Futbollisti dhe politikani nė Turqi: Jam shqiptar, jo turk
Futbollisti internacional turk, Hakan Shukur aktualisht deputet nė parlamentin turk sot duke iu pėrgjigjur njė pyetjeje pėr ēėshtjen kurde nė Turqi deklaroi, “Unė jam shqiptarė, nuk jam turk, nėse shikoni nga ky prizėm atėherė edhe kėndvėshtrimi i im ėshtė mė ndryshe. Unė jam ushqyer nga kjo tokė.”
Ne kėtu pėrjetuam ndarje tė shumta dhe kjo u reflektua edhe me veēoritė etnike, pėr kėto ēėshtje shteti duhet tė angazhohet dhe ne kėtė si parti nė pozitė po bėjmė tani. Krejt kjo pėr tėrėsinė dhe mirėqenien e vendit tonė, duke potencuar rėndėsinė qė ka kontributi i tė gjithėve nė ndėrtimin e shtetit turk, transmeton Almakos.
Ai pėrmendi edhe sfidat e tė kaluarės kur diferencimet nė bazė tė gjuhės, besimit, vendit tė origjinės ishin shumė tė theksuara, kur ēdokush ishte nė kėrkim tė drejtave tė veta. Mirėpo, Shukur u shpreh se sot si shtet, Turqia, i kushton rėndėsi kėtyre ēėshtjeve.
Kėto deklarata, Hakan Shukur, i bėri nė njė debat qė kishte nė universitetin Mehmet AKif Ersoy me studentet nė qytetin Burdur tė Turqisė.
/Shekulli Online/Pėrgatiti: E.Sh/
Krijoni Kontakt