Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 119
    Programi për drejtshkrim AS 2.0

http://www.gjuha-shqipe.com/index2.html

Ky program vlen per Mircosoft Office. Eshte teper praktik per drejtshkrim te gjuhes shqipe, korrigjon rreth 1 milion fjale e trajta fjalesh, perkatesisht 4 milion trajta fjalesh te perseriteshme. Vjen me udhezim intsalimi dhe perdorimi.

Anetar i Rrezikshem Maska e kacaku basket
    Anëtarësuar
    16-10-2002
    Vendndodhja
    Torino (Itali)
    Postime
    1,700
    Provova te tera keto gjera qe thoni ju po me prish tere tastieren.
    Te jem me i qarte.

Une kam tastiere Franceze

dmth: azerty jo qwerty

po te veje tastieren shqiptare dal atje ku kam a me jep si input q atje ku kam z me del w dhe anasjelltas shume butona te tjere

Ka nai rruge tjeter se as keto me me code sme dalin.

kacaku_basket

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821

Shkronjat speciale shqip

Shkronjat speciale shqip si ë,Ç qe tastjerat nuk i kane,mund te futen edhe nga windowsi duke perdorur,aplikacinin charmap.exe.Aplikacioni ndodhet ne direktorine C:\WINDOWS\system32\dllcache\charmap.exe Shkon ne start\run dhe futet C:\WINDOWS\system32\dllcache\charmap.exe dhe do dale figura si me poshte.Aty klik ne shkronjen Ç qe do zmadhohet si ne figure.Klik poshte selekt.Klik ne butonin kopjo dhe e ben paste shkronjen ne nje tekst qe shkruan ne forum.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e hysnib
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    41
    Citim Postuar më parë nga benseven11
    Shkronjat speciale shqip si ë,Ç qe tastjerat nuk i kane,mund te futen edhe nga windowsi duke perdorur,aplikacinin charmap.exe.Aplikacioni ndodhet ne direktorine C:\WINDOWS\system32\dllcache\charmap.exe Shkon ne start\run dhe futet C:\WINDOWS\system32\dllcache\charmap.exe dhe do dale figura si me poshte.Aty klik ne shkronjen Ç qe do zmadhohet si ne figure.Klik poshte selekt.Klik ne butonin kopjo dhe e ben paste shkronjen ne nje tekst qe shkruan ne forum.
    Është një metod më e shkurtër për të shkruar shkronjat ë dhe ç,Ë dhe Ç,dhe veprohet kësisojiër shkronjën ( ë) të vogël e mban të shtypur Alt dhe i shtyp numërat 137,për (Ë) e madhe Alt dhe numëri 211,për (ç) e vogël mban të shtypur Alt dhe shtyp numërin 135,për (Ç) e madhe e mban të shtypur Alt dhe numërin 128.
    Por për shkronjën (ë) është edhe një metod më e lehtë së pari i shtyp shenjën ¨(dy pika në tasteier lart në këndin e djathtë) dhe pastaj shkronjën (e) gjithashtu vlen edhe për (Ë).
    Më shumë i dua njerëzit me një gabim se me dy fëtyra.

Vetem e verteta ju cliron
    Anëtarësuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Gjilan-Shqypnia Etnike
    Postime
    82
    Ju përshendes të gjithëve dhe desha t`ju tregoj se para ca ditësh,rastësisht e gjeta tastierë me shkronja shqipe(ë dhe ç) dhe jam shumë i lumtur për këtë,edhe pse ishte 8,5 euro,po ia vlejke.Rrënoft ai që i ka sjell këto tastiera në trevat tona,s`ka më alt+......Tung nga Gjilani,Kosovë.

Anëtarësuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Postime
    82
    Tungi,juve.Kush din me më tregue se a ka mundësi mi ndërrue vendet e Y me Z, se po kam problem,në punë qe 7 vite jam mësuar të shkruaj me tastierë anglisht e në shtëpi e kam tastierën me shkronja shqipe pra me Albanian layout.Vetëm Y me ndërrue me Z, përmes ndonjë programi apo disi se butonat lehtë ia ndërroj me kaçavidë,hahahahah.Falemnderit dhe suksese.Bekimi nga Gjilani.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Edi

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Shumë faleminderit per kete guidë. Nuk e dija kete gjë dhe ja që e mësuam.

Anëtarësuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Postime
    82
    Citim Postuar më parë nga edspace
    Përshendetje ,unë kam blerë tastierën me shkronja shqipe.ë dhe ç(origjinal prej fabrikës),mandej kam ndëëruar keyboard layout prej EN në SQ dhe SQ e kam të vetme pasi që kam fshirë EN layout.
    Krejt në rregull është,s´ka më alt+...ose replace etj.Vërtetë jam krenar kur shoh Ë dhe Ç në tastierë,por më pengon vetëm Y dhe Z ,i kan vendet të ndërruara e pyetja ime se a ka mundësi me i ndërrue vendet këtyre dy shkronjave(butonave).Ju falemnderoj paraprakisht dhe dëshiroj që edhe ju sa ma shpejt ta keni Tastierën Shqipe.Bekimi nga Gjilani.

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historia e alfabetit të gjuhës shqipe - Stavri Skëndo
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-04-2021, 14:37
  2. Dy shkronjat e fundit të fjalës./ Fitues ai që mbyll lojën /
    Nga projekti21_dk në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 1009
    Postimi i Fundit: 14-06-2009, 08:16
  3. Si mund t'i shndërroj shkronjat normale në ***?
    Nga valdetshala në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 20-11-2008, 16:46
  4. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-04-2006, 13:45
  5. Kodikët e Shqipërisë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-12-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •