Postuar më parë nga Astrit77
Pershendetje Dodon!
Postuar me pare nga Dodoni!
Teoria e bingbangut (shperthimit te madh) per oringjinin e universit pranohet ne menyre te zakonshme nga shume evolucioniste si nje fakt i vertete.
Dodoni
Marrja e kësaj nga shumë shkencëtar evolucionist nuk do të thotë se teoria mbi evolucionin bazohet në teorinë e bingbangut.
Dhe përderisa teoria e evolucionit është e mbështetur me mijëra fakte shkencore dhe mësohet në çdo shkollë bote, teoria e bingbangut jo, pandaj nuk duhet ngatërruar këto dy gjëra.
Teoria e evolucionit edhe njëherë nuk shpjegon krijimin e universit por krijimin e jetës dhe evoluimin e gjallesave.
Astrit
Por nje gje eshte e sigurte, cfaredo lloj teorie qe te sjelle shkenca per origjinen ajo gjithmone do te deshtoje ne se perjashton Autorin e universit.
Dodoni
Nuk është e thënë ashtu, neve na duhet e vërteta më shumë se besimi në një të pavërtetë nëse është e tillë, dhe nëse e vërteta në të ardhmen del se nuk është Zoti krijues atëherë edhe duhet të pajtohemi të gjithë përfshirë edhe mua.
Astrit
Ti Dodon pranon nga njera ane Perendine dhe se gjithshka eshte krijuar prej Tij, por nga ana tjeter pranon se shkenca ja ka dala mbane te shpjegoje se nga vijme ne dhe se Fjala e Perendise nuk na thote gjithe te verteten.Nese pranon ekzistencen e Perendise, duhet me deomos te pranosh edhe Fjalen e Tij si te pagabueshme. .
Unë pranoj përëndinë dhe do të kisha pranuar edhe fjalitë e tija por jo fjalët e disa filozofëve që pretendojnë se janë Zoti vet dhe fjalët e tyre janë fjalë të Zotit, prandaj nuk ju besoj feve.
Krijoni Kontakt