Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-05-2012
    Postime
    5

si te aplikosh online per konvikt ne itali

pershendetje. kam nevoje per ndihmen tuaj. dua te shkoj me studime ne itali. jam pak e shqetesuar sepse kam dorezuar kerkesen e pre iscrizione ne ambasade qe me 20 qershor dhe nuk kam marre akoma pergjigje. a eshte normale qe te vonohet kaq shume pergjigja? dhe dicka tjeter eshte se dua te aplikoj per konvikt ne pisa por nuk e gjej dot se ku te aplikoj online. nqs ndonjeri nga ju ka informacion ju lutem me ndihmoni.flm

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk mund te aplikosh per vitin e pare online nga shqiperia. Duhet te kalosh provimin e gjuhes ose te pakten te jesh shkruar (iscrizione) ne Universitet e te kesh paguar taksen 14-15 euro. Me pas behen kerkesat per bursa e konvikte.

Persa i perket ambasades dhe voneses, pyet shoket e tu qe po bejne te njejten procedure me ty. Nqs edhe atyre i eshte vonuar, atehere eshte dicka normale... Ndryshe interesohu, perpara se te jete teper vone.
    La vita č bella...

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga gaby94 Lexo Postimin
    pershendetje. kam nevoje per ndihmen tuaj. dua te shkoj me studime ne itali. jam pak e shqetesuar sepse kam dorezuar kerkesen e pre iscrizione ne ambasade qe me 20 qershor dhe nuk kam marre akoma pergjigje. a eshte normale qe te vonohet kaq shume pergjigja? dhe dicka tjeter eshte se dua te aplikoj per konvikt ne pisa por nuk e gjej dot se ku te aplikoj online. nqs ndonjeri nga ju ka informacion ju lutem me ndihmoni.flm
    Merr vesh se ku do jete shkolla qe do shkosh nga Ambasada.
    Sipas emrit dhe adreses se shkolles te letrat e dhena nga ambasada,aty ka edhe numer kontakti fax te sekretarise.
    I dergon faks per te marre detaje se cfare duhet bere..
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-05-2012
    Postime
    5
    [QUOTE=Erlebnisse;3450189]Nuk mund te aplikosh per vitin e pare online nga shqiperia. Duhet te kalosh provimin e gjuhes ose te pakten te jesh shkruar (iscrizione) ne Universitet e te kesh paguar taksen 14-15 euro. Me pas behen kerkesat per bursa e konvikte.

jeni i sigurt qe kerkesat per konvikt behen atehere sepse sjam e sigurt po besoj se provimi i gjuhes duhet te behet ne shtator dhe kam pershtypjen se deri atehere eshte vone dhe jane zene vendet per konvikt.nqs njihni ndonje qe studion ne itali a mundeni ju lutem ta pyesni si kan aplikuar heren e pare sepse me duket se te gjitha procedurat qe kam bere deri tani do me shkojne kot ngaqe nuk di si te veproj.flm

Kerkesa per konvikt behet edhe per ne vit te pare. Nuk e di ne funksionon njelloj ne te gjithe italine, por ka nja 4 vjet qe kane filluar te japin konvikt dhe per matricolat (vitparistet). Duhet te gjesh cili eshte istitucioni qe merret me bursat dhe konviktet ne pisa dhe kur te vish te besh kerkesen per konvikt (qe zakonisht jepen nga fillimi i tetorit).

Sa per vonesen ne ambasade per momentin me duket mese normale, kane kaluar vetem 3 jave dhe zakonisht nga gushti jepen vizat. Gjithsesi interesohu direkt atje me mire, ose lexo ne internet nese ambasada ka shkruar ndonje gje te faqja zyrtare.

La vita non si spiega, si VIVE!

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    eh vecchi tempi...
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438

jeni i sigurt qe kerkesat per konvikt behen atehere sepse sjam e sigurt po besoj se provimi i gjuhes duhet te behet ne shtator dhe kam pershtypjen se deri atehere eshte vone dhe jane zene vendet per konvikt.nqs njihni ndonje qe studion ne itali a mundeni ju lutem ta pyesni si kan aplikuar heren e pare sepse me duket se te gjitha procedurat qe kam bere deri tani do me shkojne kot ngaqe nuk di si te veproj.flm
    Ne fakt une studjoj akoma ne Itali edhe po te flas drejt nga eksperienca personale. Gjithcka e ke te shkruar siper. Nuk behet dot kerkesa pa sjelle ti dokumentat ne istitucionin perkates (qe merret me bursat). Ne vitet e tjera behet gjithcka ne Internet, sidomos kur te dhenat ekonomike i ke ne Itali...
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    dhe dicka tjeter eshte se dua te aplikoj per konvikt ne pisa por nuk e gjej dot se ku te aplikoj online. nqs ndonjeri nga ju ka informacion ju lutem me ndihmoni.flm

nuk besoj se mund te gjesh vend ne konvikt shteteror qe tani .... ne radhe te pare duhet te paraqitesh deklarate te te ardhurave te familjes tende, ne Shqiperi ne rastin tend .... do te deklarosh minimumin e pranueshem natyrisht ... dhe ki kujdes se mos thuash se familja ka shtepi ne pronesi ne Shqiperi ..... qiraja eshte parola d'ordine .... se po deklarove me teper aha keq puna ..... per muajt e pare do te duhet te gjesh sistemim ne ndonje apartament me te tjere .....

.
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e Marsel93
    Anėtarėsuar
    02-03-2011
    Postime
    2
    Per te shkuar me studime ne Itali e par e punes duhet te besh provimin e gjuhes CELI3 ne Tirane ne menyre qe te jepet viza e studimit per ne Itali.Nese e ke mar provimin e gjuhes nuk duhet ta japesh provimin e gjuhes ne shtator pasi njifet CELI3.Persa i perket konviktit duhet te interesohesh tek universiteti ne te cilin ke aplikuar dhe nuk mund te behet online qe nga Shqiperia! Un jam student ne Rome dhe nuk e di si funksionon ne Pisa por per te mar konviktin duhet te aplikosh per burse dhe per te bere kete duhet te kesh ber te gjitha dokumentet e nevojshme qe nga shqiperia si te ardhurat e familjes e sh gjera te tjera qe per momentin nuk me kujtohen!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •