Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Ndihme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2010
    Postime
    156

Ndihme

Ju lutem kush mundet le te me ndihmoje....
    kam nje rrjet ku jane te lidhura nje router dhe tre switche.

Internet vjen nga routeri , pastaj kalon ne tre switchet dhe pastaj shperndahet
    neper kompjuterat qe ndodhen ne godine.

Une dua te vendos nje mikrotik qe ti menaxhoj klientet qe lidhen ne internet.
    Kam krijuar nje pc server ku kam instalu OS mikrotik, dhe i kam bere konfiguriet ne rregull.

Tashme me ka mbet qe vetem kete mikrotik ta lidhe me te tre switchet.

Si mundem ta bej lidhjen qe ti perfshij te tre switchet ???

i/e regjistruar Maska e Andrit Ing
    Anėtarėsuar
    12-04-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    6

Wink

per te lidhur nga mikrotiku ne tre switchet merr kabull kan vendos kokat nje vendose ne mikrotik dhe nje ne switch pastaj merr kabull prape vendose ne cwitch dhe tjetrin kaloje dhe vendose ne switchin tjeter dhe me pas e njejta gje nga switch tjteter coje kabull prape ne switchin e trete dhe keshu behet ritransmetimi i internetit !!!1

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2010
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Andrit Ing Lexo Postimin
    per te lidhur nga mikrotiku ne tre switchet merr kabull kan vendos kokat nje vendose ne mikrotik dhe nje ne switch pastaj merr kabull prape vendose ne cwitch dhe tjetrin kaloje dhe vendose ne switchin tjeter dhe me pas e njejta gje nga switch tjteter coje kabull prape ne switchin e trete dhe keshu behet ritransmetimi i internetit !!!1
    nese e bej keshtu si thua ti..... a i kam te gjithe klientet ne mikrotik pastaj ??

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Prit, mos u nxito!
    Edhe pse nuk e ke shpjeguar qarte se si i ke t lidhur 3 switchet njeri me tjetrin, un t rekomandoj keshtu:

1. Nga routeri, nje kabell, mos e fut m n switche, por do e fusesh tek karta WAN e Mikrotikut
    2. Nga Mikrotiku, me nje kabull tjeter do lidhesh Karten LAN me nje nga switchet

Me pak fjale, ate lidhjen q krijoje nga Routeri-Switch,
    tani do e besh: Router->Mikrotik WAN-> Mikrotik LAN-Switch.

besoj e ke t qarte tani.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-03-2011
    Vendndodhja
    München/Gjermani
    Postime
    71
    O shoku Mikrotiku OS eshte nje me te miret ne bote por duhesh ta njofish pak a shume mu po ma merr mendja ke keshtu
    nje ndertes 2 apo tregatesh edhe tash don ti neper qdo kat me vendos ka nje switch? keshtu shoku veprohet
    Mikrotik > switch1>switch2>switch3 ose shkon sikur systemi i Yllit tash nuk po edi une se cfar routerboardi ki ti apo ke system operativ mikrotik ne PC po me hollsisht duhesh te na japish me shume informata ose na kontakto te ndihmojme
    te pershendes

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •