Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 60
    New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    tani cdo gje ne kete bote eshte bere per te konsumuar
    ka kafsh qe han kafshe
    ka njerz qe han njerz [kanibal]

ty mire qe ste pelqen mishi mos e ha ha barishte
    po mir kshu kot po pyes po kur e kput ate kokren e domates nga pema nuk eshte gjyna qe u kput ishte mir atije ajo

ha mendje mendje
    Partizoni

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    e hake bencotto zotri
    fiks... haha.
    kur isha per here te pare ne firenze, thashe: te provoj nje here fiorentinen. do jete kush e di se cfare mendova.
    ben cotta i thashe... mirepo nja 3 here ia kam sjelle prapa se ai rreziku, skuq, skuq, por ne mes mbeste gjithmone me pak gjak. haha.
    me zor e hengra.
    http://3.bp.blogspot.com/-4eLws-uSlH...fiorentina.jpg
    Vasudhaiva Kutumbakam

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    personalisht jam me shume kunder menyres qe ne shumten e rasteve perdoret per te prodhuar mishin, dmth kunder rritjes se kafsheve ne ferma, shpesh here ne kushte mizore, per te mos folur per menyrat qe perdorin per t'i therur. edhe pse jam e vetedijshme qe ne piken qe kemi arritur tani, ku dashuria dhe respekti per natyren kane rene nen zero, eshte shume e veshtire te gjesh nje menyre alternative. gjithsesi e quaj dicka natyrale ngrenien e mishit, perderisa trupi yne eshte i ndertuar ne menyre te tille qe te perballoje burimet shtazore. ne nje kuader me te gjere, keshtu sigurohet dhe vete ekuilibri i natyres. do preferoja me shume qe ne vend te rritjes se tyre ne menyre industriale te perdorej gjuetia, te cilen e shoh me afer me ligjet e natyres.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Jo nuk eshte e drejte! Mire keto qe i hame por ato qe nuk i hame pse i turturojme kaq shume. kam degjuar se kuajt i marrin edhe vetem i presin fijet nervore ne shtylle kurrizore edhe i lene deri sa te vdesin. Ky veprim lejohet ne kanada edhe mexico por jo ne amerike. Amerikanet i marrin i mbyllin ne nje kamion edhe i cojne ne meksiko ti ngordhin, gjynah!
    I LOVE GOD

j&g

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Une jam vegjetarjan dhe nuk nisem nga ky fakt per kete teme por nga keqardhja qe kam per kafshet , shpendet , peshqit e cdo qenje tjeter qe mer fryme. U ndikova shume nga nje dokumentar qe pashe per miljona vica, dele dhe pula , miljona tonelata peshq qe thereshin cdo dite per te ushqyer nje bote me 7 miljard njerez.

Une jam kundra dhe ligjit te xhungles qe egersirat hajne barngrensit, jam kundra peshkut te madh qe ha te voglin.

Dua te them a ju pelqen kjo bote ku uria e nje krijese shuhet duke ngrene nje krijese tjeter ?

Se si me vjen kur shoh nje mem kafshe qe sheh te voglin e saje kur ja shqyejn egersirat ose kur ja therin njerzit

Ne njerzit nuk durojme dhe jemi gati te perleshemi me dike kur na godasin me pellembe femijen tone. Po sikur ta shihnim tek e ha apo e shqyen dikush !? TMERR TMERR TMERR !

Mire kafshet e egra qe natyra i krijoj te tilla dhe nuk ushqehen dot me barishte, po ne njerzit qe kemi 1001 te mira per te ngrene pse duhet ta bejme nje veprim kaq te ulet kafsherore. Sikur te kisha gje ne dore do ta beja cdo qenje te pangrenshme dhe te dashur me qenjet e tjera qe e rrethojne.

Faleminderit
    Nese ecen me kete mendim atehere nuk duhet ngrene asgje. Nuk jane vetem kafshet gje e gjalle. Eshte bimet , perimet apo frutat gje e gjalle jane.

Persa i perket pyetjes tende nese eshte e drejte apo jo , do te thoja se gjerat ne kete bote nuk funsksionojne duke bere kete pyetje.

A eshte e drejte te vdesin njerez nga uria?
    A eshte e drejte qe kafshet hane njera tjetren?
    A eshte e drejte te jesh i varfer?
    A eshte e drejte te semuresh?
    A eshte e drejte qe te vdesesh?
    ...............

Mund te vazhdojme me kete pyetje pafundesisht dhe pergjigja do jete perhere jo. Por keto jane ligjet e jetes pa te cilat mendja jone nuk e koncepton ndryshe.

Per sa i perket te ngrenurit te mishit e haj qe i nxjerr tymin

Gjithsesi tema eshte interesante.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    o te ngrene

ti hapesi i temes do pak qingj ne hell?

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    epo jeta duke ngrene barishte nuk shtyhet. Nuk e imagjinoj dot si do ishte jeta pa steak te pjekur ne grill?! Megjithese une e ha well done, rekomandohet te behet/serviret medium rare. Kshu e ha, kur eshte steak, mishi i mire. Nuk dua t'ja heq vlerat ushqimore. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Me moti kam hanger mishin dhe skam vra mendjen rreth tij, ama normale nese kam pa ndonje kafshe duke u therrė gjithmone mka ardhe shume keq.

Ndersa, tash, sidomos pas nje video qe kam pa, oh kam ndryshu shume, prape ndonjehere ha mish ama jo sikur perpara, tani ha sikur me ves ashtu ha me keqardhje (pos nese nuk e kam mendjen aty se nga e si erdhi ai mish), gjithashtu edhe kam fillu te berditem goxha shume prej mishi sidomos prej ate te pules nuk e ha dot!
    Paqė

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Mė pėlqen tema.. edhe unė kam par dokumentare, ka ndodh disa herė ti kem parė me shumė vėshtirėsi tė madhe sepse dhe unė i dua shumė fare kafshėt.

Nė njė rast ishte njė majmun jetim, nė njė tjetėr njė e vogėl qė u lind nė orėn qė nėna ishte nė gojė tė njė kafshė qė e gjuajti. Pastaj ishte njė luan femėr e re jetime qė kishte adoptuar njė antilop tė vogėl, ajo rinte pa ngrėnė dhe ishte gati pėr tė ngordhur nga uria pas njė periudhe tė gjatė sepse ruante antilopėn, por dhe antilopa ishte gati pėr tė ngordhur sepse nuk hante dot bar sepse ishte e vogėl.. disa herė me zor arriti tė pijė pak qumėsht tek antilopa e madhe. E gjithė historia bashkė me fundin ishin pėr tė ardhur gjynah, luanja e re kurrė nuk e hėngri antilopėn.

Por dokumentarėt me tė stėr-dhimbshėm i kam par kur njėra prej kafshėve kishte dy kėmbė, atė e quanin njeri!

Njė dokumentar pėr njė ekperiment pėr vite tė tėra me majmuna tė vegjėl nė Amerikė u detyrova ta lė nė mes nuk pash dot mė. E ēuditshmja ishte se nė kėtė dokumentar nuk kishte as dhimbje fizike, as gjak, as vrasje as njė gjė, por dhimbja qė tė shkaktonte ishte kolosale. Ai eksperiment pėmbante tortura psikologjike, bile nuk ishte njė eksperiment pėr ilaēe, sėmundje apo diēka tė tillė, por ishte njė eksperiment pėr tė vėrtetuar se ekziston dashuria e vėrtetė. Me sa mbaj mėnd, majmunėt kishin dashuri tė vėrtetė, jetimi i vogėl, linte qumėshtin nė anė vetėm pėr tė pėrqafuar njė kukėll leshi qė i ngjante mamas majmune. Jam kurioz, pėrse i duhej ati shkencėtari rob #"$"#" tė dinte pėr dashurinė e vėrtetė kur ishte njė katil i tillė. Majmuni kishte dashuri.. me ne njerzit nuk di ēa bėhet.

Nejse, mirė me kaq sepse kjo ēėshtja me dhimbjen e madhe qė shkakton robi tek vetja dhe kafshėt ėshtė shumė e madhe..

sa pėr temėn e hapur, gėzohem (ja dhe njė pėr kafshėt nga mua kėtu) dhe
    ėshtė njė rast i mirė tė kujtojmė qė tė paktėn kujdese kafshėn para se ta hash, dhe there me sa mė pak mundim ėshtė e mundur, tė paktėn kėtė!!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    Jo nuk eshte e drejte! Mire keto qe i hame por ato qe nuk i hame pse i turturojme kaq shume. kam degjuar se kuajt i marrin edhe vetem i presin fijet nervore ne shtylle kurrizore edhe i lene deri sa te vdesin. Ky veprim lejohet ne kanada edhe mexico por jo ne amerike. Amerikanet i marrin i mbyllin ne nje kamion edhe i cojne ne meksiko ti ngordhin, gjynah!
    kuajt amerikane perfundojne ne tryezat europiane.
    kryesisht ne ato italiane e franceze.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •