Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 108
    i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Eshte nje teme e thjesht ku me leht se gjithash eshte shprehja e mendimit ne form opinioni pa ndikimin e kritikes.
    Dashuri ose Seks?
    Kuptohet ku ka dashuri vetvetiu vjen dhe seksi, gjithashtu ndodh qe edhe kur vjen seksi mund te lindi edhe dashuria.
    Por nese do i klasifikonim per nga vlera e rendesis kush do numerohej i pari Dashuria apo Seksi?
    Une do e shprehja mendimin tim ne kete forme(jo edhe aq konvencionale)
    Ne kohet e largeta(flasim 100.000 vjet para, shkencerisht!) njeriu nuk gezonte ato "te mira" evolutive qe gezon ai i sotmi. Rrjedhimisht, ai/ajo ishte e detyruar te pranonte ato "te mira" instinktive qe i kishte falur natyra... Por, njekohesisht a mund te thuhet(vertetohet) se femra/mashkulli i asaj kohe nuk "ndjenin" asgje per njeri-tjetrin, duke patur parasysh se aftesia e te folurit (teknika gjuhesore) ishte ne nivelet nga me fillestaret te imagjinueshme e deri ne "tinguj memecesh" ?!?
    Nga nje kendveshtrim tjeter, cdonjeri e ka te qarte se njeriu(i te dyja gjinive) trashegon biologjikisht(relativisht) ato tipare fizike, shqisore, organike njesoj si i meparshmi i tij! Ne jemi(duam-s'duam) te lidhur kaq ngushte me "sinjalet" qe na dergon truri/mekanizmat fiziko-gjinor kur vjen puna tek reagimi jone pas nje situate te caktuar, saqe ngjashmeria e reagimeve, e kudogjendur ne kohe/vend, ka nje "mision" te vetin per te permbushur, te posacem!! Seksi pra, eshte piknisja biologjike qe fillon dhe perfundon me marredhenien! Atehere duke bere konjukturen e te dyjave lind vetvetiu pyetja: Cfare eshte ne te vertete dashuria dhe perse i thurren lavde sa hyjnore aq edhe jashtokesore?! Une, per hir te specifikimeve ne teme, nuk kam ndermend te hyj ne 'labirintet' e mendjes njerezore, pervecse mund te konstatoj se sot, ate qe ne e quajme rendom "dashuri" eshte nje forme "Hymni Shpirteror" njerezor qe mbart nje kohezion unik(ende te padeshifruar) mes dy individesh, krejt te panjohur per njeri-tjetrin, por deri ne ate moment...

Shkurt, une "Sot" i jap perparesi dashurise. Seksi eshte i dores se dyte, nje nevoje sa biologjike aq edhe e limituar ne (mos)arritjen e mė sė "lartes" ndjenje!!

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779
    seksi eshte motorri i nje lidhjeje, kurse dashuria timoni i saj; mendoj une..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga inez Lexo Postimin
    seksi eshte motorri i nje lidhjeje, kurse dashuria timoni i saj; mendoj une..
    Motori ka funksione te ndryshme dhe mund ta shfrytezosh, ndersa timoni vetem nje pune ben
    Me pelqen llogjika jote
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    .... nese te ofrohen qe te dyja atehere mos i refuzo,

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga EXODUS Lexo Postimin
    Une do e shprehja mendimin tim ne kete forme(jo edhe aq konvencionale)
    Ne kohet e largeta(flasim 100.000 vjet para, shkencerisht!) njeriu nuk gezonte ato "te mira" evolutive qe gezon ai i sotmi. Rrjedhimisht, ai/ajo ishte e detyruar te pranonte ato "te mira" instinktive qe i kishte falur natyra... Por, njekohesisht a mund te thuhet(vertetohet) se femra/mashkulli i asaj kohe nuk "ndjenin" asgje per njeri-tjetrin, duke patur parasysh se aftesia e te folurit (teknika gjuhesore) ishte ne nivelet nga me fillestaret te imagjinueshme e deri ne "tinguj memecesh" ?!?
    Nga nje kendveshtrim tjeter, cdonjeri e ka te qarte se njeriu(i te dyja gjinive) trashegon biologjikisht(relativisht) ato tipare fizike, shqisore, organike njesoj si i meparshmi i tij! Ne jemi(duam-s'duam) te lidhur kaq ngushte me "sinjalet" qe na dergon truri/mekanizmat fiziko-gjinor kur vjen puna tek reagimi jone pas nje situate te caktuar, saqe ngjashmeria e reagimeve, e kudogjendur ne kohe/vend, ka nje "mision" te vetin per te permbushur, te posacem!! Seksi pra, eshte piknisja biologjike qe fillon dhe perfundon me marredhenien! Atehere duke bere konjukturen e te dyjave lind vetvetiu pyetja: Cfare eshte ne te vertete dashuria dhe perse i thurren lavde sa hyjnore aq edhe jashtokesore?! Une, per hir te specifikimeve ne teme, nuk kam ndermend te hyj ne 'labirintet' e mendjes njerezore, pervecse mund te konstatoj se sot, ate qe ne e quajme rendom "dashuri" eshte nje forme "Hymni Shpirteror" njerezor qe mbart nje kohezion unik(ende te padeshifruar) mes dy individesh, krejt te panjohur per njeri-tjetrin, por deri ne ate moment...

Shkurt, une "Sot" i jap perparesi dashurise. Seksi eshte i dores se dyte, nje nevoje sa biologjike aq edhe e limituar ne (mos)arritjen e mė sė "lartes" ndjenje!!
    Askush nuk mund te refuzoj se pranuari llogjiken dhe trajtimin e temes pershkruar nga ty. Eshte nje llogjik qe meriton respekt. Por nuk kam cfare te bej, une jam tip kontradiktor dhe pranoj te bej dialog me ty.
    Jam po ashtu dakord me mendimin qe ti temen e ke trajtuar vetem nga nje prizem kendeveshtrimi.
    Ke folur per instiktin dhe evulimin e tij por ke harruar dicka paresore, MATERIALIZMIN.
    Nje i moshura dhe i pasur lidhet me nje vajz te re sepse i bashkon e vetmja gje "pasuria". Njeri ka pasuri materiale dhe tjetra ka pasuri natyrore, te dy kerkojn nga njeri tjetri pasurin e tyre.
    Ky eshte nje shembull qe ve ne plan nje form te kuptuari per dashurin, thash nje form te kuptuari dhe jo te gjithe dashurin.
    Edhe midis dy te rinjsh materializmi ekziston kjo varet nga karakteri dhe pozicioni qe kan.
    Gjithsesi jo te gjithe kane te njejten entuziazem shpirteror dhe kjo i bene ata te jen te fort apo te dobet perpara emocionit dhe llogjikes
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e stela81
    Anėtarėsuar
    26-06-2012
    Vendndodhja
    Ne qiell
    Postime
    1,106
    Citim Postuar mė parė nga prishtina75 Lexo Postimin
    .... nese te ofrohen qe te dyja atehere mos i refuzo,
    edhe vetem njeren te kesh prap nuk del pa gje...hahaha

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Edhe Akullore Edhe Cokollat

Stjerner er dom som lyser i Mųrke

Anėtarėsuar
    26-06-2012
    Vendndodhja
    Ne qiell
    Postime
    1,106
    Citim Postuar mė parė nga Tipiku Lexo Postimin
    Edhe Akullore Edhe Cokollat
    po tani ne dimer te ftofen bajamet nga akulloria ore.....hahha

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    O Goce Ke Degju ti te Ftofen Ndenjat Po Jo Seksi edhe Dashuria

Stjerner er dom som lyser i Mųrke

Anėtarėsuar
    26-06-2012
    Vendndodhja
    Ne qiell
    Postime
    1,106
    Citim Postuar mė parė nga Tipiku Lexo Postimin
    O Goce Ke Degju ti te Ftofen Ndenjat Po Jo Seksi edhe Dashuria
    hahhaha po po por dhe dashuria te ftof....

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •