Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 58
    Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Sunriser sinqerisht f.l.m.
    ate qebalen e porosita dhe mund te ma japi nje shok, ka dhe shpjegime me tha por prap mendoj se mund te kete shume gjera qe do jene te ngatarrume dhe mund te te bie ne qafe per te sqaruar ndonje gje ndonjehere po mos ta kesh bezdi se jo per gje po s'para kam lexuar shume mbi argumentat jehude dhe do ta kem te veshtire ne fillim por kam shprese qe ka gjera interesante

Pershendetje
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Abigail: "Ku bazohesh ti Sunriser, dhe nga e ke kete informacion qe cifutet e mohojne Trinitetin?

Abi...

Abigail tashti qe e more vesh ku bazohet a mund te na japesh pak pergjigjen per pyetjen e shtruar
    ???????????????
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Nejse

SuNRiSeR:
    Sa per faktin e trinitetin duhet te shikosh keto vargje biblike qe flasin por mos mendo se eshte shkruar trinitet sepse siē eshte vet fjala latinisht tri-unit. Ajo qe une do te te tregoj eshte ajo qe te kupton se jane jane disa persona qe formojne Perendine(ATI BIRI FRYMA E SHENJTE). lexo pak Zanafillen 1:26 dhe 3:22!

Po te shpjegoj vetem 1ēik mbi trinitetin seē eshte.

Duhet te kuptosh ne radhe te pare se per trinitetin flet shume ne ungjillin e Gjonit psh:
    Tek Gjoni 1:1 Thuhet
    Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi
    Ketu tregon se Fjala(Jezusi) eshte Perendi, apo jo?nese do te dish qellimin e ketij rreshti(perse gjoni e ka keshtu)?Ketu Gjoni nuk donte te thoshte se Ati eshe Biri dhe Biri eshte Ati por se Ati eshte Ati dhe Biri eshte Biri nese nuk e kupton akoma atehere le te trasformojme Perendi(1) me Ate(ti japim emrin qe ka) dhe me Perendi(2)me Bire te shikojme se si do te dali
    Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Atit, dhe Fjala ishte Biri
    Ne fakt me kete shikojme qe Gjoni do te tregoje se Ati nuk eshte Biri por as Biri nuk eshte Ati por me gjithese jane dy persona te dallueshem jane 1 i vetem(Perendi). Kete arsye e tregon Mateu 28:19 ku thote:
    Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėrAtit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,
    Ketu Mateu ka thene nje gje te Bukur.."Ne emre.." dhe jo ne emrat. Ne fakt pagezimi ka kuptimin e ardhjes ne jeten tende ATI BITI FRYMA E SHENJTE ose me mire EMRI dhe jo emrat. Nuk eshte shume e thjeshte per ta kuptuar por nese gjykon me zemer do te shikosh se sa e thjeshte eshte ndersa nese gjykon me mendje, do te mbyllesh me teper ne nje ide konfuze(te trubullt). E bukura se ketu mateu tregon 3 gjera(po i filloj nga fundi per ti kuptuar me mire):
    3- Se Fryma e Shenjte eshte ne nivelin e nje personi dhe jo te nje force aktive(siē thone deshm. e Jeh.)
    2- Tregon se Ati nuk eshte Biri. Ati nuk eshte Fryma e Shenjte(sepse nuk do te kishte nevoje qe ta permendte) dhe Biri nuk eshte as Ati dhe as Fryma e Shenjte. Fryma e Shenjte nuk eshte as Ati dhe as Biri. Dmth jane 3 persona te dallueshem!
    1- Tregon se keta tre persona te dallueshem jane te bashkuar ne nje emer qe quhet "Une Jam"(Eksodi 3:14)qe tregon ate seē eshte Perendia(Personalitetin, karakterin) ose me emrin qe izraelitet e njohin shume mire"YAHWEH". Kete e tregon rreshti qe te dhashe nga Dhjata e Vjeter Zanafilla 1:26
    Pastaj Perėndia tha: "Ta bėjmė njeriun sipas shėmbėlltyrės sonė dhe nė ngjasim me ne, dhe tė ushtrojė sundimin e tij mbi peshqit e detit, mbi zogjtė e qiellit, mbi kafshėt e mbi gjithė tokėn, mbi rrėshqanorėt qė zvarriten mbi dhe".
    dmth qe te tregon se Perendia (me emrin njejes foli ne shumes). ka shume rreshta qe permendin trinitetin(Ati Biri Fryma e Shenjte) ne Bibel dhe jane: Mateu 28:19; 2Korintasve 13:13; 1Korintasve12:4-6 ose ne Gjonin 14:23(ketu Jezusi perdor te njejten shprehje"NE"). Ka dhe me teper por mendoj se mjaftojne keto sepse nese i kupton keto qe te shkruajta do te kuptosh krishterimin e vertete.

E rendesishme: nese do te kuptosh keto gjera duhet te njohesh Jezusin se perndryshe do te vuash ne injorancine shpirterore ose ne paqartesine shpirterore.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    I krishteri!

Te bej nje gje te qarte, une nuk mohoj ekzistencen e shpirtit te shenjte por puna eshte se cfare eshte ai. Bibla e shpjegon qarte qe shpirti i shenjte nuk eshte nje person por nje force, nje fuqi, fuqia e Perendise.

Per ato "ne", "tone", "sone" etj. lexo ndonje gje mbi gramatiken e hebraishtes dhe aramaishtes. Ne keto gjuhe ekziston nje form erespekti ne cdo vete qe mund ta vesh emrin te cilit i tregon respekt. Ne ne shqip kemi vetem veten e dyte shumes qe mund te perdoret si forme politese dhe respekti, italianet perdorin veten e trete njejes. Ne hebraisht ekziston forma e politeses dhe ne veten e pare shumes, psh njje mbret flet me "ne" dhe jo me "une".

Sa per Gjonin 1:1 jemi perseri ne nje konfuzion gramatikor. Disa here per mungesa te gjuhes respektive, me shpesh e bere qellimisht. Po ta citoj ne greqisht si eshte Gjoni 1:1. "...kai theos en ho logos". Ne greqishten e vjeter, parashtesa "ho" tregon nje emer te shquar, nderkohe qe kur mundon ky eshte jo i shquar. E perkethyer fjale per fjale kjo mund te perkethehet: "...dhe perendi ishte fjala". Shqipja e jep fare qarte kuptimin. Thote perendi dmth nje perendi. Mos u kap pas asaj qe fjala (jezusi) eshte quajtur perendi, pasi bibla e perdor kete fjale (theos) dhe per djallin dhe engjejt.

Ne lidhje me "ne emer te atit, birit dhe shp. te shenjte" pse e keqinterpreton kete fraze? Eshte njesoj sic thuhej ne shqip "ne emer te popullit" ose "ne emrin tim dhe te familjes time". Edhe ne keto raste qe te solla une perdoret "ne emer" ne njejes dhe behet fjale per disa persona ne shumes. Dhe une me familjen nuk jam nje, dhe populli nukka nje emer por shume.

Qe t'i kuptosh keto gjera duhet t'i lexosh me sy te hapura dhe te llogjikosh normalisht, pa u manipuluar nga ekstaza e te qenit ne pranine e zotit. Varet edhe se cfare perkethimi te Bibles lexon. Ka shume, disa kane gabime te bera pa qellim, por shumica e perkethyesve me menyren e tyre te perkethimit perpiqen te japin nje mesazh te gatshem, por harrojne fjalet mbyllese te Zbuleses.

Pershendetje, S.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

eshte per tu habitur kur shikoj disa gjera qe ti vertet nuk i kuptuar shume mire:

1- sa per te te shijuar pak lexo Rom 15:13
    Dhe Perėndia i shpresės le t`ju mbushė me ēfarėdo gėzimi dhe paqe me anė tė besimit, qė tė keni mbushulli nė shpresė, me anė tė fuqisė se Frymės sė Shenjtė!
    ndersa tani lexo te gjitha keto rreshta nese ke kohe(nuk po ti shkruaj te tera por vetem me kapituj qe ti shikosh ti qe ke kete problem):
    Krijues i Jetes (Jobi 33:4 Vendos dhe emeron ne minister(Isaia46:16; Veprat 13:2; 20:28 ) Udheheq ku duhet dhe ku nuk duhet te predikohet (Veprat 8:29; 10:19,20; 16:6,7) te meson (Gjoni 14:26; 1Korint.2:13; 12:3 Fliste ne mes dhe nepermjet profeteve (veprat1:16;1Pjetri 1:11,12; 2Pjetri 1:21
    Binde (Gjoni 16:8) Keshillon (Veprat 9:31) Te ndihmone ne dobesi (8:26) Udheheq ( Gjoni 16:13 Shenjteron (Rom 15:16: 1Korint.6:11) Deshmon per Krishtin (Gjoni 15:26) Lavderon Krishtin ne Bote(Gjoni 16:14) Qe ka fuqine e vete(Rom 15:13) Heton Gjithēka (Rom 11:33,34; 1Korint.2:10, 11) Vepron sipas vullnetit te vet (1Korin.12:11) Qendron ne besimtaret (Gjoni 14:17) Mund te trishtohet (Efes.4:30; Isaia 63:10) Mund ti rezistosh ashtu siē po ben ti (Veprat 7:51) Mund te tundohet (Veprat 5:9)
    Nuk mbarojne rrjeshtat mbi Frymen e Shenjte por te solla rrjeshtat qe te tregojne me teper personalitetin e Frymes se Shenjte. Nuk e di ti por une te them 2 gjera:
    1- dhe sikur te ishte shkruar vetem 1 here qe e tregon si person do te mjaftonte
    2- nese hedhe poshte keto qe te theme atehere mbaj mend ate qe thote Jezusi:
    Kush flet kunder Birit te njeriut do te falet por kush flat kunder Frymes se Shenjte nuk do te falet kurre
    prandaj hap syte.
    -------------------------------------------------
    2- Po ne greqisht ekziston sepse une te kam permendur Gjonin 14:23
    "..edhe Ati im do ta dojė dhe ne do tė vijmė tek ai dhe do tė bėjmė banesėn tek ai"
    por po te jete ashtu siē po thua ti, ne eksodin 3:14 do te tregonte jo "Une Jam" por"Ne Jemi" apo jo?te lutem leri ato budallalleqe qe po thua sepse nuk eshte se po flet nje person si ti apo si une apo si ndonje tjeter por po flet Perendia. Nuk eshte bukur te flasesh per gjera te tilla sepse Perendia eshte i qarte ne te folur(lere per njeēast hebraishten aramaishte, greqishten, shqipen etj por perqendrohu se kush ishte qellimi qe Perendia foli ne shumes, per te treguar se kush eshte apo per te na mesuar hebraishten?).
    Une e di se si perdoret ne hebraisht por dua te te them i dashur mik se Perendia nuk e kishte aspak qellimin qe te fliste ne ate menyre sepse Perendia do te tregoj Personalitetin e vet dhe do te lidhe ate qe thuhet ne Fjalen e Tij te Shenjte(mbi trinitetin). Ashtu siē lidhi profecit mbi Jezusin qe hebrenjte nuk po i kuptojne as sot e kesaj dite. Perendia perdor nje te folur qe jo te gjithe mund ta kuptojne por siē thuhet tek 1Korint2:10-13
    10 Po Perėndia na i ka zbuluar me anė tė Frymės sė tij, sepse Fryma heton ēdo gjė, edhe tė thellat e Perėndisė.
    11 Sepse cili nga njerėzit, pra, njeh gjėrat e njeriut, pėrveē se fryma e njeriut qė ėshtė nė tė? Po kėshtu asnjėri s`i njeh gjėrat e Perėndisė, pėrveē Fryma e Perėndisė.
    12 Dhe ne nuk kemi marrė frymėn e botės, por Frymėn qė vjen nga Perėndia, qė tė njohim gjėrat qė na janė dhuruar falas nga Perėndia.
    13 Pėr kėto edhe flasim, por jo me fjalė tė mėsuara nga dituria njerėzore, por tė mėsuara nga Fryma e Shenjtė, duke i krahasuar gjėra frymėrore me fjalė frymėrore.
    nejse ti nuk mund ti kuptosh sepse thuhet siē thuhet(Vazhdim 14-16):
    14 Dhe njeriu natyror nuk i rrok gjėrat qė janė tė Frymės sė Shenjtė; sepse pėr tė janė marrėzi dhe nuk mund t`i njohė; sepse ato gjykohen frymėrisht.
    15 Por njeriu qė ėshtė frymėror gjykon ēdo gjė dhe vetė nuk ėshtė i gjykuar nga asnjeri.
    16 Sepse kush e ka njohur mendjen e Zotit qė mund tė mėsojė atė? Por ne kemi mendjen e Krishtit.
    nese nuk pranon Jezusin si Zotin dhe shpetimtarin tend nuk do ti kuptosh kurre keto gjera.
    -------------------------
    3- sa per faktin e Gjonit e tregon dhe Isaia 9:5
    Sepse na ka lindur njė fėmijė, njė djalė na ėshtė dhėnė. Mbi supet e tij do tė mbėshtetet perandoria dhe do tė quhet Kėshilltar i admirueshėm, Perėndi i fuqishėm, Atė i pėrjetshėm, Princ i paqes.
    ka dhe vargje te tjera Biblike por fakti eshte nese une te sjelle keto vargje ti nuk do ti kuptosh njelloje o skuptove keto qe te kam sjelle. Te lutem i dashur mik duhet te dishe se ungjilli i gjonit eshte shkruar per bijte e Perendise ose me mire per ata qe kane pranuar Jezusin ne jeten e tyre dhe jo per ata qe nuk e kane pranuar por qe kane studiuar (nepermjet nje doktrine te trezuar)prandaj nuk mund ta kuptosh dote edhe nqs analizon ate qe eshte shkruar ne greqisht sepse duhet udheheqja e Frymes se Shenjte, ok?
    por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij,
    tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    eh ka shume gjera qe per ti kuptuar duhet te pranosh Jezusin dhe mos ta llogjikosh Jezusin.
    --------------------------
    4- ti me thua mua se e keqinterpretoj dhe me pas ēbene, thua te njejten gje timen. Ate vertet e thote sepse nje emer YAHWEH eshte ai qe permbledh keta te tre personat. Ti po me thua se Perendia ka perdorur ne emer(njejes) per te treguar se kush eshte(Ati Biri Fryma e Shenjte). Nuk po me hedhe poshte asnje gje veēse po kundershton veten tende
    sa per ta preēizuar, nuk i thuhet shpirt i Shenjte por Fryme e Shenjte, ok?
    -----------------------------
    5- Nejse fakti eshte se ti po flet per ate qe mendon por une po flase per ate qe jam lutur prej kohesh qe te marre nje qartesi per kete gje dhe me ne fund nuk e kam te qarte nepermjet nje studimi por nepermjet nje ngulmimi ne lutje (mbi faktin e trinitetit). Nese nuk gabohem ti po me tregon je ose deshm. ose mormon(mormon jo sepse besojne ne Jezusin si Zot, nese nuk gaboj).Ti po me tregon se je deshmomtar i Jehovait dhe me ate qe po me thua(mbi perkthimin e Bibles) po me tregon se ti ndoshta lexon perkthimin e botes se re, apo jo? nese gaboj thuama nese jo atehere po me bind qe je deshmomtar i Jehovait dhe do te doja qe te flisja shume me ndryshe me ty(lidhur me keto gjera), ok?

me respekt i krishteri!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 22-04-2003 mė 19:54
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Tani nuk kam kohe ti shoh te gjitha vargjet qe ke dhene me siper por do gjej kohe ne nje nga ditet e ardhshme dhe do te te kthej pergjigje. Megjithate nga sa lexova nga shkrimi yt, ti nuk shpjegon asgje po mbahesh fort pas idese qe Biblen nuk e kupton dot po nuk pranove krishtin si shpetimtar. A nuk eshte dhene bibla per njerezit? A nuk eshte dhene bibla qe nje njeri te njohe zotin? Atehere si mund te kerkosh ti qe une te kem pranuar krishtin qe te kuptoj fjalen qe eshte dhene per te pranuar krishtin? Rreth vicioz.

Edhe dicka tjeter. Mos u tremb sepse nuk jam as mormon dhe as deshmitar i jehovait. Jam thjesht nje njeri i cili dikur e ka kerkuar zotin por qe e kuptoi qe nuk mund te gjesh ate qe nuk eshte. Njohurite qe kam mbi biblen i kam si pasoje e studimit personal te paanshem te saj dhe i pandikuar nga ndonje fe qofte e krishtere qofte jo e krishtere.

Nuk pashe ndonje pergjigje per pyetjen qe kisha ngritur nje shkrim me lart.

Pershendetje, S.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    I krishter!! Te shkruash nje liber me aq shume faqe dhe te lesh pa permendur se si eshte Zoti sme duket normale.!
    Mire e tha sunriseri, e permendni shpesh kte idene se ne fillim duhet te pranosh krishtin pastaj te kuptosh Biblen!!!
    Librat kane ardhur qe ne te gjykojme mbi to dhe te rreflektojme.Kemi gjithe kte llogjike per te perdorur.Nuk mund ti fusesh nje mendje te lehte dickaje kaq te rendesishme .

Per trinine nuk foli as Jezusi , as perpara Jezusit kurre nuk u fol!!
    Ne keshillin e famshem te Nikese u be gjithe kjo mesele e krishtere qe kemi sot!
    Peace!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

eshte vertet ajo qe thuhet

ē'do gje qe per njeriun eshte e pamundeshme per Perendine eshte e mundeshme.

Dua t'ju sqaroj disa gjera:
    1- Ne fillim apostujt nuk ēonin nga nje liber tek njerezit(pasi Jezusi ishte ngritur ne qiell). Ata shpallnin Krishtin dhe me pas njerezit pranonin Krishtin dhe me pas hetonin shkrimet(sepse dhjata e re u mbarua se shkruajturi rreth fillimit te shekullit te II).

2- dhe detyra jone nuk eshte qe njerezit te lexojne Biblen vetem por qellimi eshte te pranojne Jezusin sepse nuk e tha kote:
    ai qė beson dhe ėshtė pagėzuar, do tė jetė i shpėtuar; por ai qė nuk ka besuar, do tė jetė i dėnuar(marku 16:16)
    Shiko seē thote Pali lidhur me kete 1Korin.2:4-16
    4 Dhe fjala ime dhe predikimi im nuk u bėnė me fjalė mbushamendėse nga dituria njerėzore, por nė dėftim tė Frymės dhe tė fuqisė,
    5 qė besimi juaj tė mos qėndrojė mbi diturinė e njerėzve, po mbi fuqinė e Perėndisė.
    6 Dhe ne flasim dituri nė mes njerėzish tė pjekur, por jo diturinė e kėsaj kohe dhe as tė pushtetarėve tė kėsaj kohe, qė nuk arrin asgjė,
    7 por flasim diturinė e Perėndisė tė fshehur nė mister, qė Perėndia e kishte paracaktuar pėrpara kohėrash pėr lavdinė tonė,
    8 tė cilėn asnjė nga pushtetarėt e kėsaj kohe nuk e ka njohur; sepse, po ta kishin njohur, nuk do tė kishin kryqėzuar Zotin e lavdisė.
    9 Por, sikurse ėshtė shkruar: ``Ato gjėra qė syri nuk i ka parė dhe veshi nuk i ka dėgjuar dhe nuk kanė hyrė nė zemėr tė njeriut, janė ato qė Perėndia ka pėrgatitur pėr ata qė e duan atė``.
    10 Po Perėndia na i ka zbuluar me anė tė Frymės sė tij, sepse Fryma heton ēdo gjė, edhe tė thellat e Perėndisė.
    11 Sepse cili nga njerėzit, pra, njeh gjėrat e njeriut, pėrveē se fryma e njeriut qė ėshtė nė tė? Po kėshtu asnjėri s`i njeh gjėrat e Perėndisė, pėrveē Fryma e Perėndisė.
    12 Dhe ne nuk kemi marrė frymėn e botės, por Frymėn qė vjen nga Perėndia, qė tė njohim gjėrat qė na janė dhuruar falas nga Perėndia.
    13 Pėr kėto edhe flasim, por jo me fjalė tė mėsuara nga dituria njerėzore, por tė mėsuara nga Fryma e Shenjtė, duke i krahasuar gjėra frymėrore me fjalė frymėrore.
    14 Dhe njeriu natyror nuk i rrok gjėrat qė janė tė Frymės sė Shenjtė; sepse pėr tė janė marrėzi dhe nuk mund t`i njohė; sepse ato gjykohen frymėrisht.
    15 Por njeriu qė ėshtė frymėror gjykon ēdo gjė dhe vetė nuk ėshtė i gjykuar nga asnjeri.
    16 Sepse kush e ka njohur mendjen e Zotit qė mund tė mėsojė atė? Por ne kemi mendjen e Krishtit.
    ketu thote gjithēka lidhur me ate qe mendon ti dhe kushdo tjeter lidhur me Jezusin. mbaj mend se nese nuk pranon Jezusin nuk do te kuptosh asnje gje sepse ēelsi i Bibles nuk eshte gjykimi human por pranimi i Jezusit shiko mire keto te fundit dhe nese e kupton se ē'do te thote Bibla atehere me jep nje pergjigje(Gjoni 1:12-13)
    12 por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij,
    13 tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    nese do te harrish ti kuptosh keto fjale atehere do te kuptosh gjithēka nga Bibla

me respekt i krishteri!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 23-04-2003 mė 09:50
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Ato fjale nuk jane te drejtperdrejta dhe komentimi varet nga kendveshtrimi!Ti qe pa lexuar Biblen ke pranuar Jezusin zot dhe me ate sy i shef te tera!Nje tjeter qe e merr biblen ne dore per here te pare dhe lexon ate mund te arrije ne perfundim krejt tjeter.

Pastaj une se marr vesh se si mund te vihen letrat e plait ne Bibel?Letrat e nje njeriu qe se pa kurre Jezusin edhe per me teper ishte kundra tij per sa kohe Jezusi jetonte!

Ai pali jau ka bo lomsh punet juve!U desh shpjegimi atij qe te behej Jezusi Zot se Jezusi vete si per cudi nuk foli kurre per qenien e tij Zot.

Ai i lutet Atit , ai kerkon nga Ati , ai pergjigjet se i mire eshte VETEM Ati , ai nuk di se kur eshte dita e gjykimit .Me fal po nuk i takojne Zotit kto veti .

Lexo pak Nicen se cthote per Palin se do te ndihmoje pak per te sqaruar ca "vogelsira"
    Peace!

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    I krishteri!

I lexova ato vargjet qe kishe postuar me siper. Dhe nuk arrita ne asnje konkluzion domethenes pasi ato vargje nuk tregojne asgje. Megjithese sic thua ti flitet per Frymen e shenjte, ao vargje me shume i referohen atyre gjerave qe ben zoti me ane te frymes se shenjte sesa frymes drejtpersedrejti. Eshte njesoj sikur une te shtyj Akusin dhe ai te te godase ty. Ti mund te thuash qe te goditi Akusi megjithese ai ishte vetem nje vegel ne duart e mia. Keshtu eshte edhe puna e atyre vargjeve qe me solle ti.

Ndersa per punen se pse bibla ne ne zanafilla flet me "ne" eshte shume e thjeshte dhe nuk ka se pse te komlikohesh me trinitetin. Bibla e ben te qarte qe Fjala eshte i parelinduri i Perendise. Me ane te tij u krijua qielli dhe toka. Pra kemi ztin dhe fjalen dhe eshte normale qe te flasin ne shumes (le ta leme menjane heperhe ate punen e formave te politeses). Mund te dukem si deshmitar i jehovait ketu, por megjithese nuk i njoh shume ne kete pike bibla i mbeshtet.

Tani nuk kam kohe te te jap ca vargje nga bibla qe e mbeshtetin faktin qe krishti dhe ati nuk jane i njejti person, ndoshta neser ose pasneser do te t'i jap.

Pershendetje, S.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •