Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pëllumb Xhufi: Historia duhet të rishikohet.

Pëllumb Xhufi : Historia duhet të rishikohet. Peticioni nuk m’u ofrua,por nuk do e kisha nënshkruar.

Emri:  pellumb-xhufi.jpeg

Shikime: 1011

Madhësia:  9.9 KB

“Nuk do ta kisha nënshkruar edhe sikur të më ishte ofruar”. Kështu shprehet historiani Pëllumb Xhufi në lidhje me peticionin kundër ndryshimit të teksteve të historisë në Kosovë, me kërkesë të qeverisë turke.

“Peticioni nuk më është fruar për ta nëshkruar. Me sa duket, organizatorët e peticionit nuk më vlerësojnë të përshtatshëm, nuk më vlerësojnë “të tyrin”, ose ndoshta –ndoshta më rreshtojnë edhe mua në rradhën e “pseudohistorianëve” pjestarë të komplotit që synon ‘turqizimin’ e historisë sonë kombëtare , që aq shumë stigmatizohen në peticonin në fjalë. E dimë tashmë . Peticione të tilla vuajnë thuajse gjithnjë nga qasje intolerante e përjashtimore’’-thekson Xhufi.

E megjithatë, ai shprehet se nuk do ta kishte nënshkruar peticionin.

“Vërtet mes nënshkruesve gjenden shumicë emrash, krahas të cilëve do kisha nder dhe privilegj të rreshtohesha, sigurisht për beteja dhe kauza të tjera.Por gjej aty edhe emra personazhesh, me ndonjërin prej të cilëve kam pasur edhe debate të hapura , që më duket se i janë bashkuar listës për opurtunizëm, për fanatizëm, për snobizëm intelektual,për qurravitje,për mosdije dhe për një lexim egoist e të paragjykuar të qëllimit të peticionit. Nuk e shpjegoj dot ndryshe faktin , që midis nënshkruesve të aij peticioni , që gati sa nuk pëlcet nga pasioni “pro-Europë’’ dhe nga marazi “anti-Turqi”, gjej ndonjë syresh që diku e dikur, në një konferencë të organizuar nga Komuniteti Mysliman, u mburrej dëgjuesve të rreshtit të parë për identitetin dhe për ndjenjat e pastra islamike, duke tundur kravatën e tij e tij të përzgjedhur posaçërisht me ngjyrë jeshile!”-tregon Xhufi.

Sipas Xhufit historia duhet rishikuar.

“Nëse ka një kërkesë të palës turke për të “riparë” pasazhe të caktuara të teksteve të historisë në Shqipëri apo në Kosovë , përse duhet të na kapë paniku?Në fund të fundit, rishikimi i teksteve të historisë është edhe një detyrim i vendosur ngë Këshilli i Europës edhe vetë bashkimi europian ndaj të gjitha vendeve të Ballkanit. Përse mos e shfrytëzojmë këtë rast edhe ne vetë ,për të ngritur problem që kanë të bëjnë me trajtimin e historisë në tekstete shkollave turke , greke serbe etj?”-thotë Xhufi për gazetën “Panorama”

Xhufi thekson se shqetësimi i zotërinjve që kanë nënshkruar peticionin është kryekëput politik , pasi i tremben rikthimit të “gogolit” të perandorisë Osmane . Gazeta Tema/A.XH
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 02-04-2013 më 04:42
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Pëllumb Xhufi: Historia duhet të rishikohet.

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    [B][U][COLOR="#0000FF"]Në fund të fundit, rishikimi i teksteve të historisë është edhe një detyrim i vendosur ngë Këshilli i Europës edhe vetë bashkimi europian ndaj të gjitha vendeve të Ballkanit.
    Ah po , me kete rast keta qurravecet do ta pranojne rishikimin. Po e kerkoi Keshillimi i Europes atehere ndryshon puna.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

“Peticioni nuk më është fruar për ta nëshkruar. Me sa duket, organizatorët e peticionit nuk më vlerësojnë të përshtatshëm, nuk më vlerësojnë “të tyrin”, ose ndoshta –ndoshta më rreshtojnë edhe mua në rradhën e “pseudohistorianëve” pjestarë të komplotit që synon ‘turqizimin’ e historisë sonë kombëtare , që aq shumë stigmatizohen në peticonin në fjalë.
    E natyrishte ti je ateist - komunist me prejardhje nga nje famije isamike primitive.Nese te gjithe keto cilesime apo vecori i perzien, une them se del nje shkerdhatacion ligesie e tradhetie ,qe dhe krijuesi do te kishte zili per kete aftesi, deshire dhe mundesine per tu krijuar si nje hibrid per t'ju kundervuar qenjes morale njerezore.Anti morali nuk mund te kete nje paraqitje vektoriale , me te sakte se sa ky produkt ligesie.
    Po si do te shkruajme historine e Kosoves?Si do te shkruajme genocidin grek ndaj cameve?, si do te shprehemi per greket dhe serbet, kur vete Turqia shprehet se do na jape arme nese i sulmojme? Pra per te tjeret Turqia shprehet se duhet ti bejem armiq faktik per cdo kohe ndersa me te duhet te ndryshojme tekstet, ku figuren e heroit kombetare ta nxjerrim si tradhetare dhe shkaktare qe egersoi Turqine.Bufi kerkon te perjashtoje Turqine si te vetmen kryesuese te Perandorise osmane dhe se sulltanet duhet te ishin vetem gjak turk.Historia zoti akademik dhe politik, pershkruhet e vertete permes etapave, ku dhe historia e sotme e mardhenieve tona, do te paraqitet me vertetesi,me te gjitha te fshehtat e saj.Me siguri qe jesaj historie te re do ti mungoje vetem konfrontimi ne lufte , pasi ne te gjitha te tjerat ajo eshte e njete.Turqia synon te futet me turq ketu, duke blere e kembyer pronen dhe duke u mbeshtetur ne ate pjese primitive te shoqerise shqiptare.Por a mund te ndodhe kjo si nje marrveshje mes paleve ?Vetem te pa pergjegjeshmit mund ti genjej mendja se jane te plotfuqishem.Shqiperia eshte nje vend ku perplasen gjeopolitikat dhe cdo synim per te bere te pranishme Turqine ne Ballkan, do te sillte trazira , pas te cilave do te humbisnin vetem shqiptaret.Me duket se ne mediat shqiptare nje dite kendoi dhe nje gjel i vjeter, ambasadori rus, i cili tha se jemi ne nje linje me SHBA-te per ceshtjen e nacionalizmit.Kjo do te thote se ato jane te vemendeshem per cdo hap qe hedhin shqiptaret.
    Dhe nje here ketu del ne pah se jane shqiptaret e krishtere ato qe jane 100 % ne kundershtim me interferimin Turk, te mbrojtejes se historise dhe te heroit kombetare,qe e perkthyer ndryshe do te thote ne mbrojteje te moralit historik shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 02-04-2013 më 09:11
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Ah po , me kete rast keta qurravecet do ta pranojne rishikimin. Po e kerkoi Keshillimi i Europes atehere ndryshon puna.
    Sipas hapesit te temes, cilet jane "qurravecet" dhe pse i quan te tille??
    E, cili eshte mendimi i tij ne lidhje me "rishikimin" e historise dhe pse??!

Pellumb Xhufi nuk eshte ne forum qe te ballafaqohemi me te, prandaj eshte e udhes qe kush hap nje teme, te jape interpretimin e tij qe te mund te dime se per çfare debatojme; ky s'eshte nenforumi islamik ku lejohet hapja e temave me postimin e nje link-u Yotube apo nje copy-paste nga site-t e tjera!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Por gjej aty edhe emra personazhesh, me ndonjërin prej të cilëve kam pasur edhe debate të hapura , që më duket sei janë bashkuar listës për opurtunizëm, për fanatizëm, për snobizëm intelektual,për qurravitje,për mosdije dhe për një lexim egoist e të paragjykuar të qëllimit të peticionit]
    Shko dergoji nje leter Pellumbit pse i pershkruan ata per qurravitje. Kur te qyteterohesh e te flasesh si njeri e jo si kafshe atehere do gjej kohen e te te kthej pergjigje.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Shko dergoji nje leter Pellumbit pse i pershkruan ata per qurravitje. Kur te qyteterohesh e te flasesh si njeri e jo si kafshe atehere do gjej kohen e te te kthej pergjigje.
    Duhet te gjesh kapacitetin te me pergjigjesh e jo kohen; kohe per te shkruar ndyresira, harxhon edhe teper!!
    Sidoqofte, mu duk se fola me njerezillek dhe termin "qurravece" e perdore ti; perndryshe, nese nuk mund te debatojme me Pellumb Xhufin, perse sjell shkrime te tijat ketu??!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Sipas hapesit te temes, cilet jane "qurravecet" dhe pse i quan te tille??
    E, cili eshte mendimi i tij ne lidhje me "rishikimin" e historise dhe pse??!

Pellumb Xhufi nuk eshte ne forum qe te ballafaqohemi me te, prandaj eshte e udhes qe kush hap nje teme, te jape interpretimin e tij qe te mund te dime se per çfare debatojme; ky s'eshte nenforumi islamik ku lejohet hapja e temave me postimin e nje link-u Yotube apo nje copy-paste nga site-t e tjera!!

Kafshlleku jot fillon qe nga budallalleku qe shkruan se nuk eshte nenforumi Islam ku sillen copy-paste. Nese nuk behet copy-paste ne kete nenforum or derdimen ku tjeter mund te behet?

Cfare pret ti qe te dergoj Albo reportere ne terren e ti gjejne lajmet vete. Ndaj te them qe niveli yt i te llogjikuarit eshte me i ulet se i nje femije 5 vjecar. Me kurse kohen te lutem te merren me plot anetare te tjere te mencur te ketij forumi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 02-04-2013 më 11:09

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

[/B]

Kafshlleku jot fillon qe nga budallalleku qe shkruan se nuk eshte nenforumi Islam ku sillen copy-paste. Nese nuk behet copy-paste ne kete nenforum or derdimen ku tjeter mund te behet?

Cfare pret ti qe te dergoj Albo reportere ne terren e ti gjejne lajmet vete. Ndaj te them qe niveli yt i te llogjikuarit eshte me i ulet se i nje femije 5 vjecar. Me kurse kohen te lutem te merren me plot anetare te tjere te mencur te ketij forumi.
    ...ahahahaha..."kafshlleku qe fillon nga budallalleku"....ahahahahaha....lexoje mire o moderatori islamik:"hapja e temave me postimin e nje link-u Yotube apo nje copy-paste nga site-t e tjera!!", pra flitet per hapje temash me postimin e nje linku te vetem apo me nje copy-paste te nje faqeje pa asnje komentim perpos!!!
    Gjera qe mund te jene te mirepritura ne nenforumin islamik, por jane te pavend ne nenforumet e tjera, pasi ne keto nenforumet e tjera quozienti intelektiv eshte shume me i larte!!
    Per shembull, ne kete temen qe ke hapur zotrote, cili eshte mendimi yt??!!

P.S. Kujdes me epitetet se pastaj e din ti se ç'u bej krimbave une!!!
    Jarigas

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,586
    Postimet në Bllog
    1

Historia duhet te rishikohet, ne rregull, po cila histori,..nese BE ka sugjeruar rishikimin e historise, ne rradhe te pare mendoj se e ka fjalen per 50 vitet e komunizmit qe duhet vertet te rishikohen,...
    duke shkuar me thelle ne histori perseri ka nevoje per rishikim, por me pak ketu,..ndersa persa i perket 500 vjeteve te pushtimit turk, nuk besoj se ka nevoje per rishikim zbutes,..madje mendoj se eshte shkruar bute dhe pa pasione, nuk jane thene te gjitha llahtarite qe kane bere osmanet tek ne,..keto duhen thene madje edhe sikur te jene te turpshme,..kane perdorur cdo lloj dhune,..prandaj le te dalin ne drite,..dhe jo te zbusim sic na meson erdogani,...pse nuk i thote grekut, serbit, bullgarit, etj., qe ta ndryshojne edhe ata historine,..
    Duaje te afermin tend si veten

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    duke shkuar me thelle ne histori perseri ka nevoje per rishikim, por me pak ketu,..ndersa persa i perket 500 vjeteve te pushtimit turk, nuk besoj se ka nevoje per rishikim zbutes,..madje mendoj se eshte shkruar bute dhe pa pasione, nuk jane thene te gjitha llahtarite qe kane bere osmanet tek ne,..keto duhen thene madje edhe sikur te jene te turpshme,..kane perdorur cdo lloj dhune,..prandaj le te dalin ne drite,..dhe jo te zbusim sic na meson erdogani,...pse nuk i thote grekut, serbit, bullgarit, etj., qe ta ndryshojne edhe ata historine,..
    E ben se na do "te miren !?" siç do thoshin ca araboturqare ketu ne forum

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •