Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Përtacia dhe ëndrra e shqiptarëve për t'u pasuruar shpejt

"Shqiptarët janë përtacë të kultivuar ndër shekuj me një ëndërr të madhe për t'u pasuruar në një kohë shumë të shkurtër pa bërë asnjë punë".
    Në këtë mënyrë përshkruan Ambasada amerikane në Tiranë gjendjen e Shqipërisë në mes të vitit 2008.
    Ambasada merr si shembull lulëzimin e pikave të basteve dhe sallave të bixhozit, të cilat mund ti gjesh në çdo cep të vendit dhe gjithmonë janë plot me njerëz. Pavarësisht shpirtit të admirueshëm të sipërmarrësit që kanë treguar disa shqiptarë, ende pas më shumë se 15 vitesh disa ngjarje konfirmojnë ekzistencën e ëndrrës shumë të përhapur për t'u pasuruar brenda natës.
    Pjesëmarrja masive në skemat piramidale në fund të viteve 1990 ishte prova më tragjike.
    Përfshirja në aktivitete ilegale si trafikimi i njerëzve dhe armëve është një tjetër provë.
    Ka shumë shembuj të përditshëm nga shoqëria shqiptare, të cilat mund të përmblidhen vetëm në një fjalë: Korrupsion, i cili shkon dorë më dorë së bashku me paratë e lehta.

Tiranë, 1 shtator 2011

Kopjuar nga faqja: www.kosova.com
    Mos ja bëj të tjerëve atë që nuk ke qejf të ta bëjnë ty!

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    "Shqiptarët janë përtacë të kultivuar ndër shekuj me një ëndërr të madhe për t'u pasuruar në një kohë shumë të shkurtër pa bërë asnjë punë".
    Në këtë mënyrë përshkruan Ambasada amerikane në Tiranë gjendjen e Shqipërisë në mes të vitit 2008.
    Ambasada merr si shembull lulëzimin e pikave të basteve dhe sallave të bixhozit, të cilat mund ti gjesh në çdo cep të vendit dhe gjithmonë janë plot me njerëz. Pavarësisht shpirtit të admirueshëm të sipërmarrësit që kanë treguar disa shqiptarë, ende pas më shumë se 15 vitesh disa ngjarje konfirmojnë ekzistencën e ëndrrës shumë të përhapur për t'u pasuruar brenda natës.
    Pjesëmarrja masive në skemat piramidale në fund të viteve 1990 ishte prova më tragjike.
    Përfshirja në aktivitete ilegale si trafikimi i njerëzve dhe armëve është një tjetër provë.
    Ka shumë shembuj të përditshëm nga shoqëria shqiptare, të cilat mund të përmblidhen vetëm në një fjalë: Korrupsion, i cili shkon dorë më dorë së bashku me paratë e lehta.

Tiranë, 1 shtator 2011

Kopjuar nga faqja: www.kosova.com

Me siguri se historia e ketyre pertacave shkruhet ne murret e burgjeve .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    shqiptaret qe kane banuar ne qytet jane vertet dembel. ne kohen e komunizmit atyre edhe shtepine ua jepte qeveria falas ashtu sic ta jep sot qeveria ne amerike, france, kanada, angli ...kur ti je familje zezaku.
    ne fshatrat e shqiperise punohet, ndersa ne qytet shifet milanua, reali i madridit, arsenali.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    e vertete eshte, jemi popull pertac.

Ziti, une nuk do i ndaja ne fshatar e qytetare, nuk ka te beje fare.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Talking

kam pa enderr sikur fitova ne lloto
    do iki te bleje nje bilet
    pertoj te iki te blej
    kulmi i pertacise
    Ndryshuar për herë të fundit nga Marya : 07-09-2011 më 03:00

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Ambasada merr si shembull lulëzimin e pikave të basteve dhe sallave të bixhozit, të cilat mund ti gjesh në çdo cep të vendit dhe gjithmonë janë plot me njerëz.
    E para 1x, ky shembulli që ambasada merr është kulturë e trashëguar nga aziatikët e vegjel, të cilët ende i përfaqëson, e më gjërë është kulturë ballkanase.

E dyta pastaj: Ai që vrojton dembelët dhe shkruan me zell për ta, si mund të quhet vallë?

Lëre rehat kët' popull amabasadë e dashur e shih detyrat e tua diplomatike, se që jemi pak si 'lesh arapi' sot ta dijmë në pjesën më të madhe ty për faleminderit.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Une them se gjysma e shqiptareve, pra grate, jane punetore, kurse meshkujt pergjithesisht jane dembele. Arsyet mund te jene te ndryshme, nuk do te doja te spekuloja ketu, them se kemi sociologe ne mes nesh dhe ata do te mund te jepni ndonje arsye me te bazuar te mbeshtetur ne fakte dhe argumente.

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Amerikanet jan shume te afte dhe te gatshem te gjykojne te tjeret te bejne fotografin e vendeve te botes ne menyre te percipte , dhe kan fetat e sallamit mbi sy , ose bejne sikur bien nga fiku kur kur behet fjale per problemet e tyre ......

Une jam e bindur qe po te krijohen vende pune ne Shqiperi,ne nuk jemi popull qe terhiqemi mbrapsht , por mundesit jan te pakta dhe njerezit bejne c'te gjejne.

Ne itali psh lojrat " te ligjshme" lloto, gervishtje, jan bere industria nr.1. kan kaluar c'do sektor prodhimi.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e SempreBarca
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Vendndodhja
    Presheve
    Postime
    106
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Ambasada merr si shembull lulëzimin e pikave të basteve dhe sallave të bixhozit, të cilat mund ti gjesh në çdo cep të vendit dhe gjithmonë janë plot me njerëz.
    Shqiptaret nuk jane pertac jo. Pertacet jane ata qe shpiken sallat e bixhozit lol.
    Nuk lane fjale te keqe pa na thene keta amerikanet, pastaj kthehen e deklarohen si popull mik i shqiptareve. Te shkoj dikush ne ambasaden amerikane e ti thot ne shqiptaret si populli mik i juaji kemi ardhe ne perfundim se ju jeni frikacak, sepse patet frike te luftoni ashtu sic e donte zakoni dhe si pasoje perdoret bomben atomike qe eshte prodhimi dhe arma me famekeqe qe njeh njerzimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Citim Postuar më parë nga donna76 Lexo Postimin
    Amerikanet jan shume te afte dhe te gatshem te gjykojne te tjeret te bejne fotografin e vendeve te botes ne menyre te percipte , dhe kan fetat e sallamit mbi sy , ose bejne sikur bien nga fiku kur kur behet fjale per problemet e tyre ......

Une jam e bindur qe po te krijohen vende pune ne Shqiperi,ne nuk jemi popull qe terhiqemi mbrapsht , por mundesit jan te pakta dhe njerezit bejne c'te gjejne.

Ne itali psh lojrat " te ligjshme" lloto, gervishtje, jan bere industria nr.1. kan kaluar c'do sektor prodhimi.
    E verteta eshte qe perceptimi shpeshhere orientohet nga stereoptipi qe krijohet per nje popullate, keshtu them se eshte edhe gjeneza e ketij perceptimi amerikan mbi shqiptaret, pra te stereotipi qe na eshte mveshur. Te them te drejten, as Italia nuk eshte se perceptohet si nje vend ku njerezit jane punetore.
    Ne mund te mohojme nje konstatim te tille permes ofrimit te argumenteve, me faktin se po mundohemi te injorojme ate cfare kane shkruar ata ne kabllogramet e tyre, vecsa fusim koken ne rere si struci dhe shajme ata qe shkruan fakte te tilla me sinqeritetin me te madh (sikur ta dinin se do te zbuloheshin kabllogramet, sigurisht se do te ishin me te rezervuar).
    Une them se mes shqiptareve duhet te dalin figurat me autoritet (psh. Kadareja, Agolli) dhe t'ua hapin syte shqiptareve sic pati bere nje here edhe Bill Kozbi me zezaket e vet. Ai i kritikoi ata per stilin e jetes, per faktin qe nuk arsimohen, per faktin se tentojne te pasurohen shpejt qofte edhe permes veprave kriminale, per faktin qe njerez te pashkolluar por qe kane arritur dicka ne sporte apo muzike mbushin dhembet me platine dhe rrethohen nga vajza te reja truphedhura, per faktin qe me shume se gjysma e femijeve zezake rriten ne familje pa baba (kopile). Per keto kritika ai pati marre nje publicitet negativ nga zezaket e tjere, mirepo me kalimin e kohes eshte pare se ai ka te drejte, plus duke qene vete zezak per te ka qene me e lehte te behen kritika te tilla.
    Edhe tek ne, duhet te dale dikush me autoritet moral (e jo tipi Andrea Stefanit, Mustafa Nanos apo i Artan Hoxhes) dhe te "fshikulloje" pak ndergjegjen e kombit per gjendjen ne te cilen eshte katandisur, e jo te presim nga amerikanet qe te na i hapin syte.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •