BSH ul normn e interest n 3.5 pr qind

Kshilli Mbikqyrs i Banks s Shqipris uli sot normn baz t interesit pr lekun me 0.25 pik prqindje duke e rikthyer at n nivelin 3.5 pr qind. Sipas Guvernatorit Ardian Fullani, prmes ktij vendimi banka synon ti jap nj stimul t ri ekonomis duke nxitur konsumin dhe investimet q sipas tij mbeten n ritme t ngadalta. Ai tha se stabiliteti makroekonomik mbetet i qndrueshm dhe inflacioni ruan nivele t ulta, por brenda ankorimit t BSH-s. Politika monetare e BSH-s, ka ndihmuar n ruajtjen e shndetit bankar n vend dhe tregueseve makrofinanciar,- tha Fullani.
Guvernatori tha se, n 3-mujorin e par t ktij viti rritja e ekonomis me 1,7% u mbshtet nga sektori i industris ndrsa, rritja ekonomike gjat 6- mujorit t par i detyrohet ekporteve. Fullani vuri n dukje se borxhi publik n nivelin 63,3% sht nj nga dobsit e sistemit, pr t ciln krkohet marrja e masave pr kontrollin e borxhit dhe primeve t rrezikut, prmes nj rregulli fiskal t qndrueshm.

MAPO