Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023

Lindja e një këngë të Krishtlindjeve në prag të një Holokaustit bërthamor

In the United States and other parts of the world music is as much a part of the celebration of Christmas as the Nativity scene. Music feeds our emotions and thus it is so for the joy of Christmas.

Noel Regney was a soldier of the Third Reich. He was a Frenchman born in Strasbourg, Alsace, France conscripted into the German army against his will after the Wehrmach marched into France and occupied the country. Regney hated the Nazis and could no longer endure the death and destruction he was a part of. He deserted and found refuge with the French Underground.
    After the war, Regney worked for a number of years as the musical director of the Indochinese Service of Radio France and as music director at Lido, a popular nightclub in Paris. Seven years after the war he immigrated to the United States and decided to live in New York City. Using his musical talents he found work composing music for many early TV shows and commercial jingles,

In October of 1962 the world witnessed the two Super Powers, the United States and the Soviet Union, come face to face on the brink of a nuclear holocaust. After offensive nuclear missiles supplied by the Soviets were discovered in Cuba the United State initiated a naval blockade around the island. American generals led by General Curtis LeMay lobbied for a first strike on the Cubans including the use of nuclear weapons. Leading Generals for the Soviets advised Premier Nikita Khrushchev to attack the Americans first. Cuban Premier Fidel Castro and his revolutionary comrade, Che Guevara, tried their best to persuade the Russians not to miss this great opportunity to wipe the imperialist capitalist enemy from the face of the earth regardless of the millions of innocent men, women and children that would be sacrificed.

Into the midst of this horror and madness Noel Regney was walking the streets of New York. A man well versed in the blood and futility of a world war he was in deep despair. He noticed not one person was smiling.

“En route to my home, I saw two mothers with their babies in strollers. The little angels were looking at each other and smiling. All of a sudden, my mood was extraordinary.”

A glimpse of these babies filled Noel Regney’s heart with poetry. The little ones reminded him of newborn lambs. Thus, the song begins, “Said the night wind to the little lamb....”

As soon as Noel arrived home, he jotted down the lyrics. Then he asked his wife Gloria to write the music to accompany his words. “While walking down the street in New York, my mother heard trumpets playing the melody in her head,” explains Gabrielle Regney, Noel and Gloria's daughter.

“Noel wrote a beautiful song,” Gloria said later, “and I wrote the music. We couldn't sing it, through; it broke us up. We cried. Our little song broke us up. You must realize there was a threat of nuclear war at that time.”

The nuclear missiles in Cuba were never launched. The Russians agreed to dismantle all missiles in Cuba and return them to the Soviet Union. The world dodged a nuclear holocaust and the most remarkable legacy we have from those troubled times is this song that was born from the confrontation.

"Do You Hear What I Hear"

Said the night wind to the little lamb, "Do you see what I see?
    Way up in the sky little lamb, Do you see what I see?
    A star, a star, dancing in the night,
    With a tail as big as a kite, with a tail as big as a kite."

Said the little lamb to the shepherd boy, "Do you hear what I hear?
    Ringing through the sky shepherd boy, do you hear what I hear?
    A song, a song, sounding through the night,
    With a voice as big as the sea, with a voice as big as the sea."

Said the shepherd boy to the mighty king, "Do you know what I know?
    In your palace warm mighty king, do you know what I know?
    A Child, a Child, shivers in the cold,
    Let us bring Him silver and gold, let us bring Him silver and gold."

Said the king to the people everywhere, "Listen to what I say.
    Pray for peace people everywhere, listen to what I say.
    The Child, the Child, sleeping in the night,
    He will bring us goodness and light, He will bring us goodness and light."

Në Shtetet e Bashkuara dhe pjesë të tjera të muzikës botërore është sa më shumë që një pjesë e festimit të Krishtlindjeve si skena Lindja e Krishtit. Muzika ushqen emocionet tona dhe kështu ai është kështu për gëzimin e Krishtlindjeve.

Noel Regney ishte një ushtar i Rajhut të Tretë. Ai ishte një francez i lindur në Strasburg, Alsace, France shkruhen në ushtrinë gjermane kundër vullnetit të tij pas Wehrmach marshuan në Francë dhe të pushtonin vendin. Regney urrente nazistët dhe nuk mund të durojë vdekjen dhe shkatërrimin ai ishte pjesë e. Ai braktisur dhe gjeti strehim me Underground frëngjisht.
    Pas luftës, Regney ka punuar për disa vjet si drejtor muzikor i Shërbimit Indochinese e Radio Francë dhe si drejtor i muzikës në Lido, një klub nate popullor në Paris. Shtatë vjet pas luftës emigroi në Shtetet e Bashkuara dhe vendosi për të jetuar në New York City. Duke përdorur talentin e tij muzikore e gjeti punë kompozuar muzikë për shfaqjet televizive shumë të hershme dhe jingles komerciale,

Në tetor të 1962 në botë dëshmuar dy Fuqive Super, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik, të vijë ballë për ballë në prag të një holokaust bërthamor. Pas ofensivës raketat bërthamore të furnizuara nga sovjetikët u zbuluan në Kubë Shteteve të Bashkuara filluar një bllokadë detare rreth ishullit. Gjeneralët amerikanë të udhëhequr nga gjeneral Curtis LeMay lobuar për një grevë të parë në kubanët duke përfshirë përdorimin e armëve bërthamore. Gjeneralët kryesor për sovjetikët këshilluar Kryeministri Nikita Hrushovi për të sulmuar amerikanët e parë. Kryeministri kuban Fidel Castro dhe shokut të tij revolucionare, Che Guevara, u përpoq të mirë të tyre për të bindur rusët të mos e humbasë këtë mundësi e madhe për të fshirë armikun imperialiste kapitaliste nga faqja e dheut, pavarësisht nga miliona njerëz të pafajshëm, gra dhe fëmijë që do të të sakrifikohet.

Në mes të këtij tmerri dhe çmenduri Noel Regney ishte duke ecur në rrugët e Nju Jorkut. Një njeri i përgatitur mirë në gjak dhe kotësinë e një lufte botërore ai ishte në dëshpërim të thellë. Ai vuri re një person nuk ishte i qeshur.

"En rrugë për të shtëpinë time, pashë dy nënat me bebet e tyre në strollers. Engjëjt pak ishin duke parë njëri-tjetrin dhe duke buzëqeshur. Gjitha një e papritur, humor im ishte i jashtëzakonshëm. "

Një paraqitje e shkurtër e këtyre foshnjave mbushur zemrën Noel Regney me poezi. Ato pak kujtoi atë e qengjave porsalindur. Kështu, kënga fillon, "tha era natën për të qengji pak ...."

Sapo mbërriti në shtëpi Noel, ai jotted poshtë lyrics. Pastaj ai pyeti gruan e tij Gloria për të shkruar muzikë për të shoqëruar fjalët e tij. "Ndërsa ecin nëpër rrugë në Nju Jork, nëna ime dëgjoi bori luajtur melodinë në kokën e saj", shpjegon Gabrielle Regney, Noel dhe vajzën Gloria së.

"Noel shkroi një këngë të bukur," tha Gloria më vonë, "dhe kam shkruar muzikë. Ne nuk mund ta këndojnë atë, nëpërmjet, por na shkatërroi. Ne qau. Këngë tonë të vogël na u. Ju duhet të kuptojnë se ishte një kërcënim i luftës bërthamore në atë kohë. "

Raketa bërthamore në Kubë nuk ishin nisur. Rusët u pajtuan të çrrënjosin të gjitha raketa në Kubë dhe kthimin e tyre në Bashkimin Sovjetik. Bota dodged një holokaust bërthamor dhe trashëgimia më e shquar ne kemi nga ato kohë të trazuar është kjo këngë që ka lindur nga konfrontimi.

"A keni dëgjuar se çfarë unë dëgjoj"

Tha era natën për pak mish qengji, "A e shihni atë që unë shoh?
    Rruga deri në qiell qengji pak, A e shihni atë që unë shoh?
    Një yll, yll, vallëzimi në natë,
    Me një bisht i madh sa një qift, me një bisht i madh sa një qift. "

Tha qengji pak për djalë bariu, "A ke dëgjuar atë që po dëgjoj?
    Kumbues nëpër djali bariu qielli, ju dëgjoni atë që kam dëgjuar?
    Një këngë, një këngë, fryrë gjatë natës,
    Me një zë si i madh si deti, me një zë si i madh si deti. "

Tha djali bariu te mbreti i madh, "A e dini se çfarë unë e di?
    Në tuaj të ngrohtë pallatin mbret të fuqishëm, ju e dini atë që unë e di?
    Një fëmijë, një fëmijë, dridhet në të ftohtë,
    Le të sjellë atë argjendi dhe ari, le të na sjellë atë argjendi dhe ari. "

I tha mbreti për njerëzit kudo, "Dëgjoni atë që unë them.
    Lutuni për njerëzit e paqes kudo, dëgjoni atë që unë them.
    Fëmijë, fëmija, duke fjetur në një natë,
    Ai do të na sjellë mirësi dhe të lehta, Ai do të na sjellë mirësi dhe të lehta.
    "
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    I forgot this little tidbit I wanted to include in the thread.

Even today Che is seen as some kind of heroic role model to young people around the world. His famous photograph is a icon of the idealistic revolutionary, the epitome of the young rebel fighting against an unjust political system.

The myth of Che is romantic and colorful but the man himself was ruthless and dark.

Here is a direct quote during the Cuban Missile Crisis.

"If the missiles had remained we would have used them against the very heart of America including New York. We must never establish peaceful coexistence. In this struggle to the death between two systems we must gain the ultimate victory. We must walk the path of liberation even if it costs millions of atomic victims."
    __Che Guevara

Kam harruar këtë gjë e mirë pak kam kërkuar për të përfshirë në fije.

Edhe sot Che është parë si një lloj model heroike të rinjve në mbarë botën. Fotografia e tij të famshme është një ikonë e revolucionare idealiste, mishërim i luftimeve rebele i ri kundër një sistemi të padrejtë politik.

Miti i Che eshte romantike dhe ngjyra, por vetë njeriu ishte i pamëshirshëm dhe të errët.

Këtu është një kuotë të drejtpërdrejtë gjatë Krizës së raketave kubane.

"Nëse raketat kishin mbetur ne do të kemi përdorur ato kundër zemër të Amerikës, duke përfshirë New York. Ne kurrë nuk duhet të krijojnë bashkëjetesë paqësore. Në këtë luftë për vdekje në mes të dy sistemeve ne duhet të fitojë fitoren përfundimtare. Ne duhet të ecim në rrugën e çlirimit edhe nëse kushton miliona viktimat atomike. "
    __Che Guevara

"Paqe në tokë, vullnet të mirë ndaj njeriut.
    Gëzuar Krishtlindjet të gjithë!
    "
    __Che
    Ndryshuar për herë të fundit nga FreeByrd : 24-12-2011 më 00:09
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •