Close
Faqja 27 prej 107 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 1065
    he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Fatmire Kamberaj

21 agosto

Pse shkilet gjaku dhe amaneti i heronjeve!!!???
    Doja t’i tregoja heroit për amanetin e tij,
    të shokëve …. e Nuhiut që i qëndronte pranë
    …. por s’pata guximin…më shikuan drejt në sy,
    pika loti pranë tyre më ranë e qielli më ra në kokë përmbi!

Çka t’u them trimave... u zhyta n'mendime!...
    …se Kosova edhe në këtë ditëlindje të Rexhës është jetime!?
    Apo t'u them se “ata që i vranë”, sot na qeverisin me disa "shqiptarë"!?
    ...që Kosova edhe sot s’ka Zot, as nënë, pa hymn e flamur t'sajë ,
    pa shtet, e fusnota tashmë hije po i bënë!?
    Se kemi politikajë milionerë qentë me ngrënë!
    Se Kosova po shitet pëllëmbë për pëllëmbë!
    ah!…ah!...heshtja mori dhenë, ata mirë e kuptuan
    nga hija e flamurit aty afër akull blu me 6 yje mbuluar…

Rexhep Mala kurrë frikën në jetën e tij s'e njohu,
    si edhe shtetin e pistë çetniko-sllavobarbar,
    Toka u dridhë nga zëri i shqipes
    e lart në qiell kumboi

“kush po luan në këtë tokë t’bekuar,
    kush po bënë këtu sot pazar!?
    Mjaft të huajve ju besuat!
    Zgjohuni nga gjumi
    për Vetevendosje
    o shqiptarë!
    Mos ndërroni komb,
    gjuhë amtare e as flamur
    se ju mallkon historia që me gjak është shkruar
    Europes mos’ia keni besën që na ndau e s’u bashkuam kurrë!"

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...68127974_n.jpg
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    BUDALLALLËKU SHQIPTAR dhe BUDALLALLËKU SUEDEZ

ULLMAR QVICK - Suedi, 20. 10. 2012

Po merrem shumë në dhomën time me krahasime midis njerëzve me kombësi të ndryshme. Dihet se individët kanë tiparet e veta, dhe se përgjithësimi mund të jetë i rrezikshëm. Mirëpo, historia, tradita, shoqëria kanë pasur një ndikim tek individët, dhe kjo ka krijuar një mentalitet me përmasa të gjera. Kështu në viset shqiptarë, kështu edhe në Suedi.

Para se të hyj në çështjen e budallallëkut, do të shkruaj pak për mprehtësi mendore:

ADMIROJ analfabetët shqiptarë, të cilët treguan mprehtësi mendore në fund të viteve 1960'të, kur filloi shkollimi i lartë në Kosovë. Burra konservatorë në qytet dhe në fshat pranuan pjesëmarrjen e vajzave në studimet e larta. Jo të gjithë, kuptohet, ndonjë Babaqemos sigurisht nguli këmbë se detyra e vajzës ishte të mbetej në kuzhinë për të gatuar ushqim dhe për të lindur fëmijë. Por shumica treguan mprehtësi mendore, gjykim të shëndoshë. Besoj se kuptuam se ne, më në fund, do të kemi shkollim shqiptar, do të jetë një shans për shqiptarët të të dy gjinive të jetojnë më mirë se prindërit dhe baballarët. Do të përparojë në këtë mënyrë kombi shqiptar!

ADMIROJ punëtorët suedezë që në mes të shekullit 19-të kuptuan se vetëm shkollimi, përparimi moral, shoqëror dhe ekonomik do të na largonte nga mjerimi, nga gjendja e tmerrshme si një nga shtetet më të prapambetura në Europë në atë kohë. (A më besoni, shqiptarë të mirë, Suedia ishte në fund të listës nga ana ekonomike-shoqërore atëherë para 150 vitesh!) Dhe filluan njerëzit në Suedi të zhvillonin të tri lëvizjet popullore: Kundër keqpërdorimit të alkoolit, kundër monopolit fetar të kishës suedeze dhe më me rëndësi: Lëvizjen punëtore.

Kuzhinat e punëtorëve u shndërruan në shkolla popullore ku disa shokë të punës studionin së bashku në kohën e lirë. Dituria na jep fuqi, na jep rëndësi shoqërore dhe politike. Këto lëvizje popullore, bashkë me lëndët tona të para, drurin dhe hekurin, ndikuan shumë në formimin e Suedisë demokratike me drejtësi shoqërore dhe mirëqënie ekonomike.

MË VJEN KEQ për shqiptarët, të cilët ende nuk kanë kuptuar këtë të vërtetë që kuptoi klasa punëtore, njerëz të thjeshtë, në Suedi para 150 vitesh. Mosbesimi ndaj shoqërisë, mosbesimi ndaj veprimit të përbashkët shoqëror pa dallim moshe, gjinie, prejardhje familjare, është plagë e rëndë mbi trupin e shoqërisë shqiptare. Rilindasit tuaj bënin thirrje për bashkim, bashkëveprim! Sot më shumë se kurrë keni nevojë për këtë bashkërenditje të forcave tuaja. Shembulli suedez ju mëson se duhet punuar në bazë të shoqërisë, në organizata me karakter lokal, të lidhura pastaj në njësi kombëtare. Tani nuk keni zaptuesin e huaj, i cili ju pengon, nuk keni diktaturë partiake... ju pengon vetëm mentaliteti juaj i mbrapsht!

MË VJEN KEQ për suedezët e ditave tona, të cilët nuk marrin masa për të ndaluar demontimin e shtetit të mirëqenies që u krijua me mund dhe djersë nga baballarët tanë. Suedezët deri në kohën moderne kanë pasur një besim (sigurisht pak naiv) se shteti është lidhur me popullin, se jemi të garantuar në siguri dhe kafshatën e gojës nga shteti, në rast nevoje.

- Mirëpo, filloi dalëngadalë, me një llojë sikur prej shahistit dhelparak, privatizimi i ekonomisë suedeze… Ku e kemi sot postën, ndërmarrjet, barnatorët, shkollat... janë në duar private! Po privatizohen një nga një sektorët më të ndieshëm të shoqërisë sonë, ato që kanë të bëjnë me të drejtat tona elementare për jetesë, për demokraci... Në fron të shoqërisë sonë u ngritën Lakmia dhe Egoizmi, sunduesit brutalë në një pjesë të madhe të botës sot.

Nuk jam politikan, nuk jam skencëtar, vetëm kam mendimet e mia si njeri. Shpresoj se shqiptarët do të diskutojnë për këto çështje që përmenda këtu, dhe pastaj të veprojnë. Ka ende kohë.

Ullmar Qvick, miku më i madh i shqiptarëve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga halla mine : 20-10-2012 më 14:23
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    qeveria hashim rrugaqit plagos per vdekje shtetasen gjerane pra edhe ne sisri dhe ne libi vriteshin te huajt nga regjimet policore e kriminele nga hajnate rrugaqet kjo prittet ministra nga mali te cilet para lufte skkishin as qenef ne shpi tash ministra haj medet hajmedet dita po vjen

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    qeveria hashim rrugaqit plagos per vdekje shtetasen gjerane pra edhe ne sisri dhe ne libi vriteshin te huajt nga regjimet policore e kriminele nga hajnate rrugaqet kjo prittet ministra nga mali te cilet para lufte skkishin as qenef ne shpi tash ministra haj medet hajmedet dita po vjen
    - kush din ta spjegoj se qfar ka shkruar ky minoriteti more????
    Vv - Palaço+LISBA :D

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    ÊSHTË KOHA E FUNDIT QE TE NDËRPRITET RIPUSHTIMI I KOSOVES NGA SHKONIJA ME NDIHMEN E TRADHTARËVE SI hashim dacici ,e hijenat e veta!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    VETVENDOSJE: NESËR PROTESTË KUNDËR DHUNËS POLICORE
    Ora 19:00

Vetvendosje do të protestojë sërish nesër. Me anë të një njoftimi për shtyp, VV bën të ditur se kjo demonstratë do të jetë një shprehje demokratike kundër dhunës së shtetit policor.

“Të martën, në datën 23 tetor 2012, Lëvizja VETËVENDOSJE! i bën thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës të grumbullohen në sheshin ‘Nëna Terezë’, në demonstratën paqësore që ka për të filluar në orën 11:00 dhe ka për të zgjatur rreth dy orë. Kjo demonstratë do të jetë një shprehje demokratike kundër dhunës së shtetit policor, që është shfaqur në mënyrën më brutale të mundshme të hënën në 22 tetor, po në sheshin Nëna Terezë. Aty do të protestojmë kundër egërsisë qeveritare, që buron nga frika e një kaste që ka ardhur në pushtet me vota të vjedhura, e që e ka keqpërdorur pushtetin në një mijë mënyra”.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Aleanca Kuq E Zi
    NE NESER DO TE PROTESTOJME.
    ORA 9:30 TEK MINISTRIA E JASHTME

DO TE PROTESTOJME NESER E PERGJITHMONE NDAJ SHTETIT QE VRAU DHE PREU MOTRAT DHE VELLEZERIT TANE.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    SHQIPTARË!

Nës dëshironi që te jetoni me dinjitet?
    Nëse dëshirni që te mos ktheheni ne okupimn sllav?
    Nese nuk dëshironi që te përdhunoheni nga shkijet ?

DELNI TE GJITHË NE MBROJTJE TE VETVETES NE RADH TE PARË DHE KOMBIT DHE DINJITETIT NJERZOR TE SHIQPTARIS!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Faqja 27 prej 107 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •