Do nderroja kombesine per te ruajtur fene
Do nderroja fene per te ruajtur kombesine
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Sa e dua Shqiperine )))):
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Ajo c'ka ke shprehur siper a kombinon me kete qe ke shprehur me poshte?! Te kam dhene vlersimin e sakte diku,ke koken plot , por nuk din ta fuesesh ne pune arshiven tende, perkundraci e ngaterron dhe jo kot , por te mungon softi.
Amaneti i Muzakes bijeve te tijeCitim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
Kombi eshte nje grup njerezish qe i ka karekteristikat e meposhtme:
Emri i perbashket kolektiv (Sot SHQIPETAR - me heret Ilir,Arber)
- Miti mbi paraarrdhesit e perbashket
- Kujtesa e perbashket historike
- Nje apo me shume elemente te ndryshme te kultures se perbashket !
- Lidhja me nje territor te caktuar - "Atdheu"
- Ndjenja e solidaritetit midis popullates
- Konsensus i arritur per qellimet e perbashketa
- Dhe ajo cka eshte me e rendesishme GJUHA e perbashket (natyrisht me dijalektet perberese)
- Administrimi i tere kombit nga nje qeveri ( E ketu na del se NE jemi nje gjysemkomb,mbasi jemi te administruar nga te pakten 4 qeveri te ndryshme !!)...etj.
Popull ( term komunist ,qe don te na thote qe njerezit jane nje turme) jemi,por KOMB ende jo.Ende nuk e administrojme VET tere territorin qe e banojm !os e harroni atedheun dhe se jeni larguar prej tije, pasi nje dite nese e don e gjen ate, Mos harroni gjuhen dhe se jeni duke jetuar ne nje mejdis tjeter, por nese deshironi e meson ate, por mos braktisni fene, se po humbet kete , i keni humbe te gjitha.
Brenda kesaj filozofije ke moralin kombetare , rreth kesaj filozofie vjen rrotull nje bote e tere, rethe kesaj vije dhe une , por ndryshe nga te tjeret, duke pranuar te ndryshoje vetveten.
Tradhetia me e madhe ne vitet e demokracise qe ju be albaneve te Albanise , eshte prezantimi i tyre me tre fe,pra u hodh poshte revolucioni kulturore si reforme pas perandorake.Ky revolucion qe krijoi njeriun e ri me tipare ML, qe ka gabimet e veta , por qe jane shume afer njeriut perendimore.
Gabim fatal.Shkohet me tej me gafa alla berishiane, se vijme permes tolerances fetare , kur termi "tolerance " nuk mund te identifikohet kur ne 50 vjet nuk kishim fe.Per me teper ai i kundervihet nje realiteti qe "toleranca nderfetare" mungon ne cdo realitet, boterore ku magiorance jane islamiket.Dhe e kunderta, tolerance ne vendet perendimore ku magiorance jane te krishteret.Kush kundershton kete, qofte i mallkuar.
Shqiptaret duhet te kalojne ne reforma per unifikim, pa kete asnje ide per bashkim kombetare nuk mund te realizohet.Po si nuk e kuptojne , qe erdhi nje armik mes shqiptaresh dhe njeres pale i thote qe jeni ndryshe nga pala tjeter dhe qe nga ajo kohe dhe se ky mizore u largu, shqipatret rrine duke u grindur me njeri tjetrin se nuk jane nje lloje, kur jane i njeti grupim etnik nje genese morale prej shekujsh.(nje lufte mes Koshinces dhe subkoshiences.) Po si mund ti frymezojne keto debate , apo te rrine ne heshtje njerez te arsimuar?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 23-04-2013 mė 06:01
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Natyrishte qe kenget ngacmojne ndjesine natyrore , por qellimi eshte te ngacmoje ate morale.
Dhe njehere MUZAKA:Po humbet fene i keni humbur te gjitha. Pra ne kemi humbur koshiencen , nuk bashkojme dot njeriun shqiptare.Reforme , reforme vetem reforme, pasi realishte shqipatret kudo jane ne trojet e veta , por jane te ndare mes koshisences dhe subkoshiences.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Si pas sondazhit nese krahasohet ne gjith popullaten at'here i bie qe me pak se gjys milioni jan potencial te nderrojne kombin ...keshtu qe nuk eshte edhe minore !Do nderroja kombesine per te ruajtur fene 33.33%
Do nderroja fene per te ruajtur kombesine 66.67%![]()
duhet ta respektojme? po pse o korca, dikush shpif ne menyre kollosale dhe ne duhet ta respektojme?
une nuk i respektoj mendimet e tij dhe ca te tjereve kur thone se serbo-malazezet nuk pushtuan shkodren, por kishin si qellim clirimin e qytetit. e bombarduarn, por deshen t'a clironin gjoja. mijera shkodrane kane humbur jeten duke luftuar kunder tyre e keta gjithe ato sakrifica i shumezojne me zero.
nuk i respektoj mendimet e tij kur thote se shqiptaret e shqiperise dhe ata te kosoves jane dy popuj te ndryshem.
vetem me kete fjali, ai duhet te ishte shporrur nga ky forum, pasi eshte mendim antishqiptar dhe bie ndesh me rregulloren e forumit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 23-04-2013 mė 06:43
Vasudhaiva Kutumbakam
Njerzit e civilizuare nuk mirren veq me fe,ata dine me dallu qka eshte mire apo keq,qka eshte e dobishme per ne apo qka eshte e damshme,njerzite progresiv mendojne si ta perparojne popullin e vet,si te permirsojne standardin dhe ta ngritine nivelin e vetedijes,te jete i dobishem per shoqri dhe progres kombetare.
Nuk duhet te perzihemi ne pikpamjet individuale te njerzve ne aspektin kombetare,se kushe e ka tradhtu apo kush po tradhtone,asgje nuk imponohet me dhune,ky eshte parime njerzore,nuk muntem te ha nje gjelle qe nuk me pelqen,por gjellen e bej ashtu si kame qef dhe e shijoj me knaqsi,pra te fokusohemi ne gjera pozitive,sepse ne qesim petulla ne uje,por armiku punone dhe nuk flene.
VENI,VIDI,VICI
Spaske kuptuar gje nga une ti.Une nuke kam shtjelluar aspak pushtimin e Shkodres, absolutisht qe nuk e mohoj pushtimin sergo-malazez.Jooo mer pereni, por une trajtoje sjelljen e shqiptareve , te cilet nuk u organizuan kurre ne nje qellim te perbashket, mungonte ndergjgjia kombetare.Nuk merrem une me sjelljen e serbeve, nuk me interesojne dhe ndjej te njejten urrejtje si cdo qenie shqiptare, por une nuk merrem me to pasi nuk jam ndikues , ketu nuk ka serb, por ka shqipatre.Ti e pe qe sapo me the qe je shkodran, une u terhoqa nga replika, pasi ndjeva dicka te perbashket , pasi dhe une jam gjysem shkodran.Pra me keq kuptuar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 23-04-2013 mė 07:42
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Krijoni Kontakt