Close
Faqja 12 prej 61 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 607
    ElvisTe Maska e el7
    Anėtarėsuar
    16-02-2005
    Vendndodhja
    Vancouver, Canada
    Postime
    164
    oK thanks,kjo e crossfire ishte interesante,por disi te shtenjta per tu blere.
    LI BE
    "Everything is an Idea"

AlbMania Host & Design! Maska e Kleidi
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    larg...shume afer... :)
    Postime
    163

CPU Clock

Hello!

kam nje AMD ATHLON 3000+ x64 me ram 2x512 , video card 128 me 128 por se maj men ca modeli e kam se nuk e kam pc ketu momentalisht qe ta shof. Por me sa mbaj mend , ne mos gaboj , eshte nvidia.
    Kur ndez pc me nxjerr nje CPU Clock 200 hz. Desha te di nese ekziston mundesia tja rris kete clock dhe deri ne sa mund tja rris. Ca efektesh do kete nese ja rris ( + dhe - ) dhe si mund tja rris.

Nese keni mundesi , postoni
    ~ Milanist Do Jem Per Jete ... Qofsha Gjalle Apo Vdek ~
    Ne Dashuri Fiton Ai Qe Iken !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Ēfarė madhėrbordi dhe ēipseti ke?

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga Kleidi
    Hello!

kam nje AMD ATHLON 3000+ x64 me ram 2x512 , video card 128 me 128 por se maj men ca modeli e kam se nuk e kam pc ketu momentalisht qe ta shof. Por me sa mbaj mend , ne mos gaboj , eshte nvidia.
    Kur ndez pc me nxjerr nje CPU Clock 200 hz. Desha te di nese ekziston mundesia tja rris kete clock dhe deri ne sa mund tja rris. Ca efektesh do kete nese ja rris ( + dhe - ) dhe si mund tja rris.

Nese keni mundesi , postoni
    Nqs ske eksperience,mos u merr me ate pune se do prishesh kompjuterin.
    Pervec ndryshimit te shpejtesise se procesorit qe mund ta besh edhe ne bios,te duhet te ndryshosh edhe bus speed ne xhamperin qe i perket bus speed ne madherbord dhe perdoresh koeficientin multiplyer psh 7.5 ose 10...
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

~Alb-Digital~ Maska e viganv
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,771
    Me mire mos e provo...

Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    Postime
    163
    Beno , po si me ja bo qe sme nxjerr frekuencen normale ajo pc mua? Procesor 3000+ dhe me thote frekuence 1.8 apo 1.9 se nuk e maj men mire?!?!?!
    Nese e coj tek ndonje servis qe merr vesh nga pjeset hardweare , deri sa mund tja coj clock qe mos kete rrezikshmeri per te bere "boom" ? Ndonje sygjerim nga ju?

Gjithe te mirat!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Shpejtėsinė e procesorit mund ta shikosh duke hapur menynė nis > paneli i kontrollit > sistemi. Aty do shikosh modelin e procesorit dhe shpejtėsinė. Nėse shpejtėsia ėshtė e saktė aty, e ke nė rregull kompjuterin. Ajo qė shikon ti nė BIOS mund tė jetė tjetėr gjė.
    Edi

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga Kleidi
    Beno , po si me ja bo qe sme nxjerr frekuencen normale ajo pc mua? Procesor 3000+ dhe me thote frekuence 1.8 apo 1.9 se nuk e maj men mire?!?!?!
    Nese e coj tek ndonje servis qe merr vesh nga pjeset hardweare , deri sa mund tja coj clock qe mos kete rrezikshmeri per te bere "boom" ? Ndonje sygjerim nga ju?

Gjithe te mirat!
    Si fillim shiko se sa eshte fuqia e procesorit,duke shkuar sipas postit te Edit.Te ajo dritare ne fund do gjesh te shkruar modelin e procesorit dhe shpejtesine qe procesori punon aktualisht,mund te jete 3ghz,mund te jete 1.8ghz,mund te jete 1.9ghz.Numrat 3ghz,ose 1.8ghz,1.9ghz percaktojne frekuencen orare te procesorit per nje sekonde,domethene sa cikle realizon procesori ne nje sekonde.Numri i cikleve ne sekonde=shpejtesi procesorike.3ghz do te thote shpejtesi 3ghz ne sekonde.Ka nje problem.Jo gjithmone nje kompjuter me emer AMD 3000+ nenkupton qe ai si kompjuter ka procesor 3ghz.Fabrika qe e ka prodhuar,ose nje dyqan riparimesh mund ti kete futur madherbordit nje procesor me shpejtesi me te ulet 1.8ghz ose 2.4 ghz. Tek emri i kompjuterit 3000+ do te thote 3 ghz.Kjo do te thote qe madherbordi perballon maksimumi deri 3ghz shpejtesi procesori.Pra kur ben upgrade te procesorit ,blen nje procesor te ri nuk duhet blehet model procesori me shpejtesi me te larte se 3ghz,pasi madherbordi nuk do e suportoje,nuk do e perballoje nje procesor me shpejtesi mbi 3ghz.
    Ne pergjithsi dyqanet serioze dhe firmat qe shesin kompjutera,kur kompjuteri shkruan 3000+ per AMD atehere procesori eshte 3ghz.Ka raste qe behen pislliqe,emri i kompjuterit mund te kete te shkruar amd 3000,kurse procesori i montuar ne kompjuter eshte me fuqi me te vogel,psh 2.4 ghz.
    Bashke me ndryshimin e shpejtesise se ores(GHz) se procesorit duhet ndryshuar edhe voltazhi i procesorit duke e rritur pak.Ndryshimet e e shpejtesise se ores behen graduale,shkalle shkalle,te vogla.Psh supozojme qe procesori ka shpejtesi 2.4 ghz dhe duam qe ate tja cojme ne 3 ghz pasi eshte lexuar ne manualin e madherbordit qe madherbordi suporton 3ghz shpejtesi.Atehere provohet te ndryshohet shpejtesia e procesorit nga 2.4 ghz ne 2.5 ghz,ndryshohet pak voltazhi dhe provohet kompjuteri.Nqs kompjuteri vazhdon te punoje mire,i rritet edhe pak shpejtesia ne 2,6. Shikohet perseri si do punoje.Pra i behet nje seri testesh(benchmark) duke ja rritur vleren e shpejtesise pak nga pak.Supozojme u arrit nje moment ku kompjuteri jep krash ne 2,8ghz shpejtesi.Ne kete rast duhet pare voltazhi te rritet pak.Ne se vazhdon perseri krash atehere kjo do te thote qe madherbordi megjithse teorikisht suporton 3ghz shpejtesi,praktikisht shpejtesia e procesorit qe madherbordi suporton do ngelet te 2,7.Nuk shkon dot me tej.Deri aty mban.Flitet gjithmone kur gjithe procedurat jane bere korrekt,jane bere ndryshime te shumzusi(multiplyer) dhe eshte ndryshuar mire edhe voltazhi i procesorit.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    Postime
    163
    Flm per shpejgimin Beno!

Sa per PC: E kam blere ne nja nga kompanite me te fuqishme dhe me serioze ne Rumani (ku dhe jetoj), UltraPro Computers! E kam ndertuar(dmth kam blere pjese pjese) sipas disa udhezimeve te dhena nga Ardi (pg_id). Te gjitha pjeset jane ne garanci dhe manuale perdorimi dhe instruksioni.

Te dhenat e mesiperme do mundohem ti jap sot mbasdite kur te jem ke pc ime.

Sa per procesorin , Nese AMD ATHLON thote 3000+ , kjo do te thote qe i nxjerr 3000 ??? Percaktoj se procesori eshte x64 ! Pllak baze besoj se e suporton kete shpejtesi ne mometin qe i ehste vene nje procesor i tille! Megjithate per te qene me i sigurte dhe me i sakte per gjithcka do jap gjithe te dhenat ne postimin tjeter.

Gjithe te mirat dhe faleminderit!

Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    Postime
    163
    Shpresoj qe keto qe kam dhene te kene ndonje dmth
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

Faqja 12 prej 61 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •