Close
Faqja 0 prej 12 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 117

Unhappy Lenja e duhanit, po me acaron cdo dite e me shume

Sot eshte dita e katert qe kam len cigaren, por me duket sikur nuk e kam lene as nje dite dhe cdo dite qe kalon, me shume ma shton deshiren per te pir cigare. Edhe sa kohe duhet te duroj ose cfar duhet te bej, sepse une po perdor edhe disa mjekime qe quhen NICORETTE. Por ehe vdiqa per nje cigare. !

A nuk duhet te ishte qe cdo dite qe kalon ta ule deshiren per cigare ? Se mua po me ndodh e kunderta !

Pershendetje dhe faleminderit
    Revolution 1848

Kam pershtyjen se me teper te eshte bere fiskim qe nuk mund te rrish pa cigare, mendoj se gjithcka qendron ne trurin e njeriut, nese e bind veten qe je me mire pa te sigurisht qe ia arrin, por duke ia permedur vetes qe nuk mund te rri pa te sepse tani qe e kam lene, kam me shume deshire per te, nuk e ndihmon veten.
    Te them te drejten asnjehere nuk e kam kuptuar se cfare shijojne njerezit nga cigarja, pervec tangerllekut ....E kam bere prove disa here ta pi nje cigare te vetme, kot per kuriozitet, dhe asnjehere nuk e kam cuar deri ne fund, dy tymosje dhe e kam fikur sepse nuk i ndieja asnje shije.

Nje shok i imi thote qe cigarja eshte e dashura perfekte; sepse e le dhe e merr sa here qe te teket

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Sot eshte dita e katert qe kam len cigaren, por me duket sikur nuk e kam lene as nje dite dhe cdo dite qe kalon, me shume ma shton deshiren per te pir cigare. Edhe sa kohe duhet te duroj ose cfar duhet te bej, sepse une po perdor edhe disa mjekime qe quhen NICORETTE. Por ehe vdiqa per nje cigare. !

A nuk duhet te ishte qe cdo dite qe kalon ta ule deshiren per cigare ? Se mua po me ndodh e kunderta !

a di si ja ban? mos bej mjekime por perdor cajra ,herba,lengje natyrale preferohet te shkosh ne fitnes sepse gjat ushtrimeve me frymarje liron CO2 dhe substanca te demshme qe te kane mbetur nga duhani apo edhe merru me sport,si te duash.

e pastaj mos mendo se sa dite ke pa pire sepse po te mendosh ashtu dita behet shume e gjate...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 17-03-2011 mė 13:27

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Mos perdor asgje se jane kot te gjitha dhe te demshme.me mire pije tamam sesa te maresh substitute.Ose ne qofte se e ke lene me gjithemend,atehere duhet nje vullnet i forte.Per mendimin tim menyra me e mire do te ishte sikur te merje nje pale atlete e nje pale tuta dhe te fillosh vrapin.Fillo ngadale pak me shpejt se ecja dhe jo me shume se 20-30 minuta si fillim.Mepas mund ta shtosh gradualisht nga 5 minuta me teper.Do ta shikosh se me kalimin e kohes do te te shkoje mendja per cigare gjithmone e me pak.Vetvetiu organizmi do ta refuzoje.Pas vrapit ha ndonje portokall ose fruta te ndryshme me vitamine C.Por mbi te gjitha eshte vullneti.Lene dreqin fare.

Flm per perkrahjen... Eshte tamam sic ka then Yes* : Me eshte bere fiksim me shum se sa nevoje, sepse kam 20 vjet qe e pi, qe ne moshen 13 vjecare dhe e kam len vetem nje here para 15 vjetesh ne vitin 96 kur isha ne Belgjike, vetem nje muaj. Kjo eshte hera e dyte qe po e provoj. Me duket vetja " Kot " Sikur cdo gje qe bej nuk ka kuptim , nuk me shijon me as kafja , as birra, as ushqimi, as gjumi, as puna...bobo lujta menc. Do mundohem edhe ca me keto keshillat qe me keni dhene ju.

Faleminderit dhe pershendetje
    Revolution 1848

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin

U R I M E !!!

Ē'a Nicorette pėrdor? Pėr tė inhaluar apo e ke leukoplast apo ndonjė ēamēakėz? Nejse pak rėndėsi ka forma, ajo qė bėn nikorete ėshtė qė tė ndihmon nė ndrydhjen e nevojės pėr nikotin qė ka trupi, e zėvendėson si tė thuash.

Nė fakt, dėshira pėr tė pirė tė rritet. Sė pari ėshtė varėsia trupore. Pas pirjes sė cigares sė fundit, 5 ditėt e para nė intervale tė shkurtra kohore (ēdo 15-30 min) ndjen nevojėn e duhanit. Kėto janė sinjale qė dėrgon trupi (truri) pėr tė thėnė se i mungon nikotina me substancat e tjera. Kėtu duhet tė thėnė se nikotina ėshtė e aftė tė shkojė deri nė tru (nė ndryshim nga substanca tė tjera toksike qė nuk lejohen tė kalojnė) dhe lidhet aty me receptorėt e acetilkolinės dhe ka aftėsi tė stimulojė trurin. Pak a shumė, njeriu ndjen nevojėn pėr tė pirė, humori ėshtė i keq, ka paqetėsi, mungesė konzentrimi etj E gjitha ėshtė pasojė e abstinencės sė nikotinės.

Sė dyti dhe mė problematike mendoj ėshtė varėsia psiqike. Janė tė gjitha ato situatat nė tė cilat do tė rastisėsh, por qė mė parė je mėsuar me cigare. Psh tė pish kafe (pa cigare tė duket budallik), tė rrish para pc pa pi cigare, kur je i mėrzitur apo i lodhur. Duhet tė gjesh njė mėnyrė pėr tė hequr mendjen.

Duhet tė inkurajosh veten me diēka, tė vėsh qėllime qė mund ti arrish pas lėnies, tė mendosh sa do tė kursesh, tė mendosh qė do jesh i aftė pėr aktivitete sportive, etj

Varėsia ėshtė mė shumė psiqike. Nqs do ta lėsh, duhet tė luftosh me veten tėnde. Merre si sfidė, fitorja e tė cilės do tė tė motivojė pėr gjėra tė tjera.

Tė uroj shumė forcė dhe durim pėr tė vazhduar mė tej
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Elti Cani
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    14
    Ma bej nje nder mua o flori e me jap emrin e ketij ilacit qe po perdor se dhe un te njejtin hall kam...Nuk e le dot me shum se tre dit...

i/e regjistruar Maska e Kila_16
    Anėtarėsuar
    21-02-2011
    Vendndodhja
    Burrel
    Postime
    63
    Urime qe po mendohesh Eurostar1 .Por mendoj se ti duhet te mundohesh ta lesh nga nje ne dite pak nga pak derisa ta lesh fare psh. nese ti pin nje pakete ne dite e cila mund te kete 20 cigare ti sot pi 20 neser 19 pasneser 18 etj ndoshta eshte me mire ta lesh keshtu ))
    MUNDOHU ME SHUM ))

Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    U R I M E !!!

Ē'a Nicorette pėrdor? Pėr tė inhaluar apo e ke leukoplast apo ndonjė ēamēakėz? Nejse pak rėndėsi ka forma, ajo qė bėn nikorete ėshtė qė tė ndihmon nė ndrydhjen e nevojės pėr nikotin qė ka trupi, e zėvendėson si tė thuash.

Nė fakt, dėshira pėr tė pirė tė rritet. Sė pari ėshtė varėsia trupore. Pas pirjes sė cigares sė fundit, 5 ditėt e para nė intervale tė shkurtra kohore (ēdo 15-30 min) ndjen nevojėn e duhanit. Kėto janė sinjale qė dėrgon trupi (truri) pėr tė thėnė se i mungon nikotina me substancat e tjera. Kėtu duhet tė thėnė se nikotina ėshtė e aftė tė shkojė deri nė tru (nė ndryshim nga substanca tė tjera toksike qė nuk lejohen tė kalojnė) dhe lidhet aty me receptorėt e acetilkolinės dhe ka aftėsi tė stimulojė trurin. Pak a shumė, njeriu ndjen nevojėn pėr tė pirė, humori ėshtė i keq, ka paqetėsi, mungesė konzentrimi etj E gjitha ėshtė pasojė e abstinencės sė nikotinės.

Sė dyti dhe mė problematike mendoj ėshtė varėsia psiqike. Janė tė gjitha ato situatat nė tė cilat do tė rastisėsh, por qė mė parė je mėsuar me cigare. Psh tė pish kafe (pa cigare tė duket budallik), tė rrish para pc pa pi cigare, kur je i mėrzitur apo i lodhur. Duhet tė gjesh njė mėnyrė pėr tė hequr mendjen.

Duhet tė inkurajosh veten me diēka, tė vėsh qėllime qė mund ti arrish pas lėnies, tė mendosh sa do tė kursesh, tė mendosh qė do jesh i aftė pėr aktivitete sportive, etj

Varėsia ėshtė mė shumė psiqike. Nqs do ta lėsh, duhet tė luftosh me veten tėnde. Merre si sfidė, fitorja e tė cilės do tė tė motivojė pėr gjėra tė tjera.

Tė uroj shumė forcė dhe durim pėr tė vazhduar mė tej
    Faleminderit angelina o2. Po jane lekoplast dhe camcakez made in Canada
    Citim Postuar mė parė nga Elti Cani Lexo Postimin
    Ma bej nje nder mua o flori e me jap emrin e ketij ilacit qe po perdor se dhe un te njejtin hall kam...Nuk e le dot me shum se tre dit...
    Nicorette quhen , por nuk e di nese ka ne shqiperi. Por nese je afer me Shijakun hajde neser me tako dhe te jap nje pako.

Ne fakt per mua kan te drejte shoket e forumit kur thone qe duhet luftuar si ves dhe jo si nevoje trupore.

Keto ilacet te heqin thjesht nevojen trupore per cigare, ndersa kenaqesin e shoqeruesit te perhershem as qe behet fjale te luajn ndonje rol.

Pershendetje
    Revolution 1848

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Te them te drejten asnjehere nuk e kam kuptuar se cfare shijojne njerezit nga cigarja, pervec tangerllekut ....E kam bere prove disa here ta pi nje cigare te vetme, kot per kuriozitet, dhe asnjehere nuk e kam cuar deri ne fund, dy tymosje dhe e kam fikur sepse nuk i ndieja asnje shije.
    Cigarja tė shijon dhe siiiii

Njerėzit nuk i shijojnė cigares tangėrllikun, kjo ėshtė ndoshta njė arsye pėrse fillohet. Shija nuk quhet vetėm aftėsia e qelizave tė shijes pėr ta perceptuar atė, po shije ėshtė edhe pėrshtypja me ndjesinė e krijuar nė trup, proēeset qė ndodhin dhe pastaj si ne i perceptojmė ato.

Nikotina ka aftėsinė tė stimulojė njė bėrthamė nė tru, kompleksin e ashtuquajtur 'reward circuit' tė trurit dhe sistemi qėndror reagon pas kėtij stimuli sikur tė ishte ky njė proēes i nevojshėm jetėsor duke tahitur hormonet e 'lumturisė'; dopaminėn, endorfinėn dhe seratoninėn. Nė kėtė mėnyrė cigarja ėshtė jetėsore dhe shijon, sepse ka aftėsi tė 'qetėsojė trupin'

Sikur cdo gje qe bej nuk ka kuptim , nuk me shijon me as kafja , as birra, as ushqimi
    euro pėrsa i pėrket ushqimit, do tė tė shijojė mė shumė, sepse tė ripėrtėrihen shqisat e nuhatjes dhe shijes qė i pėrgjum nikotina.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 17-03-2011 mė 14:09
    Elegance is an attitude.

Faqja 0 prej 12 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •