Z. Sami, une e kam zakon qe konkluzionin e them me pare dhe pastaj bej argumentimin.
Konkluzioni: Je teresisht gabim
Argumenti: Ky konkluzion eshte i vertete, por faji nuk eshte i yt pse ti ke bere kete postim.
Duhet te kuptosh situaten ne te cilen ndodhet e gjithe Kisha Orthodhokse e Shqiperise, e cila shkakton tension psikologjik dhe ndoshta mund te kete edhe rreshqitje dhe ekzagjerim ne gjithe sa thuhen. Pra, sic thote nje fjale e urte, mos u mat me hijen e mengjezit....kjo situate tani po precipiton dhe ngjarjet do te hyjne ne rrjedhen e tyre llogjike.
E di shume mire qe ne kete mes nuk ka gisht populli shqiptar qofte ne Shqiperi apo ne Kosove dhe as ne disapore. Jane klanet e fshtehta rracisto-nacionaliste te cilat e kene kryer kete "yner" te padegjuar, te infiltruara ne politike, qeverisje a opozite, e mpleksur me interesa te ndyra ekonomike, me faktore kryesore ankarane dhe "venedikun", per te ndare interesat e tyre me dysh, ne gjithe Shqiperine.
Duke shfrytezuar nje lloj kundershtie qe ekziston ne Kosove ndaj orthodhoksise, keto klane te fshehta dhe te hapura, po perpiqen ta zhdukin fare Kishen Orthodhokse ne Shqiperi, ose numrin e tyre ta cojne ne nivelin e minoritetit etnik grek, qe ne te ardhmen ne kuadrin e nje Shqiperie Etnike, ta kene te justifikuar pastrimin etnik..., Keta jane spahinjte, idrizet, ..etj, te cilet nuk shfaqen haptazi..., dhe qe kane deklaruar indirekt se me ardhjen e tyre ne pushtet do te largojne nga Shqiperia Kryepiskopin Anastas,...dhe do te vene markun ne vend te tij,...duke u shfaqur hapur si fashisto-rraciste, qe me pakta qe duhej te ndermerrte qeveria ishte nxjerrja e tyre jashte ligjit.
Sigurisht qe nuk kane per t`ja arritur qellimit te tyre, sepse ne do te nisim procedurat per te vendosur te drejten tone ne vend, por veprimtaria e tyre dashur pa dashur ka krijuar nje klime percarese e mosbesimi edhe me komunitetet e tjera, si dhe ndermjet zonave e krahinave te ndryshme ne Shqiperi,...
Nuk po zgjaten shume, por duke kerkuar falje ty dhe te tjereve, per ndonje etiketim te padrejte, ekzagjerim dhe gabim ne argumentim, po them se i gjithe qellimi im ka qene mbrojtja e KOASH-it, si orthodhoks qe jam,..persa i perket organizatoreve, frymezuesve dhe zbatuesve te ketij skenari ogurzi,..kete ne do t`ja leme drejtesise ne dore, asaj shqiptare dhe nderkombetare po te jete nevoja,...dhe do te vendosim ne vend dinjitetin tone te neperkembur...
Krijoni Kontakt