Postuar mė parė nga
IslamInfo
Problemin ti e sheh ketu, sepse edhe njeher te thash se ti s'din te besh dallimin ne mes Zotit dhe krijeses, ne mes Krijuesit dhe te krijuarit.
Procesi i krijimit ka nevoje per Krijues i cili krijon dhe nuk krijohet, dhe per krijese e cila krijohet dhe nuk krijon. Pra ti si qeveriablu pasi qe nuk ke aftesi te krijosh, ateher ti je krijese! Zoti pasi qe krijon, ateher nuk mund te krijohet, sepse ateher do te ishte krijese dhe nuk do te kishte aftesi per te krijuar. Dhe kjo shkon keshtu derisa te arrijm te Krijuesi i cili nuk eshte krijuar me heret dhe si i tille ka qene gjithmone. Kjo eshte kuptimi i asaj se eshte mbi kohen, sepse per te ska fillim dhe fund, sepse sikur te kishte fillim dhe fund ateher do te ishte krijes dhe perseri kthehemi derisa te arrijme te Krijuesi, ose perndryshe ska ekzistence, pasiqe ekzistence ka ateher kjo eshte e vetmja pergjigje logjike per ate qe ka mend. Nese ti kete se pranon ateher je budallai me i madh ne bote. Lirisht mund ta konsiderosh kete si ofendim, mua s'me pengon. Sepse per gomarin nuk eshte ofendim ti thuash gomar!
ZOTI ESHTE I PERKRYER DHE S'BEN GJERA TE ATYRE QE SJAN TE PERKRYES SEPSE ATEHER SDO TE ISHTE I PERKRYER!
Pra, Zoti nuk eshte i afte te jete krijes, sepse ateher s'do te ishte Zot. Perkryeshmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave.
Poashtu plotfuqishmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave, ne momentin qe ai do te bente gjera qe i takojn krijesave nuk do te ishte krijues dhe keshtu kthehemi ne fillim dhe fillojm perseri.
Kjo eshte ajo logjika jote e semure qe them une, sepse o injorant GJITHEFUQISHMEERIA E ZOTIT ESHTE NE KORNIZAT E ZOTIT.
Se di qysh me ta tregu ma thjeshte, po ti si duket ke nevoje pak ta degjosh veten se s'ke logjike ne asnje fjale qe e thua.
Nuk mund te thuash se Zoti nuk eshte i plotefuqishem sepse nuk e ben nevojen e madhe, sepse kjo nuk eshte dicka e lavderuar qe Zoti duhet te bej, e as e keqja nuk eshte dicka qe Zoti e ben, sepse ateher do te ishte i padrejte, dhe si i tillle nuk do te ishte Zot!
Po, Zoti e ka dit se Ademi do te gaboje dhe e ka dite se cdo krijese qe Ai e ka krijuar me liri te zgjedhjes, ateher mund ta zgjedhin edhe kete edhe ate. Mirepo kjo se ben fajtor Zotin ne asnje moment, pervecse ne trurin e atyre qe skane tru!
Pse ka bere Zoti veper te keqe? Sepse i ka dhene Ademit liri te zgjedhjes? Kjo nuk e kundershton perkryeshmerin e tij, sepse gabimin e beri Ademi e jo Zoti, e sikur Zoti ta detyronte Ademin dhe krijesat tjera ne cdo gje, ateher sdo te kishte liri te zgjedhjes.
Ne momentin qe une ty te jap liri te zgjedhjes, une nuk jam pergjegjes, sepse ti po zgjedh a une nuk po te detyroj.
Me te vertete qeveriablu kam menduar se ke pak ma shume logjike, mirepo po me deshperon shume. S'je askundi mor vlla! Ama bash askundi!
Jo jo e ka ditur, mirepo Ademi e ka mare pemen dhe Ademi ka gabuar, kjo eshte rezultat i lirise se zgjedhjes, a Zoti ketu s'ka asnje faj dhe asnje pergjegjesi, po pergjegjesine e mer ai qe ka zgjedh.
Je shume shume shume shume larg logjikes.
Edhe mbaje mend nje fjale: Prej sot e deri ne Diten e Gjykimit s'ke gjasa ne sferen e logjikes me mua te shtyhesh ok??
Po une ta dua te miren e shpresoj se do te celet pak mendja jot e kufizuar, per ate jam duke humbur kohe me ty, se te ishe si puna e Jarigas gomarit, moti te kisha injoruar si nje imbecil i pavlere!
Krijoni Kontakt