Close

Rezultati i Sondazhit: Do nderronit fene apo kombesine?

Votues
54. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Do nderroja kombesine per te ruajtur fene

16 29.63%
  • Do nderroja fene per te ruajtur kombesine

38 70.37%
Faqja 14 prej 32 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 313
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Pėr: Do nderronit fene apo kombesine?

cfare njerezish mban ky forum. turp te lexosh gjera te tilla. turp.

propozohet asimilimi, eleminimi i gjuhes shqipe, mohohet ekzistenca e kombit shqiptar etj etj.

jeni ne vehte o moderatore? si ore lejoni gjera te tilla ne nje forum me kete emer?

p.s. gordon freeman. shume e bukur fotoja e profilit. "albanesi tutti appesi" thonin ata qe valevisnin ate flamur.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Ceshtja eshte se ne nuk kemi perputhje me asnje nga versionet, si ate francez , apo gjerman.Ka devijim kulturore dhe sjellje historike te ndryshme.Ne sjelljen historike , principatat ishin ne armiqesi me njera tjetren dhe te gjitha bashke mire me Turqine. Por kishim nje gjyesm popull, nuk respektonte as pushtuesin turk e as principatat e sundimtareve islamik te cilet trajtoheshin me ligjet e Kalifit Omar.Kesaj pjese sot , e cila ruan me fanatizem gjenezen morale romako-bizantine dhe te vizionit e kontributit te Gjergj Kastriotit, tentojne ta c'kometarizojne, ta identifikojne ne greke apo sllave dhe te identifikojne shqiptarizmen tek shqiptaret islamike.Por ne arkeologji gjejme nje cope gure te latuar ne themelet e nentokes dhe kerkojme ti japin identite, qe te kthehet ne themel te kultures se vendit, pike referimi per moralin e brezave. Pra ka munguar unifikimi, nuk ka pase nje sjellje te interesit te perbashket.Mungon nderlidhja dhe nese e konsiderojme natyrale si gjermenet dhe jo si ndergjegjesim. Gjermanet kane nje fe, pra nuk lejojne degjenerim te edukimit shpirtrore.Shqiptaret vine si nje produkt i diktatures komuniste, prakene formuar njeriun e ri me tipare ML.Kete cilesi unike nga veriu deri ne jug, nuk e ka asnje nga shqiptaret e trevave te tjera.Ne na kane mesuar te djegim kuran e bibel dhe ne trevat e tjera ne na djegin nbi zjarrin e inkuizicionit.Lene ti se cfar thone individe qe kane arsim te mjaftueshem per tu ndjere ateiste, kjo eshte vetem gjysma , pasi ato nuk kane canceluar urrejtjen per krishtrimin.Kete e kane njelloje me te teistet islamik.Perse mungon vullneti per tu shkepute nga trashegimia turkomane?Se kurre nuk u shkeputem me vullnet prej saje.Ktu gjejme dhe shprehjen time qe shqipatret luftuan per egzistence ne luften ballkanike dhe jo si nje lufte morale, si nje qellim , si njelevizje e ndergjegjeshme, por thjeshte si nje refleks kundershtues natyral.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 22-04-2013 mė 09:48
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    Gjuha Greke jo vetem qe eshte shume e perdor ne te gjitha fushat e shkences por madje edhe arkitekture te trasheguar. Edhe banka federale me e madhe ne bote (Federal Reserve) e shum te tjere qe nuk vlen ti ceken me emra veqanerisht kan adaptuar arkitekture doriake. Madje edhe ne pushtimin Otoman gjuha Greke u rruajt shume por ne Shqiperi gjuha otomane kultivohej si gjuhe e huaj. Ne TV shqiptare te viteve ish-komuniste shpesh jemi mesuar te shikojme se si dalin ca "patriot" qe rruajne gjuhen shqipe por ne te vertete shqiptaret ishin integruar ne ushtrine otomane ne shifer te madhe ,edhe ne trevat e Shqiperise se mesme flisin turqisht ja pse edhe qytetet kan preardhje orientale si psh. Elbasan.

E vetmja arsyje pse gjuha shqipe eshte ne trungun indo-europian me arsyjen se ka me shume fjale me preardhje latine gje qe reflekton ne kulturen romake dhe te papatit. Kurse gjuha e "vejter ilirishte" nuk verteton asgje ne gjuhen tone moderne ! Askush deri me sot se di se si ka qene ilirishjta
    Cfare gjuhe na qenka shqipja pra nese jo gjuhe indoevropiane?!!
    Nuk e di veq emri ILIRI veq ne gjuhen e tanishme shqipe nuk ka kuptim ne asnje gjuhe tjeter .

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ceshtja eshte se ne nuk kemi perputhje me asnje nga versionet, si ate francez , apo gjerman.Ka devijim kulturore dhe sjellje historike te ndryshme.Ne sjelljen historike , principatat ishin ne armiqesi me njera tjetren dhe te gjitha bashke mire me Turqine., por nje gjyesm popull, nuk rspektonte as pushtuesin turk e as principatat e sundimtareve islamik.Pra ka munguar unifikimi, nuk ka pase nje sjelje te interesit te perbashket.Nungon nderlidhja dhe nese e konsiderojme natyrale si gjermenet dhe jo si ndergjegjesim. Gjermanet kane nje fe, pra nuk lejojne degjenerim te edukimit shpirtrore.Shqiptaret vine si nje produkt i diktatures komuniste, prakene formuar njeriun e ri me tipare ML.Kete cilesi unike nga veriu deri ne jug, nuk e ka asnje nga shqiptaret e trevave te tjera.Ne na kane mesuar te djegim kuran e bibel dhe ne trevat e tjera ne na djegin nbi zjarrin e inkuizicionit.Lene ti se cfar thone individe qe kane arsim te mjaftueshem per tu ndjere ateiste, kjo eshte vetem gjysma , pasi ato nuk kane canceluar urrejtjen per krishtrimin.Kete e kane njelloje me te teistet islamik.
    eshte shume e vertete kjo gje, qe ML eshte filozofi jete ne shqiperi, sa shume njerez nuk e kuptojne fjalen Ndergjegje.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Une nuk e kuptoj se si e quajne veten shqiptar shumica e atyre qe po shkruajne ne kete teme, idete e hedhura kalojne cakun e tolerimit dhe jane totalisht kundra cdo gjeje per te cilen shqiptaret kane aspiruar e luftuar gjate gjithe historise se tyre. Se ku jane moderatoret ketu, nuk e di. Vertet cdo njeri ka idete e tij, por s'mund te marresh per ide lloj-lloj perversiteti e t'a shpalosesh hapur gjithe kohen, duke marre shkas se nuk ka bashkebisedues qe t'a kundershtojne. Nese quhet 'forum shqiptar', duhet te justifikoje emrin e vet e duhet t'a kete nje qendrim e t'i jape pergjigje ketyre ideve minorance, sepse nese jo, ne qe i lexojme, u tromaksem.....

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

[QUOTE=Diella1;3621580]
    Une nuk e kuptoj se si e quajne veten shqiptar shumica e atyre qe po shkruajne ne kete teme, idete e hedhura kalojne cakun e tolerimit dhe jane totalisht kundra cdo gjeje per te cilen shqiptaret kane aspiruar e luftuar gjate gjithe historise se tyre.
    Kur kane luftuar per komb shqipatret ? Nese ke argumente kundershtuese , perse nuk shkruan? Mendon ti se forumi shqipatre perjashton njerez si une qe njelloj si ty flas te nejten gjuhe dhe kam lindur ne te njetin vend ?Nese une dhe shume te tjere qe mendojne si une dhe qe mund te jene gabim sipas standartit qe dikush pretendon se duhet ti permbahemi, atehere keto njerez nuk braktisen , por me to duhet te punohet me shume.

Se ku jane moderatoret ketu, nuk e di. Vertet cdo njeri ka idete e tij, por s'mund te marresh per ide lloj-lloj perversiteti.U tromaksem!!!!!!
    Dhe mua me tromak kjo parti qe ka dhe ne forum antare.http://www.forumishqiptar.com/thread...%C3%ABnderbeun
    Ndersa po te futem ne rubriken islame, me duhet nje tru tjeter. Si i behet, ti flakim jashte dhe keto?
    Dikur ne emisionin e mjekut , per ju.Hamdi Sulcebeg tha.Beni kujdes nga gjumi i drekes , pasi 80% e infrakteve bien ne kete gjumme.Kjo tronditi gjithe miletin, se shqiptaret sapovinin nga puna ja fusnin gjumit.Por thenia e doktorit ishte studim statistikore dhe jo kundershtues.Atehere ne Emisionin e erdheshem , filloi ti pergjigjej pyetjeve.Doktor , kur une flej gjume ne dreke , ndjehem mire kur sgjohem-Po mire ti vazhdo e fli i tha ai.Terrr zilja , doktor une vertete me merren mend kur sgjohem pas gjumit te drekes- ti mos flij i thote doktori. Keshtu dhe ti , s'te pelqeu tema , mos e lexo.Nese ajo qe lexon ketu,te duket se te coi ne mekate, bej rrefimin dhe falu.Feja jone e krishtere, e pranon mekatin dhe pendimin.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga altint71 Lexo Postimin
    Iken keto kohe ku shqiptaret depertohen me firmate turqve,ti te jesh mirnjohes shqiptarve qe te mbajne akoma mes tyne ,por kujdes se filli keputet e nje dite del nje nip skenderbeu e bo nderrimin e shqiptarve ne Izmir me ju.
    Shqiptaret e Camerise/kosoves jane me shqiptar se ti. Cfare them edhe une, ku je shqiptar ti more.

O grek alabak, parazit i kombit shqiptar.
    Ti dukesh cfare je, nga keto qe leh ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Plaku me kostum : 22-04-2013 mė 11:54

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

[QUOTE=Anesti_55;3621618]
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Kur kane luftuar per komb shqipatret ? Nese ke argumente kundershtuese , perse nuk shkruan? Mendon ti se forumi shqipatre perjashton njerez si une qe njelloj si ty flas te nejten gjuhe dhe kam lindur ne te njetin vend ?Nese une dhe shume te tjere qe mendojne si une dhe qe mund te jene gabim sipas standartit qe dikush pretendon se duhet ti permbahemi, atehere keto njerez nuk braktisen , por me to duhet te punohet me shume.

Dhe mua me tromak kjo parti qe ka dhe ne forum antare.http://www.forumishqiptar.com/thread...%C3%ABnderbeun
    Ndersa po te futem ne rubriken islame, me duhet nje tru tjeter. Si i behet, ti flakim jashte dhe keto?
    Dikur ne emisionin e mjekut , per ju.Hamdi Sulcebeg tha.Beni kujdes nga gjumi i drekes , pasi 80% e infrakteve bien ne kete gjumme.Kjo tronditi gjithe miletin, se shqiptaret sapovinin nga puna ja fusnin gjumit.Por thenia e doktorit ishte studim statistikore dhe jo kundershtues.Atehere ne Emisionin e erdheshem , filloi ti pergjigjej pyetjeve.Doktor , kur une flej gjume ne dreke , ndjehem mire kur sgjohem-Po mire ti vazhdo e fli i tha ai.Terrr zilja , doktor une vertete me merren mend kur sgjohem pas gjumit te drekes- ti mos flij i thote doktori. Keshtu dhe ti , s'te pelqeu tema , mos e lexo.Nese ajo qe lexon ketu,te duket se te coi ne mekate, bej rrefimin dhe falu.Feja jone e krishtere, e pranon mekatin dhe pendimin.

Te paska djegur ty Anesti, se une nuk fola ne emra te pervecem, kjo tregon qe paskam patur te drejte. Keshtu qe, merri gjithe ato keshillat qe me ke dhene mua e aplikoi per vete se mbase te bejne mire e i ke nevoje, 'hiq me pare traun qe ke ne syrin tend, para se te heqesh qimen nga syri i tjetrit' - mbaji parasysh keto fjale, sepse nese predikon ne emer te tyre, aq me shume duhet te jesh i pari qe t'i vesh ne jete dhe te tregosh dashuri per te gjithe te tjeret. Me vjen keq, por me dukeni shume paragjykues dhe denigrues ndaj popullit shqiptar, tregoje veten nese don te me ndryshosh mendim. Dhe persa kohe shoh qe ti nuk ndryshon qendrim, kaq ishte bashkebisedimi me ty, dhe shpresoj qe nje moderator te filloje te beje punen e tij ne kete teme, te mbushur me disinformacion dhe urrejtje te papare.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diella1 : 22-04-2013 mė 12:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-03-2013
    Vendndodhja
    Nė momentin e tė sotmes!
    Postime
    65

Ca teme,amani ju qoft!
    Te beka kah syt - kembet,po s`keni faj jo..kohe inetersash!

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

cfare sondazh i pakuptueshme
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Faqja 14 prej 32 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •