u beson ty syve, eshte pune tjeter.

Ku e tha Albo qe mrekullite u ndodhin vetem orthodhokseve? Une thashe qe protestanto-ungjillori me lart, eshte "shokuar" nga lajmi dhe ajo qe i pane syte, pasi ne mendjen e tij, Kisha Orthodhokse nuk eshte "Kisha e vertete e Zotit", dhe orthodhokset nuk jane besimtaret e vertete te krishtere. Shokohet edhe qe po ndodh ne nje Kishe, pasi ai nuk ka kishe, kisha per te eshte vendi ku jeton apo "zemra" e tij. Shokohet akoma me shume qe mrekullia ndodh ne nje ikone, qe nderon nje shenjtor te Kishes per te cilin ai nuk di asgje. Per ungjillorin, ashtu si dhe per muslimanet si puna juaj, "ikonat e orthodhokseve jane idhujtari". Apo e ka gabim Albo?

Tani te pyes une ty: nese ju muslimanet nuk mbani "ikona" per te nderuar shenjtoret e profetin tuaj ne xhami, as ne shtepi. A do t'iu ndodhte kjo mrekulli ju? Jo.

Mrekullite iu shfaqen njerezve ne menyra te ndryshme, varesisht cilit besim a mosbesim i perkasin ata.
    Po ta kishe hapur ndonjehere ne jeten tende faqen e mrekullive (Miracle Page)...
    ...do ta kishe pare fare qarte se mrekulli iu shfaqen komuniteteve (me) te ndryshme fetare, sikurse edhe jofetareve.
    Mrekullite nuk shfaqen vetvetiu. Mrekullite jane veper e Perendise, vepra e Shpirtit te Shenjte qe vepron ne Kishe dhe eshte i kudondodhur. Eshte e vertete qe mrekullite ndodhin kudo dhe orthodhokset nuk kane ekskluzivitetin e tyre, por ajo qe ne kemi si orthodhokse qe ju nuk kini, eshte se ne besojme ne mrekulli te tilla. Ka plot mrekulli qe Perendia ben per ne perdite, por shumica e tyre njerezit as nuk i shohin, as nuk i kuptojne, ose i shohin e nuk i besojne. Pra nuk mjafton vetem qe Zoti te beje mrekulli te tilla, por duhet edhe besim i njerezve ne fuqine e mbinatyrshme te Shpirtit te Shenjte. Po nuk pate besim, ben sic bejne keta me lart. Shohin por nuk besojne.

Prandaj, nese mrekullia eshte shfaqur ne ndonje ikone, kjo ne asnje menyre nuk dmth se Zoti i parapelqen ikonat e rrjedhimisht, komunitetet qe nuk besojne a nuk i preferojne ikona, nuk dmth se ata nuk i don Zoti.
    Lotet e Shenjtorit jane nje paralajmerim per popullin e Perendise, te gjithe ata besimtare orthodhokse qe ende ruajne besen dhe praktikojne besimin e tyre. Te gjitha ata besimtare qe vene e nderojne (nderojne jo adhurojne) shenjtoret ne Kishe. Qe u luten atyre shenjtoreve qe te ndermjetesojne ne emrin e tyre para Krishtit. Dhe ajo qe kjo mrekulli deshmon eshte se ne ate ishull, e ne ate Kishe, ka njerez me besim, njerez te denje ne syte e Perendise, njerez qe bejne nje jete te shenjte. Dhe Perendia i paralajmeron per gjera qe do te ndodhin ne te ardhmen e afert.

Perendia do me shume ata qe i mbajne atij besen e vertete te paster e te pacenuar. I do dhe i ruan me shume, pasi qoftelargu godet te krishteret othodhokse me fort, pasi e di qe ata jane te denje ne syte e Perendise, jane me afer me Te. Te gjithe te krishteret e tjere ne bote, jane te gjithe te rene nga trupi i Kishes Orthodhokse dhe jane me larg Perendise, pasi kane prekur e cenuar besen e krishtere, e kane ndryshuar ate.

Jane ikonat orthodhokse "idhujtari" apo jo? Ose me mire te pyesim, i shikon Zoti ato si idhujtari e te demshme per besimtarin apo jo? Dhe si ky shembull ka me mijera te tjere ne keto 2000 vjetet e fundit.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 31-10-2013 mė 10:56

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

ca thua keshtu o albonuk jane vetem ikonat ortodokse qe lotojne gjakjane edhe ato katolike, protestante deri tani nuk kam degjuar,,,
    kopperfield zhduku statujen e lirise ne nju jork, dikush tjeter di te bej te gjakojne ikonat, keshtu e kane keto pune.
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

*

Albo,
    kot ke shkruar me teper se dy faqe pa kurrfare permbajtjeje.
    Lexo edhe nje here pergjigjen time dhe, ate qe nuk e ke kuptuar ma tregon, ne menyre qe te ta "perkthej" une, ashtuqe te mos i mbushesh edhe nje here 4-5 faqe tekst me fjale boshe.
    Pra, edhe nje here:
    Lexo cfare kam thene dhe, cfare nuk ke te qarte, pyet.

*
    klipp&klar

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •