Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    I krishteri!

Megjithese sic thua ti flitet per Frymen e shenjte, ao vargje me shume i referohen atyre gjerave qe ben zoti me ane te frymes se shenjte sesa frymes drejtpersedrejti. Eshte njesoj sikur une te shtyj Akusin dhe ai te te godase ty. Ti mund te thuash qe te goditi Akusi megjithese ai ishte vetem nje vegel ne duart e mia. Pershendetje, S.
    Pikerisht!

Nuk kom faj , me ka shty Sunriseri

Analogjia ishte teper e arrire though!

I krishtrero! Nje pyetje per ty! Cilat jane karakteristikat e Zotit?
    Peace!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking

eshte vertet e bukur dhe e habiteshme por dua te kuptoj se ku doni te dilni?

Akus. ti nuk duhet te flasesh per gjera qe ti nuk i ke kuptuar kurre dhe i shikon me nje sy tjeter qe eshte quajtur sy djallezor(po do te njohesh nje gje, duhet qe te jetosh me te sepse une nuk mund te them per 1 person se ka qene keshtu pa e njohur personalisht dhe pa qene i infektuar nga ndonje doktrine qe eshte kundra asaj).
    Prandaj nese do te dishe me mire atehere lexoje Dhjaten e re dhe gjykoje me zemer dhe jo me mendje. ne fakt me gjej nje person qe kur gjykon me mendje nje person tjeter fillon ta njohi dhe te kete miqesi? pa me trego nje person qe kur gjykohet me zemer, mund te urrehet..!
    nejse me ty eshte e kote qe te flase sepse fakti qe ti nuk pranon Biblen ta kam thene se kush eshte..sepse je myslyman dhe nuk i shikon si i krishtere gjerat mos si myslyman, ok? eshte e kote qe une te vazhdoj qe te flas me ty sepse nuk do te nxjerre nje konkluzion, por nese ti merr kete keshillen time atehere do te mund te flasim bashke dhe do te shikosh me teper seē o shikon tani ne Bibel:
    1- Fillo lexo Dhjaten e Re(mund te lexosh ne te njejten kohe dhe kuranin)
    2- largohu nga ēdo infektim fetar(qofte islamik qofte ortodoks, qofte katolik apo ku ta di une)
    3- Fillo dhe lutju Perendise "se kush nga nga keto te dyja eshte e verteta?"

pasi ta besh kete per nje kohe te shkurter atehere hajde dhe fol me mua, sepse Bibla nuk eshte nje liber qe mund ta gjykoje nje person human si ti dhe kushdo tjeter sepse Ajo eshte fjala e Perendise se gjalle, por ajo do qe ti ta gjykosh me zemer, ok?
    nese nuk i bene keto gjera(une i kam bere dhe prandaj ti them dhe ty), mos me hap diskutime qe nuk te takojne sepse nje qe e ka bere dhe qe do te njohe te verteten mund te beje pyetje dhe te flasi per gjerat e krishtere, perndryshe arta si puna juaj duhet te shikojne punet e fese myslymane, ok?

SuNRiSeR:

ti nuk ke kuptuar 1 gje..kush eshte Krishti?

sa per ato te Frymes se Shenjte ti nuk do ti kuptosh kurre sepse ato rreshta e thone qarte mbi Frymen e Shenjte. Une te dhashe mbi personalitetin e Frymes se Shenjte dhe ti nuk harrite ti kuptosh, por nejse do te te sjelle vetem dy pjese te tjera te fundit dhe do ti jap ne greqisht(keshtu te mund ti analizosh vete), ok? Gjoni 14:16
    kai ego eroteso ton patera kai allon parakleton dosei umin ina mene meth umoneis to aiona
    ndersa ne Shqip eshte:
    Dhe unė do t`i lutem Atit dhe ai do t`ju japė njė Ngushėllues tjetėr, qė do tė qėndrojė pėrgjithmonė me ju,
    . nese ti do te dish se kush eshte kuptimi i parackletosdo te kuptosh se kush i mirrte keto cilesi ose se kush mund te quhej por nese ti nuk eke pare mire ne Bibel thote
    nje tjeterngushellues
    qe kur thote nje tjeter do te thote se ishte si ai qe e tha kete gje(ishte Jezusi qe e tha kete gje), nejse nuk i ke kuptuar mire keto gjera.por shiko mire se ēfare thote Jezusi lidhur me Frymen e Shenjte(Mat12:32):
    Dhe kushdo qė flet kundėr Birit tė njeriut do tė falet; por ai qė flet kundėr Frymės sė Shenjtė nuk do tė falet as nė kėtė botė as nė atė tė ardhme``.
    Ketu nuk me duket se Jezusi tha se kush flet kundra Atit, apo gabohem?ketu na tregon se Fryma e Shenjte mund te blasfemohet pa shiko seē tha pietri lidhur me Frymen e Shenjte: Veprat 5:3
    Por Pjetri i tha: ``Anania, pse Satani ta mbushi zemrėn qė tė gėnjesh Frymėn e Shenjtė dhe tė mbash njė pjesė tė ēmimit tė arės?
    dhe pjetri thote se Anania ka genjyer Frymen e Shenjte. duhet te dish i dashur mik se Fryma e Shenjte eshte konsideruar ne Bibel si nje person, por njerezit si ju qe i beni studimet e Bibles persiprapthi dhe jo persembari. Ate qe une po shikoj ne ty dhe ne myslymanet e ketij forumi..ju kerkoni qe te gjeni qimen ne veze(qe te skandalizoni Biblen), por si ka thene dhe Jezusi:
    Qielli dhe toka do te kalojne, por Fjalet e mia nuk do te kalojne
    kane dale deri tani dhe kane vdekur shume si puna juaj por nuk kane ndodhur ndonje gje e veēant.Biblen mund te kerkoni ta keqinterpretoni por jo ta trasformoni, ok?Perendia nuk do t'jua lejoje kurre nje gje te tille. prandaj shikoji mire me kujdes gjerat.
    ---------------------------------------------------

shikoni se po merreni me te gjykuar Perendine kur gjykoni Biblen, prandja kini kujdes sepse kjo fjale do te jete per ju nje shkak vdekje(nese e gjykoni), ok?

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    I krishter!!!
    Ne cdo shkrim tendin thua te njejtat gjera!More djalosh , librat kane ardhur per tu lexuar e jo per tu pranuar pa lexuar.Nese ti pretendon se Bibla qe ke sot ne duar eshte fjala e perendise , ate mbaje per vete , por mos u bazo tek besimi yt per te mbushur mendjen e te tjereve sepse behesh teper qesharak.Ti me ke ftuar qe une te lus perendine per te me treguar rrugen e drejte.Rrofsh , shume ide e bukur , por me pare duhet te me kishe pyetur ne e kam bere apo jo nje gje te tille deri tani.

Here tjeter te lutem merru me temen dhe jo me mua!

Une te bera nje pyetje.
    Cilat jane cilesite e Zotit

Kur ti pergjigjesh asaj pergjigju dhe kesaj tjetres pastaj
    Jezusi , thote ne Bibel se nuk e di se kur eshte dita e gjykimit , ate e di vetem Ati Si e shpjegon ti kete duke marre parasyh besimin tend se Jezusi eshte zot?
    Peace!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

hajde hajde

Une te fola por nejse ti bej ēte duash.

une nuk duhet te te shpjegoj disa gjera sepse ti nuk do ti kuptosh sepse ti je infektuar tashme.

Une ta thashe kur ti beshe, atehere do te flasim bashke, ok?

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    ore kemi hapur teme per diskutim ktu , je ne vete ti apo ke qene pishem aty?Cke mer mik me infektimin tim ti?Ktu po diskutojme per punen e Jezusit .Une te kam sjelle disa pyetje.Mu pergjigj nese ke mundesi shkurt dhe qarte qe te vazhdojme diskutimin.Po nuk dite thuaj qe nuk di , ska pse te kesh turp!

Peace!
    Peace!

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    I krishteri!

Ti me pyet se kush eshte krishti per mua.
    Krishti per mua eshte njesoj si Muhamedi, Buddha etj. nje njeri qe la gjurme ne histori, asgje me teper. Kjo eshte se cfare besoj une.

Ndersa ketu diskutimi eshte tjeter. Ne po diskutojme a e ke kuptuar ti dhe "vellezerit" e tu biblen ashtu si duhet apo e keni lexuar "vetem me zemer" dhe e keni derguar trurin me pushime.

Tani te diskutojme se cfare thote bibla mbi krishtin.

Tek Zbulesa 3:14 krishti quhet "...fillimi i krijeses se perendise" dmth i pari qe u krijua nga perendia dhe me ane te tij u krijuan gjithe te tjerat, engjej, universi dhe njeriu.
    E njejta gje thuhet dhe tek Kolosianeve 1:15 "...shembellesa e perendise se padukshem, i parelinduri i cdo krijese".
    Kjo eshte ne harmoni dhe me Gjonin 1:1 "fjala ishte prane perendise dhe fjala ishte perendi", perendi sepse me ane te tij u krijuan te gjitha.

A ishte krishti dhe a eshte i barabarte me atin?

Tek Gjoni 8:42 jezusi thote: "...kam dale dhe kam ardhur nga Perendia; nuk kam ardhur pra nga vetja ime, por ai me ka derguar"
    E njejta gje perseritet tek Gjoni 12:49 "...nuk kam folur nga vetja ime, por Ati me ka derguar dhe me ka urdheruar c'duhet te them dhe te shpall"
    Eshte e qarte qe Krishti dhe para se te vinte ne toke ishte i nenshtruar ndaj Atit perderisa ai e urdheroi te vinte ne toke, dhe se cfare duhet te thoshte dhe te bente.

Edhe ne kohen kur Krishti ishte ne toke ai perseri ishte inferior ndaj Atit.
    Tek Gjoni 14:28 Krishti thote "...Po shkoj tek Ati; sepse Ati eshte me i madh se une" E njejta gje thuhet dhe tek Gjoni 5:19.
    Hebrenjve 5:8 thote "Edhe pse ishte Bir mesoi te jete i bindur nga ato qe pesoi" dhe vazhdon tek vargu 10 "..duke qene ishpallur kryeprift nga Perendia..."

Edhe kur Krishti u kthye ne qiell ai perseri mbeti i nenshtruar perendise.
    1 Korintasve 15:28 "Dhe kur ti kete nenshtruar te gjitha, atehere biri vete do ti nenshtrohet atij qe i nenshtroi te gjitha..."
    Mateu 20:23 Krishti thote "...por nuk eshte ne doren time qe te uleni ne te djathten time ose ne te majten time, por u eshte rezervuar atyre te cileve u eshte pergatitur nga Ati im"
    Me qarte nuk behet.

1 Korintasve 11:3 "...kreu i cdo njeriu eshte krishti, dhe kreu i gruas eshte burri, edhe kreu i Krishtit eshte Perendia"
    Gjoni 20:17 "...shko tek vellezerit e mi dhe u thuaj atyre se une po ngjitem tek Ati im dhe juaj, te Perendia im dhe Perendia juaj"
    Zbulesa 1:6 "atij qe na....beri mbreter dhe prifterinj per Perendine dhe Atin e tij"

Po e le me kaq per sot.

Pershendetje, S.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Qysh ne fillim te temes Abigail i ka dhene pergjigje kesaj ceshtje, Ati me i madh se une.
    Ne te krishteret besojme se Krishti kishte natyre te dyfishte gjate qendrimit te tij ne toke ne forme njeriu, Ai ishte njekohesisht njeri dhe Perendi. N.q.s. do te niseshim nga kjo logjike arsyetimi te gjerave atehere cmund te thoshim per Gjonin 10:30:

30 Unė dhe Ati jemi njė”

Persa i perket natyres njerezore te Jezu Krishtit, mendoj se shumica ne mos te gjithe sa shkruajne ne forum jane te mendimit se Ai ishte njeri. Me poshte do te shenoj disa vargje ne Bibel ku tregohet qarte natyra njerezore e Jezu Krishtit. Luka 2:40,52; Marku 4:38; Luka 4:2; Gjoni 4:6; Gjoni 11:35; Luka 24:29.Mund te kete edhe vargje te tjera, por kjo gje nuk eshte teme diskutimi ketu, pasi te gjithe biem dakord qe Jezusi ishte njeri.

Ajo ku do te ndalem me gjate eshte natyre hyjnore e Krishtit.
    Jezusi ishte :
    Sovran -- Mateu 28:18 : 18 Pastaj Jezusi u afrua dhe u foli atyre duke thėnė: ''Mua mė ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė.
    I perjetshem -- 1 Gjonit 1:1-2 : 1 Atė qė ishte nga fillimi, atė qė dėgjuam, atė qė pamė me sytė tanė, atė qė vėshtruam dhe qė duart tona e prekėn lidhur me Fjalėn e jetės
    2 (dhe jeta u shfaq dhe ne e pamė e dėshmojmė pėr tė, dhe ju shpallim jetėn e pėrjetshme qė ishte pranė Atit dhe qė na u shfaq neve),

I pandryshueshem -- Hebrenjve 13:8 : 8 Krishti ėshtė i njėjtė dje, sot e pėrjetė.
    I gjithedijshem -- Kolosianeve 2:2b-3 : dhe tė kenė tė gjitha pasuritė e sigurisė sė plotė tė zgjuarėsisė pėr tė njohur misterin e Perėndisė, e Atit dhe tė Krishtit,
    3 ku janė fshehur tė gjitha thesaret e diturisė dhe tė njohjes.

I persosur, pa mekat -- 2 Korintasve 5:21 : 21 Sepse ai bėri tė jetė mėkat pėr ne ai qė nuk njihte mėkat, qė ne tė bėhemi drejtėsia e Perėndisė nė tė.
    I shenjte -- Vep. Ap. 3:14-15 : 14 Por ju e mohuat tė Shenjtin, tė Drejtin, dhe kėrkuat qė t'ju jepej njė vrasės,
    15 dhe vratė princin e jetės, qė Perėndia e ka ringjallur prej sė vdekuri dhe pėr tė cilin ne jemi dėshmitarė!

E verteta --Gjoni 14:6: Jezusi i tha: "Une jam udha, e verteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermjet meje."
    Krishti e shfaqi fuqine e Tij (plotfuqishmerine) ne veprimtarine e Tij tokesore ne keto rruge :

1.Fuqi mbi natyren, Mateu 8:23-27 :

23 Dhe mbasi ai hipi nė barkė, dishepujt e tij e ndiqnin.
    24 Dhe ja, qė u ngrit nė det njė stuhi aq e madhe, sa valėt po e mbulonin barkėn, por ai flinte.
    25 Dhe dishepujt e tij iu afruan dhe e zgjuan duke i thėnė: ''O Zot, na shpėto, ne po mbarojmė!''
    26 Por ai u tha atyre: ''Pse keni frikė, o njerėz besimpakė?''. Dhe, pasi u ngrit, qortoi erėrat dhe detin, dhe u bė bunacė e madhe.
    27 Atėherė njėrėzit u mrekulluan dhe thoshnin: ''Kush ėshtė ky, tė cilit po i binden deti dhe erėrat?''.

2.Fuqi mbi semundjet, Lluka 4:40:

40 Kur perėndoi dielli, tė gjithė ata qė kishin tė sėmurė me sėmundje tė ndryshme i prunė tek ai; dhe ai i shėroi duke vėnė duart mbi secilin prej tyre.

3.Fuqi mbi demonet, Lluka 4:33-36 :

33 Nė sinagogė ishte njė njeri qė ishte pushtuar me frymėn e njė demoni tė ndyrė. Ai bėrtiti me zė tė lartė duke thėnė:
    34 ''Ah, ē'ka mes nesh dhe teje, o Jezus Nazareas? A erdhe tė na shkatėrrosh? Unė e di se kush je ti: i Shenjti i Perėndisė!''.
    35 Por Jezusi e qortoi duke thėnė: ''Hesht dhe dil prej tij!''. Dhe demoni, pasi e pėrplasi pėrpara tyre, doli prej tij pa i bėrė asgjė tė keqe.
    36 Atėherė tė gjithė i pushtoi habia dhe i thoshin njėri-tjetrit: ''Ē'fjalė ėshtė kjo, vallė? Ai urdhėron me autoritet dhe pushtet frymėrat e ndyra dhe ata dalin!''.

4.Fuqi mbi vdekjen, Gjoni 11:43-44 :

43 Dhe, mbasi tha kėto, thirri me zė tė lartė: ''Llazar, eja jashtė!''.
    44 Atėherė i vdekuri doli, me duart e kėmbėt tė lidhura me rripa pėlhure dhe me fytyrėn tė mbėshtjellė nė njė rizė. Jezusi u tha atyre: ''Zgjidheni dhe lėreni tė shkojė!''.

5.Fuqi mbi mekatin, Marku 2:3-12 :

3 Atėhėrė i erdhėn disa qė i paraqitėn njė tė paralizuar, qė po e bartnin katėr vetė.
    4 Por, duke qenė se nuk mund t'i afroheshin pėr shkak tė turmės, zbuluan ēatinė nė vendin ku ndodhej Jezusi dhe, mbasi hapėn njė vrimė, e lėshuan vigun mbi tė cilin rrinte shtrirė i paralizuari.
    5 Jezusi, kur pa besimin e tyre, i tha tė paralizuarit: ''O bir, mėkatet e tua tė janė falur!''.
    6 Por aty po rrinin ulur disa shkribė, tė cilėt, nė zemėr tė vet, po mendonin:
    7 ''Pse vallė ky po flet blasfemi. Kush mund tė falė mėkatet, veē Perėndisė vetė?''.
    8 Por Jezusi, i cili menjėherė kuptoi nė frymėn e vet se ata po i mendonin kėto gjėra nė veten e tyre, u tha atyre: ''Pse i mendoni kėto gjėra nė zemrat tuaja?
    9 Ēfarė ėshtė mė lehtė: t'i thuash tė paralizuarit: "Mėkatet e tua tė janė falur", apo t'i thuash: "Ēohu, merre vigun tėnd dhe ec"?
    10 Dhe tani, qė ta dini se Biri i njeriut ka pushtet tė falė mėkatėt mbi dhe,
    11 unė po tė them (i tha tė paralizuarit): Ēohu, merre vigun tėnd dhe shko nė shtėpinė tėnde!"''.
    12 Dhe ai u ngrit menjėherė, mori vigun e vet dhe doli pėrjashta nė praninė e tė gjithėve dhe kėshtu tė gjithė u habitėn dhe lėvduan Perėndinė duke thėnė: ''Njė gjė tė tillė s'e kemi parė kurrė!''.

Vini re vargun 7, kush eshte i vetmi qe mund te fale mekatin, dhe vargun 10, cfare pushteti kishte Jezusi mbi mekatin.
    Nese Jezusi kishte autoritetin qe te falte mekatet dhe, nese vetem Perendia mund te fale mekatin, atehere Jezusi eshte Perendia.

B. Titujt e hyjnise.

1. Perendia me ne Emanuel, Mateu 1:23:

23 ''Ja, virgjėresha do tė mbetet shtatzėnė dhe do tė lindė njė djalė, tė cilit do t'i venė emrin Emanuel, qė do tė thotė: "Zoti me ne"''.

2. Sovran, Filipianeve 2:10-11 :

10 qė nė emėr tė Jezusit tė pėrkulet ēdo gju i krijesave(ose gjėrave) qiellore, tokėsore dhe nėntokėsore,
    11 dhe ēdo gjuhė tė rrėfejė se Jezu Krishti ėshtė Zot, pėr lavdi tė Perėndisė Atė.

3. JHVH Une jam Titulli i rezervuar per Perendine, Eksodi 3:14, Gjoni 8:58 :

58 Jezusi u tha atyre: ''Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė unė po ju them: para se tė kishte lindur Abrahami, unė jam''.

C. Deklarata te Hyjnise

1. Kolosianeve 2:9 :

9 sepse tek ai banon trupėrisht gjithė plotėsia e Hyjnisė.

2. Hebrenjve 1:1-3 :

1 Perėndia, mbasi u foli sė lashti shumė herė dhe nė shumė mėnyra etėrve me anė tė profetėve,2 sė fundi, kėto ditė na ka folur me anė tė Birit, tė cilin e bėri trashėgimtar tė tė gjitha gjėrave, me anė tė tė cilit e krijoi dhe gjithėsinė.
    3 Ai, duke qenė shkėlqimi i lavdisė sė tij dhe vula e qenies sė tij dhe duke i mbajtur tė gjitha me fjalėn e fuqisė sė tij, mbasi e bėri vetė pastrimin nga mėkatet tona, u ul nė tė djathtėn e Madhėrisė nė vendet e larta,

3. Gjoni 1:1, 14 :

1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.14 Dhe Fjala u bė mish dhe banoi ndėr ne; dhe ne soditėm lavdinė e tij, si lavdia e tė vetėmlindurit prej Atit, plot hir e tė vėrtetė.

4.Titi 2:13 :

duke pritur shpresėn e lume dhe tė shfaqurit e lavdisė tė tė madhit Perėndi dhe tė Shpėtimtarit tonė Jezu Krisht,

Pra sado qe te perpiqeni ti interpretoni vargjet e ndryshme te Bibles sipas interesit te gjithsecilit, autoriteti perfundimtar i mbetet Bibles dhe ajo shpall Jezusi eshte Zoti, Perendia, Krijuesi, Jahve.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Booo! Ore po pse nuk e tha Jezusi vete kete po i ngeli Palit qe ta shpjegoje me letra?

Une se kuptoj si arrin te ai perfundimi i fundit me ate lloj sigurie?
    Jezusi nuk e tha kurr nje gje te tille.Vargjet qe jane sjelle me siper jane plot e perplot mundesih interpretimi.Asnje nuk eshte i qarte.Po si valle paska harruar Zoti tu thote njerzve se duhet adhuruar?

Pastaj ju kam bere nje pyetje?
    Meqe ishte zot sipash jush , si ka mundesi qe nuk e di kur eshte dita e gjykimit???? kjo eshte e shkruar ne biblen qe kemi sot ne duar
    Peace!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje Akus!

Jezusi e tha haptazi se Ai ishte Biri i Perendise, prandaj Judenjte kerkonin qe ta vrisnin Ate, sepse sipas ligjit te tyre kjo ishte nje blasfemi dhe e rende.Megjithate Ai e tha edhe haptaz qe ishte Zoti, tek Gjoni 13:13 :

Ju mė quani Mėsues dhe Zot, dhe mirė thoni, sepse jam.

Pastaj ne kemi edhe deklaraten e Jezu Krishtit qe Ai eshte [size]"Une Jam-i"[/size], titulli i Perendise qe eshte perdorur tek Eksodi 3:14. Gjoni 8:58:

Jezusi u tha atyre: “Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė unė po ju them: para se tė kishte lindur Abrahami, Unė Jam”.

Me qarte nuk besoj se do te mund te thuhej, pa permendur mrekullite dhe veprat qe Jezusi beri.
    Persa i perket asaj se Jezusi nuk e di oren e gjykimit, por Ati e di, kjo eshte sqaruar tashme, gjate kohes se qendrimit ne toke Jezusi hoqi dore vullnetarisht nga disa privilegje te Tij dhe e zbrazi veten e Tij, Filipianeve 2:5-8 :

5 Kini nė ju po atė ndjenjė qė ishte nė Jezu Krishtin,
    6 i cili, edhe pse ishte nė trajtė Perėndie, nuk e ēmoi si njė gjė ku tė mbahej fort pėr tė qenė barabar me Perėndinė,
    7 por e zbrazi veten e tij, duke marrė trajtė shėrbėtori, e u bė i ngjashėm me njerėzit;
    8 dhe duke u gjetur nga pamja e jashtme posi njeri, e pėruli vetveten duke u bėrė i bindur deri nė vdekje, deri nė vdekje tė kryqit.

Gjoni 10:30:

30 Unė dhe Ati jemi njė”.

Akus, problemi nuk eshte se ne nuk kemi prova te mjaftueshme mbi hyjnine e Krishtit, provat jane dhe me se te mjaftueshme. Problemi eshte se ne i ndrydhim provat, i keqinterpretojme ato dhe duam qe ato te thone ate qe ne deshirojme. Krishti permbushi te gjitha profecite e dhena ne Testamentin e Vjeter per Te, Ai erdhi dhe vdiq, per mekatet tona, por jo vetem kaq, Ai u ringjall qe edhe ne te mund te jetojme perjetesisht prane Perendise te shfajesuar nepermjet gjakut te Tij. Vep. Ap. 4:12:

12 Dhe nė asnjė tjetėr nuk ka shpėtim, sepse nuk ka asnjė emėr tjetėr nėn qiell qė u ėshtė dhėnė njerėzve dhe me anė tė tė cilit duhet tė shpėtohemi”.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Astrit! Eshte me te besuar ajo pune! Nese ti do ta lexoje biblen dhe fjalte e Jezusit , mesazhin e tij , nuk do te dilje fare ne idene e trinitetit , por do adhuroje Atin , Zotin e vetem , ashtu sic beri dhe Jezusi vete.
    Mirepo dihet mire qe ne fillim te lrishteret pranojne jezusin si zot , pastaj lexojne Biblen dhe detyrimisht e shikojn cdo gje me idene se Jezusi eshte zot.Mire ne Muslimanet qe e kemi ne Kur'an te sqaruar punen e trinise , po une cuditem se si nuk besojne te gjihe kristjanet njesoj perderisa bibla eshte kaq e qarte ne lidhje me hujnine e Jezusit!

Pavarsisht nga mendimet e kunderta e vleresoj shume menyren e komunikimit!
    Miqesisht
    ND
    Peace!

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •