Shihni si i kendon Kadare qenit te kufirit,

Merr fryme shpejt
Me sy nervoze
Shikon perqark
nje rryp i blerte
i shtrengon qafen muskuloze
tek ec ne pyll me hap te lehte

Bilbilat qe nga druret e shohin me nderim
Sorkadhet briret e bukur i ulin me blerim

Dhe ujqit vete po tś dilte perpara
do t'i hapnin udhen kafshes ushtare

nderkohe qe ai shtetiste boten pervec bashkekombasve te tij, te cilet sa here qe tentonin te arratisenin pertej telave te terrorit te diktatures, qeni, pra i njejti qen kufiri qe Kadareja i ka kenduar me skiper si hero,i shqyente kembet dhe e hante per gjalli shqiptarin, ose diversantin, revizionistin apo tradhtarin sic quhej atehere.

Shiko o njeri se si i thur ai lavde bilbileve qe sipas tij
e shohin qenin e frikshem te kufirit me nderim!

o zot ku eshte pare kjo qe bilbili sheh qenin me nderim?

kjo ndodh vetem ne boten e Kadarese, dhe ai ka te drejte,
sepse ai, bilbili, dhe pak me poshte Sorkadhet, pra Elena e tij
e shihnin ate me nderim , sepse ata udhetonin te lire,
e kapercenin kufirin pa probleme,pa iu grisur rrobat ose u bere darka e qenit te kufirit,

o Mortje, qe nuk me ha, o mortje qe nje shkrimtar i tille sot,
konsiderohet si nderi i kombit, kur ai, i thurte lavde qenit hoxhian qe e kafshoi kombin
si nje bishe e eger,

Amin, o mendje qe nuk u turbullove, dhe me dhe mprehtesine te dalloj qenin
nga lepuri