Do nderroja kombesine per te ruajtur fene
Do nderroja fene per te ruajtur kombesine
Persa i perket beses se kush ta ngul thiken pas shpine, historia e ka tregu.Ti je nje devijuar ne orjentimin shpirteore dhe kete e pesove se te paret e tu te krishtere,zune mik nje trukoshen dhe , pikerishte pas donacioneve dhe privilegjeve i futen thiken pas shpine dhe pas kesaj u linde ti.Ti je nje produkt i kesaj pabesie.
Tashti meqenese ti ke ne avatar nje kuran dhe mbahesh se je besimtare i devotshem dhe ke per qellim per mes dashurise profetike te bashkosh dhe shqiptaret, po pate burreni, na sill ketu parathenien e kuranit , botim i vitit 1992, me kopertine jeshile.Ky eshte kurani i pare qe hyri ne Shqiperi permes Kosoves.
Nuk ma merr mendja ta besh kete akte sinqeriteti.Me siguri do me pergjigjesh, se nuk po e gjeje dhe se i kam te gjitha botimet e tjera,por ky me mungon, por ai qe eshte musliman e gjen ate.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 21-04-2013 mė 10:31
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Zotri ANEST nese keni mendime te tilla per mua keni gabuar rende,une nuk jame njeri primitiv,fanatike e diqka ngjajshem,ose popullin ta shofe ne PYLL apo BJESHKE ,une jame njeri i thjeshte dhe mundohem per te perparuar KOMBI YNE,dhe te rradhitet me kombet tjera ne vendine e merituar ku i takon,krejt jeten time ja kam kushtuar TEKNOLOGJIS SE ENERGJETIKES DHE HISTORIS DHE LETRESIS,KURSE GRAMATIKA NUK ME KA SHKUAR KURR!!,Pra me keni keqkuptuar totalishte dhe kjo eshte per te ardhure keq,nejse,keto jane mendime te juajat.
Une nuk i shiqoj SHQIPETARET se qfar feje kane,fen le te ban gjithkush per veti dhe ky aspekte fare nuk me interson,por me intereson HOMOGJENIZMI KOMBETAR,pastertia kombetare dhe zhvillimi ne te gjitha fushat progresive bashkohore,pra te punojme ne zhvillimin dhe perparimin e te menduarit shqip,sepse shum mbrapa jemi ne krahasim me kombet tjera,dhe mos harro se ne jemi POPULL qe dime te bejme mrekullina bashe ather kur te tjeret nuk e mendojne,ka fakte dhe argumente ,ne si individ bejme mrekullina dhe dallohemi nga te tjeret,kurse kur kemi te bejme me qashtje te perbashketa ,mundohemi te shitemi secili me i menqur se tjetri,pra kjo eshte dobsi qe kushton dhe do te na kushtoj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fehmikaciu : 21-04-2013 mė 13:22
VENI,VIDI,VICI
Nuk me bene pershtypje qka mendojne te tjeret ne te shkruarit e tyre qe nuk ju vjen era e mire,ato shkrime qe perembajne gjera me vlere i lexoje dhe marr mesim nga ato,kurse ato gjera qe permbajne gjelozi urrejtje qfardo natyre qofshin i hedhi ne SHPORTE TE HEDHURINAVE,mua me interson komunikimi dhe te menduarit pozitive dhe progresiv qe nuk ofendone asnje individ pamar parasysh arjentimet personale qe i ka,pra ju PERSHENDES dhe SUKSESE!.
VENI,VIDI,VICI
Anesti ka treguar qe kosovaret kane pasur nje perqindje lindje me te madhe se etnit e tjera,
Fatkeqsisht nuk eshte gjithmone keshtu.
Un kam pasur ngjitur me pallatin tim ne Tiran nje pallat te gjith me etni Gollo bordo100%(Gallabordaz)dibran te gjith te gjith familje me shume femi 6 apo 7 min, vetem kohet e fundit mora vesh qe dialekti tyre eshte bullgar.
Kam nje maqedons ne veri te maqedonis banon(dimitrov) ketu kojshi qe eshte femija i 16 ,pra dhe ky familje madhe e keta na kan myt.
E gjeja qe me mahnit se si nga ortodoks eshte bere me katolik roman se papa,djalin e ka quajtur Alesander e vajzen Tereza.Djali sapo gjeti pune shum te mire e jeten sociale e tyre femive eshte ultra,ndersa hoxhat e dervishet tane kane ne keto kampe veshtirsi nga me te ndryshme dac edhe per hyrjen ne shoqeta e ne pune..
Kto kan mare heronjt e vendit ky jan lind e i respoktojne edhe pse jane etni tjeter pra bejn nje te vetem si komb.Bravo i qofte.
Ndersa maqedonsit e vertet ilir -shqiptar dalin ne krah 8% turqqe kan ngel ne maqedoni.E keshtu po shkaterrojme te ardhmen tone e te femive tane.
Atehere vlen me shume se kurree nje popull qe nuk rrespekton herojt e vet nuk ka asnje te ardhme.
Kurre nuk ke qene kaq paqesore dhe se ka vende per replike , me vret ndergjegjia ta bej ate.Dua ta shijoje sjelljen tende ne kete rreplike.Nese do te bejme te gjithe keshtu , pa tjeter qe ka progres, pasi i lihet vend dhe kohe rrahjes se mendimit dhe jo fyerjeve , provokimeve etj gjera pa vlere.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
me nje njeri me budallalliqe te tilla ne koke as nuk duhet marre mundimi te diskutohet dhe aq me pak te lexohen shkrimet e tija. ne fakt mua me mjaftoi pjesa qe citova.Ne shqiperi ka malazeze qe jane asimiluar ne shqipatre , ka jevgje , qe as e kane idene se nga i solli turku, ka rome qe nuk dine se nga vine dhe nuk dine as te shkruajne emrin, ka vlleh te asimiluar ne shqiptar, ka bullgare qe jane asimiluar , ka serbe te asimiluar, ka greke te asimiluar, ka armene te asimiluar, ka sllavomaqedone te asimiluar , ka turq, po ashtu si mbetje te ushtrise osmane, ka marokene, azerbaxhanas te asimiluar ka dhe greke qe raujne etnicitetin e tyre.
Pra nese kombin shqipatre do te pranojme me gjithe ato mbetje te asimiluara , kemi nje cedim, nje cenim gjenetik, ndersa greket , jane te paster ne kete mes.
nje njeri qe refuzon ekzistencen e kombit shqiptar duhet te ishte shporrur me kohe nga ketu, pasi prania e njerezve te tille po e katandis keshtu kete forum ""shqiptar"".
bravo iu qofte moderatore.
Vasudhaiva Kutumbakam
Anesti ka harru dhe kurdet qe kan ardh e kan prure hordhit osmane.
Grecia perbehet prej persiane israeliane turq sllav arumun e vlleh E VET GREKET,e 40% tjeter JANE ARVANITAS RRAC E PASTER e pjese i atij shteti
A do nderronit fene apo kombesine, i bie sikur te pyesesh a do mashtronit per ate qe jeni apo per ate qe besoni.
Per mua pergjigjia eshte:
me mire te vdesesh ai qe je sesa te jetosh duke u shtirur per ate qe nuk je.
Eshte pyetje teper personale. Ka njerez qe mund ta gjejne lumturine ne gjera siperfaqsore, qe mund te ndihen te lumtur duke zbukuruar imazhin qe kan per veten ne varsi te situates qe ju imponohet.
Haaa haa , me shkrive shkodrono,haaaaaaaha .Po si ishte ajo kenga e femijeve , per nje "M" qe ti se ve, fjala MIK ,behet " Ik".Pra duhet te lexosh te gjithe shkrimin dhe jo aq sa te duhet ty per ta perdore.Shko me tej , dhe une mohoj dy pasaportat, shko me tej akoma , them qe pakicat greke abizojne me identifikimin e kombesise greke, pasi mund ta ruajne vetem si etni, por jo si kombesi.Shko me poshte dhe per to them se shteti grek duhet te mjaftohet me nje dokument qe te identifikoje etnicitetin e tyre grek dhe kaq.Pra pas gjithe ketyre ti kerkon te hedhesh balte.
Kur une them te quhemi Alban, ne realisht jemi te tille , por abuzojme duke u quajtur shqiptare.Shqiptare eshte cilesuesi etnise qe perfshine shqiptaret ne te gjithe rajonin , me sakte ne te gjithe boten.
Kur them Albani, ne realishte keshtu jemi te regjistruar, por ti abuzon duke e quajtue shqiperi, pasi shqiperi eshte nje shtet virtual qe nuk arriti te formohet kurre.Sipas qefeve te shqiptareve kufijte ka rrezik te kapin dhe brigjet e Danubit.Prandaj mos ja fut kot.
Ideja qe une e kam perdore , eshte te luftoj nacionalizmin, te luftoje idene e shqiperise se madhe sic luftoj dhe idene e greqise se madhe , Serbise se madhe etj etj.Jo shume gjera qe une i shkruaj ketu , do te thone se i kam pranuar dhe vete , por i perdor dhe per nje qellim te caktuar , pra ne mbrojtje te shtetit Alban, qe te mos cenohet nga fryma nacionaliste , si ajo e cameve, vetvendosjes, shqiptareve te Maqedonise , te cilet po destabilizojne rajonin.Po ashtu dhe mendimeve te Berishes per dhenie pasaportash.Une me emrin Albani, i them STOP, mos prekni Albanine , pasi ajo nuk eshte nje politikani qe i mungojne votat, pasi ajo nuk eshte e cameve , qe fundja kerkojne te rikthehen ne vendin e tyre dhe te behen greke, ajo nuk eshte kosovareve , te cilat kane pronat e tyre historine e tyre mentalitetin e tyre vizionim dhe aspirimin e tyre , as e shqipatreve te maqedonise , te cilet duke shpresuar tek bashkimi me shqiperine , hidhen ne lufte me sllavobullgaret.Pra une jam paqesore dhe ti me akuzon si anti shqiptare.Te gjithe ne vend te vet, te gjithe bashke per te zgjidhe problemet, ky eshte mendim im.Cdo mendim tjeter nga ky, eshte i dyshimte.Interferimi i Turqise, per detabilitet, arabeve per te islamizim, i poliikaneve per bashkim qe i siguron pushtet te perjetshem, i politikaneve te deshtuar dhe me nacionalizmin kerkojne te bejen karriere duke shtuar keshtu konfliktet dhe vemjet qe pine gjakun tone.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 21-04-2013 mė 18:15
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Krijoni Kontakt