Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pyetje per ateistet?

Kam nje pyetje per ju nqs dini te pergjigjeni me rigorizitet dhe te dini te respektoni bashkebiseduesin virtual se bashkebiseduesin real jam i sigurte qe e respektoni.

Si e shpjegon nje ateist qe numri i diteve ne jave eshte 7 dite dhe nuk eshte 9 dite ose 10 dite?
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Pėr: Pyetje per ateistet?

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Kam nje pyetje per ju nqs dini te pergjigjeni me rigorizitet dhe te dini te respektoni bashkebiseduesin virtual se bashkebiseduesin real jam i sigurte qe e respektoni.

Si e shpjegon nje ateist qe numri i diteve ne jave eshte 7 dite dhe nuk eshte 9 dite ose 10 dite?
    Cfare lidhje ka besimi fetar ketu ...mos rastesisht doni ta pervetesoni si shpikje te juajen 7 diteshin e javes ju muslimanet?!!!

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Vetem ateistet duhet te pergjigjen?

Numri i diteve 7 te javes jane krijuar nga paganet, e kane pasur nje lloje riti qe e kane festuar cdo 7 dite.
    Dhe me vone fete monoteiste panvarsisht qe i kane sulmuar paganet ne gjitha menyrat edhe ne librat e tyre te shenjte por nuk kane prituar te kopjojne dhe pershtatin cdo gje nga ata.

Edhe numri i pergjithshem te muajeve 12 te vitit, jane nga kulturat pagane, jo vetem kaq por edhe emrat e muajeve jane gjitha emra hyjnish pagane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 24-08-2013 mė 12:41

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

E ka me henen ajo!
    Por per te perforcuar argumentin e fishtanit 7 diteshi javor njihej qe prej Babilonise se lashte.
    Si parapergjigje per nje pyetje te mevonshme, nje faze henore nuk ka 28 dite.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Vlla shqiptar 7 diteshi eshte qe ne krijimin e qiejve dhe tokes.Zoti krijoi qiellin dhe token per 6 dite dhe diten e shtate nuk ndjeu kurrfare lodhje , thuhet ne kuran.pra ne njerzit sot trashegojme shtate diteshin e javes per kete arsye.Para se te ishte kalendari gregorian dhe ai Julian ka qene kalendari henor, nese shikon tek hebrejte ato perdornin kalendarin henor po keshtu dhe muslimanet sot.

Zoti thote ne Kuran se kalendari henor ka filluar qe me njerzit e pare

10:5.
    Ai e ka bėrė Diellin burim drite, kurse Hėnėn e ka bėrė tė shkėlqejė, duke i caktuar asaj fazat, qė ju tė dini numrin e viteve dhe njehsimin e kohės. Allahu i krijoi kėto vetėm me tė vėrtetėn. Ai ua shpjegon shenjat e Tij njerėzve qė kuptojnė.

http://www.apstas.com/astrotas/Sayers/MoonPhases.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 24-08-2013 mė 19:41 Arsyeja: Ska numra ketu

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Vlla shqiptar 7 diteshi eshte qe ne krijimin e qiejve dhe tokes.Zoti krijoi qiellin dhe token per 6 dite dhe diten e shtate nuk ndjeu kurrfare lodhje , thuhet ne kuran.pra ne njerzit sot trashegojme shtate diteshin e javes per kete arsye.Para se te ishte kalendari gregorian dhe ai Julian ka qene kalendari henor, nese shikon tek hebrejte ato perdornin kalendarin henor po keshtu dhe muslimanet sot.
    Kjo eshte interpretim imagjinar sipas deshirave te fetareve. Sic ta shpjegova 7 diteshi eshte krijuar per shkak riteve pagane, aq sa edhe emrat e diteve te javes kane emra hyjnish apo mitologjik ashtu sikur se emrat e muajeve. Gjitha kalendraret jane pershtatur/kopjuar nga paganet, keta te fundit te cilet i kane krijuar duke kushtuar hyjnive dhe riteve te tyre. Eshte aq e thjeshte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 24-08-2013 mė 18:00

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Xhemis, postin ta ndryshova per korrektese argumenti.

Perpara se te na tregosh dhe shesesh genjeshtrat fetare rreth koncepteve relative, te bie "barra e proves" per te vertetuar qenesine e zotit pastaj flasim se si zoti Yt eshte relativisht I Vogel ne moshe ne rapport me zotin e aborigjinve, pasi te zgjedhim kete ceshtje do flasim se kujt I takon 7diteshi e pas kesaj metalet e cmuara.

Ja dhe marreveshja per kete, te Provosh me prova qe zoti ekziston, pastaj ne eshte mashkull apo femer, ose hermafrodit, Dhe nEse e ndan kete duhet te Ndash pastaj cfe eshte me te tjeret e feve tjera .... etj, Nese nuk e Ben dot une personalisht do te bej vrejtje me subject "mungese" serioziteti nE dikutim duke te hequr te drejten ty, dhe vetem ty personalisht pjesmarrjen ne forum in ateist.

P.s. Te jem si ty une zgjedh opsionin e fundit
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin

Perpara se te na tregosh dhe shesesh genjeshtrat fetare rreth koncepteve relative, te bie "barra e proves" per te vertetuar qenesine e zotit pastaj flasim se si zoti Yt eshte relativisht I Vogel ne moshe ne rapport me zotin e aborigjinve, pasi te zgjedhim kete ceshtje do flasim se kujt I takon 7diteshi e pas kesaj metalet e cmuara.

Ja dhe marreveshja per kete, te Provosh me prova qe zoti ekziston, pastaj ne eshte mashkull apo femer, ose hermafrodit, Dhe nEse e ndan kete duhet te Ndash pastaj cfe eshte me te tjeret e feve tjera .... etj, Nese nuk e Ben dot une personalisht do te bej vrejtje me subject "mungese" serioziteti nE dikutim duke te hequr te drejten ty, dhe vetem ty personalisht pjesmarrjen ne forum in ateist.

Fshirja e posteve prej teje jo detyrimisht sjell fshirje memorie tek mua dhe as ul kapacitetin e argumentimit ose inteligjencen thjesht tregon se ateisteve do vazhdoje tju mungoje kriteri i se vertetes perderisa nuk njohin Zotin.Une nuk mbush boshlluket e deshirave dhe mendjeve te cmendura, une thjesht prezantoj nje argument kush do e merr kush do nuk e merr, se sa i forte eshte argumenti kete e tregon kunderargumenti dhe jo fshirja e posteve apo dalja jashte orbites se tematikes qe trajtohet.

Ateizmi bie poshte qe ne origjine, nuk ka nevoje ta hedh une poshte secili le ti beje pyetje vetes, pse jam krijuar? dhe ku do te shkoj mbas vdekjes?Ateizmi si jep dot pergjigje kesaj sepse eshte fe e mohimit dhe jo e besimit.E njeriu pa besim eshte qenie e zbrazur, boshe, i mungon shpirti,gjalleria edhe pse ka jete.Ekziston fizikisht por jo shpirterisht.Aty ku mungon besimi, mungon cdo gje.

Me pyetjen pse ditet e javes jane shtate bie poshte ateizmi sepse ditet e javes kane origjine hyjnore ne caktim dhe skane origjine pagane e as politeiste.E shikoni sa shpejt bie poshte e kota sepse ska baze.Keshtu eshte gjithcka per ateistet, jane qenie pa kritere, pa pasqyra, pa dysheme, thjesht ju merren mend duke mos e ditur pse jetojne.scion kur te gjeni pse ditet e Javes jane shtate atehere do te kuptoni se ateizmi eshte krijese e sajuar dhe jo natyralitet njerzor, social apo historik.Here tjeter nese ske fuqi argumentuese rezervoji te drejten te tjereve te shprehin mendimet e tyre.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

E drejta e fales duhet ti japi ati mundesine te shprehet edhe po qe se ne nuk e konsiderojme argument serioz. E vetmja gje qe duhet ndaluar jane ofendimet personale.

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin

Nuk eshte ndonje gje e cudicme fakti qe java eshte me 7 dite e dita me 24 ore e ora me 60 minuta e minuta me 60 sekonda. Keto jane thjesht rastesira tradicionale. I.e. njeres apo njerit i hipi ashtu dhe ashtu e beri. Nuk ka ndonje gje te mahnitshme ketu. Edhe sikur te besonim ne zot pse zoti e beri javen me 7 dite dhe pse diten me gjatesine qe ka? Ti vetem vajte nje nivel metej por nuk zgjidhe asgje! E njeta gje me egsitencen. Si erdhem ne ketu? Si e gjejme veten ne egzistence? Po qe se themi zoti, po zoti si erdhi ne egzistence? Kush e krijoi zotin. Pra nuk e zgjidhe problemin, vetem e bere me kompleks pa shpjeguar asgje. Pastaj edhe sikur te kishte krijues nuk do te ishte zoti i Islamit. Kafshet erdhen nga evolucioni per qindra miljone vjete. Ti thua e krijoi zoti per 6 dite edhe pastaj i theret te tjeret te cmendur e bosh. Kjo eshte qesharake!

Ti nuk pranon shkencen e ne vend pranon perralla me mbret te njerezve qe kane qene shum me pak te ditur dhe perparuar se neve e pastaj te duket vetja superior. Qesharake. Jeta per shume nga ne ateistet eshte per lumturi. Po per ju fetaret, per c'fare eshte jeta? Zere se ka zot, pastaj c'fare? Do te jeni te lumtur mbas vdekjes? E njejta gje vetem se neve jemi realist dhe i marrim gjera ashtu sic i shohim e jo ashtu qysh ja kishte qefi disa barbarve para 1400 vjetesh!

Fshirja e posteve prej teje jo detyrimisht sjell fshirje memorie tek mua dhe as ul kapacitetin e argumentimit ose inteligjencen thjesht tregon se ateisteve do vazhdoje tju mungoje kriteri i se vertetes perderisa nuk njohin Zotin.Une nuk mbush boshlluket e deshirave dhe mendjeve te cmendura, une thjesht prezantoj nje argument kush do e merr kush do nuk e merr, se sa i forte eshte argumenti kete e tregon kunderargumenti dhe jo fshirja e posteve apo dalja jashte orbites se tematikes qe trajtohet.

Ateizmi bie poshte qe ne origjine, nuk ka nevoje ta hedh une poshte secili le ti beje pyetje vetes, pse jam krijuar? dhe ku do te shkoj mbas vdekjes?Ateizmi si jep dot pergjigje kesaj sepse eshte fe e mohimit dhe jo e besimit.E njeriu pa besim eshte qenie e zbrazur, boshe, i mungon shpirti,gjalleria edhe pse ka jete.Ekziston fizikisht por jo shpirterisht.Aty ku mungon besimi, mungon cdo gje.

Me pyetjen pse ditet e javes jane shtate bie poshte ateizmi sepse ditet e javes kane origjine hyjnore ne caktim dhe skane origjine pagane e as politeiste.E shikoni sa shpejt bie poshte e kota sepse ska baze.Keshtu eshte gjithcka per ateistet, jane qenie pa kritere, pa pasqyra, pa dysheme, thjesht ju merren mend duke mos e ditur pse jetojne.scion kur te gjeni pse ditet e Javes jane shtate atehere do te kuptoni se ateizmi eshte krijese e sajuar dhe jo natyralitet njerzor, social apo historik.Here tjeter nese ske fuqi argumentuese rezervoji te drejten te tjereve te shprehin mendimet e tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 24-08-2013 mė 23:33

i/e larguar Maska e ionian
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200

Zoti thote ne Kuran se kalendari henor ka filluar qe me njerzit e pare

10:5.
    Ai e ka bėrė Diellin burim drite, kurse Hėnėn e ka bėrė tė shkėlqejė, duke i caktuar asaj fazat, qė ju tė dini numrin e viteve dhe njehsimin e kohės. Allahu i krijoi kėto vetėm me tė vėrtetėn. Ai ua shpjegon shenjat e Tij njerėzve qė kuptojnė.

http://www.apstas.com/astrotas/Sayers/MoonPhases.jpg
    Cfare te ben mendja e kokes thuaj!!!E ha sapunin per buke .Ik e bisedo per nje teme serioze me persona qe mendojne ne kete menyre .

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •