Dybekun dybekun![]()
Dybekun dybekun![]()
Te biesh rehat,
Ne metoden klasike, dy menyre. Nga rrahja klasike e kosit me "dybek", dhe rrahja qumshtit.
Shija eshte ceshtje personale, por ajo qe mund te pohoj eshte se kosi eshte me "profitabel" dhe merr nje gjalpe qe permban me shume materie ne raport me qumshtin.
Nese do nje gjalpe me me shume shije, gjalpi i kosit eshte pergjigja, nga ana tjeter gjalpi i qumeshtit eshte me i "paster" nese mund ta themi keshtu.
Personalisht pelqej te kosit!
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Une per vete kam degjuar nga qumshti. Ne Shqiperi thonin qe behet edhe nga kosi. Ketu ne NJ eshte nje ferme e madhe edhe e ben nga qumshti biles ofrojne edhe orare vezhgimi per ata qe jane te interesuar.
A dairy product is food produced from the milk of mammals.[1] Dairy products are usually high energy-yielding food products. Ketu nuk behet nga kosi sepse ka shume acid sipas my research. Gjalpi nga qumshti eshte me sweet edhe rron me pak se gjalpi i kosit. Ndoshta kjo eshte arsya qe ne Shqiperi prefrojne gjalp nga kosi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 27-09-2013 mė 09:29
I LOVE GOD
j&g
shyqyr qe kam plaken eksperte se do mbetesha si puna juaj pa ngrene embelsira....(edhe pse nuk i ha)
Po pse mo koke qipa, kur gjalpi i KOSIT hidhet ne qumesht per te bere kremerat per embelsirat (si torta etj.) qumeshti pritet, d.m.th do te hani vetem mjalte.... prandaj fshataresia kooooperativiste albaneze ka mbetur akoma te revania, hallva e kaq.
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
gjalpi nga qumeshti, gjiza nga kosi?![]()
Xhiza, bohet nga qumshti I prere, o broke.
Nga kosi, del salca e kosit.
Si nga te dyja del hira, nga vjen edhe fjale, hire.
Hiret e femres, pra I kan marr, xhizen, gjalpin dhe salcen e kosit.
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Si dhe nga nxirret gjalpi??
![]()
Une e mesova edhe dicka te re. Nuk e paskam ditur qe gjalpi behet edhe nga qumeshti.
E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...
Ncuq, behet mocarella,...lol
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Krijoni Kontakt