Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Me te vertete e ke kur thua se Zoti nuk e di diten e gjykimit?

Po nuk e diti Perendia kush mund ta di, ti edhe une?

Edhe nje here: Per kohen qe ishte ne toke, Jezusi ishte me i Vogel se Ati, sepse u shkarkua nga e gjithe lavdia e Tij. Erdhi ne mish, u be njeri.

Por Triniteti: Ati, Biri, dhe Fryma e Shenjte, jane qe te tre njesoj, si nga fuqia, si nga lavdia, si nga madhesia. Nuk ka as ndonje me te vogel, e as ndonje me te madh!

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

SuNRiSeR

1- I dashur mik nuk e di nese gabohem por ti ke bere studime me deshmimtaret e Jehovait sepse eshte e pa mundur te flase nje person i thjeshte gjera te tilla.

2- Gabimi yt eshte se nuk e perfundove ose nuk e zgjerove njohurine mbi Jezusin, kjo per arsye sepse ti nuk ke dashur kurre ta pranoje sepse deshmimtaret e jehovait nuk te lejojne qe te besh ato qe thuhen ne: Veprat 16:31
    "..Beso ne Zotin Jezus dhe do te shpetohesh ti dhe shtepia jote."
    Gjithashtu ate qe thuhet ne 1 Korint.12:4
    ..edhe asnjė nuk mund tė thotė: ``Jezusi ėshtė Zot``, veē se nė Frymėn e Shenjtė.
    . Sipas Bibles veprohet keshtu (Marku16:16)
    ai qė beson dhe ėshtė pagėzuar, do tė jetė i shpėtuar; por ai qė nuk ka besuar, do tė jetė i dėnuar
    por deshm. e Jeh. nuk e kane kete gje(qe nuk e ke as ti).

3- Fakti eshte se te gjithe ata si puna juaj qe flasin keshtu ndodh sepse kini njohur njeren ane te Jezusit, ate te natyres humane dhe kur ndodh qe dikush hap rreshta te tjere..ata si puna juaj ju shmangen dhe ngulin kembe vetem ne kete gje(duke mohuar ato te tjerat qe shkruhen).

4- Arsyeja qe ti je Larguar nga Jezusi eshte sepse ti nuk e pranove ate ne jeten tende por thjesh te kane bere nje larje trushe por problemi se ti kane lare trute me acid dhe prandaj tani je bere me keq seē ke qene me pare(nga ana shpirterore).

5- Ti flet nje teori qe ne fund nuk e di kuptimin e vertet sepse nuk e jeton dhe nuk e ke jetuar kurre ndersa ne te krishteret te flasim sepse e jetojme kete gje qe themi dhe jo thjeshte sepse kemi bere nje studim Bible(une nuk kam bere 1 studim Bible por eshte Fryma e Shenjte qe me tregon gjera se si duhet te jene).

Keshilla ime si mik eshte qe te perqendrohesh me shume mbi personin e Jezusit(perse erdhi, ē'fare beri, kush ishte, dhe ē'do prej teje) dhe te shikosh se Jezusi vdiq ne kryq per ty dhe per mua qe te jemi te falur nga mekatet dhe ashtu siē thot dhe Pali
    Beso ne Zotin Jezus dhe do te shpetohesh..
    Keshtu perqendrohu ne Jezusin dhe nuk do te jesh me konfuz ne gjerat por do te jesh me i qarte(gjithmon do te kesh paqen ne veten tende).

me respekt nga i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    I krishteri!

Te kam thene nja 2 here me duket qe nuk kam pasur asnje kontakt me deshmitaret e jehovait, por thjesht kam lexuar dicka mbi besimin e tyre ashtu sic kam bere dhe mbi mormonet, muslimanet, budistet, satanistet etj.

Ti mos nxirr konkluzione te kota qe meqenese une nuk besoj trinitetin jam deshmitar i jehovait, megjithese me duket se kete ju e kini menyre pune, sepse nje "vellai" yt me beri satanist meqenese thashe 2 gjera rreth tij.

Megjithate ideja e ketij diskutimi eshte tjeter.
    Nuk me sqarove asgje mbi pikat qe kisha shkruar me siper, megjithese nuk pres ndonje pergjigje pasi ti vazhdon akoma me tenden: "po nuk pranove krishtin nuk mund te kuptosh biblen, dhe nuk mund te shpetohesh"

Hajde ta marrim nga nje ane tjeter: Sikur te te them une ty prano X fe dhe Y shpetimtar si fillim dhe pastaj do kuptosh te verteten do ta beje? Ma merr mendja qe jo.
    Atehere lere ate shprehjen e famshme dhe ver ne pune trurin nga pak (kete te fundit mos ma merr per ofendim).

Pershendetje, S.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

SuNRiSeR

e di kush eshte gjeja qe mua me habit prej teje?
    ti me thua se nuk ke patur kontakt me ta por kur flet nuk flet si nje myslyman apo katolik apo ortodoks apo mormon apo budist, por fles si nje deshmimtar i Jehovait. Nejse une po te them se nuk eshte turp te thuhet nese ke bere ndonje studim me ta(qe nuk eshte ndonje por shume studime per te harritur ne ate nivel ku ke harritur ti).

Hej une nuk te thashe se do te pranosh "pingo pallino" (nje hiē) por Jezusin. Nese ti nuk e ke kuptuar une po ta perseris se Jezusi eshte qellimi i gjithēkaje. Nese nuk pranon Jezusin, Biblen nuk do ta kuptosh por do te endesh me teper seē po endesh.

Une nuk te them ndonje gje te veēant veēse ajo qe thuhet ne Fjalen e Perendise(1Korint.2:14-16):
    14 Dhe njeriu natyror nuk i rrok gjėrat qė janė tė Frymės sė Shenjtė; sepse pėr tė janė marrėzi dhe nuk mund t`i njohė; sepse ato gjykohen frymėrisht.
    15 Por njeriu qė ėshtė frymėror gjykon ēdo gjė dhe vetė nuk ėshtė i gjykuar nga asnjeri.
    16 Sepse kush e ka njohur mendjen e Zotit qė mund tė mėsojė atė? Por ne kemi mendjen e Krishtit.
    Prandaj per te kuptuar gjerat e Perendise duhet te kesh mendjen e Krishtit dhe per te patur mendjen e krishtit, ne fillim duhet ta pranosh ne jeten tende si Zotin tende(Veprat 16:31)
    Beso ne Zotin Jezusi dhe do te shpetohesh ti dhe familja jote
    prandaj duhet te besosh ne Zotin Jezus!!!

ti merre si te duash por mbaj mend se nuk do ta kuptosh kurre te verteten.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Ti i krishter ke nje shekull qe thua te nejtat gjera!Merru me diskutimin mer cun se sjemi te tema predikime kristjane !!
    Peace!

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    I krishteri!

Kaq te veshtire e ke te kuptosh qe njeriu mund te mesoje disa gjera pa qene i shtyre nga te tjeret?! Zoti te ka dhene tru dhe mendje dhe ma merr mendja mua qe ta ka dhene edhe ta perdoresh nganjehere dhe jo te lesh shpirtin e shenjte gjithe kohen te mendoje per ty.

Pastaj nje gje nuk kuptoj...pse po mohove trinitetin duhet te jesh deshmitar i jehovait, edhe hebrenjte e mohojne trinitetin dhe personalitetin e shpirtit te shenjte, por per ty ata jane heronj sepse vrasin nga 20 palestineze cdo dite dhe luftojne "te pabeset".

Po te them edhe njehere ate qe ta kam thene ne cdo shkrim: Hap syte dhe ver trurin ne pune, se zemra te genjen.

Pershendetje, S.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Mua me vjen cudi por edhe per te qeshur me disa gjera.

Nga njera ane e kundershton Zotin, dhe e hedh poshte nga ana tjeter, vete nje pjese e qenies tende, te shtyn tek Ai....

Thua: ZOTI TE KANE DHENE SY EDHE MENDJE.... etj.

Dhe nje gje tjeter qe doja ta thoja prej kohesh:
    Ate thenien ne fund: ZOTI VETE ISHTE AI..... etj.

Sinqerisht Sunriser, te vetmen gje qe nuk me punon truri per ta kuptuar, eshte kjo, sinqerisht te them, nuk e kuptoj dot, nuk hyn ne mendjen time.

Te lutem ma shpjego se cfare do te thote kjo shprehje...

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Abigail!

Besoj se tashme e ke kuptuar qe une nuk besoj ne zotin tend. Megjithate kur une e permend ate qellimi eshte per te treguar se edhe se ne rast ai do te ekzistone perseri do ta linte njeriun te bente dy gjera ne koken e tij dhe jo per cdo gje do te duhej te pyetej shpirti i shenjte. Edhe kush shkoni ne WC e pyesni valle??

Ajo thenia "ime" eshte shume e qarte, djalli eshte ana negative e zotit. Ishte zoti ai qe e shtyu njeriun ne mekat qe me vone te dilte si shpetimtar. C'kuptim do te kishte zoti ne rast se nuk do te ekzistonte mekati?!

Pershendetje, S.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •