Kam shume informacione o vella Ramazan , kam lexuar me teper se keto libra rreth tij . Te gjitha te dokumentuara .
Une po pres qe te argumentosh ti meqe ke lexuar rreth tij dhe me pas do ti nxjerr une te gjitha me argumente nje e nga nje.
Nese ske gje per te thene me thuaj qe te filloj une.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
A e dini se vehabitė akuzuan me pabesim dhe humbje edhe sulltanin Muhamed Al-Fatih, tė cilin e lavderoi Pejgamberi a.s. dhe lavderoi edhe ushtrinė tij, duke i thėnė:
"Do tė ēlirohet Konstandinopoli (Stambolli), andaj i lavdėruar ėshtė udhėheqėsi (princi) i tij dhe e lavdėruar ėshtė ajo ushtri". Me kėtė hadith Pejgamberi a.s. pėrveē se na informoi pėr ēlirimin e Stambollit ai njėkohėsisht edhe e lavdėroi
udhėheqėsin dhe ushtrinė qė e bėri kėtė vepėr kapitale. Mirėpo vehabitė, pėr fat tė keq, akoma pretendojnė se Stambolli nuk ėshtė ēliruar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 17-09-2012 mė 17:35
[QUOTE=angmokio;3486206]
Si ėshtė e mundur qė vehabitėt kanė bashkuar, kanė futur nė njė thesė besimin nė All-llahun njė dhe thėnien e tyre 'Vehabizmi ose Shpata' (El-Vehabije ev Es-Sejf) ..., ...
Na i sjell ti thėnjet " Vehabizmi ose Shpata " se ka qenė nga Muhammed Abdul Vehabi, ku e ka thėnė nji gjė tė tillė, se na intereson shumė ne me i mėsuar kėto qė i ke sjellė ti vėllau! Mbasi mė sipėrm the qė din shumė dhe ke argumente pėr tė gjitha.
Selamun alejkum.
Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.
Ja ku i ke , a mos don te ti sjell video te incizuara apo fotografi?
Krimet dhe luftrat e vehabizmit dhe tė vehabistėve
1. Lejimi i Taifit vrasja e dijetarėve dhe fėmijėve, vehabitėt sulmojnė Taifin qė ta ēlirojnė nga 'shirku'!... hyrja nė Taif bėhet nė vitin 1217h./1802, aty vrasin njerėzit pa dallim: 'gra, burra, fėmijė, pleqė, madje kanė prerė edhe foshnjet nė gji tė nėnave, po ashtu, kanė vrarė tė gjithė qė i kanė gjetur nė xhami dhe tė gjithė ata qė i kanė takuar rrugėve jashtė qytetit duke ikur, kanė copėtuar Kur'anėt dhe librat e tjera fetare duke i djegur'.
Tregon El-Xheberuti nė librin e tij 'Tarih axhaib el-athar fi't-teraxhim ve'l-ahbar': Duke thėnė: 'kanė luftuar banorėt e Taifit tri ditė radhazi deri sa janė pushtuar nga vehabitėt. Kanė vrarė pas hyrjes gra, fėmijė e burra, ky ėshtė mendimi i tyre pėr tė gjithė ata qė i luftojnė t'i vrasin pa dallim', gjatė kėsaj lufte, gjatė kėsaj kasaphaneje ėshtė vrarė edhe Esh-Shejh Abdullah Ez-Zevavij, Mufti shafiit nė Mekė, Shejh Abdullah Ebul-hajr, gjykatės nė Mekė e shumė tė tjerė.
2. Banorėt e Mekės kanė ngrėnė ngordhėsirat dhe qentė, vehabitėt nuk u ngopen me gjakun e muslimanėve nė Taif sepse ishin tė etur pėr gjakė muslimani, menjėherė nė vitin 1803 sulmojnė dhe hynė nė Mekė. Kėtė e pėrmend Abdullah Bin Sherif Husejn nė librin e tij 'Sidk'ul-haberi fi havarixh el-karni eth-thani ashere'.
Nga ngjarjet e muajit Muharrem tė vitit 1220 h./1805: vehabitėt kanė vrarė edhe haxhinjtė. Nė kėtė kohė pėrhapet urijė e madhe nė Mekė deri nė atė masė qė njerėzit kanė shitur orenditė shtėpiake pėr bukė tė fėmijėve dhjetė herė mė shtrenjtė se vlera reale, janė shpėrndarė kufomat e fėmijėve nėpėr rrugėt e Mekės.
Kėtė e tregon edhe historiani i tyre Othman En-Nexhdij ku thotė: 'Vėrtetė mishėrat e gomarėve janė shitur me njė ēmim shumė tė shtrenjtė dhe si shkak i kėsaj njerėzit kanė ngrėnė mishin e qenėve'.
Pas hyrjes nė Mekė ngritet Shejh Filipi dhe iu mbanė fjalim. Kėtė person vehabitėt e quajnė Shejh Abdullah Filipi. E ka thirrur ezanin dhe e ka falur namazin si imam i tyre, pastaj ėshtė ngritur edhe udhėheqėsi i vehabitėve duke thėnė: Vėllezėr muslimanė 'po tė mos ishte ky njeri qė emri i tij ėshtė Shejh Abdullah Filipi nuk do tė kishim hyrė nė Mekė'. ky ėshtė pėrfaqėsuesi i Anglisė, a dėshironi ta hidhėroj atė e tė ju gėzoj juve!.
Gjatė kėsaj kohe ndodhen edhe disa kasaphane tė ndryshme me haxhinjtė, si: 'kasaphanja me haxhinjtė e Jemenit nė vitin 1921, me haxhinjtė e Iranit nė vitin 1988 etj.'.
Lejimi i gjakut tė muslimanėve nėpėr xhami, Muhamed Bin Abdulvehab nė librin 'Tarih'un-Nexhd', faqe 97, thotė: 'Othman Bin Muamer, udhėheqės i Ajjines, mushrik qafir, pasi u siguruam se ky ėshtė mushrik vendosėm ta vrasim pas namazit tė xhumasė, por e vramė gjersa ishte nė namazin e xhumasė, nė muajin Rexheb 1163 h.', kurse nė faqe 98 deri 101, po nė tė njejtin libėr, pėr banorėt e Nexhdit thotė: 'Pabesimatarė (kafira) janė tė gjithė, lejohet gjaku i tyre, gratė e tyre dhe pasuritė e tyre'. Tani do tė pėrmendim vetėm vendet e tjera se nė sa dhe nė cilat vende kanė bėrė luftėra, vende muslimane normal e kėto janė: Medineja, Shami, Hurani, Halepi, Jordani, Vadi Shems, Iraku, kasaphanja e Kerbelasė, Nexhefi, Nexhrani, Bahrejni, Katari, Ebu Dabi, Omani, Sahari, Jemeni, 'nė ēdonjėrėn nga kėto vende kasaphane nė vete dhe krime tė pa para kundėr muslimanėve'.
Imagjino qe keta te vrare ishin Muslimane qe falnin namazin por vetem se ishin kundra politikave te Abdul Wehabit![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 17-09-2012 mė 17:59
Postuar mė parė nga angmokio:
A e dini se vehabitė akuzuan me pabesim dhe humbje edhe sulltanin Muhamed Al-Fatih, tė cilin e lavderoi Pejgamberi a.s. dhe lavderoi edhe ushtrinė tij, duke i thėnė:
"Do tė ēlirohet Konstandinopoli (Stambolli), andaj i lavdėruar ėshtė udhėheqėsi (princi) i tij dhe e lavdėruar ėshtė ajo ushtri". Me kėtė hadith Pejgamberi a.s. pėrveē se na informoi pėr ēlirimin e Stambollit ai njėkohėsisht edhe e lavdėroi
udhėheqėsin dhe ushtrinė qė e bėri kėtė vepėr kapitale. Mirėpo vehabitė, pėr fat tė keq, akoma pretendojnė se Stambolli nuk ėshtė ēliruar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po ti o vėllau im a don tė lozėsh me fjalė, apo si ėshtė puna jote? Ti sjell diēka dhe as qė e sjell se kush e ka thanė, ku mundemi ne me e gjetė ajo qė ėshtė thėnė?
Poqese ti e thue nji gjė, besoj se e din se ku ėshtė ajo, na e sjell tė lutem, por jo prej lajmeve dhe gazetave tė atyre qė lozin me fenė Islame, duke e pasur mendimin vetėm pėr pėrēarje. Me njė fjalė bėru ma i qartė nė atė qė mendon se je i sigurtė dhe jo me na i pru copa-copa fjalėt. Kapu pėr nji ēėshtje dhe kompletoje atė, kėshtuqė ta kemi tė qartė , pastaj dalim tek tjetra.
Selam alejkum.
Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.
Absolutisht nuk po luaj me fjalet , une po te jap fakte . Librat e Wehabive i thone keto . Nese e do burimin lexo librin "Fatehul-Majeed" "فتح المجيد"
Nuk e di nese flet arabisht apo jo por nese po shume thjeshte mund ta besh download ne pdf.
Mua me behet qejfi qe ti distancohesh nga keto deklerata te tyre por ky eshte realiteti i wehabive.
Une kam deshire te sjell shume materiale ketu por po respektoj rregullat e debatit me ty duke i sqaruar gjerat nje e nga nje , por fatkeqsisht deri me tani nuk me ke mohuar asgje nga 'cercafi' qe kam sjellur une.
Krijoni Kontakt