Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 166
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Më vjen interesant ta trajtojm
    = A SU PU WE 1= athua, A=osht SUPU = shëpu(birë) WE = DHE pastaj masë shënon 1(ndoshta o shëpu një bure vinë bacë?)

Dje mora disa shenime nga njeri prej tetoves, mi dha disa shenime;
    dhe jam i bindur se kjo;
    = A SU PU WE= â punové ose ka punuar ? ka mundesi se keto pune i ka kryer kjo Adhuresha por tani me nuk jeton, mirepo regjistrimi ka mbetur.. ?

=A GjUPuVE= â punu..? ka punu..nje dite apo 14 dite ?
    Normale kjo se "gj" hyri me vone...ne vend te "S"; =gj..por jo aty ku kemi te gjitha S-at...me siguri duhet te kete ndonje shenje specifike nese ka ekzistua "gj" apo ne vend te saj shkruhej "S" ?

=A-Dû-Ré-Sâ S'û Mô-Rô-Mô A-Tô-Jô-Tô-i ...=

==Adhûrésa sû mâ, rrô mâ âjô Jôtôi..Si....==
    =Adhuresha s'â mâ, s'rrô mâ, âjô Jétôi. si .=?

Flitet per ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 20-05-2013 më 18:08
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Per lexuesin qe te mos i ngatrrojmi gjerat, keto shkrimet e me siperme nga tabletat KH11 jane te gjetura nga pjesa perendimore e Kretes ne Khania

Ketu edhe një tjeter tablet:
    KH Gq 5

.1 di-wi-jo[ ]di-(we) (ME)+(RI) (*209VAS)+(A) (1)
    .2 di-wo-nu-so (ME)+(RI) [ ] (2)
    ====================
    1.=Di vonûsh merri 209 vaze...?
    2.=Divonuso merrri 209 vaze=?
    ndoshtra ketu i drejtohet ndonje personi me emrin Divonushi, qe ti merrë 209 vaza ?

http://minoan.deaditerranean.com/lin...#toc-py-aa-795
    http://people.ku.edu/~jyounger/LinearA/updates.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 21-05-2013 më 06:29
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Menoj se ne duhet ti ndjekim sê pari vetem se ati tableta me mbishkrime qe kane zgjuar interes tek studiuesit e deritanishem, ti bejmi krahasimet qe ndoshta do kemi me shume mundesi ti analizojmi, se, te mirren tableta qe njehere nuk ka folur asnjeri studiues per ta, mendoj se nuk na duhen tani per tani, prandaj te shkojmi pas hapave te tjerve do ishte me interes.

Studiuesi e huaj, qe nuk e njohin gjuhen shqipe, ne te shumten e rasteve, keto tableta i interpretojne krejte gabim, duke dhene drejtime te gabueshme, si psh per nje emer te nje gjesendi ata e interpretojne se eshte fjala per ndonje hyjni greke etj, qe eshte abbsurde teepr, fjala ketu eshte rreth mallrave e jo hyjnive...dhe ne duhet te perpiqemi jo nag pretendimet tona se, ne jemi me te zgjuar se keta studiues, por te provohet njehere edhe permes gjuhes shqipe se mos ndoshta perputhet me lehet dhe me te drejte, nuk kerkojmi ne vendin e tyre, se, per momentin, edhe sikur te gjenim fjale shqipe, nuk do pranohen se keshtu e ka ne dorë boten shkencore njehere vetem aftesija gjurmuese, dhe ne derisa nuk kemi mjete as buxhet per te specializuar studente e hulumtues ne keto lami nga univerzitetet tona, do mbesim mbrapa nga kjo lami, kemi mundesi sot et shpojmi tunele e te ndertojmi autostrada por jo te shpenzohen te holla per formime te ekipeve hulumtuese..e pastaj themi; ku jemi ne ? ..ose, kjo eshte e jona.. shqipe etj.. ndersa bota shkencore hec perpara e ne kah e kunderta..;ikim prej ketij grupit, sikur ne e bojkotojmi boten shkencore ne vend qe te gjenim menyra se si t'iu afroheshim.. se, nje dele qe ndahet nga tufa, ujku e han shpejte..
    ==========Ta analizojmi fjalen umetaqe == 3 Responses to KN Gg==Knosa =======================
    However, when I entered u-me-ta-qe in the Japanese dictionary, I retrieved Umetaka (surname) and Amataki (place name). The frequency with which LinA words return given names, place names, and surnames in the Japanese dictionary appears to be somewhere between 30 and 50 percent. I’m still tabulating this frequency. It is likely that the surname indicates a Greek toponym that may be based upon a related definition. The strongest lead that I have, thus far, is AMETAKI in a Greek New-Testament concordance. However, I’m not familiar with the transcription so was unable to determine the entry’s significance. This is another task to add to the to-do list.

Now for some Greek goodies.
    Thanks to Dygo Tosa for pointing it out, this trend is also observed in Aura Jorro’s dictionary entry for:
    = u-me-ta-qe=
    ================================================== ================
    Gretchen E. Leonhardt says:
    13 December 2011 at 16:04

=a-mi-ni-so= @ KN Gg 705 and
    =a-mi-ni-si-ja= @ KN E 777
    =u-mi-na-si= @ HT 28 and 117 and u-*34-si @ HT 15 and 140 (See Haghia Triada (HT) texts.)
    I grabbed the copy of Bennett & Olivier’s transliterations that I have on loan, and double-checked the exact positioning of
    =u-me-ta-qe= (Chadwick & Ventris 1973*) on this tablet, and this particular tangent could keep me busy for a week:
    =u-me-ta-qe-(a)-po= (Bennett & Olivier 1973)
    2.û-met-aq-a-po=(ka mbetur kaq apo (me shume os eme pak) ?
    is on the .a line above .b – it is above
    =e-k= e ki/ e ke ? shq. ( and the U is aligned with the)
    = KE= ké/kam? shq.
    So my next task is going to be looking to see if the .a / .b or ‘annot’ alignments
    of the scribes have evidence of sharing a beginning symbol elsewhere.
    I wonder if the consistent e-u-m* pattern without other /u/ + /m/ combinations is a similar trend in Ancient Greek or Modern Greek, and Linear B is just reflecting that.

P.S: emrin VAS e hasim teper shpesh, nese nuk eshte fjala per Vaz, atehere duhet te ishte ndonje monedh e epokes, apo ndonje valut e panjohur pse jo edhe viruale, si keto krditet e sotme bankare ? sepse nuk ka monedha ..dhe permes kesaj VAS eshte bere shkembimi i mallrave=VAS=BAZ-a ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 21-05-2013 më 07:16

i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Ta analizojmi fjalen umetaqe =
    U -ME-TA-QE = u met aqë, hahahhaha çka po do më thjesht lol

A-MI-NI-SO = ami ni soj( kur të tjerat bëjn histori, me lajka, lol)= më jepë të njëjta, shohim se sa ndohmon gegënishtja këtu lol

PËR gjermën "S" se ka dmthënjen GJË aspak nuk pajtohem, tepër largë osht. Por G është e përdorur në linear n'gajher si G dhe gajher si GJË, por S lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 21-05-2013 më 14:47

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Fjala eshte ketu vetem per terama, nganjehere edhe te shkurtuar/cungur qe kane te bejne me tregti, nuk arrij ta akuptoj se ç'hyjne ketu emrat e perendive, jane munduar edhe te gjejne Dionisa e gjoja emra tjere te perendive greke, njeri aty kishte zbuluara se uMETAQe=ai spjegon edhe me nje fjale Japoneze, tani pra duhet ta nxjerrrim shipen me origjinenga japonishtja..lol !
    Tabletat i kemi ketu para syve dhe dijetaret nuk dijen se çka te bejne me to...pse mos te krahasojne edhe me xhaponishten e qinezishten ? ..
    kryesore t'iu hupin gjurtmet e aferta..? humbje kohe..

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Fjala eshte ketu vetem per terama, nganjehere edhe te shkurtuar/cungur qe kane te bejne me tregti, nuk arrij ta akuptoj se ç'hyjne ketu emrat e perendive, jane munduar edhe te gjejne Dionisa e gjoja emra tjere te perendive greke, njeri aty kishte zbuluara se uMETAQe=ai spjegon edhe me nje fjale Japoneze, tani pra duhet ta nxjerrrim shipen me origjinenga japonishtja..lol !
    Tabletat i kemi ketu para syve dhe dijetaret nuk dijen se çka te bejne me to...pse mos te krahasojne edhe me xhaponishten e qinezishten ? ..
    kryesore t'iu hupin gjurtmet e aferta..? humbje kohe..
    hahahhahhaaaaaaaaaaahhahhahahhahhahahhahhahah hhhHhhhhaahahhahahahhahhahhahahajjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

jo jo pak ma largë duhet shkojn, kështu që duket më mirë injorenca e tyre.

Në postimin më lartë thashë se HOR mund të jetë HORIZ po kjo është e mundur, por është e mundur HOR = HORRA = HARRA = ARRA mbasi që konservohen shumë.

Më ka pëlqi, ajo ADHURESA.

S@kemi çka bojm përveç se të shpresojm se do zgjohen këta t'on't, dhe ta kuptojn se lufta nuk bëhet vetëm se me pushkë, dhe të marrin vendimin të financojn në k'të lami.
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 21-05-2013 më 16:36

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

A di se ku eshte problemi ,
    Dijetaret kane konstatua se, egjeanet ishin nje popull i vogel, i imt, qe gjasonin si japonezet..lol ..poashtu edhe Faraonet e pare ishin te njejte si keta japonezet si dhe ne ato mozaiket ne Santorin shohim atletet e vegjel, floket e zeza si japonezet..pra qenkemi pushtua dikur nga japonezet ?
    Poashtu edhe gerrmat, hiroglifike, i ngjane shkrimeve japoneze pra, edhge gjuha duhej te ishte japonoze, ka mundesi, une i besoj shkences...; zoti e di..

Sipas logjikes HOR apo HOR-â eshte shtepja, shtepiake..vendase..? prodhime zejtari te punuara nga shtepia e jo te blera ?
    A Dhuresa apo Adhuresha, mendoj se aty eshte os e emri i personit qe mungon(ka vdekur) ose eshte fjala per dhurata =a dhuresh=dhurat ? perndryshe mudn te mendojmi se ai duqan ka shitur prodhime te adhurushme.. te kajshme ? shijshme ? shtepiake.. keto jane dy mundesi pra..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 21-05-2013 më 16:56

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    A di se ku eshte problemi ,
    Dijetaret kane konstatua se, egjeanet ishin nje popull i vogel, i imt, qe gjasonin si japonezet..lol ..poashtu edhe Faraonet e pare ishin te njejte si keta japonezet si dhe ne ato mozaiket ne Santorin shohim atletet e vegjel, floket e zeza si japonezet..pra qenkemi pushtua dikur nga japonezet ?
    Poashtu edhe gerrmat, hiroglifike, i ngjane shkrimeve japoneze pra, edhge gjuha duhej te ishte japonoze, ka mundesi, une i besoj shkences...; zoti e di..

Sipas logjikes HOR apo HOR-â eshte shtepja, shtepiake..vendase..? prodhime zejtari te punuara nga shtepia e jo te blera ?
    A Dhuresa apo Adhuresha, mendoj se aty eshte os e emri i personit qe mungon(ka vdekur) ose eshte fjala per dhurata =a dhuresh=dhurat ? perndryshe mudn te mendojmi se ai duqan ka shitur prodhime te adhurushme.. te kajshme ? shijshme ? shtepiake.. keto jane dy mundesi pra..

hieroglifat s'kan lidhje me shkrimin japonez, krjet ndryshe është, po nuk është e çuditshme, se në atë periudhë popujt ishin tjejet të vegjel, sikur sot fiset lol.

Shkrimi me shenja ishte me siguri i përhapur në shumë popuj.

pasardhësit e Faraonëve jan Koptët, vështir të thuhet se ata jan japonez, edhe pse gjejm në afrik që kan sytë e gjatë si aziatik, shumë bile, kjo është gjë normale, popujt në fillim ishin fqinjë

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Dy tipe te popullsive Egjeane; 1 dhe 2 që ne populli shqiptar jemi 80% te races Dinarike tipi 2 pra Braki..kokë rrethore e jo te perzgjatur..
    Para 6000 vite pk. në Egje jetonte një popullêsi e tipit 1 doloko, me vendbanim nga bazeni i Danubit e deri në Krime, por, ajo u shua rreth 3000 para krishti, dominoi pastaj raca braki Numer 2 te ciles edhe ne i perkasim;

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,635

Tipi Kretuas rreth 2500 e 1500 parta Krishti...

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •