po i krishteri ka shume te drejte si gjithmone !!!!!!!!!!
po presim pergjigje...........
po i krishteri ka shume te drejte si gjithmone !!!!!!!!!!
po presim pergjigje...........
Me falni qe u ''largova'' pak , por te them te drejten e konsideroj humbje kohe debatin ne forum sepse e kam provuar dhe me pare dhe me eshte dukur sikur vete Jezui me thoshte te mos ja ''hidhja margaritaret .....''.Ata qe njohin biblen e dine se cfare dua te them.
Per te krishterin, me vjen keq por nuk mund arsyetoj me njerez qe nuk duan te llogjikojne.
Sa per exorcist-in nuk di se kujt besimi i perket por ne qofte se deshiron pergjigje rreth kesaj teme mund te ta jap privatisht.
Une ne fakt e di ate qe thuhet ne Fjalen e Zotit dhe prandaj dua te dij prej teje se ē'eshte Jezusi per ty?
Ate qe thote Zoti ne Fjalen e Tij une e di sh. mire por ate qe nuk di dhe nuk kuptoj eshte se ē'eshte Jezusi per ty!
nese ke mundesi kthe nje pergjigje sepse keshtu mund te shikojme realitetin.
nejse fakti qe asnje deshmimtare i jehovait nuk kthen pergjigje ne keto raste eshte se nuk njeh Jezusin se kush eshte dhe nuk ka kuptuar se ē'rol duhet te zere ne jeten e nje personi, Zoti Jezus, prandaj i shmangen ketyre dy pyetjeve:
1- Kush eshte Jezusi per ty?
2- A je i rilindur?
------------------------------------
kur te kthesh pergjigjet do te mund te flasim dhe me ane te Bibles nese nuk e ke bezdi dhe sa per margaritaret qe thote Zoti Jezus eshte e vertete por siē thote dhe Zoti "Une nuk erdha per te shendoshet por per te semuret", keshtu Zoti Jezus na dergon jo tek te shendoshet qe te predikojme ungjillin por tek te semuret(qe i pari jini ju i dashur mesues).te semuret qe jane te infektuar me doktrina jo te Krishtit (qe kane dale nga te krishteret e rreme) dhe nga mekati!
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
meqenese muhabeti po vertitet rreth trinitetit dua te me shpjegoni nje gje te vogel (mos u trembni sepse une nuk jam musliman).
Ne rast se triniteti do te ishte nje nga doktrinat baze te krishterimit rreth saj duhet te flitej gjere dhe ne testamentin e vjeter. Ju mund te me sillni ato pak fragmente te dyshimta qe te mbroni idene qe dhe aty flitet per trinitetin, por pyetja ime eshte tjeter.
A nuk duhet qe dhe cifutet te besonin ne trinitet? Dhe kini parasysh qe ata i kane ruajtur shkrimet e shenjta (te tyret natyrisht) dhe traditen fetare ashtu sic pak fe kane bere. Si ka mundesi qe cifutet e mohojne trinitetin???
Pershendetje, S.
Ku bazohesh ti Sunriser, dhe nga e ke kete informacion qe cifutet e mohojne Trinitetin?
Abi...
Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.
po cifutet e mohojne trinitetin
E VETMJA FE QE TEGON SE ZOTI ESHTE NE LUFTE ME DJALLIN ESHTE FEJA E KRISHTERE.
Te gjithe fete e tjera nuk e barazojne zotin me djallin sic bene feja e krishtere
Abigail!
Ky eshte realiteti, 1. Kam lexuar shume mbi judaizmin 2. Kam disa shoke izraelite dhe i kam pyetur drejtpersedrejti a e besojne trinitetin?
Pershendetje, S.
Sunriser ka te drejte sepse cifutet e mohojne qe Jezusi te jete bir Zoti pra llogjikisht qe teoria e trinitetit bie poshte
kete e kam degjuar sikunder Sunriser prej jehudive dhe me duket se e pranojne te tere jehudite pa perjashtim por Nuk e kam lexuar ne ndonje liber (do mundohem te kerkoj pak qe te bie burime dhe referenca)
Sunriser nese ke mundesi te na biesh ndonje reference ose material do ishte shume mire (me shume per te sqaruar vetveten)
Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.
Cunimartum!
Referenca e pare qe mund te te jap jane vete "shkrimet e shenjta" te cilat dhe krishterimi i quan te dhena nga zoti. E kam fjalen per testamentin e vjeter ku nuk behet fjale drejtpersedrejti asnjehere per trinitetin. Ekzistojne disa perkthime te bibles ku qellimisht eshte bere loje fjalesh per te nxjerre qe aty behet fjale per trinitetin, por perkthimet e fundit i kane eliminuar.
Qabala cifute, megjithese eshte shume i komplikuar (pasi permban numerologji, alkimi, okultizem etj.) e mohon trinitetin kategorikisht.
Une ka lexuar gjithashtu disa publikime te Deshmitareve te Jehovait, te cilet jane te krishtere, por e mohojne trinitetin dhe e quajne nje doktrine pagane te cilen krishterimi e adaptoi ne shekullin IV ne konferencen e Nises nen presionin e perandorit romak Konstandin. Ishte po ketu qe krishterimi u shpall fe zyretare e perandorise romake. Krishterimi beri shume kompromise per te arritur aty dhe nje nga keto kompromise ishin dhe disa doktrina te cilat nuk mesoheshin ne shekullin I dhe II, por qe u bene kryesore ne krishterim pas shekullit IV.
Pershendetje, S.
Po hec e mushja menjen kristjaneve se nuk ka trinitet !Une s'arrij dot ta kuptoj se si mund te besohet aq verberisht te trinia !
Ata te Jehovait me verte qe japin goxha argumente kundra trinise qe me thene te drejten kane shume me teper kuptim sesa ato pak lojra fjalesh jepen si argumenta per trinine.
Peace!
Krijoni Kontakt