Gjenerator ere i vogel.
Fuqia maksimale eshte 600 watt.
Skedarėt e Bashkėngjitur 158853
Gjenerator ere i vogel.
Fuqia maksimale eshte 600 watt.
Skedarėt e Bashkėngjitur 158853
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tesla Motor : 24-12-2012 mė 21:09
Te pershendes Xfiles, dhe faleminderit per interesimin dhe urimin.
Prej shume vitesh jam duke eksperimentuar me gjithcka qe Nikola Tesla projektoi dhe vuri ne praktik.
Ky motor,gjenerator, keshtu mund te quhet, sepse ka disa funksione dhe nuk eshte vetem gjenerator.
Rreth ketij projekti nuk mund te flas me shume dhe duhet te me kuptosh se perse.
Gjeneratori nuk ben shume zhurme si gjeneratoret e tjere, dhe efikasiteti i tij eshte shume i larte.
E quaj Tesla Motor sepse atij i takojne meritat per gjithcka qe projektoj dhe ve ne praktik.
E shikoj qe te pelqen dhe per kete arsye shiko dhe dicka tjeter nga projekti
![]()
Ky eshte nje projekt per Furre Diellore Gatimi
Kjo furre diellore funksionon me ane te rrezeve diellore, eshte e projektuar ne ate menyre qe efikasiteti te jete ne maksimum.
Nuk eshte nevojshme te kete gjithmone diell.
Arin per 7-8 minuta graden e zieries dhe per rreth gjysem ore arin 240 grade.
Mund te perdoret ne te gjitha shtepite qe rezatohen nga dielli.
Gjithashtu mund te perdoret dhe per kamping.
Mund te gatuhet gjithcka brenda saj.
Gjitashtu e TONIZOJ qe ne nje te ardhme te afert ky projekt do te modifikohet per te prodhuar Energji Elektrike.
Detaje te hollesishme se shpejti.
Ne vazhdim vijojne me qindra projekte.
![]()
shume mire tesla..je nder te paktet qe ate njohuri qe ke don ta ndash me bashkatdhetaret e tu..nje pjese e shqiptareve as qe ju bjen ndermend per ndihme..kisha pyetur 3-4 forumniste per ndihme rreth personave qe shesin kode rreth kanaleve satelitore por asnje nuk u tregua i gatshem..per fat sot gjen ne internet plot qe te ndihmojne dhe me ne fund gjeta personin qe shet me lire se kushdo kode te tilla..me vjen mire qe ti je i gatshem per ti dhene falas njohurite e tua..
nje keshille..forumnisteve duhet tu paraqesesh me shume projekte reale..ti ke ndoshta shume projekte por pyete veten sa jane ne ndihme te forumnisteve..duhet te dish qe forumnistet nuk jane te interesuar per dicka qe vetem fabrika mund ta prodhoje por jane te interesuar rreth gjerave me praktike..ja psh ti jep kete furren diellore..a mund ta prodhoje nje person nje gje te tille..nuk besoj..keshtu qe thjesht eshte interesim kurioziteti se sa interesim per ta zbatuar vete individi...forumnistet mund ta lexojne si dicka kurioze por jo me teper..ti mund te shpikesh shume gjera por duhet te dish edhe sa efiqent jane ..a ja vlen barra qerane a jo..jepje me siper gjeneratorin me ere ..ne fuqine maksimale ai jepte 600 w qe do te thote se eshte fuqi gati e pa perfillshme..ne kohe me ere te dobet ndoshta nuk te jep me shume se 100 w qe do te thote sa per te mbajtur nje llampe ndezur..pra e kam fjalen me shume tek efiqenca dhe sa i hyn ne pune njerezimit..
para disa ditesh lexova diku per nje shpikje qe kishin bere disa studente per te nxjerre me duket nafte nga dicka bimore ..nuk jam shume i sigurte se cka qe ajo pasi nuk i vura shume interes per ta ndjekur me gjati pasi ok ishte shpikje por nuk i hynte ne pune dikujt..ajo shpikje nuk prodhonte ne mase per nevoja publike..cka na duhet dicka qe vleren e ka vetem per laborator..
ti thua qe ke shume shpikje..te keshilloj te kesh kujdes pasi ndonjera mund te jete vertete efikase dhe te duhet patenta...nuk eshte se je ne shqiperi dhe vari lesht pasi ne shqiperi nuk ta njeh kush autoresine..ti jeton ne suedi dhe besoj atje ta njohin autoresine e nje shpikjeje shkencore..keshtu qe duhet te kesh kujdes..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 25-12-2012 mė 08:02
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Ke te drejte Malesori dhe faleminderit per keshillen, dhe ne te njejten kohe, kujdes.
Per sa i perket gjeneratorit te eres vura me te voglin, por ne vazhdim do te nxjer me detaje gjenerator ere deri ne 10 000 watt = 10 kw, dhe shume te thjeshte per tu ndertuar.
E kuptoj shqetesimin tend por me kalimin e kohes, 60% shqiptareve mund ti beje vete te gjitha ato qe do pershkruhen ketu, sepse do mundohem qe ti bej gjerat sa me thjeshte.
Atehere po te tregoj nje gjenerator ere ndryshe nga gjeneratoret qe nuk mund te gjesh ne internet, me te thjesht qe mund ta bejne pothuajse te gjithe ata qe kane njohuri ne keto dege,
dhe sidomos ti qe je elektricist.
Shiko ne foto....................... ne rotor mund te veme magnete prej artopolateve te vjeter, nje zgjedhje shume efikase apo jo?
Ate qe desha te shtoj eshte, ne mesin e bombinave kam vene elektroda, domethene vetem telin e elektrodes, sepse eshte nje nga materialet me te mira.
Por mund te mos vesh fare eletroda dhe ta lesh bosh.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tesla Motor : 25-12-2012 mė 09:10
Gabohesh Malsori, asnjė shpikje nuk ėshtė prodhuar nė masė nė kohėn kur ėshtė shpikur, ēdo shpikje ka rėndėsi tė madhe pėr njerėzimin, me kalimin e kohės gjenden metoda pėr prodhim nė seri dhe me kosto tė vogėl.
Tesla Motor, tė pėrgėzoj pėr mundimin dhe dėshirėn por nė mėnyrėn si po i poston nuk paraqesin asnjė interes.
Kushdo fare mirė mund tė lexojė njė libėr tė "Elektroteknikės Teorike" dhe atje i gjen goxha mė tė detajuara gjėrat.
Shkurt cili ėshtė sugjerimi im:-Nėse njė nga "shpikjet" e tua nėse nuk pėrbėn sekret atėher mundohu ti biesh nė mėnyrė mė tė zgjeruar (me skema, me formula, me foto fizike, me materialet qė duhen pėr ndėrtimin etj).
Por nė mėnyrėn si po i bie nuk zgjon asnjė inters (tė paktėn pėr mua).
Tė pėrshėndes.
Station e di por nuk kam cbej.
Por ne qofte se do postoj qindra skema, a e imagjinon se cmund te behet ktu.
Sic e shkruajta dhe ne fillim po pres qe ne qofte se Administratoret do hapin nje nen-Teme, Elektronik & Elektricitet qe cdo gje te kete radhen e vet.
Nuk behet keshtu, do jete nje remuje e madhe, sepse njeri do pyesi per gjenerator kurse tjetri per transformator, dhe do ngaterohen shume gjerat dhe do jete vone pastaj per ti rregulluar.
Kjo eshte arsyeja qe une nuk po hedh skema, por te bejme pak durim se ndoshta Administratoret e mendojne per mire kete teme.
Une po hedh dhe nje ose dy dite akoma disa nga qindra projekte te provuara dhe pastaj nuk kam cfar bej Mik.
Jam i detyruar, jo se dua.
Te pakten te me kuptoni.
Tema nga ana ime mbyllet.
Me vjen shume keq, dhe deshira ishte e madhe qe te vazhdonte.
Ne qofte se pergjegjesit e nen Forumit e shikojne temen le ta fshijne ose ta mbyllin .
Me respekt
Genti
Krijoni Kontakt