Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    eliza Maska e eliza
    Anėtarėsuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    london u.k
    Postime
    12

Unhappy kush jane.........

me falni por une kam nje pyetje dhe nuk di se kujt tia drejtoj prandaj kush do qe ta gjeje pergjigjen ju lutem me thoni. pra pyetja ime eshte a e dini ju kush jane deshmimtaret e jehovait?dhe nese dine dicka me shume per ta ju lutem me njoftoni sa me pare.......
    Look, God's hand is not too weak to deliver you;his ear is not too deaf to hear you. isaia 59:1

Ja, dora e Zotit nuk ėshtė tepėr e shkurtėr pėr tė shpėtuar, as veshi i tij nuk ėshtė tepėr i rėnduar pėr tė dėgjuar. isaia 59:1

if u ever need a friend to hear u out God's is the only one as he does not lough at anyone.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    MESUES!!!ALAMET RASTI PER PREDIKIM!

Por une do te flas ndoshta pas teje!

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

per elizen

U
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesues : 29-05-2002 mė 18:30

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

kush jane deshmitaret e Jehovait

Perkufizim; Organizate e krishtere mbareboterore me me shume se 6 milione anetare.

CFARE GJERASH I NDAJNE DESHMITARET NGA BESIMET E TJERA?
    ------------------------------------------------------------------------------
    deshmitaret e jehovait besojne se e gjithe bibla eshte fjala e frymezuar e zotit ,nuk permbahen ne traditat njerezore , bibla per ta eshte e vetmja baze mbi te cilen ndertojne besimin e tyre.

NE LIDHJE ME ZOTIN

jane e vetmja organizate fetare qe perdorin dhe thone hapur publikisht emrin e zotit te marre nga hebraishtja e vjeter.

NE LIDHJE ME KRISHTIN

ata besojne se krishti nuk eshte pjese e nje triniteti,por ashtu sic thote bibla ,eshte biri i vetemlindur i perendise ,i cili ka pasur nje ekzistence paranjerezore dhe nepermjet tij perendia krijoi gjithcka tjeter. deshmitaret e shohin jezuin si mbretin qe do te sundoje mbi mbreterine e perendise qe ka filluar sundimin ne qiell ne vitin 1914,(ne lidhje me perfundimin e mesiperm eshte nje profeci biblike qe korrespondon me kohen ''kur djalli dhe engjejt e tij u hodhen ne toke''

MBRETERIA E PERENDISE

ata besojne se mbreteria e perendise eshte e vetmja shprese per njerezimin ;kjo qeveri hyjnore qe se shpejti do te filloje sundimin e saj te drejtperdrejte mbi toke, do te shkaterroje sistemin e lig te gjerave,duke vene drejtesine ne toke.

JETA PARAJSORE

ata besojne qe 144 000 te krishtere do te bashkohen ne qiell me krishtin . ata nuk besojne qe parajsa qiellore eshte shperblim per gjithe njerezit e mire.

NE LIDHJE ME TOKEN

ata besojne qe qellimi fillestar i zotit per token do te plotesohet se shpejti, qe toka do te popullohet vetem nga njerezit qe deshirojne te bejne vullnetin e perendise.

NE LIDHJE ME VDEKJEN

ata besojne qe te vdekurit jane te vdekur ne kuptimin e plote te fjales. e vetmja shprese per nje te vdekur eshte ringjallja ne kohen e caktuar por vetem ne rast se ai apo ajo ekziston ne kujtesen e perendise.

NE LIDHJE ME DITET E FUNDIT

ata besojne se profecite biblike te permbushura ne ditet e sotme po tregojne qarte qe po jetojme ne ditet e fundit.shekulli i njezete ka treguar qe ka qene shekulli me i dhunshem qe ka pare ndonjehere njerezimi.

TE NDARE NGA BOTA

deshmitaret e jehovait nuk marrin pjese ne politike ose luftera . ata nuk interesohen per karriere ,per pune fitimprurese ose gjera materiale .keto zene gjithmone vendin e dyte ne jeten e tyre.

NE LIDHJE ME KESHILLAT BIBLIKE

ata besojne se eshte e rendesishme zbatimi ne jeten e perditeshme i keshillave biblike .ne kete kontekst ata nuk e shohin aspak si te dale jashte mode biblen dhe ligjet e saj.
    ne qofte se nje anetar shkel urdherimet biblike ne menyre te perseritur ai ose ajo perjashtohet nga radhet e organizates.

A JANE DESHMITARET E JEHOVAIT NJE KULT OSE NJE SEKT FETAR?

kuptimi i fjales sekt eshte shkeputja ose ndarja e nje grupimi te vogel nga nje organizate ose fe me nje perhapje te gjere, disa te tjere pohojne se sekt quhet nje grupim fetar qe ndjek nje udheheqes njerezor ose mesues.
    ne kete kuptim deshmitaret e jehovait nuk jane dege e ndonje besimi apo feje , ne fakt anetaret e saj perbehen nga nje kompleksitet i jashtezakonshem rracash ,personalitetesh , dhe kombesish.nje pjese e madhe me pare kane qene pjesetare te feve te tjera qe nga katoliket dhe ortodokset, myslimanet apo bektashinjte deri tek hindute apo budistet.

trupi udheheqes i organizates ndodhet ne new jork . ne rregulloren e brendshme eshte percaktuar qarte qe asnje nga anetaret e saj nuk mund te perfitoje nga ana materiale . gjithcka kryhet ne menyre vullnetare qe nga drejtimi i punes deri tek botimi dhe shtypja e revistave dhe librave.financimi per keto gjera behet nga vete deshmitaret .

PSE NJE ZELL I TILLE?

shume mund te pyese; cfare i shtyn keta njerez te shkojne shtepi me shtepi duke predikuar fjalen e zotit ? a mos valle marrin ndonje rroge te larte ?pse nuk shikojne punen e tyre po vijne e na bezdisin , nganjehere edhe ne ore te vona te mbremjes.
    cfare kerkojne ?sigurisht pas kesaj duhet te fshihet nje arsye e forte.

CFAREDO OPINIONI TE KENE ANETARET E FEVE TE TJERA ,SHUMICA E TE CILEVE ,PADYSHIM NA SHIKOJNE ME ZILI DHE URREJTJE, ARSYEJA ESHTE E QARTE DHE KJO ESHTE PERMBUSHJA NE PROCES E NJE PROFECIE BIBLIKE E CILA THOTE SE LAJMI I MBRETERISE DO TE PREDIKOHET NE TERE TOKEN E BANUAR ,PARA SE TE VIJE FUNDI.

ky informacion ishte ne vija te pergjithshme , dhe sigurisht jo i mjaftueshem per te patur nje imazh te qarte ne lidhje me organizaten e deshmitareve te jehovait. kjo organizate eshte e hapur per te gjithe njerezit e drejte qe deshirojne te bejne plotesisht vullnetin e zotit duke fituar ne kete menyre nje jete te lumtur qe shkon ne perjetesi jo ne qiell por pikerisht ketu mbi TOKE.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- deshmimtaret e jehovait jane ata qe eshte shkruar ne "mateun 24". po te shikosh mire deshmimtaret e jehovait kane shpallur fundin e botes 5 here edhe ky eshte nje dokument qe eshte shkruar ne kullen e rojes te 1914-1915-1918 etj.!po te beshe nje gje pyetje se ēfare tha Jezusi"shume do te thone ja krishti ketu edhe krishti aty..."tek mateu 24!!!

2- deshmimtaret kane nje dashuri falco qe kur je brenda nuk mund te dalesh me(kam fakte nga deshmimtarete Jehovait qe kane vrare vete sepse i kane bere te ndihen mekatare te pa falshem)!!!

3- nje deshmimtar.. kur del nga kongregacioni i tyre (qe largohet) po te kesh familjare ose miq nuk te pershendesin edhe te mbajne si njeriun me te lig edhe si armik(nuk te pershendesin, nuk te lene te shohesh nje familjarin tend kur vdes ose kur lind sepse je nje armik)etj.!!!

4- per te njohur deshmimtaret duhet lexuar bibla edhe duhet lutur ēdo dite(jozueu1:8, 1thesalonikasit 5:17). thote pali ne galatasit 1:6-7!!!

Bibla flet qart qe ne kohet e fundit do te dalin shume fallso qe do te hiqen si te krishtere por kush reziston ne leximin e bibles edhe lutje ēdo dite do te rezistoj deri ne funde!!!

Zoti te bekofte edhe te ndihmofte!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 20-05-2002 mė 11:18
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

vella ''i krishtere''

TI NUK PO BEN GJE TJETER VECSE PO SHPIF DHE PO GENJEN. NUK HABITEM SHUME PER KETE SE E KE ZBULUAR VETE QELLIMIN E FUTJES TENDE NE FORUM.
    TI ME SA PO KUPTOJ JE NGA ATA LLOJ TE KRISHTERESH QE ULERIJNE NEPER SHESHE DUKE PRETENDUAR SE UNGJILLIZOJNE POR QE NE FAKT NUK BEJNE GJE TJETER VECSE DENIGROJNE EMRIN E KRISHTIT .
    ME VJEN KEQ QE PO VIHEM NE NJE POZITE TE TILLE ARGUMENTUESE POR NUK MUND TE RRI DOT PA FOLUR.

VAZHDO TE GENJESH SEPSE VETEM ATE GJE KENI NE DORE TE BENI.
    ME VJEN KEQ ME TEPER PER SHUME BESIMTARE TE SINQERTE QE KANE RENE NEN NDIKIMIN E SHPIFESVE DHE GENJESHTAREVE.

VERTETE ,BIBLA THOTE QE DO TE DALIN KRISHTER TE RREME, POR DUHEN FAKTE PER TE KUPTUAR KUSH JANE. KETO FAKTE JANE FRYTET DHE UNE I FTOJ GJITHE NJEREZIT ME ZEMER TE SINQERTE DHE MENDJE TE HAPUR TE GJYKOJNE PER VETEN E TYRE, DUKE U BAZUAR VETEM NE FAKTE DHE JO GENJESHTRA.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une vete nuk i pranoj,megjithate rezervohem te shprehem,meqe dua te respektoj mundesine dhe te drejten e mesuesit,qe te thote i pa "bezdisur" se c'ka beson!

Dhe i krishteri mendoj,se e ka gabim,qe nderhyn ne kete forme.

Dhe mosparagjyko dike,qe se njeh(i krishter)!

Une kam patur rastin,jo vetem ne Shqiperi,por edhe ne Angli,te njohe deshmitare shqiptare dhe nepermjet tyresh te huaj.

Kam qene i ftuar dhe ne Bethel(ne veri te Londres),dhe kjo nga njerez,qe e dine fare mire mendimin tim per ta!!!!

Fanatizmi dhe e keqja jane subjektive ne besim.Mund ti gjesh kudo...ne cdo grup.

Ato deshmitare,qe une njoh,une i mbaj per persona,qe sinqerisht besojne ne ate qe besojne,te rregullt e serioze...

Kjo sigurisht qe nuk te garanton te verteten...........

eliza Maska e eliza
    Anėtarėsuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    london u.k
    Postime
    12

deshmimtaret e jehovait jane...

miredita ju falenderoj per te gjitha ato fjale qe thate per deshmimtaret e jehovait ju mesues vecanerisht.te gjitha ato informacione qe ju me dhate me kane hyre shume ne pune.tani kushdo ka mendimet e veta si dhe une gjithashtu. me vjen keq qe i "krishteri" ka ato mendime mbi deshmimtaret e jehovait por njerzia e ka keshtu pa i njohur njerzit e thone llafin.edhe njehere dua te te falenderoj ty mesues per gjithcka pasi me ke ndihmuar te bej nje hap te madh ne jeten time.me respekt te madh eliza...
    Look, God's hand is not too weak to deliver you;his ear is not too deaf to hear you. isaia 59:1

Ja, dora e Zotit nuk ėshtė tepėr e shkurtėr pėr tė shpėtuar, as veshi i tij nuk ėshtė tepėr i rėnduar pėr tė dėgjuar. isaia 59:1

if u ever need a friend to hear u out God's is the only one as he does not lough at anyone.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow habi

pesuesit
    1- me sjell ndonje hakt qe e hedh poshte ate qe ka thene russel ne 1914,1915,1918 edhe nese nuk gabohem qe krishti ka ardhur edhe ka takuar te tijet ne1897(nuk e mbaj mend vitin) une te sjell nje fakt qe nuk e them une por ata qe ishin deshmimtare te jehovait edhe tani jane larguar kur pane hipokrizine!!!

2- a e di qe nga 56'-57' bene nje vile qe ishte quajtur vila e princave edhe qe kur te gjithe deshmimtaret e tjere kishin shkuar per te shpallur fundin e botes(ne 1957-1958) radherford bente pushimet e tij ne vilen qe kishin ndertuar edhe udhetonte neper evrop me kadillakun e tijedhe pse te tjeret shiten shtepite edhe flinin neper makina???nejse do te me thuash e ēme duhet mua...ta dish i dashur mesus se ate qe thuhe ne mateun24 "e shume do te thone ja krishti ketu ose aty, ja ne dhoma te fsheta...por ju mos i besoni sepse si rrufeja..."!!!

3- te keshilloj qe biblen mos ta studjosh por ta meditosh. kush eshte ndryshimi midis meditimit te bibles edhe studimit? nuk e di por kur pietri vajti edhe i foli kornelit per Krishtin(veprat10), ai(korneli) nuk beri ndonje studim por e pranoj edhe u pagezua direkt. po rojtari i burgut ku pali i foli a beri ndonje studim ose pali a i beri ndonje studim apo i tha thjeshte "beso ne Zotin Jezus edhe do te shpetohesh..."veprat 16:31??? nejse ka edhe shume gjera te tjera qe nuk eshte shume e rendesishme te flase spe eshte me e rendesishme kur dikush vihet edhe lexon fjalen e Peendise pa bere studime edhe fillon edhe lutet!!!

klodi

1- edhe une njohe deshmimtare te jehovait qe jane te sjellshem, por mos harro se djalli ashtu siē ka emrin edhe ne te njejten menyre vesh edhe sherbetoret e vet(qe te mashtroj njerezimin)!!!

2- provo edhe behu deshmimtare i jehovait per nje kohe edhe provo te dalesh se ēfare do te bejne me pase, se do te jene te sjellshem siē ishin ne fillim me ty. te keshilloj qe ta beshe edhe pastaj do te me thuash kishe te drejte!!!

3- a e di kete qe po te jesh deshmimtare i Jehovait nuk je biri i Perendise (e thone ata vete) edhe nuk je akoma i shpetuar? njihi me mire edhe do ta shohesh!!!

eliza

1- me ate qe pashe ti je deshmimtare e jehovait por kishe disa mendime te pa qarta.

2- a e di se kur kane dale deshmimtaret e Jehovait sepse para shekullit te XV nuk kishte asnje tjeter veēse katolik edhe ortodoks edhe nepermjet martin luterit doli protestantesmi qe me pase dole edhe deshmimtaret e Jehovait?

3- a i ke lexuar artikujt qe shkrova me lart? kur ti lexosh atehere me thuaj se kam ide te gabuara ose te drejta edhe jo pa ditur gje!!!

4- kur pranon Jezusin si Zotin edhe shpetimtarin tende a behesh biri i Perendise edhe a shpetohesh direkt ne ate ēast? bibla thote po ndersa deshmimtaret e jehovait nuk besojne ne kete gje!!!

5- nje here ne Shqiperi ndodhi nje debat midis nje deshmimtari edhe nje ungjillori. kur deshmimtari nuk pranonte nje rresht nga bibla ungjillori e griste ate faqe... sa grisi nja 20 faqe edhe ne fund i tha na biblen tende sepse bibla ime eshte e sakte edhe e plote!!!

Zoti ju hapte syte te gjitheve juve sepse kini nevoje!!!

ne dashurine edhe paqen e ZOTIT JEZUS ju le edhe ju pershendes!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    i KRISHTERE!

Sic i jam shprehur edhe deshmuesit,ky eshte demi,qe solli Martin Luter me idete e tij.

Menyra,se si ti flet,lexon,keshillon jane shume naive.

TI NUK JE MESIA(SHUME VUAJNE NGA MESIANIZMI SOT),DHE ASKUSH NUK DO TE KERKOJE LLOGARI PER ATE,SE CFARE TE TJERET ZGJEDHIN NE JETEN E TYRE.

Jam i sigurte,se do te jesh dhe shume i vogel(jo per te te justifikuar)dhe as mos u mundo te me tregosh ndonje gje ne lidhje me kerkend.Ti mendon,se une nuk e kam lexuar para teje?

Je i indoktrinuar,sepse ato qe di,je i sigurte se jane ashtu dhe pse vetem i ke degjuar,dhe madje gabim......

Martin Luter,nuk eshte i pari protestant!!!!
    Ke degjuar ndonjehere per Pietro Valdezin?
    Po per Karthianet,Bogomilet e shume e shume te tjere?

Ishte pikerisht gabimi i Luterit,qe beri te mundur spekulimet teologjike dhe lindjen e herezive,duke filluar me te,me deshmitare te jehovait etj,etj.

Ju vete shume lehte mund te kaloni dhe krijoni nje rryme te re.I plotesoni te gjitha kushtet.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •