Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    i/e regjistruar Maska e mateo
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286

Për: A po e lë Turqia Perëndimin?

Vetem me 1/3 e saj ne Evrope dhe pjesen tjeter ne Azi, ky shtet ka trokitur per 50 vjet ne dyert e Evropes dhe po per kaq vite eshte refuzuar, dhe me shume te drejte madje, pasi pe te merret thelle-thelle turqia nuk eshte modernizuar kurre dhe as pritet qe ajo ta realizoje nje gje te tille. Edhe ne kohen e saj kur ishte nje 'perandori' perandoria e tyre ka qene nje njolle e zeze per historine boterore dhe ate Evropiane. Nje perandori injorante, barbare, djallezore, e erret, me masakra te nje-panjeshme, pa asnje infrastrukture, qofte kjo kjo kulturore, ekonomike, politike, pa asgje pozitive per tu shenuar ne historite e perandorive me peshe boterore si ato Greke, Romake, etj etj. Dhe ishte shume vone per (shqiperine) kur kjo perandori u shkermoq ne portat e Austro-Hungarise. Edhe pse e ashtequajtur sekulare, ne siperfaqe thelle thelle ajo udhehiqet nga fanatike fetar, shume here me pikepamje fondamentaliste dhe diktatoriale sic ka dhe sot. Mendoj qe nga Nato duhej te ishte perjashtuar qekur mbaroj lufta e ftohte, apo ndoshta dhe me heret qekur pushtoi gjysmen e Qipros. Pushtimi qe i ka bere Shqiperise per 500 vjet, ka qene nje nder mizorite me barbare qe eshte deshmuar ndonjehere ne historine e njerzimit. Per 500 vitet e ardhshme ajo duhet te kerkoje falje jo vetem Shqiperise por gjithe rajonit. Gjenocidin armen, qipron, etj etj.

Shkurt ky shtet ta enderroje Evropen ashtu sic ka bere ne 50 vitet e fundit sepse asnjehere nuk do te pranohet ne te me te drejta te plota. Sepse nuke meriton. Ne fjale te tjera Perendimi gjithmone i ka kthyer shpinen dhe me te drejte madje.
    mateo

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Vetem me 1/3 e saj ne Evrope dhe pjesen tjeter ne Azi,
    Skam harte para syve por nuk ka mundesi te jete turqia 1/3 ne europe.
    Ne fakt as 1/10 seshte jo me 1/3.
    mbase 1/20 a me pak

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Turqia nuk e le perendimin por eshte ka e luan politiken qe perendimi ta lus turqine qe te antarsohet ne Be
    Qendrimi i Be-se ndryshoj per 260shkalle kur Taipi i bani ftese Putinit per platformen shangai fajve qe po i thon. Platforme ekonomike dhe ushtarake me 5 shtetet ma te forta aziatike. Dhe qysh diten e pare nga keto deklarata te taipit francuz-zuzkat qe kan qen kategorik kunder antarsimit te Tyrkijes ne Be kan zbut tonin dhe tash veq po ju vje inati me i than menjehere eja dhe antarsohu je e mire se ardhur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lexuesi_ : 20-02-2013 më 15:55

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Turqia nuk e le perendimin por eshte ka e luan politiken qe perendimi ta lus turqine qe te antarsohet ne Be
    Qendrimi i Be-se ndryshoj per 260shkalle kur Taipi i bani ftese Putinit per platformen shangai fajve qe po i thon. Platforme ekonomike dhe ushtarake me 5 shtetet ma te forta aziatike. Dhe qysh diten e pare nga keto deklarata te taipit francuz-zuzkat qe kan qen kategorik kunder antarsimit te Tyrkijes ne Be kan zbut tonin dhe tash veq po ju vje inati me i than menjehere eja dhe antarsohu je e mire se ardhur.
    dmth, do ta peanojne turqine ne BE ??? pa ndryshuar kushtetuten qe te plotesoje kushtet per antaresim????
    po si do behet europa e bashkuar kur 27 shtete kane te njejtat parime baze ne kushtetute dhe turqia i ka ndryshe????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Skam harte para syve por nuk ka mundesi te jete turqia 1/3 ne europe.
    Ne fakt as 1/10 seshte jo me 1/3.
    mbase 1/20 a me pak
    nja 20 milion turq jetojne ne anen europiane. kurse 50 ne ate aziatike.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    dmth, do ta peanojne turqine ne BE ??? pa ndryshuar kushtetuten qe te plotesoje kushtet per antaresim????
    po si do behet europa e bashkuar kur 27 shtete kane te njejtat parime baze ne kushtetute dhe turqia i ka ndryshe????

Gjithmon ka nje zgjidhje thjesht po te ishte Turqia vend i Krishter dhe me kete kushtetute qe ka tani as qe do e shikonin kushtetuten kishin gjet nje zgjidhje qe do lejonte turqine ti bashkohej gjirit te BE-se kshtu si eshte.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Gjithmon ka nje zgjidhje thjesht po te ishte Turqia vend i Krishter dhe me kete kushtetute qe ka tani as qe do e shikonin kushtetuten kishin gjet nje zgjidhje qe do lejonte turqine ti bashkohej gjirit te BE-se kshtu si eshte.
    si ka mundesi te kete deshire???? kur vete vendet e unionit para se te futen kane njehesuar kushtetutat ne fillim, se ndryshe nje union me kushtetuta te ndryshme as nuk mund te funksionoje e jo me te quhet union.

ky eshte edhe kuptimi i unionit. krijimi i nje hapsire gjeografike ku vlejne te njejtat ligje dhe parime. ndryshe rrinin ashtu sic ishin shtete te pavarura, secili me ligjet e veta.

nuk behen unionet me miq dhe me klecka, por me unifikime ligjesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 20-02-2013 më 17:57

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    nja 20 milion turq jetojne ne anen europiane. kurse 50 ne ate aziatike.
    Ka me shume kuptim kur flitet per popullsine, gabimi im.

Se mendoja te kishte 20 milion Turq ne anen Europiane, me te shumten 10 milion.

Me habit.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Ka me shume kuptim kur flitet per popullsine, gabimi im.

Se mendoja te kishte 20 milion Turq ne anen Europiane, me te shumten 10 milion.

Me habit.
    nja 14 milion i ka vetem stambolli.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Epo ja qe nuk eshte dhe le ti vuaj pasojat,le te qyrravitet sa te don Turqia por ne BE nuk e pranojne se nuk e pranojne

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •