Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 161
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Selma* Lexo Postimin
    Alejkum selam...e kam postuar edhe me heret ne disa postime nje link ligjerate, per ata njerz qe deshirojne vertet te kuptojne se kush eshte me te vertet ndikimi i ketij dijetari te madh ne ceshtjet e Islamit... http://www.qsi-ks.com/webi/degjo.php?id=440
    E shikon si i devijove pergjigjes?

Une po te pyes se cke per te thene per faktet e mesiperme ti me thua degjo se cka thene filan dijetar per ate.

Une nuk erdha dhe te te them qe ti hap tema koti por perkundrazi i pelqej temat e tua dhe Allahu ta shperblehte. Une hap nje teme ketu me fakte reale qe nuk pergenjeshtrohen dot sepse keto fakte jane ne libra te shkruajtura.

Teme koti pse u nxjerr fytyren e vertete armiqve te Islamit?

Hapi syte selma bashke me ramazanin dhe mos bini pre e shpelarjes se trurit nga wehabite manipulator.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar angmokio pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Kjo teme nuk ka aspak si qellim te denigroje fene Muslimane pasi feja Islame ka vetem 2 burime te cilat merret per baze dhe nuk ka dyshime ne te e ata jane Kurani dhe fjala e profetit Muhamed a.s.

Te vjen keq tek shikon Muslimane si Ramazani me disa te tjere te cilet behen keq tek lexojne qe udheheqesi i tyre shpirteror Abdul Wehab merret neper kembe , dhe harrojne qe fene Islame nuk e perfaqson Wehabi por Kurani dhe Hadithi.

Fatkeqsisht Islamit e keqja perhere nga brenda i ka ardhur. Dhe Abdul Wehabi per mendimin tim ka qene e keqja me e madhe e te gjitha koherave.
    Selam alejkum angmokio, pasi e shoh se jo vetėm se tė janė verbėruar sytė, por edhe zemra tė paska filluar qė tė verbėrohet.

A ke mundėsi qė tė na e sjellėsh autorin e kėtij materiali mbasi aq e dashke kėtė material qė po flitet si papagall duke i pėrmnur shumė herė gjėrat e njejta dhe duke mos dhanė asnjė argument, por vetėm akuza qė i lėnė njerėzit tė dyshimtė nė atė qė ka shkruar.

Nuk dua shum ta zgjas me ti se e hoh se ti tė janė errėsuar sytė dhe ėshtė e kotė qė tė mendosh se para kėsaj teme na e sjelli njė kompliment pėr atė qė ka shkruar vėllau Indrit, kurse kėtu e shoh shumė nė kundėrshtim me atė qė e lavdėrove.

Mos u mėrzit o vėlllau im se do tė del nė pah e vėrteta e kėsaj qė ke shkruar mos mendon vallė se All-llahu ta le nji gjė kėshtu dhe do tė kesh pėrgjithėsi si ti edhe unė dhe ai qė e ka shkruar kėtė material.

Unė pėrherė kam thėnė se nuk ndjek asnjė qė nuk ka argument nga Kur'ani dhe Sunneti, por ja qė nga dėshpėrimi qė ke ti e bėn qė tė mendon ashtu pėr mua, mbasi tė kėrkova qė tė mos i qasesh nji qėshtje qė nuk ke njohuri tė duhur. Se je duke i ofenduar shumė Dijetarė dhe kjo ėshtė nji punė shumė e rrezikshme pėr ata qė hanė mishin e Dijetarėve.

Unė marr nga ata qė kanė marrė nga Kur'ani dhe Sunneti dhe ti japim nji sy tė gjitha postimeve tė mija qė i kam sjellė dhe ta shohėsh. Dhe e rrėzoj poshtė atė qė ke thėnė ti vėllau dhe me thėnė tė drejtėn ta kėrkoj nga ty qė tė ma sjellėsh njė postim timin qė unė e kam thėnė diku se e kam udhėheqės Abdul Vehabin, kjo ėshtė shpifje o vėllau im, pendohu deri sa ke kohė se nuk kam pėr ta bėrė hallall vėllai nėse nuk e tėrhek fjalėn dhe tė mos e pėrsėrisėsh mė nji gjė tė tillė. Unė pėr udhėheqės e kam All-llahun ( Subhanehu Te'ala ), Muhammedin ( salAll-llahu alejhi ve selem ), sahabėt e ndershėm dhe Dijetarėt e Hakut dhe nuk ka asnji postim qė kam thėnė[ ndryshe ma sa e di unė.

Selamun alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ramazan_it pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum angmokio, pasi e shoh se jo vetėm se tė janė verbėruar sytė, por edhe zemra tė paska filluar qė tė verbėrohet.

A ke mundėsi qė tė na e sjellėsh autorin e kėtij materiali mbasi aq e dashke kėtė material qė po flitet si papagall duke i pėrmnur shumė herė gjėrat e njejta dhe duke mos dhanė asnjė argument, por vetėm akuza qė i lėnė njerėzit tė dyshimtė nė atė qė ka shkruar.

Nuk dua shum ta zgjas me ti se e hoh se ti tė janė errėsuar sytė dhe ėshtė e kotė qė tė mendosh se para kėsaj teme na e sjelli njė kompliment pėr atė qė ka shkruar vėllau Indrit, kurse kėtu e shoh shumė nė kundėrshtim me atė qė e lavdėrove.

Mos u mėrzit o vėlllau im se do tė del nė pah e vėrteta e kėsaj qė ke shkruar mos mendon vallė se All-llahu ta le nji gjė kėshtu dhe do tė kesh pėrgjithėsi si ti edhe unė dhe ai qė e ka shkruar kėtė material.

Unė pėrherė kam thėnė se nuk ndjek asnjė qė nuk ka argument nga Kur'ani dhe Sunneti, por ja qė nga dėshpėrimi qė ke ti e bėn qė tė mendon ashtu pėr mua, mbasi tė kėrkova qė tė mos i qasesh nji qėshtje qė nuk ke njohuri tė duhur. Se je duke i ofenduar shumė Dijetarė dhe kjo ėshtė nji punė shumė e rrezikshme pėr ata qė hanė mishin e Dijetarėve.

Unė marr nga ata qė kanė marrė nga Kur'ani dhe Sunneti dhe ti japim nji sy tė gjitha postimeve tė mija qė i kam sjellė dhe ta shohėsh. Dhe e rrėzoj poshtė atė qė ke thėnė ti vėllau dhe me thėnė tė drejtėn ta kėrkoj nga ty qė tė ma sjellėsh njė postim timin qė unė e kam thėnė diku se e kam udhėheqės Abdul Vehabin, kjo ėshtė shpifje o vėllau im, pendohu deri sa ke kohė se nuk kam pėr ta bėrė hallall vėllai nėse nuk e tėrhek fjalėn dhe tė mos e pėrsėrisėsh mė nji gjė tė tillė. Unė pėr udhėheqės e kam All-llahun ( Subhanehu Te'ala ), Muhammedin ( salAll-llahu alejhi ve selem ), sahabėt e ndershėm dhe Dijetarėt e Hakut dhe nuk ka asnji postim qė kam thėnė[ ndryshe ma sa e di unė.

Selamun alejkum.
    bla bla bla asgje ne lidhje me ate qe shkruhet me siper...

Une postimin e Indritit e pelqej sepse aty flitet per zemerimin me argumenta nga kurani dhe hadithi dhe jo prej abdulwehabit.

Une sigurisht qe nuk e mohoj kontributin e madh te Albanit ne fushen e hadithit por problemi me ju i nderuar eshte qe ju kur flitet per Albanin mendoni se ai eshte zoti dhe eshte i pagabueshem. Ketu fillon problemi me ju. A mos kerkon qe kur dijetaret bejne gabime ne te heshtim dhe ti ndjekim?

Vella Ramazan lexo firmen se e ke shume te bukur , une jam rob i Allahut elhamdulilah e them shehadetin me qindra here ne dite e fal namazin , agjeroj , e jap zekatin dhe alhamdulilah jam 3 here haxhi, nuk mendoj absolutisht se jam rob i shejtanit.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar angmokio pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Selamu Alejkum Selma,

Ashtu sikurse i thashe dhe Ramazanit problemi me ju eshte se ju nuk njihni dialogun por vetm kepusni mufka dhe beni tekfir.

Me thuaj cfare lexon ndonje genjeshter aty dhe hajde me udhezo , nese e kam gabim do fitosh sewab e kushedi behet shkak per tu futur ne xhenet.
    Selam alejkum vėllai, prap paske gabuar, nji akuzė qė unė asnjėherė se kam thėnė nji gjė tė tillė dhe asnjėherė nuk i kam pėrkrahur ata qė bėjnė tekfir,( kėtė mundesh ta vėresh nė tė gjitha postimet e mija ). Pyetja ėshtė: pse bre vėllai gjith ky mllef ndaj vėllaut tėnd qė ta don tė mirėn dhe tė kėshillon vetėm se pėr mirė me kėshilla, qė sipas mendimit tim dhe argumenteve qė ti kam sjellė, janė vetėm se pėr tė mirėn tėnde dhe timen?

A mos vallė ke gjetė ndonji gabim qė kam bėrė ( nė Akide ) dhe e kam kundėrshtuar diēka nga Sherijati Islam ( hallalin e kam bėrė harram dhe tė kundėrtėn ), ma sjell tė lutem dhe mos fol vetėm se me mllef ndaj vėllaut tėnd. Kėshilla bėn dobi dhe unė kėtė e kam kuptuar gjatė kohė, por sjelli adhe argumentet pėr atė kėshillė qė ta kuptoj gabimin dhe dashtė All-llahu qė tė pėrfitosh ti dhe unė nga ajo kėshillė.

Selamun alejkum, nga vėllau yt Ramazani.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ramazan_it pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Selma*
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    405
    E shikon si i devijove pergjigjes?

Une po te pyes se cke per te thene per faktet e mesiperme ti me thua degjo se cka thene filan dijetar per ate.

Une nuk erdha dhe te te them qe ti hap tema koti por perkundrazi i pelqej temat e tua dhe Allahu ta shperblehte. Une hap nje teme ketu me fakte reale qe nuk pergenjeshtrohen dot sepse keto fakte jane ne libra te shkruajtura.

Teme koti pse u nxjerr fytyren e vertete armiqve te Islamit?

Hapi syte selma bashke me ramazanin dhe mos bini pre e shpelarjes se trurit nga wehabite manipulator.
    Cka te shtyn te pretendosh qe nuk jeni ju ai i manipuluari me keto info. ku jane te bazuara ato, nga burojne?!! Nuk mjafton te shkruhen vetem libra, se sot dihet se gjithcka mund te botohet. E sa per linkun qe e solla per mua eshte shume dmth-nes dhe permbledhes rreth kesaj ceshtje, nuk jam teologe per te hyre ne keso ujra te rrezikshme. E sidomos per te folur per dijetaret e denje e te medhenje!

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Selma* pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Selma* Lexo Postimin
    Cka te shtyn te pretendosh qe nuk jeni ju ai i manipuluari me keto info. ku jane te bazuara ato, nga burojne?!! Nuk mjafton te shkruhen vetem libra, se sot dihet se gjithcka mund te botohet. E sa per linkun qe e solla per mua eshte shume dmth-nes dhe permbledhes rreth kesaj ceshtje, nuk jam teologe per te hyre ne keso ujra te rrezikshme. E sidomos per te folur per dijetaret e denje e te medhenje!
    Te flasesh per dijetaret?
    Ku eshte e keqja te flasesh per dijetaret? Porfeti Muhamed a.s na ka treguar historira me njerez te meparshem qe kane qene aq afer me adhurim tek allahu e ne fund te jetes i jane mbeshtetur djallit.

Dijetaret cdokush i gjykon , p.sh rasti konkret me dijetarin BUTI ne Damask i cili ishte nje nga dijetaret e medhenj ne Siri. Mirepo ne kohen kur ai doli ne hytbe dhe urdheroi bindjen ndaj Kryetarit qe nenkuptonte ASADIN desh e vrau xhemati.

Askush nuk eshte i pagabueshem , zoti na ka dhene mendjen te llogjikojme e te shikojme te mirat e te keqijat qe na jep dikush. Une ju falendoroj ju , Ramazanin dhe LinaNur per kontributin qe jepni per fene ISLAME por kjo absolutisht nuk me ndalon tju kritikoj kur mendoj se e keni gabim.

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar angmokio pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Selam alejkum vėllai, prap paske gabuar, nji akuzė qė unė asnjėherė se kam thėnė nji gjė tė tillė dhe asnjėherė nuk i kam pėrkrahur ata qė bėjnė tekfir,( kėtė mundesh ta vėresh nė tė gjitha postimet e mija ). Pyetja ėshtė: pse bre vėllai gjith ky mllef ndaj vėllaut tėnd qė ta don tė mirėn dhe tė kėshillon vetėm se pėr mirė me kėshilla, qė sipas mendimit tim dhe argumenteve qė ti kam sjellė, janė vetėm se pėr tė mirėn tėnde dhe timen?

A mos vallė ke gjetė ndonji gabim qė kam bėrė ( nė Akide ) dhe e kam kundėrshtuar diēka nga Sherijati Islam ( hallalin e kam bėrė harram dhe tė kundėrtėn ), ma sjell tė lutem dhe mos fol vetėm se me mllef ndaj vėllaut tėnd. Kėshilla bėn dobi dhe unė kėtė e kam kuptuar gjatė kohė, por sjelli adhe argumentet pėr atė kėshillė qė ta kuptoj gabimin dhe dashtė All-llahu qė tė pėrfitosh ti dhe unė nga ajo kėshillė.

Selamun alejkum, nga vėllau yt Ramazani.
    Alejkum Selam vella Ramazan,

Ramazan , me keqkuptove kur them ju kam parasysh perkrahesit e WEHABIT. Ndoshta ti nuk e ben por me miliona perkrahes te tjere te tij e bejne , per dicka te vogel te bejne 'kafir'.
    Postimi i mesiperm Ramazan eshte plot me argumenta te marra nga librat dhe dokumenta te kohes. Megjithate nuk eshte e thene qe medoemos duhet besuar.

Une personalisht ndjek kuranin dhe sunetin , dhe nuk eshte Abdul Wehabi ai qe na solli sunetin por kane qene dijetaret e medhenj gate koherave qe na kane sjelle hadithet e Bukharit e Muslim , Ahmedit apo Tirmidhiut.

Nejse une absolutisht nuk kam deshire te mbajme meri me njeri-tjetrin sepse jemi vellezer muslimane . Prej meje gjithcka e keni hallall.

14. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar angmokio pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Te flasesh per dijetaret?
    Ku eshte e keqja te flasesh per dijetaret? Porfeti Muhamed a.s na ka treguar historira me njerez te meparshem qe kane qene aq afer me adhurim tek allahu e ne fund te jetes i jane mbeshtetur djallit.

Dijetaret cdokush i gjykon , p.sh rasti konkret me dijetarin BUTI ne Damask i cili ishte nje nga dijetaret e medhenj ne Siri. Mirepo ne kohen kur ai doli ne hytbe dhe urdheroi bindjen ndaj Kryetarit qe nenkuptonte ASADIN desh e vrau xhemati.

Askush nuk eshte i pagabueshem , zoti na ka dhene mendjen te llogjikojme e te shikojme te mirat e te keqijat qe na jep dikush. Une ju falendoroj ju , Ramazanin dhe LinaNur per kontributin qe jepni per fene ISLAME por kjo absolutisht nuk me ndalon tju kritikoj kur mendoj se e keni gabim.
    Selam alejkum vėllai, unė pėrsėri tė kėshilloj qė edhe e vėrrej se ti edhe kur shkruan nga mllefi momental qė ke edhe gabimet i ke tė mėdhaja, Muhammedi e ke shkrau me tė madhe, kurse Allahu me tė vogėl, kjo shihet qartė se nga nxitimi i juaj pėr tu pėrgjigjur nuk mundeni dot ti pėrmbaheni edhe shkrimit.

Mirė tė ka thėnė edhe motra Selma qė ti sjell nji material qė nuk i dihet as autori dhe as se sa janė tė vėrteta, a mos vallpė jemi robota ne qė ti marrim ata si tė vėrteta?

Dijetarėt mund ti gjykon vetėm se ai qė ėshtė nė rangun e tyre dhe atė me argumente nga kur'ani dhe Sunneti dhe jo sipas dėshirave tė tyre.

Selamun alejkum.

16. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ramazan_it pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Dijetarėt mund ti gjykon vetėm se ai qė ėshtė nė rangun e tyre dhe atė me argumente nga kur'ani dhe Sunneti dhe jo sipas dėshirave tė tyre.

Selamun alejkum.
    Alejkum Selam vella.

Kush e thote kete me siper? Dijetaret wehabiste?

Nese ti ne dy shkrime shkruan dy gjera te ndryshme , une duhet ta pranoj vetem se ti quhesh dijetar?

18. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar angmokio pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Alejkum Selam vella Ramazan,

Ramazan , me keqkuptove kur them ju kam parasysh perkrahesit e WEHABIT. Ndoshta ti nuk e ben por me miliona perkrahes te tjere te tij e bejne , per dicka te vogel te bejne 'kafir'.
    Postimi i mesiperm Ramazan eshte plot me argumenta te marra nga librat dhe dokumenta te kohes. Megjithate nuk eshte e thene qe medoemos duhet besuar.

Une personalisht ndjek kuranin dhe sunetin , dhe nuk eshte Abdul Wehabi ai qe na solli sunetin por kane qene dijetaret e medhenj gate koherave qe na kane sjelle hadithet e Bukharit e Muslim , Ahmedit apo Tirmidhiut.

Nejse une absolutisht nuk kam deshire te mbajme meri me njeri-tjetrin sepse jemi vellezer muslimane . Prej meje gjithcka e keni hallall.
    Alejkum selam vėllai im angmokio, kėshtu ėshtė mė mirė qė tė bisedohet me qetėsi dhe tė kuptohen gjėrat ma mirė dhe me ma pak gabime trashanike.

Mbasi ndjek vetėm Kur'anin dhe Sunnetin, pse atėherė sjell material pa autor dhe pa me qenė i sigurtė se a ėshtė e vėrtetė ajo qė ėshtė shkruar ose jo???!!!

Atė qė bėjnė tė tjerat nuk duhet qė ti mveshen ēdonjėrit, veēanėrisht mua qė nė kėtė rast isha ai i kritikuari. Ti vėllai nėse ke diēka me mua personalisht ma thue se ku po gaboj dhe kaq. Edhe mė sipėrm ta kam kėrkuar nji gjė tė tillė. unė tė dua pėr kėtė tė kėshilloj qė tė mos mirremi me gjėrat qė janė tė pakuptueshme qė mundemi tė futemi nė atė pus dhe nuk e dim se a mundemi t'ja gjejmė fundin!!!

Sikur tė thashė edhe nė postimin e parė nė kėtė temė se, nuk ka qenė nevoja tė sjellėsh materiale mbasi kemi hapur shumė tema tė njėjta qė kanė mbaruar vetėm se nė ofendime dhe azgjė tjetėr, sepse ne nuk m'varemi nga Abdul Vehabi ( All-llahu e mėshiroftė ), por m'varemi nga ajo qė ka thanė All-llahu, Pejgamberi dhe sahabėt.

Selamun alejkum.

20. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ramazan_it pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •