Kush Do Te Paguaj?

Kush do te paguaje per ata qe rane,
Kush do te paguaje per vellezerit tane,
Per baballaret tane kush do paguaj,
Na thuaj Enver Hoxha pa na thuaj.
Per jeten e pajetuar te Mitat Allushit
Per rinine e pagezuar te Zake Tanushit
Per te gjitha rinite qe nder burgje u shkrine
Kush do te paguaj thuaj na thuaj.
Per vuajtjen pa fund te nje populli te tere,
Te nje populli shpirtmadh e zemergjere,
Te genjyer shume here dhe ne bese te prere,
Kush do te paguaj na thuaj o pantere.
Per nenat me te zeza, me lotet pa thare,
Per burrat , per djemte qe pa gjygje jane vrare,
Per torturat c'njerezore ne qelite e izolimit,
Do paguaje ministri i brendshem dhe qente e sigurimit?
Per thinjat dhe per rrudhat e femijeve tane
Per lotet e jetimeve per grate qe u dhane
Per ata qe ne perleshje me jeten rane
Shtrenjte do ta paguani ju o tirane.
Kush do te paguaje per s'klleverit s'filitur ne male e fushe,
Per punetoret rrapatur ne kanale
Per ata qe mjerimi i treti ne spitale,
Per te tjeret te tretur ne sanatoriume
Per ata qe jeten e ngrysen ne bodrume.
Per te gjithe sa u trajtuan si buaj e kuaj
Kush pra do te paguaj?
Per ata qe ende dergjen ne cmendine
Vetem pse deshen atdheun lirine.
Per vajzat fisnike qe u plaken ne internim
Jo jo s'do kete kurre shpagim
Vec kenga e pushkes nder duar
Do tu heq ndoshta rrudhat prej fytyre
Hakmarrja do te jete i vetmi ngushellim
Per vuajtjet pa fund te popullit tim
Ajo e pameshirme e tmerrshme do te jete
Avokat mbrojtes per ju s'do te kete.