po, qyteti nga vij i ka tradite xhirot mbremjeve, shetitjet, cfar karakteristika i vishni lepurit?![]()
po, qyteti nga vij i ka tradite xhirot mbremjeve, shetitjet, cfar karakteristika i vishni lepurit?![]()
E shihni pra, e mora LUANIN dhe LEPURIN...Luanin e adhuroj pėr elegancė, bukuri, forcė dhe mėnyrėn se si e vret gjahun, nėse mund tė shprehem, nė mėnyrė mė humane, pa i krijuar shumė dhembje...
Lepurin, lepurin e adhuroj tej mase ( i kam shkruar shumė vjersha pėr fėmijė), ka butėsi tė pamatur, ėshtė vigjilent nė ēdo ēast, ka kėrcim artistik, shdrvjelltėsinė...ėshtė frikacak i madh por ėshtė shumė i vetėdijshėm pėr kėtė dobėsi, andaj i ka veshėt e gjatė e pamje tė mrekullueshme pėr ta kompensuar kėtė dobėsi...
I adhuroni fluturat dhe pse?
me elqejn dhe fluturat, sese te japin qetesi paqe, ngjyra etj
po te shpjegoj pse te pyeta per kafshet. mendohen se kafsha e pare qe ne pergjigjemi i veshim karakteistikat tone, pra ne menyre instiktive na personifikojn ne, ndersa kafshes se dyte i veshim karakteristikat e personit qe duam apo qe duam te gjejm gjete jetes, te pakten keshtu mendohet...
me kan pyetur dhe mua dikur, pa me then ckuptim kishte, kam then te parin lepurin, i shkathet, i urte, i brishte etj , dhe kafshen e dyte kam then qenin, besnik, te mbron,i dashur..
nuk di te pershtaten kafshet qe zgjodhe? mua dikur po...
Po, mė pėlqen edhe QENI...qeni mė pėlqen, mu nga besnikėria e tij e madhe ndaj mikut...bile, bile - nė disa rate jam ndier shumė i tendosur kur ka parė njė videoincizim nė FB, disa foto kur qeni fle te varri i tė zotit...
Pos kafshve tė pėrmendur, e adhuroj shumė edhe KALIN, i ka shumė tipare pozitive dhe ėshtė kafshė e dobishme pėr njeriun...nė tė vėrtet, ishte...
Thjesht, mė pėlqejnė tė gjitha kafshėt, i adhuroj tej mase e tė vetmet kafshė qė i urrej, janė - krokodili dhe hijena...por i radhita mbase mė pyetėt pėr kafsėt mė tė adhuruar...
Cilin shpend e adhuroni mė sė shumti?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Metbala : 21-07-2013 mė 13:03
Pellumbin, i adhuroj vertet, kam ritur ne femijeri pellumba!
po ju
jo, edhe pse mund te besdiseshim per momentin nga kashta qe binte , ose nga papasterti te tjera, askush sna lejonte ti prishim!
cicerima e kujt shpendi te qeteson?
Cicerima e qetesise sikur me qeteson me shume
Shkoni shpesh nga kopshti zoologjik?
Jo mo pse me shku boll po kam pune me njerez zologjik ma t'eger bilem :P
A ju pelqen mishi i kafsheve edhe cili me shume ?
Sbej naze
A jetoni afer detit?
Krijoni Kontakt