Close

Rezultati i Sondazhit: C'fare jemi?

Votues
26. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jemi vetem trup.

1 3.85%
  • Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.

25 96.15%
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 97
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Jarigas, mik, nuk ke nevoje te besh kaperxime akrobatike per te justifikuar vazhdimin e debatit te kote.
    Ti pyet per perkufizimin e nje "Nocioni" i cili nuk eshte trup, nuk eshte as materie, as koncept as axiome as postulat por "KUADER" themelor i cili shprehet me vlere X dhe Y. Kur do ta kuptosh kete mik?
    Scion i dashur!! Jam i sigurt se edhe ti vete e kupton se nje "kuader themelor qe shprehet ,e vlere X apo Y", s'ka kurrfare kuptimi e aq me pak mund te jete perkufizimi i pikes!! Njekohesisht, kur pranon se e gjithe gjeometria mbeshtetet mbi diçka qe s'eshte trup, materie apo diçka e vrojtuar ne natyre(gabon kur thua se nuk eshte koncept), pa medyshje bie ne kontradikte me vetvetenkur kundershton egzistencen e "shpirtit" me arsyen se nuk je ne gjendje ta perkufizosh!!!
    Sidoqofte, pika eshte nje koncept abstrakt i nje pjese te planit apo hapesires me permasa pafundesisht te vogla!!
    Perse kerkon vertetimin e dickaje (Sepse as dicka nuk eshte) e cila eshte evidente qe ne momentin qe ne i japim kooridnatat ne boshtin koordinativ?
    Japim koordinatat e diçkaje qe s'eshte diçka?! Japim koordinatat e diçkaje qe nuk ka permasa dhe kjo gje eshte argument qe verteton egzistencen e diçkaje(qe mandej s'eshte as diçka)?!
    Pra, nese une them se shpirti egziston ne menyre evidente ne trupat e gjalle, s'paskam me nevoje ta perkufizoj, pasi te kam dhene koordinatat!!!
    Pastaj, ku kam pyetur une se a ekziston shpirti?
    Retrace ... Retrace ... Retrace
    Pyetja qe me bere ishte kjo:Ti, mund te japesh nje definicion te sakte qoft dhe filozofik se c'eshte shpirti?
    Una ta dhashe, por ti m'u pergjigje me:Ishte supozimi yt ky apo eshte e bazuar ne vrojtime shkencore? (Me kuptove tani?)
    Ka nje dallim esencial mes definicionit shkencor dhe besimeve tona te cilat duhet ti mbajme per vete.

E pra, per te vazhduar mbi te njejten baze logjikimi, une te kerkova percaktimin e pikes, qe e gjithe bota e pranon si base themelore t egjeometrise, ndersa ti thua se nuk eshte as postulat, s'eshte asgje.......gjeometria bazohet mbi nje "pozicion"??!!
    Pika eshte nje term ... me shqip a ka?
    Kjo e ben reale ate?! Atehere edhe "shpirti" eshte real, pasiqe edhe ai eshte term!! Edhe kjo shqip eshte....
    Eshte e te njejtit rang si Linja, Boshti Koordinativ. Mos gje do me pyesesh te te vertetoj se c'eshte boshti koordinativ dhe a ekziston ai ne realitet?
    Gabim, i dashur Scion!! Vija dhe boshti koordinativ, jane koncepte te bazuar mbi piken; pa te nuk mund te egzistojne!!
    A e kupton tani se perse them qe pika nuk eshte SEND por Pozicion. Eshte thjeshte nje vlere X,Y mbi te cilen ndertohet nje "FRAMEWORK" (Kuader mjetesh) me te cilat ne zgjidhim probleme matematike.
    Te lumte , Scion!
    Edhe nje here , po pohon se mund te kemi teori te vlefshme edhe duke u bazuar mbi koncepte abstrakte qe nuk mund te perkufizohen apo provohen shkencerisht! Po ashtu si fusha magjetike, forcat e dobeta, terheqja gravitacionale apo, "shpirti"!!
    Me e thjeshte nuk ka ku te veje
    Hiç fare...
    Tani, per hir te korrekteses ndaj te tjereve qe na lexojme ... e shoh te nevojshme te bej nje sqarim dhe te njejten kohe te kerkoj falje per nje leshim timin (ndoshta dhe nga ngutja) qe bera mbreme ne citimin origjinal.

Ekziston nje dallim esencial mes nje Postulati dhe nje Aksiome.
    Aksiomat merren si vete-evidente, ndersa Postulated pranohen sepse teoria, derivat i saj, provohet te jete korrekte.

Pra ne citimin origjinal, aksioma duhet zevendesuar me Postulat.
    Pajtohem kryekeput e sidoqofte e kisha parasysh nje gje te tille!
    Ne te njejten menyre "shpirti" mund te jete "vete-evident", ne nje kohe qe eshte i vetmi shpjegim qe na jep ndryshimin midis nje trupi te gjalle dhe atij te vdekur!!
    (Qesh me te madhe)
    Po qeshni, eh?!
    Qeshni, qeshni, po çti bej drejtorit une qe eshte zemermire, pa te ish per mua......?!-
    C'te duhej pjesa ne te kuqe? Ekziston nje parim i cili thote "Nje grua, o eshte o nuk eshte shtatezene" ndaj, menyra e te shprehurit "jam pak shtatezene ose shume shtatezen" eshte vleresim jo-relevant. E di qe eshte goxha hiperbolizim, por doja te ta thoja ...
    ..ahahahah...nuhizmi eshte infektiv!!
    Ku jam shprehur une keshtu? Me sa di une jam i parimit qe, nese do kete nje teori perfundimtare e cila do pershkruaj gjith universin deri tek ardhja e njeriut si dhe te gjith fenomenet tjere qe na shoqerojne, do ishte nje teori e cila do duhej te kuptohej dhe nga nje femije i klases se 5-te. Ndaj, komenti qe me ben ti se gjoja une jam debilitues ndaj Mendje-hapurve eshte i pavlefshem ne kete rast.
    Deri kur t emos jeshi gatshme te analizosh çdo lloj teorie pa paragjykimin se eshte e gabuar nese nuk eshte si ajo qe mbron ti, komenti im mbetet i vlefshem!
    Prape re ne gracke ... dihej qe ne kohen e Ptolomejt qe vrojtimet nuk perputheshin me teorine Geocentrike per shkak se Venera dhe Jupiteri (qe shihen me sy te lire) krijonin Cikle te pakuptimta dhe me Orbita idiote. Pavarsisht ketyre fakteve dhe evidencave, kisha perqafoi teorine e Geocentrike, sepse perputhej me ideologjite te mbrapshta qe gjoja "Zoti krijoi, njeriun pastaj token e pastaj universin" ...
    Jo,jo, i dashur!Kisha akoma nuk egzistonte ne kohen e Aristarkut, prandaj nuk mund ti vesh faj kishes per triumfimin e teorise ptolemaike kundrejt asaj helicentrike!!(Kisha ka bere name te tjere, akoma me te renda e felliqura)

Tjeter fakt, e gjith doktrina kishtare por dhe ajo islame bazohen specifikish mbi Aristotelin. (Nese do e hapim dhe teme, do i sherbente goxha te gjith te tjereve te kuptonin qe nuk ka asgje te jashtzakonshme qe bibla, kurani, apo dhe libra te tjere fetare kane nje doze shkencore sepse mbeshteteshin mbi njohuri te koheve antike)
    Pajtohem katerciperisht me ty, i dashur!!
    Ne rastin tone ama, nuk dua te rreshqasim ne banalitete fetaro-fondametaliste, por te ngelemi ne siperfaqen e kulluar te shkences njerezore!(kujdes se ky nuk eshte nuhizem...ahahahah)
    Pra, zgjedhja nuk ishte per shkak te postulateve por per shkak te ideologjive. O e bejme keshtu o ska, Po faktes? Edhe faktet do i bejme te besojne ne zot!
    Cilat ideologji?!Une do te te lutesha qe ta lesh menjane kete debat pa krye, se eshte me mire!
    ... Edhe ty (Te paska lene pasoja Nuhizmi me pikat ............ lol ..... )
    Une do te pyes gjithmon deri sa ti te ndash nje here e mire mendjen qe nuk mjafton vetem deshira por dhe fakti.
    Je perfekt kur merresh me "nuhizmin si fenomen", tek gjeometria ... uhmm
    Mos e shty me shume! Nuk ja vlen
    ...ahahahahahah.....
    Piakt jane nje figure letrare; zevendesojne pauzen reflektive, i japin ngjyre mendimit te atij qe shkruan dhe bejne me te prekshme per ate qe lexon!
    Sa per faktin, une te permenda "rigor mortis", apo nuk mjafton?!

Personalisht, me pelqeu shume "definicioni" yt, por ne fakt me pelqen dhe nje definicion qe ka dhene broken_smile ose dhe ajo e kendshmja qe leshoi Norca; po e citoj se eshte shume "cool":
    Shpirti gjendet ne anen e djathte te gjoksit.
    ..ahahahahahaahha...prandaj me dhembka pjesa e djathte e gjoksit mua, kur lexoj shkrimet e tija....ahahahahhah....madheshtore!
    A thua se e meriton vendin e nderit ne temen "Shkenca moderne zbulon mrekullite e reja ne Kuran"?!
    Halli im eshte, kujt ti "besoj" duke pas parasysh edhe thenien e te fameshmit

" ... Mbi te gjitha kam mik te verteten"
    ...e une te atij te famshmit tjeter qe thoshte se "....e verteta qendron gjithmone ne mes"!
    Me thuaj ke kam ndaluar une te shkruaj me "mendje te hapur" ndaj koncepteve ekzotike aq te dashura per mendjet e "bukura"? Eshte tjeter gje qe mua nuk me pelqen standarti i tille, sepse i bie ti hapim rruge Lek Plepit me thenien "Si them une behet".

Pyetja per ty eshte, a duhet ta aplikojme standartin e Lek Plepit?
    Jeta pa klounin e cirkut, do te ishte me e varfer; fantazia eshte pikerisht ajo qe na ngre mbi makinat, burimi i te bukures, nena e zhvillimit!! Pa fantazi jemi te humbur, por kjo s'do te thote qe duhet shkelim mbi mendimin shkencor, aspak, mjaft qe te mos rreshqasim ne batakun e banalitetit nuhist!! Pra, le te diskutojme me hare per shkencen pa frike se behemi qesharake! Standarti duhet te jete liria e mendimit dhe shprehjes e, pse jo, edhe e fantazise!!
    Jarigas

Postuar më parë nga ☆Angie☆
    Aty është bukuria e diversitetit të mendimeve: tek të parit e gotës gjysëm plot apo gjysëm bosh : -)
    Është thjesht çështje grade botëkuptimesh vetjake të ndryshme nga një njeri tek një tjetër, dhe unë për vete karakterizohem nga një mendje e polarizuar, dmth që i shoh të dyja anët; si atë gjymën plot, si atë gjysmën bosh, meqë vure këtë si shembull. :-)
    Është e vërtetë se truri ende nuk është kërkuar mirë, sh. proçese përbëjnë ende një enigëm për shumë shkencëtarë, por proçesi i lindjes së ndjenjave dhe emocioneve psh, gjëndjet e gëzimit dhe hidhërimit a ku di unë, janë të shpjeguara në lindjen e tyre. Nqs mua më tregojnë psh një pamje të Shqipërisë bregdetare, në trurin tim me anë të një MRT, dmth të një rezonance magnetike tomografike( Magnetic Resonance Tomography , s'e di si quhet në shqip lol) në trurin tim një areal i caktuar shfaq në ato momente aktivitet të lartë, e pikërisht areali përgjegjësh për lumturinë, sepse ajo foto mua më bën të lumtur duke zgjuar te mua emocione pozitive
    Pikërisht fakti që ende edhe vetë truri ynë ngelet një enigmë, a duhet të na bëjë që të përjashtojmë menjëherë ekzistencën edhe të gjërave të tjera ende të panjohura për ne? Kjo puna e të qënurit enigmë, më kujtoi ata Mendjendritur që i kanë kushtuar jetën zbulimit të këtyre "të fshehtave" (e që ne sot jemi aq larg tyre dhe aq arrogantë) ku ata shpreheshin: "in the brain chamber the heart mistery was given" :-)
    Përderisa ne Mendojmë rreth shpirtit, debatojmë, mundohemi të kuptojmë rreth kësaj të panjohure, a mund të konsiderohet kaq kategorikisht inekzistent/një hiç? Diçka inekzistente nuk ngjall Mendime tek njeriu, dhe as e shtyn të bëjë hulumtime e studime të mëtejshme.
    S'e di pse m'u kujtua vetvetiu diçka që është thënë shumë kohë më parë, që Energjia mendore e njeriut është energjia jetësore e tij; dhe pikërisht tani, a ka energji që shuhet? Apo thjesht shndërrohet?
    Për çdo gjë që ndodh në trupin tonë është përgjegjës truri, për çdo gjë!
    Unë s'e mohova në asnjë rast forcën e trurit, jo më kot u shpreha në postimin tim të pare që është një superfuqi.

Në momentin që truri pushon veprimtarinë e tij, pushojmë edhe ne së qëni. Këtë e them me plot bindje, e bindja është e bazuar empirikisht.
    Po në rastin e vdekjes klinike, ti e di shumë më mirë se unë në fakt, por me aq sa kam dëgjuar rreth saj thuhet se truri ka vdekur tashmë, por kujto në këtë rast dhurimin e organeve në atë gjendje, të zemrës përshembull; një qënie e vdekur nga truri - i jep jetë një qënie tjetër, krijon ende vazhdimësi jete... dmth është një shembull i thjeshtë që mund të na japë një tjetër këndvështrim.
    Gjss më korigjo të lutem, nëse e kam gabim me këtë idenë e vdekjes klinike, se mesa kam dëgjuar akoma shihet si diçka e mistershme edhe për vetë shkencëtarët...
    Edhe diçka, kur shprehesh se je plotësisht e bindur - bindjet s'të shpien në debat, për hir të së vërtetës

Çdo lloj metafizike për mua është jorelevante.
    Nqs debati është filozofik unë jam out nga kjo temë lol
    Në diskutimin që po bëjmë, përjashtoje që në fillim si metafizikën edhe religjonin madje, se në filozofi nisemi nga realiteti intuitiv, jo më kot kemi prirjen intuitive të përpiqemi t'i japim kuptim me anë të menduarit shumë gjërave që na rrethojnë dhe kanë të bëjnë mbi të gjitha mbi vetë ne, qënien tone.
    E po e tillë është e vërteta, secili e shpjegon sipas botëkuptimit të tij.
    Pikërisht atë po të thoja, s'sheh ndonjë ngjashmëri mes shpirtit dhe së vërtetës në këtë rast? Nuk mund t'i përkufzosh as njërën as tjetrën. Mu kujtu Niçja tani për dreq, ku sipas tij veç shpirtrat e kufizuar kërkojnë të bëjnë përkufizime.

S'të bën përshtypje fakti që gjithë ata njerëz të ndritur para nesh, i kanë kushtuar gjithë jetën ndaj orvatjes të së kuptuarit dhe njohurit të shpirtit? Apo mbase duhet të jetë se kuptimi i tij, thelbi i tij i vërtetë bëhet i kuptueshëm vetvetiu kur ne të jemi zhvilluar dhe përparuar gjatë udhës së diturisë, duke tejkaluar ato stadet e përkufizimeve dhe kaluar në një shkallë tjetër të evolucionit tone? Vetë fakti që s'mund të përkufizohet, na bën të mendojmë se është diçka që s'mund ta kufizosh :-)
    Mua psh të shkruajturit, më bën të ndihem shumë e kufizuar në atë që mendoj dhe ndjej, dhe s'më pëlqen ky fakt, duhet të jetë prirje instiktive e shpirtit si duket. :P

E pra mi, ndaj ta kujtova, se qënia jote më çudit mua shumë
    Si thonë një fjale, një femër po s'ishte pak e pakuptueshme, pak e paparashikueshme dhe pak misterioze - është mashkull (bëj shaka) Sikur ta shpjegoja tani, do shihje se s'ka asgjë për t'u çuditur, por i bie të jetë pak e gjatë Gjss edhe pse duket se s'ka lidhje - në fakt ka shumë, ka të bëjë me ato dy anët që përmenda në fillim, dmth ta shohësh edhe jetën si nga ana materiale po ashtu dhe nga shpirtërore, ose më mirë një jurist duhet të ketë një mendje të dyfishtë, pra ai "polariteti" zë vend në shumë këndvështrime.

Personaliteti po venitet, s'ka asnjë tipar tjetër shoqëror më. Nuk shfaq asnjë lloj emocioni, terësisht apatike, as nuk buzëqesh. Për mua është e tmerrshme. Nqs do kishte një shpirt, a nuk duhet të reagonte në një fare mënyre? Meqë ra fjala, reagimi është proçes i zhdukur te ajo. Cipa e trurit të saj ka zënë plaque dhe kjo i ka shkatërruar çdo funksion. Është biologjikisht e gjallë, si njeri është i vdekur
    Më thuaj diçka sinqerisht, ti vetë si mendon; zemra e saj nuk ndjen kur ti e përqafon apo kur nëna jote është pranë saj duke iu përkushtuar me dashuri? Të mos qënit në gjendje të shprehësh ndjenjat, s'është thënë sipas meje të mos ndjesh, jo më kot edhe kur u shpreha për mendjen thashë që mendja është fuqi, pra është si një vegël që e përdorim për të treguar aftësitë tona, të përdorim forcat dhe të krijojmë një gjendje të caktuar, kurse për shpirtin u shpreha modestisht se sipas meje ka atë funksionin e të ndjerit.
    Po ashtu edhe kur vdes një njeri i dashur për ne, ti e sheh trupin e vdekur dhe mendja ty ta thotë shumë mire se ka vdekur, por për çudi ti vazhdon akoma të Ndjesh për të, qan, ndjen dhimbje, të duket sikur në një fare menyre a tjetër, është i pranishëm akoma, dhe mbase do jetë kjo që i bën njerëzit të mos e pranojnë kollaj humbjen e njerëzve të tyre të dashur, një ndjenjë më e forte se vetë ne dhe se vetë mendja jonë, mbase diçka instiktive :-)
    Dhe kur vdes dikush, vdekjen e tij shumë mire mund ta barazojmë me hiçin, inekzistencën apo jo? Por a mundet hiçi ta bëjë njeriun të Ndjejë? Shihe tani njeriun çfarë qënie e veçantë është, edhe pse mund të vdesë si trup - vazhdon sërish ta bëjë të Ndjejë atë që ka qenë aq i dashur për të. Së paku, secili prej nesh e ka përjetuar në jetë një ndjenjë të tillë, dhe a s'duhet të mendojmë pak rreth kësaj ndjesie të përjetuar? :-)

E vërteta është e hidhur : D
    Ajo e imja: Jo! : D

Duhet ta kishe lënë :-) Mendimi im ishte krejtësisht tjetër: ishte i afinitetit :-) nuk jam filozo-file, doja të thoja s'jam filozofidashëse si ti dhe nuk të jam dot kontropart në atë që kishe shkruar duke qënë se as më jepet për filozofi.
    Ndarja e një termi të tillë, ishte si e pasaktë, po ashtu e panevojshme. Së dyti, të jesh i dhënë pas filozofisë, është thjesht dëshirë për të krijuar një mendim vetjak, të lirë mbi mënyrën tënde si llogjikon mbi shumë gjëra. Kjo të shtyn edhe të lexosh dhe botëkuptimet e filozofëve të tjerë, sepse të bën të ballafaqohesh me një sërë mendimesh të ndryshme, që të shtojnë edhe më shumë orkesin për të menduar dhe për të plotësuar botëkuptimin tend individual. Më duket pak si pa kuptim, kur nga njëra anë e vë theksin tek fuqia e mendjes dhe nga tjetra përjashton filozofinë, kur filozofia këtë funksion ka. Aq më tepër, se di pse por kam përshtypjen se je nga ata që mendojnë se: "përveç mendimeve tona, nuk ka asgjë që të jetë vërtetë pushteti ynë...." apo e kam gabim? :-)
    A nuk është kjo një filozofi vetjake në fund të fundit?

E ndave sepse të shkruarja filozoffile më dukej e tmerrshme e kisha frikë se do përfundoja e cituar te tema 'të shkruajmë pa gabime
    Që kur ka filluar të të interesojë se mund të përfundosh tek një temë e tillë? Ah, ky naiviteti s'të shkon fare, sinqerisht : D

E shkelja e syrit ishte për të të kujtuar se m'jepet për të tjera gjëra: ishte si të thuash ndr
    E unë që mendoja, se ma shkele syrin për të më gjuajtur, dmth sikur po flirtoje me mua në atë mënyrën klasike me shkelje syri. :P Ç'bëre kështu, m'i vrave fluturat dhe shpresat e mi lol

Tani më ngjan si diskutim thjesht për "sport" : D

P.S: përtoj me e lexu se ça kam shkru. :P
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 17-05-2012 më 15:14

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ç'fare jemi si perfundim?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ma disi mund te pajtohemi deri te vdekja....por,kulmi (catia) nuk mund te rri pezull ne ajer,por duhet te jete e vendosur mbi muret qe ta mbaje.Kjo do te thote qe pa baze materiale shpirti,spiritus, "flladi i perjetesise" , nuk do munde te egzistoje.Logjikisht,nderpreja e bazes materiale ,don te thote nderpreje e "shpirtit"...e kjo eshte grusht ne sy besimit ne perjetesine e shpirtit.
    Nuk identifikohem me kete teori aq,por logjika eshte e pameshirshme.
    Si ?
    Logjikisht, çfare baze materiale ka drita?!Eshte fotoni materie apo jo?!Sidoqofte, me duket se e pata thene qe shpirti ka bazen ne trup!!
    Jarigas

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Jemi trup dhe shpirt njekohesisht! Perderisa marrim fryme kemi nje shpirt.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    Pyetja eshte e thejshte. jemi vetem trup apo trup edhe shpirt njekohsisht.
    Filozofe te ndryshem kane thene gjera te ndryshme lidhur me kete ceshtje, ju si mendoni?
    Cfare jemi...???
    Jemi krijesa me e poshter dhe egoiste ne kete bote.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    ......... unë për vete karakterizohem nga një mendje e polarizuar, dmth që i shoh të dyja anët; si atë plot, si atë të mbushur,..............................
    S'ka ne bote shprehje me te larte optimizmi.....kam rene ne dashuri me ty, Yes*!! Nese ndonjehere do te ndjesh ne shpietdallget e deshires sime te percjella nga fladi i perjetesise,te lutem ma bej te ditur......qufte edhe ne nje jete tjeter!!
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    S'ka ne bote shprehje me te larte optimizmi.....kam rene ne dashuri me ty, Yes*!! Nese ndonjehere do te ndjesh ne shpietdallget e deshires sime te percjella nga fladi i perjetesise,te lutem ma bej te ditur......qufte edhe ne nje jete tjeter!!
    Hahahaha.... tani e vura re lapsusin që kam bërë tek ajo që ma bëre me bold, dhe e rregullova. Jam shumë e dhënë pas prirjes të së Plotës, prandaj do me ketë ndodhur instiktive

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk shkruj dot se kam për të lexu sh :/ e po u ngula ktu s'shkulem më lol po kur të kem kohë po përgjigjem nesër më kismet.
    Po në rastin e vdekjes klinike, ti e di shumë më mirë se unë në fakt, por me aq sa kam dëgjuar rreth saj thuhet se truri ka vdekur tashmë, por kujto në këtë rast dhurimin e organeve në atë gjendje, të zemrës përshembull; një qënie e vdekur nga truri - i jep jetë një qënie tjetër, krijon ende vazhdimësi jete... dmth është një shembull i thjeshtë që mund të na japë një tjetër këndvështrim.
    Gjss më korigjo të lutem, nëse e kam gabim me këtë idenë e vdekjes klinike, se mesa kam dëgjuar akoma shihet si diçka e mistershme edhe për vetë shkencëtarët...
    Edhe diçka, kur shprehesh se je plotësisht e bindur - bindjet s'të shpien në debat, për hir të së vërtetës
    Truri s'ka vdekur jo, e di gabim tim. Vdekja klinike është arresti kardiak, dmth zemra dhe qarkullimi i gjakut nuk funksionon më dhe frymëmarrja po kështu. Kjo është edhe koha kur ende mund të reanimosh. Truri është gjallë ende.

Fakt i padiskutuar: kush është ateist nuk beson në shpirt dhe pikë s'e luan topi.

Jarigaso kto dashuritë platonike të marrin në qafë, ruhuuuuuuu

puç puç all
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar më parë nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Truri s'ka vdekur jo, e di gabim tim. Vdekja klinike është arresti kardiak, dmth zemra dhe qarkullimi i gjakut nuk funksionon më dhe frymëmarrja po kështu. Kjo është edhe koha kur ende mund të reanimosh. Truri është gjallë ende.
    Ok, meqë kemi mjeke këtu , po shfrytëzoj rastin të pyes edhe për këtë tjetrën tani, në lidhje me gjendjen që ndodhet njeriu kur dhuron organet, pra thonë se kur vërtetohet nga mjekët vdekja e trurit dhe vendoset nëse mund t'i dhurojnë organet, si shpjegohet kjo? Kam kureshtje ta di, dhe mos ik tani pa ma tregu

Citim Postuar më parë nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Fakt i padiskutuar: kush është ateist nuk beson në shpirt dhe pikë s'e luan topi.
    Kam pasur përshtypjen se je orthodokse, si duket e paskam menduar gabim
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 17-05-2012 më 15:26

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •