Rama: Kush punon tokėn, merr tapi!
http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/04/28/rama-kush-punon-token-merr-tapi/
Rama: Kush punon tokėn, merr tapi!
http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/04/28/rama-kush-punon-token-merr-tapi/
Edi Rama - vazhdues i denje i vepres se pavdekshme te shokut Enver dhe te PPSH-se!
Enver Hoxha ndan tapitė e para nė Gorre tė Lushnjes
Ashtu siē ishte parashikuar dhe kishte marrė zotimin, qeveria komuniste e Enver Hoxhės, arriti qė tė pėrfundonte nė kohė zbatimin e Reformės Agrare, duke e mbaruar atė nė shkallė vendi nė muajin tetor tė vitit 1946. Pėrfundimi i asaj reforme u parapri me njė propagandė tė madhe nga e gjithė propaganda zyrtare dhe shtypi i kohės, tė cilėt e konsideronin atė si njė prej sukseseve dhe arritjeve mė tė mėdha qė kishte parė ndonjėherė fshatari shqiptar. Pak muaj pėrpara se tė deklarohej pėrfundimi i Reformės Agrare, nė fillimin e vjeshtės sė vitit 1946, kryeministri, gjeneral-kolonel, Enver Hoxha, shkoi vetė nė fshatin Gorre tė Lushnjes pėr tė ndarė tapitė e para fshatarėve myzeqarė tė asaj zone. Nė atė vizitė, Enver Hoxha shoqėrohej edhe nga pjesa mė e madhe e ministrave tė kabinetit tė tij, si: zv/ kryeministri, gjeneral-kolonel, Myslym Peza, ministri i Byjqėsisė, Dr. Gaqo Tashko etj. Pėrveē autoriteteve tė larta partiake dhe shtetėrore tė asaj kohe, nė ceremoninė e ndarjes sė tapive pėr fshatarėt e Gorresė sė Lushnjes, asistonin edhe disa prej kėshilltarėve jugosllavė dhe sovjetikė qė ishin atashuar pranė dikastereve kryesore tė qeverisė shqiptare tė asaj kohe. Ceremonia e dhėnies sė tapive nė atė fshat tė Myzeqesė, u pasqyrua gjerėsisht nė shtypin e asaj kohe, ku pėrveē fjalės sė plotė tė kryeministrit Enver Hoxha, u dhanė edhe mjaft reportazhe nga gazetarėt dhe korespodentėt qė e ndoqėn nga afėr atė eveniment. Nga gazetat qė i bėnė jehonė mė tė madhe asaj ngjarje, ishte gazeta "Bashkimi",(organ i Frontit Demokratik qė kryesohej nga Enver Hoxha), me gazetarin e saj, Petro Marko, i cili ishte i ngarkuar posaēėrisht pėr tė ndjekur nga afėr tė gjitha aktivitet dhe veprimtaritė e udhėheqjes sė lartė nė ndarjen e tapive nė Myzeqe.
http://www.gazeta-shqip.com/ndryshe/7d7c2ee9bd4a0736037de3c0cf1c184e.html
Ku e paska thėnė Rama kėtė o DYLEGENAS?
Mos je nga ata ti qė nuk i ka par det me sy gjysh - stėrgjyshi ?
“Ne jemi tė vetėdijshėm se nuk mund tė ketė zhvillim modern rural pa mbyllur mė nė fund, mbas gjithė kėtyre vitesh zvarritje, gėnjeshtra, ndėrlikime dhe asfiksi tė fshatit, ēėshtjet e pronėsisė mbi tokėn. Ne zotohemi se do t’u japim certifikatėn e pronėsisė mbi tokėn tė gjithė atyre qė kanė 20 vjet qė e punojnė tokėn dhe nuk disponojnė tė drejtėn e zotit mbi tė”, u shpreh lideri i opozitės.
DYDETAS i PS-se! Pra une nuk ofendoj si ti, sepse une dhe ti u perkasim formimeve kulturore krejtesisht te kunderta.
Sa per dijeni une jam kundershtar i ligjit aktual te tokes, qe eshte miratuar ne vitin 1991. Une jam perkrahes i zbatimit te ligjit kapitalist te njohjes se prones atij qe ka qene pronar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 28-04-2013 mė 15:26
Qė thua ti....qė ofendon tėr Shqipėrinė dhe shqiptarėt me ato ligėsitė qė shkruan nėpėr forume unė nuk tė kam ofenduar aspak...ti meriton shumė mė shumė se aq sepse ti nuk je shqiptar por serb duke u nisur nga zelli i madh pėrēarės qė tė karakterizon.
Kėshtu mo SERBOGREKAS.
Krijoni Kontakt