Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 53
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ne Arabine Saudite njerezit mashallah falen ne xhami , njerezit nuk bejne protesta se nuk ja mban, xhamite i ke te mbushura plot.

A mos valle i erdhi zgjidhja Muslimaneve?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Fol mire ose hesht Maska e Linė
    Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203
    Por ate nuk ka thene Shejhu por ishte shkrim imi ajo. Cfare ka deklaruar Shejhu eshte vetem aty PERGJIGJE

E ajo eshte i gjithe mesazhi qe i jipet temes, thjeshte ajo qe duhet nxjerrur si kuptim apo porosi per gjithe Muslimanet. Kaq!
    Tė pyesin ty pėr shpirtin. Thuaju: Shpirti ėshtė ēėshtje qė i pėrket vetėm Zotit

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga LinaNur Lexo Postimin

Ja se cfare pohon nje Dijetar si Shejh Salih el-Feuzan, duke iu bere nje pyetje rreth kesaj ceshtjeje:

Pyetje: A janė demonstratat/protestat nga mėnyrat e thirrjes/ da’ues, me qėllimin e zgjedhjes sė problemeve tė umetit islamik?

Pėrgjigje: Feja jonė s’ėshtė fe kaosi. Feja jonė ėshtė fe e disiplinės dhe e rendit, e rehatisėdhe e qetėsisė. Demonstratat nuk janė nga veprimet e muslimanėve edhe janė tė huaja pėr muslimanėt. Feja islame ėshtė fe paqeje dhe mėshire, si edhe fe disipline, jo e kaosit dhe ērregullimit, dhe jo e nxitjeve pėr fitne. Kjo, pra, ėshtė feja islame. Tė drejtat fitohen dukei kėrkuar ato nė mėnyrėn e ligjėruar nga sheriati, nėpėrmjet rrugėve tė ligjėruara nga sheriati. Demonstratat shkaktojnė gjakderdhje dhe shkatėrrimin e pasurisė [tėmuslimanėve]. Pra, kėto gjėra s’janė tė lejueshme.

Shejh Salih el-Feuzan Mexhmu Fetaua ue Resa’il”, vėllimi i dytė, nr.141, 143 dhe 146[/COLOR]

Dakort , meqe e dashke nga deklerata e dijetarit. Ne Egjipt sundonte nje tagut sikurse Mubaraku qe kish vrare me qindra mijera Muslimane te pafajshem.

Ne Libi po ashtu , ne Siri , krimineli Asad ka bere e ben krimet nga me njerezoret dhe shiko se c'thote dijetari yt.

Demonstratat nuk janė nga veprimet e muslimanėve edhe janė tė huaja pėr muslimanėt.
    Shiko se si e mendon zgjidhjen dijetari yt

Tė drejtat fitohen dukei kėrkuar ato nė mėnyrėn e ligjėruar nga sheriati, nėpėrmjet rrugėve tė ligjėruara nga sheriati
    A nuk e shikon se ky dijetar eshte sherbetor i mbreterve te lig te Arabise Saudite?

Sipas ketij dijetari i bie qe Muslimanet te pranojne me qetesi ligjet e cdo mbreti apo kryetari , muslimanet duhet te ruajne qetesine dhe mos ngrihen ne demostrata pasi ato nuk jane prej natyres se Muslimanit.

O Allah c'fare manipulimi djallezor bejne keta pseudodijetar !!!

Estagfirullah!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 17-09-2012 mė 05:00

Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203
    Per hir te Allahut shko dhe merre dije ashtu si i takon.

Sinqerisht nuk kam kohe per kto, blla blla-ja, e kto gjykime kaq absurde kunddrejt Dijetareve, e te cilet kurr nuk u lodhen per te punuar ne rrug te Zotit. Infot qe sjell e qe i merr e degjon ngado, ku ta dim ne se kush e me cfare qellimesh i vėnė ne opinion.
    Tė pyesin ty pėr shpirtin. Thuaju: Shpirti ėshtė ēėshtje qė i pėrket vetėm Zotit

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Per hir te Allahut shko dhe merre dije ashtu si i takon.

Sinqerisht nuk kam kohe per kto, blla blla-ja, e kto gjykime kaq absurde kunddrejt Dijetareve, e te cilet kurr nuk u lodhen per te punuar ne rrug te Zotit. Infot qe sjell e qe i merr e degjon ngado, ku ta dim ne se kush e me cfare qellimesh i vėnė ne opinion.
    Une kam mbi 20 vjet qe e ndjek dijen. Do deshiroja vertete ta njohesh Kuranin aq a e njoh une.

Mos e gjyko nje besimtar vetem pse nuk i vjen pas ideve dhe filozofise se pseudodijetareve qe ti ndjek.

Ndryshimi mes meje dhe teje eshte qe une ndjek Kuranin dhe Hadithin ndersa ti Dijetaret e ndryshem kushdoqofshin ata mjafton te jene ne Arabia Saudite.

Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203
    Vertete ktu nje gabim qe behet eshte kur thuhet se kaq e kaq vite kam ne Islam apo qe marre dije apo te ngjashme fjale.

Dija nuk iu atribuohet viteve. Pasi ka ca qe kan aq pak vite por te flakin me dijen e tyre te sakte por ka edhe ca qe shumicen jetes kalojne ne Islam apo duke ndjekur dije sa edhe vdesin por nuk ka ndjekur te sakten e duhur apo me shkurt ka shkuar ne te gabuaren gjithnje.

Mire atehere mbaji "qendrimet" tua.

Selam Alejkum

Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203
    Por dhe nje gje atehere. Nese ti nuk pranon fjale nga Dijetaret dhe je nje pasues i Kuranit dhe Sunetit, thjeshte me sjell arguemente nga Kurani dhe Suneti se ku ndodhet lejueshmeria e protestave?

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    ku ta dim ne se kush e me cfare qellimesh i vėnė ne opinion.
    Mos trego injorance , une nuk kam asnje qellim e asnje opsion tjeter pervec afrimit tek Allahu xh.sh e te fitoje dashurine e tij.

Dua te bej nje sqarim ketu sepse kam pershtypjen se ke krijuar opinion negativ per mua kur fola per Bni Bazin dhe Albanin.

Dijetare si Bni Bazi dhe Albani, Allahu i meshirofte te dy kane dhene kontributin e tyre te jashtezakonshem ne shekullin qe kaloi per Islamin por ama kritikat ndaj tyre kurrsesi nuk duhet te mungojne kur behet fjale per ceshtje qe jane ashiqare kundra akides .

Mua me pelqeu opinioni i Ramazanit kur tha se ka pasur nje rast ku ai nuk ishte dakort per gjykimin qe Albani kish dhene rreth faljes ne nje xhami ku ka varreza.

Shiko komentin e tij;

Sa i pėrket asja qė ke thėnė se Albani pėr mua ėshtė i paprekshėm edhe kėtu je gabim dhe atė shumė gabim. Pse ? Sepse unė Shejk Albanin e respektoj si Dijetar, por kurrė nuk kam thanė se ėshtė i pagabueshėm, bile nė nji ēėshtje ku e jep fetvanė prė tė falurit nė nji xhami ku ka varreza, unė nuk ja marr edhe pse jam kundėrshtuar nga disa vėllezėr, por pėr mua ėshtė se frika ndaj Shirkut nuk mund qė tė mė bėn tė verbėr qė ti shkoj pėr ēdo fjale Shejkh Albanit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 17-09-2012 mė 05:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Keta jane ata dijetare te cilet i kane ngrohur perhere karriken Mbreterve tagute te Arabise Saudite. Dhe sigurisht me ane te fetwave te tilla kane arritur te shkojne deri ne maje te institucioneve te Arabise Saudite.
    Eshte pikerisht ashtu si thua. Keto jane "fetwa" nga 'dijetaret' qe jane luajale (dhe paguhen) nga shteti, gjgjs Mbreteria e A. Saudite. Si keta 'dijetaret' qe japin 'fetwa', ashtu dhe Mbreteria jane pikerisht ata tipat qe pershkruhen ne Kur'an: tipi beduin.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    E nderuar Lina vazhdo e hap tema ku flitet rreth besimit e mos u merr me politikat e mbreterve Arabe.
    Keta dijetare qe i dalin ne mbrojte mbreterve Arabe nuk meritojne emrin dijetar.
    A mendon ti Lina se keta mbreter Arabe i permbahen Kuranit dhe Sunetit?

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •