A te lumte goja/gishtat dhe me ate mbylljen e syrin blue.![]()
A te lumte goja/gishtat dhe me ate mbylljen e syrin blue.![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Femra eshte shtypur edhe vazhdon te shtypet ne cdo qoshe te botes (behet fjale per gjithe gjinine ne pergjithesi jo per 1 ose 2). Kush nuk do ta pranoje i ben qefin vetes! Sigurisht ne disa vende te prapambetura ne shoqeri abuzohet me shume edhe ne disa te tjera me pak. Boterisht dihet qe edhe ne ambient pune femra paguhet me pak se mashkulli. E kam them edhe e them fatkeqsisht "it's a man's world"
I LOVE GOD
j&g
shume funny qenkam? haha. edhe ti qenke infektuar nga ata qe shesin p**dhe duke futur fjale anglisht sa ketu atje? hahaha.
edhe ketu nuk arrite te diskutosh pa futur ne mes talebanet, e perralla te tjera te lidhura me fene qe i ke shume per zemer?!
sdq me vie keq nese femrat e fisit tend qenkan trajtuar baraz me kafshet e qenkan shitur. ne fisin tim nuk kane ndodhur gjera te tilla...
Vasudhaiva Kutumbakam
Vertete je e paparapare ne cdo cast moj ane.. je verbuar pas perendimit apo jo?!!, po pse nuk shkon te behesh franceze a austriake qe te mos 'qash me derrasa' me shqiptaret dhe te plotesosh endrren tende te kahmotshme??! Une te them se ashtu gjerat kane ndodhur ne Kosove shume kohe me pare, jane marre vesh familjet per tu pare vajza dhe djali dhe ne se jane 'begenis'
kane vendosur edhe qe te martohen, ti thua 'jane shitur'!! Mos valle edhe serbet i shisnin vajzat e tyre te shqiptaret edhe para kohes se Titos??! Po tash si jane gjerat ne Kosove moj anushe??! me beso se edhe une po humb kohe me ty..!! Keshtu qe mos u anko se jemi baraz 1 me 1 ! Si i kane punet femrat tani ne Kosove? Ne se e bene nje analize konkrete per kete gje dhe ne se nuk tregon anshmeri, do te veresh se ne Kosove ndaq me ligj e ndaq pa ligj meshkujt jane me te shkelur, ne cdo shoqeri qe ekziston pothuajse dominon ai fare... qe pe quajne sot 'diskriminimi pozitiv' apo nuk eshte ashtu anushe si kerkushe...??
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 11-01-2013 mė 15:32
Si mos te te quaj funny or Admiral ,e sheh se keni humbur sensin e realitetit ?
Femrat tona me shume respekt se femrat perendimore!!!
Te ishe prej ndonje familje aristrokate parisiene edhe do besoja versionin tend por nga Shkodra qe deri para 70-80 viteve nuk kishte asnje dallim nga Afganistani ,veshtire per tu besuar ... ska shume kohe qe kam pare nje dokumentar te huaj per Shkodren e viteve te 30-ta ... TRISHTUES !
Motra ime punon ne nje organizate nderkombetare dhe ishte ne nje seminar per te drejtat e famrave dhe femijve ne nje shtet evropiane ...e di cka tha ,me shume ankoheshin perfaqesueset e vendeve me demokratike se une dhe perfaqesuesi i Shqiperise .. ne mbanin "qendrim" .. se e kishmi tha mizen ne kapuq !!
Une njoh (nga ato qe tregohen" per shume femra(tani plaka) qe jane shit ,ndrru e martu fare te vogla .. ska pak dite nje burre te puna tregoi qe eshte martu 15.5 vjec ndersa gruaja tha ishte 14 vjec ,ai tani ishte 58 vjec!
Per femrat e fisit tim nuk kam edhe aq njohuri por di qe gjyshet e mia ose sepaku nuk di qe ato jane shitur por edhe nese ka ndodhe shitblerja .. nuk eshte cudi e madhe per injorancen e para 50-60 viteve ..
Asnje s'po flet per temen.Ne qe jetojme ne atdhe s'kemi c'themi.
Une personalisht mendoj qe jane me te zonja.
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Mbi te gjitha eshte mendia qe ka vet femra, ambienti luan rolin e vete.. por po te doje femra ndjek ca rruge do, shembulla ka plote.
Nje femer me me pak guxim do e kete me te veshtire, sigurisht.. por sido qe ta mendosh arin tek nje konkluzion.. luan role si eshte bluar mendia e robit vet.
une sensin e realitetit nuk e kam humbur fare pasi po flas per nenen dhe gjyshen time ndersa ti me flet per shkodren e viteve 30. per gjera qe ke pare ne dokumentare. per shitblerje e perralla te tjera.
gjyshja ime ka qene mesuese. person i respektuar ne tere shkodren. gjithashtu 2 motra te saja kane qene mesuese. nena ime po ashtu eshte intelektuale.
e ku e paskam humbur realitetin une kur them qe asnje nga ato qe permenda me lart nuk mund te thoje qe eshte shtypur ndonjehere???
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt