samafori e kryne punen edhe u kry kjo pune...se aty nuk dihet sa ne ore vijn automjete e me ja nis ashtu behet ndeshje keshtu qe samafori vlen .....
samafori e kryne punen edhe u kry kjo pune...se aty nuk dihet sa ne ore vijn automjete e me ja nis ashtu behet ndeshje keshtu qe samafori vlen .....
Kembesoret.......
Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
kete rast vlejn rregullat e pergjithshme pra shikohet ana e djatht edhe n baze te anes se djatht jipet perparesia .
KOSOVA E MADHE
ata te tere e kan te drejten te kalojn pervec makines te funeralit qe duhet te presi keta
per te tjeret del ligji qe ata duhen te ulin shpejtesin ne kryqezim edge aty meren vesh
ska 1 2 3
Partizoni
Admiral, lexo edhe njehere pergjigjen time me lart dhe e gjene arsyen time logjike. Kjo nuk eshte regull apo ligj. Edhe askush nuk eshte i detyruar ta pranoj.
Sipas rregullave, ligjeve ne komunikacionin rrugor te Gjermanise, te njejten perparesi kane te gjitha automjetet qe kane driten e kaltert te percjelle me sirene e Martinit (Martins Horn) te ndezur, pa perjashtim. Por, ne Gjermani, e cdokund ne Bote, ne raste te tilla urgjente, nuk do kisha besuar se ndokujt, qe do kishte pakes logjike, do i shkonte mendja te thot:"...nuk jam i detyruar t`i japi perparsi askujt...", e aq me pak atyre qe punojne aty. Meqe ty te paska shkuar mendja, tani po besoj, se paska te tille qe mendojne edhe ashtu...
Sikur keto automjete te ishin te rendomta, ne kete udhekryq pa semafore e police dhe shenja te komunikacionit, do vlente rregulli i ashtuquajtur " idjathti prej te majtit" ("rechts von links", po flas per Gjermani), ose me mire i shpjeguar, ai qe ndodhet ne te djathte nga ti, duhet t`i japesh perparesi...
Fjaline e nenvizuar me lart, ka mundesi ta permiresosh, se nuk shkon aspak me logjiken e detyres qe eshte paraqitur ketu....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sami Hyseni : 23-09-2012 mė 03:56
Ne fillim shkone ambulanca,zjarfiksi,policia dhe pastaj vetura e zeze...me pyetni mua qe mezi e dhashe testin ne autoshkoll dhe pikerishte kisha probleme te keto fotot me vetura,te cilat i kishin pikat maksimale.
Ne udhekryq perparesi ka gjithmon ana e djathe..
por,nqs keto vetura do te ishin thjeshte vetura,e jo te policis apo ambulances,ne ate raste cila nga keta do kishte perparesi,nese semafori nuk do te punonte,dhe xhaxhi polic nuk do te ishte aty per te dhene shenja..
ps/ une mendoj vetura e zeze dhe zjarfiksi,por se di sa kam te drejte.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tetovarja87 : 23-09-2012 mė 08:36
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
Krijoni Kontakt