ti mund tflasesh gjith naten , barca yte endrron me shum se titullin , nje fitore perball chelseas
Ju garantoj qe juventus do jet ne europalig , fuqia e chelseas do dal perseri
u shkarkua trajneri pasi te chelsea sduhet te Egzistoj fjala humbje ,dooni apo sdoni ju ,chelsea do jet tpakten deri ne gjysemfinale
Juventus fitoj luften perball chelseas URIME , por Beteja do fitohet nga Blut ,
HAHAHAH SKIINI Qa me fol ma djemaaaaaaaaaa
Promo pėr ndeshjen Milan - Juventus nga Supersport.
Sui generis
Pirlo ndaj sė shkuarės: Me Milanin, edhe pėr spektakėl
Andrea Pirlo do tė jetė pa dyshim njė nga protagonistėt kryesorė tė pėrballjes tė sė dielės mes Milanit dhe Juventusit. Mesfushori italian, pas 10-tė vitesh tė kaluar te kuqezinjtė nė sezonin e shkuar, ėshtė transferuar nė Torino tek rivalėt e Juventusit, me tė cilėt qė nė vitin e parė arriti tė shpallej kampion Italie. Nė njė intervistė pėr mediat italiane, Pirlo e ka komentuar kėshtu ndeshjen kundėr Milanit: “Tė martėn nė Ligėn e Kampionėve kemi fituar pėrballė skuadrės sė Ēelsit, e cila ėshtė kampionia nė fuqi e Europės, por ende nuk mund tė thuhet se kemi bėrė gjė, ndėrsa sfida pėrballė Milanit ėshtė diēka ndryshe dhe njė ndjenjė speciale pėr mua”. Mė tej, mesfushori bardhezi e ka analizuar takimin duke deklaruar: “Ėshtė njė gjė e mirė qė do tė luajmė pėrballė Milanit nė njė distancė tė afėrt me takimin ndaj Ēelsit, pasi nė kėtė mėnyrė nuk do tė ketė rrezik qė tė humbasim pėrqendrimin. Pėr mua ėshtė njė ndeshje mė e veēantė se tė tjerat, pasi te Milani kam kaluar 10 sezone ku kam fituar shumė dhe kam pėrjetuar emocione tė forta gjatė karrierės sime aty. Por tani jam lojtar i Juventusit dhe sigurisht dua qė tė fitoj me skuadrėn time ēdo takim dhe pėrballė ēdo kundėrshtari. Kam besimin se do tė jetė njė takim spektakolar me dy skuadra tė elitare tė futbollit italian”, ka pėrfunduar Pirlo.
Milan-Juve, shifra dhe fakte
* 154 herė janė pėrballur nė kampionat Milani dhe Juventusi, me njė bilanc tė pėrgjithshėm prej 47 fitoresh kuqezi, 54 barazime dhe 53 triumfe tė bardhezinjve nga Torino. Ndėrkohė, golat e shėnuar janė nė favor tė “Zonjės sė Vjetėr”, 206 me 202.
* 77 herė janė ndeshur nė stadiumin “San Siro” kėto dy skuadra, ku rezultati mė i shpeshtė ėshtė barazimi, i verifikuar nė 33 raste. Ndėrkohė, Milani numėron 26 fitore, kundrejt 18 tė bardhezinjve.
* Juventusi ėshtė dyfish mė mirė se Milani nė ēdo aspekt sivjet; pikėt 32 me 15; 9 gola tė pėsuar kundrejt 18 tė kuqezinjve, 12 lojtarė tė dėrguar nė gol kundrejt 6 milanistėve.
* 29 gola ka shėnuar nė 13 ndeshje kampionat Juventusi, shifėr qė e bėn sulmin bardhezi tė dytin e kampionatit, pas Romės me 30, ndėrsa Milani ka dėrguar 20 herė topin nė rrjetė. Gjithsesi, kuqezinjtė kanė nė skuadėr kryegolashėnuesin e kampionatit, Stefan El Sharauin me 10 gola, ndėrsa i gjithė sulmi torinez ka realizuar 13 herė (Kualiarela 6, Xhovinko 4, Vuēiniē 2 dhe Matri 1).
* 4 lojtarė tė Milanit rrezikojnė tė mos luajnė nė transfertėn e Katanias, nė rast se ndėshkohen me karton tė verdhė kundėr Juventusit. Ata janė mbrojtėsit Mario Jepes e Filip Mekses, mesfushori Najxhel De Jong dhe sulmuesi Xhampaolo Pacini. Ndėrkohė nga Juventusi, i vetmi qė rrezikon tė mos luajė nė sfidėn e ardhshme kundėr Torinos nė derbi, ėshtė mbrojtėsi Xhorxho Kielini.
* Qė nga momenti qė fitorja nė futboll u vendos se do tė vlerėsohej me tri pikė, nuk kishte ndodhur kurrė qė Milani tė pėrballej me Juventusin me njė diferencė prej 17 pikėsh nė renditje. Nėse llogarisim 30 muajt e fundit, kuqezinjtė kanė grumbulluar 177 pikė, ndėrsa torinezėt 174.
* 5 lojtarė gjithsej nga tė grumbulluarit e Milanit dhe Juves kanė veshur tė dyja fanellat, 3 te bardhezinjtė si Marko Storari, Andrea Pirlo e Alesandro Matri dhe 2 te kuqezinjtė si Kristian Abiati dhe Antonio Noēerino.
Sa kushtojne aktualisht lojtaret e te dyja skuadrave.
![]()
Krijoni Kontakt