Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 99
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Shqiptaret qe kane nje vetedije dhe vizion kombetar ne kohen qe jetojme dhe qe ia vlen te lexohen numerohen me gishtat e nje dore. Ua them kete qe te kuptoni qe shume nga ju merrni persiper te flisni per "bashkim kombetar", por ju nuk e keni idene se cfare do te thote "bashkim kombetar". Dhe me e bukura eshte qe edhe pas dy dekadave qe shqiptaret po shijojne paqen e lirine e tyre si asnjehere tjeter ne historine e tyre, bashkimi kombetar per shume nga ju ka akoma kuptimin e "bashkimit te trojeve".

E kam thene shpesh ne forum, packa se shume nuk e kane kuptuar. Motoja e ketij forumi ka qene qe ketu e 15 vjet me pare: "Shqiptare te bashkuar per nje Shqiperi te bashkuar!". Qe do te thote, theksi nuk vihet tek "trojet" apo "tokat", theksi vihet tek njerezit, vihet tek shqiptaret, vihet tek secili prej nesh. Me fjale te tjera, bashkimi nuk eshte i mundur jo se "ekzistojne kufij" mes shqiptareve, pasi ata kufij jane fiktive, por se ekzitojne hendeqe te medha ne kulturen dhe vetedijen e shqiptareve ne te dy anet e kufirit. Kjo i mban edhe sot e kesaj dite shqiptaret te ndare, jo kufijte. Dhe kjo eshte arsyeja qe ne kemi hapur kete forum qe shqiptaret duke diskutuar e shkembyer kulturen e tyre, me kohen ti sheshojne e njehsojne keto dallime te forta kulturore e historike.

Fatkeqesia me e madhe qe mund te bier mbi shqiptaret si popull sot eshte nje eksperiment i deshtuar i "bashkimit kombetar". Ata qe insistojne qe shqiptaret te bashkohen nen nje shtet apo federate sot, jane ata qe une i quaj "nacionalistet driteshkurter" qe u mungon vizioni. Duhet te pakten nje brez shqiptaresh ne Shqiperi e Kosove (25 vjet) qe te mesojne gjuhen shqipe me nje abetare, qe te integrohen ekonomikisht dhe kultualisht me njeri-tjetrin, qe te rrisin kontaktet mes tyre. Ky brez i ri i shqiptareve ne Shqiperi e Kosove ka per te sjelle bashkimin kombetar pa qene nevoja qe ne brezat qe erdhem para tyre te bejme asgje. Detyra jone eshte vetem te sigurojme paqen e lirine e fituar per kete brez, ne menyre qe ata te mos digjen nga flaket e luftes e urrejtjes sic u dogjen brezat para tyre.

Shqiptaret sot jane te bashkuar, mjafton te shikoni qe jeni duke diskutuar ne nje teme e ne nje forum per te njejten ceshtje qe ju shqeteson te gjitheve. Por ky diskutim nxjerr ne dukje pikerisht ate thelb qe une zura ne goje me lart: disnivelin kulturor mes nesh pasi kemi jetuar per nje kohe te gjate te ndare nga njeri-tjetri dhe kemi perjetuar historine ndryshe ne keto 100 vjetet e fundit. Dhe keto disnivele kulturore 100 vjecare nuk mund te shuhen brenda 1 dite apo brenda 1 viti. Ne kete moment ne histori mjafton qe te mbajme ne rrugen e nisur, pasi jemi ne rrugen e duhur, e duhet vetem durim e pune.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Cka me saktesisht eshte analfabetizem per ty oj ane, a mund te ma thuash?

Perse nuk u pergjigje ne pyetjen time me larte ane? Nga cili vend i anamoreves je? Sa here te te them une ty, kontrollo fjalorin dhe mos me ofendo pa te ofenduar, se ne se nuk me ofendon po te jap besen qe kurr nuk ndodh nje gje e tille as nga ana ime, por ne qoftese e ben kete atehere te keshilloj qe te besh kujdes, sepse durimi im ka kufi . Beju nje cik me e sjellshme, sepse nuk fiton asgje me fyerje dhe ofendime. Une nuk jame nje fmi qe ti te me trajtosh ne kete menyre, poashtu edhe ti je e rritur dhe duhet te tregosh pak me shume rrespekt me dike qe shkemben shkrime dhe diskuton gjera te ndryshme

Shendet
    Gon!
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Nuk e di cka eshte analfabetizem ... lehte e ke ta zbulosh .... shko te pasqyrja
    Shihi vendet me te zhvilluara dhe me te varfera dhe e sheh.
    Nuk e di cka po te intereson aq shume vendndodhja ime ... planifikon sulm kamikaz?! ,sidoqofte do te tregoj ,jam me preardhje nga Vitia ,babai im eshte lind e rrit ne komunen e Vitise ndersa tani jetojme jasht territorit te Vitise ,je i kenaqur?
    Injorante ke qene dhe injorante do te mbetesh oj ane! Une nuk kryej sulme kamikazesh mos ke dert, por ne disa momente po te kisha afer do te te zhdepja mire ty, sepse po e meritojshe 100%, ne qofte se jam gabim le t'ma thone kete te tjeret...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shqiptaret qe kane nje vetedije dhe vizion kombetar ne kohen qe jetojme dhe qe ia vlen te lexohen numerohen me gishtat e nje dore. Ua them kete qe te kuptoni qe shume nga ju merrni persiper te flisni per "bashkim kombetar", por ju nuk e keni idene se cfare do te thote "bashkim kombetar". Dhe me e bukura eshte qe edhe pas dy dekadave qe shqiptaret po shijojne paqen e lirine e tyre si asnjehere tjeter ne historine e tyre, bashkimi kombetar per shume nga ju ka akoma kuptimin e "bashkimit te trojeve".

E kam thene shpesh ne forum, packa se shume nuk e kane kuptuar. Motoja e ketij forumi ka qene qe ketu e 15 vjet me pare: "Shqiptare te bashkuar per nje Shqiperi te bashkuar!". Qe do te thote, theksi nuk vihet tek "trojet" apo "tokat", theksi vihet tek njerezit, vihet tek shqiptaret, vihet tek secili prej nesh. Me fjale te tjera, bashkimi nuk eshte i mundur jo se "ekzistojne kufij" mes shqiptareve, pasi ata kufij jane fiktive, por se ekzitojne hendeqe te medha ne kulturen dhe vetedijen e shqiptareve ne te dy anet e kufirit. Kjo i mban edhe sot e kesaj dite shqiptaret te ndare, jo kufijte. Dhe kjo eshte arsyeja qe ne kemi hapur kete forum qe shqiptaret duke diskutuar e shkembyer kulturen e tyre, me kohen ti sheshojne e njehsojne keto dallime te forta kulturore e historike.

Fatkeqesia me e madhe qe mund te bier mbi shqiptaret si popull sot eshte nje eksperiment i deshtuar i "bashkimit kombetar". Ata qe insistojne qe shqiptaret te bashkohen nen nje shtet apo federate sot, jane ata qe une i quaj "nacionalistet driteshkurter" qe u mungon vizioni. Duhet te pakten nje brez shqiptaresh ne Shqiperi e Kosove (25 vjet) qe te mesojne gjuhen shqipe me nje abetare, qe te integrohen ekonomikisht dhe kultualisht me njeri-tjetrin, qe te rrisin kontaktet mes tyre. Ky brez i ri i shqiptareve ne Shqiperi e Kosove ka per te sjelle bashkimin kombetar pa qene nevoja qe ne brezat qe erdhem para tyre te bejme asgje. Detyra jone eshte vetem te sigurojme paqen e lirine e fituar per kete brez, ne menyre qe ata te mos digjen nga flaket e luftes e urrejtjes sic u dogjen brezat para tyre.

Shqiptaret sot jane te bashkuar, mjafton te shikoni qe jeni duke diskutuar ne nje teme e ne nje forum per te njejten ceshtje qe ju shqeteson te gjitheve. Por ky diskutim nxjerr ne dukje pikerisht ate thelb qe une zura ne goje me lart: disnivelin kulturor mes nesh pasi kemi jetuar per nje kohe te gjate te ndare nga njeri-tjetri dhe kemi perjetuar historine ndryshe ne keto 100 vjetet e fundit. Dhe keto disnivele kulturore 100 vjecare nuk mund te shuhen brenda 1 dite apo brenda 1 viti. Ne kete moment ne histori mjafton qe te mbajme ne rrugen e nisur, pasi jemi ne rrugen e duhur, e duhet vetem durim e pune.

Albo
    Nuk po e zgjas me teper, por vetem di te them qe mendimet e tua nuk qendrojne aspak i nderuar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 27-11-2012 mė 04:20

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1

Albo
    Ndoshta ka kuptimin e bashkimit dhe afrimit me te thelle shpirteror nder shqiptaret, qellim fisnik ky i ketij forumi, i cila ka 15 vjet i krijuar....dhe per mendimin tim, mbetet forumi me serioz sot per sot ne gjithe hapesiren virtuale shqiptare,...
    sot per sot, ne kushtet e pamundesise se bashkimit kombetar, zgjerimi i lidhjeve ekonomike e kulturore ne gjithe hapesiren mbare shqiptare, do te ndihmonte shume per integrimin mes vetesh...dhe ngritjen e nivelit ekonomik dhe klutruror te njerezve, gje qe eshte edhe kryesorja,jo thjesht bashkimi artificial i trojeve, gje e pamundur per shkak te konjukturave nderkombetare..
    Sot gjej rastin te te uroj Albo, per punen qe ke bere gjate ketyre viteve, me hapjen e ketij forumi, qe se paku, eshte me mire se te mos kesh hic kontakte dhe njohje,...por, ketu kam pare edhe perplasje te verteta opinionesh kulturore e fetare,..por megjithate gjithcka eshte ne favor te integrimit mes shqiptaresh, sikurse e permende ti, ose nje sinergjizim paraprak te tyre....

Megjithese eshte teper heret per keto, sikurse permende, te uroj personalisht, per punen qe ke bere gjate ketyre viteve ne favor te afrimit tone mes njeri tjetrit, sa te jete e mundur kjo, dhe shpresoj ta vazhdosh kete edhe per 15 vjet te tjera...
    te pershendes, sot ne prag te 100 vjetorit dhe uroj jete te lumtur dhe pune te mbare, pa t`u rritur mendja..
    me nderime: ilia spiro
    Duaje te afermin tend si veten

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Tė drejtė ke teorikisht, por nė kėtė kohė, njė popull e komb nuk mund tė ekzistojė pa tokė e troje, pasi bota nuk ėshtė mė njė fushė e pamatė ku nėse nuk tė pėlqen njė vend, mund tė lėvizėsh me popullin tėnd dikur tjetėr e tė krijosh shtetin tėnd aty. Sot, ēdo pėllėmbė e kėtij planeti ėshtė zaptuar dhe i ka dalė i "zoti i toks". Kufij ekzistojnė mes shqiptarėve, dhe ato dallime kulturore do tė ekzistojnė gjithmonė, pasi edhe brenda nė Shqipėri ke dallime kulturore nga fshati nė fshat e nga qyteti nė qytet. Kufijtė qė ti thua janė fiktivė, nė fakt janė realė. Njė shqiptar nė Ēamėri e Greqi, apo njė shqiptar nė Manastir, nuk mund tė votojė pėr shtetin shqiptar, as mund tė japė taksa pėr tė, e as tė kėrkojė mėsim nė gjuhėn e tyre, administratė nė gjuhėn e tyre, e bile rrihet e kėrcėnohet nėse dėgjohet se flet nė shqip. Mos tė flasim pėr pengesa administrative dhe ekonomike qė do t'i vihen nėse ai deklaron hapur se ėshtė shqiptar. Prandaj Albo qė rri nė majė tė SHBA-sė, ėshtė e lehtė tė flasėsh nga SHBA-ja e t'u japėsh mend ca shqiptarėve qė duan tė kenė jetė tė mirė, duke pasur identitetin shqiptar.

Shqiptaret sot jane te bashkuar, mjafton te shikoni qe jeni duke diskutuar ne nje teme e ne nje forum per te njejten ceshtje qe ju shqeteson te gjitheve. Por ky diskutim nxjerr ne dukje pikerisht ate thelb qe une zura ne goje me lart: disnivelin kulturor mes nesh pasi kemi jetuar per nje kohe te gjate te ndare nga njeri-tjetri dhe kemi perjetuar historine ndryshe ne keto 100 vjetet e fundit. Dhe keto disnivele kulturore 100 vjecare nuk mund te shuhen brenda 1 dite apo brenda 1 viti. Ne kete moment ne histori mjafton qe te mbajme ne rrugen e nisur, pasi jemi ne rrugen e duhur, e duhet vetem durim e pune.Albo
    Bashkimi ėshtė fatkeqėsi me tė vėrtetė, ashtu siē e pėsoi Gjermania nga bashkimi kombėtar, siē e pėsoi Italia e shumė e shumė shtete tė tjera, qė tė ndara nė copa tė vogla, jetonin njė jetė shumė tė mirė, dhe bashkimi u solli zi e mizerje...
    Mė duket se vetėm hedh teori pa asnjė bazė logjike. Mė trego ti shembuj tė krahasueshėm me kombin tonė, qė kur u bashkuan, u ra njė fatkeqėsi e madhe?
    Disniveli kulturo do tė jetė gjithmonė, se nuk ka pushtet nė botė qė do t'ua fusė kuturėn e arsimin me masa tė njejta ēdo shqiptari. Ėshtė ligj i natyrės, qė dikush ka mė tepėr mend e dikush mė pak.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Dhe une kur shkova me disa miq maqedonas te cilet dhe se ishin arsimtare, grate e tyre vune shahmiat ne koke me justifikimin se keshtu benin te gjitha femrat qe vinin nga emigracioni.Qe naten e pare qe mbritem grate u veshen dhe u stolisen rende me arturine , byrzylyke te cmuar, varese te renda floriri , vathe etj etj , shume te renduara. Mendova se keshtu sic ishim trefamilje do te shkonim sebashku ne nje restorant ku te kishte dhe muzike, por jo,ato e kishin tradite qe grate mbidheshin ne shtepi tek njera dhe vetem burrat shkonin ne lokal.Gjeta belane me gruan ase nuk me zinte bese , pasi i shkonte menja per ndonje qellim te keq dhe keshtu pranova ta marr me vete.E vetmja femer ne lokalin e mbushur dinga, ishte gruaja ime dhe kengetarja nga Shqiperia.E vetmja tryeze e shtruar me meze dhe pije ishte perseri kjo jona, apasi ato pinin cocacola si fetare.....por te gjithe shkonin me prostituta.Lere pastaj ne Tetove qe te zinte turpi ti shikoje su ne vitin 1800, gra me xhakete lekure dhe kepuce burrash, kunderjt maqedonseve qe ishin krejtesisht europiane.Po natyrisht ne supermarkete pashe dhe vajza te reja te civilizuara qe ishin te punesuara aty.Me kujtohet dhe nje fakt karakteristik, burrat maqedone nuk i therrisnin kurre gruas ne emer, OJ TEJ !!!!!!!!!!!!Haaahaaaa.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Si e ke mbiemrin ti Anesti? Mos mė thuaj se e ke grek? Bashkimi me bashkėkombasit e tu nuk ėshtė nacionalizėm, por patriotizėm.
    Me kujtohet se me ke perjashtuar nja dy here per fyerje , por gjithsesi te me thuash grek sinqerisht do ta ndjeja per ndere, me shume se te isha gjerman apo amerikan te ciate do ti pranoja me respekt.Por ja qe jam nje si ty , por i paster si drita dhe jo i deformuar si ty.Ti ke vene emrin Edvin , por realisht je Hamit, besoj se e ke bere kete qe te punesohesh ne BE.Une kam emrin e perandorit Bizantin Anastas i pare dhe qe eshte per fatin tim durrsak....shiko wiki.Shko ne shkolle dhe meso se c'eshte patriotizmi dhe ceshte Nacionalizmi.Aka shume si ty ne Bruksel? Ti je me shume se Muxhahedine , ne kuptimin e keq te fjales , pasi je hakmarres dhe e kam provuar ne mardhenie me ty.Mos me cito me se me shqeteson.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Tė drejtė ke teorikisht, por nė kėtė kohė, njė popull e komb nuk mund tė ekzistojė pa tokė e troje, pasi bota nuk ėshtė mė njė fushė e pamatė ku nėse nuk tė pėlqen njė vend, mund tė lėvizėsh me popullin tėnd dikur tjetėr e tė krijosh shtetin tėnd aty. Sot, ēdo pėllėmbė e kėtij planeti ėshtė zaptuar dhe i ka dalė i "zoti i toks". Kufij ekzistojnė mes shqiptarėve, dhe ato dallime kulturore do tė ekzistojnė gjithmonė, pasi edhe brenda nė Shqipėri ke dallime kulturore nga fshati nė fshat e nga qyteti nė qytet. Kufijtė qė ti thua janė fiktivė, nė fakt janė realė. Njė shqiptar nė Ēamėri e Greqi, apo njė shqiptar nė Manastir, nuk mund tė votojė pėr shtetin shqiptar, as mund tė japė taksa pėr tė, e as tė kėrkojė mėsim nė gjuhėn e tyre, administratė nė gjuhėn e tyre, e bile rrihet e kėrcėnohet nėse dėgjohet se flet nė shqip. Mos tė flasim pėr pengesa administrative dhe ekonomike qė do t'i vihen nėse ai deklaron hapur se ėshtė shqiptar. Prandaj Albo qė rri nė majė tė SHBA-sė, ėshtė e lehtė tė flasėsh nga SHBA-ja e t'u japėsh mend ca shqiptarėve qė duan tė kenė jetė tė mirė, duke pasur identitetin shqiptar.

Bashkimi ėshtė fatkeqėsi me tė vėrtetė, ashtu siē e pėsoi Gjermania nga bashkimi kombėtar, siē e pėsoi Italia e shumė e shumė shtete tė tjera, qė tė ndara nė copa tė vogla, jetonin njė jetė shumė tė mirė, dhe bashkimi u solli zi e mizerje...
    Mė duket se vetėm hedh teori pa asnjė bazė logjike. Mė trego ti shembuj tė krahasueshėm me kombin tonė, qė kur u bashkuan, u ra njė fatkeqėsi e madhe?
    Disniveli kulturo do tė jetė gjithmonė, se nuk ka pushtet nė botė qė do t'ua fusė kuturėn e arsimin me masa tė njejta ēdo shqiptari. Ėshtė ligj i natyrės, qė dikush ka mė tepėr mend e dikush mė pak.
    politikisht bashkimi eshte vetvrasje per te krishteret ne shqiperi.
    do katandisemi nje minorance e paperfillshme ku do humbasim edhe te drejtat politike per tu zgjedhur ne vendimarrje, pasi kosovaret dhe shqip e maqedonise do votojne njerezit e tyre, ata do jene shumice dhe do vendosin me ligje vullnetin e tyre ne menyren e te jetuarit, do na imponojne menyren e tyre e te menduarit, do na akuzojne si tradhtare nese do ngreme zerin per ndonje te drejte tonen.
    pra DO JEMI TE HUAJ NE SHTEPINE TONE.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Me kujtohet se me ke perjashtuar nja dy here per fyerje , por gjithsesi te me thuash grek sinqerisht do ta ndjeja per ndere, me shume se te isha gjerman apo amerikan te ciate do ti pranoja me respekt.Por ja qe jam nje si ty , por i paster si drita dhe jo i deformuar si ty.Ti ke vene emrin Edvin , por realisht je Hamit, besoj se e ke bere kete qe te punesohesh ne BE.Une kam emrin e perandorit Bizantin Anastas i pare dhe qe eshte per fatin tim durrsak....shiko wiki.Shko ne shkolle dhe meso se c'eshte patriotizmi dhe ceshte Nacionalizmi.Aka shume si ty ne Bruksel? Ti je me shume se Muxhahedine , ne kuptimin e keq te fjales , pasi je hakmarres dhe e kam provuar ne mardhenie me ty.Mos me cito me se me shqeteson.
    Nuk ka mundėsi qė unė tė tė kem pėrjashtuar, pasi edhe kur isha moderator nuk kisha tė drejta pėrjashtimi, por vetėm redaktimi temash. Anastas, mė turk se ata qė janė grekė, nuk ka. Mos mė thuaj mua turk e arab, kur ti je pjella e vazhdimėsia e hamitėve e mahmutėve.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    politikisht bashkimi eshte vetvrasje per te krishteret ne shqiperi.
    do katandisemi nje minorance e paperfillshme ku do humbasim edhe te drejtat politike per tu zgjedhur ne vendimarrje, pasi kosovaret dhe shqip e maqedonise do votojne njerezit e tyre, ata do jene shumice dhe do vendosin me ligje vullnetin e tyre ne menyren e te jetuarit, do na imponojne menyren e tyre e te menduarit, do na akuzojne si tradhtare nese do ngreme zerin per ndonje te drejte tonen.
    pra DO JEMI TE HUAJ NE SHTEPINE TONE.
    Akil-A, mė duket se flen nė dafina ose sheh ėndrra mė sy hapur, ti e shokėt e tu islamiko-ortodokso-katolikė. Ti do tė katandisesh nė pakicė, dhe kėtė e dike shumė mirė, por do tė katandisesh sepse shumica e shqiptarėve janė jofetare, qė ose nuk duan t'ia dinė, ose nuk honepsin ty e shokėt e tu fetarė. Nė fakt, bashkimi ėshtė vetėvrasje pėr tė gjithė myslimanėt, katolikėt e ortodoksėt, pasi do tė katandiseni nė pakicė, nė detin e madh jofetar shqiptar.

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •